Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatása ha (414 db)

Ha a Pelhalm zablámat lánc nélkül használom milyen hatást fejt ki?

Össze van kapcsolva pelhalm szíjjal a nagy és a kisbb alsó zablakarika,és a láncot szeretném levenni,mert szerintem nem szükséges a lovamra. Régebben keményebb szájú lovat lovagoltam t?le "örökölte" a pelhalm zablát,de neki elég lenne egy gyengébb is. ha leveszem a láncot gyengül a zabla hatása? Milyen hatást fejt ki pontosan? Köszi!:)

Legjobb válasz: A pelham egy feszítõ típusú zabla, amely egyenes szájrésszel ugyan úgy mûködik, mint egy klasszikus feszítõzabla, tört szájrésszel a feszítõ és a csikózabla kombinációja, amit tulajdonképpen arra találtak ki, hogy egy zablában egyesítsék a nagykantár két zabláját. A zabla karja és a lánc hosszúságától függ a hatás erõssége, minél hosszabb a kar vagy rövidebb a lánc, annál erõsebb a hatás. Ha átkötõvel használod, akkor nagyjából egyforma erõvel hat csikózablaként és feszítõzablaként, ha a láncot leveszed, gyengébb lesz. Ha nincs rá feltétlenül szükség versenyen, ahol nagy rövid távokon kell felvenni a lovat, vagy korrekcióhoz átmeneti megoldásként, én mindennapos lovagláshoz semmiképp nem ajánlom, mert átkötõvel is mûködik az emelõ hatás, ami felerõsíti minden mozdulatodat... korrekcióhoz én két szárat tennék fel, de a cél az lenne, hogy csikózablával is szépen menjen a ló.

A pelham egy feszítõ típusú zabla, amely egyenes szájrésszel ugyan úgy mûködik, mint egy klasszikus feszítõzabla, tört szájrésszel a feszítõ és a csikózabla kombinációja, amit tulajdonképpen arra találtak ki, hogy egy zablában egyesítsék a nagykantár két zabláját. A zabla karja és a lánc hosszúságától függ a hatás erõssége, minél hosszabb a kar vagy rövidebb a lánc, annál erõsebb a hatás. Ha átkötõvel használod, akkor nagyjából egyforma erõvel hat csikózablaként és feszítõzablaként, ha a láncot leveszed, gyengébb lesz. Ha nincs rá feltétlenül szükség versenyen, ahol nagy rövid távokon kell felvenni a lovat, vagy korrekcióhoz átmeneti megoldásként, én mindennapos lovagláshoz semmiképp nem ajánlom, mert átkötõvel is mûködik az emelõ hatás, ami felerõsíti minden mozdulatodat... korrekcióhoz én két szárat tennék fel, de a cél az lenne, hogy csikózablával is szépen menjen a ló.
Nagyjából elveszíti feszítõ hatását.. próbáld egy vékony csikózablával.. jó eredmények szoktak születni..
A magas vérsüllyedés az tünet, az nem maga a betegség. A magzatra az a betegség lehet hatással, ami okozza a megemelkedett vérsüllyedést.

Az orvosi füstiket jo ha iszom dieta kozben? Milyen hatasa lesz?

Olvastam, hogy besegit a fogyasnal.

Legjobb válasz: EZt epefunek is hivjak, hashajto hatasa is van, de ezt a testi tisztitasnal nem hasznaljak. A csalannak van tisztito hatasa es vizhajto hatasa, a mezei zsurlo szinten kihajtja a felhalmozodott vizet a szervezetbol, ezert javasolt a fogyasztasa reumatikus fajdalmaknal, de dieta alatt is.

EZt epefunek is hivjak, hashajto hatasa is van, de ezt a testi tisztitasnal nem hasznaljak. A csalannak van tisztito hatasa es vizhajto hatasa, a mezei zsurlo szinten kihajtja a felhalmozodott vizet a szervezetbol, ezert javasolt a fogyasztasa reumatikus fajdalmaknal, de dieta alatt is.
A kérdező hozzászólása: Koszon! Ez esetben lehet, hogy megis maradok a csalan teanal, ha ez hatasosabb.

Milyen hatása lenne magyarországra nézve ha eltörölnék a minimálbért?

Legjobb válasz: Egyrészt alacsonyabb munkabéreket generálna. Jelenleg nagyobb a kínálat a munkaerõpiacon, mint a kereslet, így hajlandó lennél elvállalni alacsonyabb munkabér mellett ugyanazt a munkát ( ha most nem vesszük figyelembe a szoc. állami kiadásokat). Másrészt kevesebb adóbevétel keletkezne. Ennek a hatásait nem részletezem. Harmadrészt csökken a fogyasztás ( az alacsonyabb bérek miatt)- tehát hiába örülnének ennek a vállalkozók - , ez a cégek produktivitását is visszafogja, ezáltal kevesebb munkaerõre lesz szüksége, ergo nõ a munkanélküliség, nõ az állam szociális kiadása ( bevétel meg ugye egyre kevesebb). Biztos van még több hatása is, de röviden: szerintem nem lenne pozitív.

Egyrészt alacsonyabb munkabéreket generálna. Jelenleg nagyobb a kínálat a munkaerõpiacon, mint a kereslet, így hajlandó lennél elvállalni alacsonyabb munkabér mellett ugyanazt a munkát ( ha most nem vesszük figyelembe a szoc. állami kiadásokat). Másrészt kevesebb adóbevétel keletkezne. Ennek a hatásait nem részletezem. Harmadrészt csökken a fogyasztás ( az alacsonyabb bérek miatt)- tehát hiába örülnének ennek a vállalkozók - , ez a cégek produktivitását is visszafogja, ezáltal kevesebb munkaerõre lesz szüksége, ergo nõ a munkanélküliség, nõ az állam szociális kiadása ( bevétel meg ugye egyre kevesebb). Biztos van még több hatása is, de röviden: szerintem nem lenne pozitív.
Gondolom akkor, akár havi 30 ezerért is el kellene vállalnod a munkát, ha munkahelyet akarsz.
A 3-as válaszának elméletével teljesen egyetértek. A gyakorlatban azonban szerintem semmi nem változna, mert sok munkáltató ezt most is kijátssza. Egyrészt úgy, hogy a munkavállalóval nettó bérben állapodik meg, 6 vagy 4 órásnak jelenti be, 10-12 órát dolgoztatja, a különbözetet zsebbõl fizeti. Aztán vagy kifizeti vagy nem, vagy csak egy töredékét. Másrészt pedig úgy, hogy alkalmi munkásnak jelenti.
Valószínûleg megnövekedne a foglalkoztatottak száma.
Hatalmas nyomor lenne. Akik ma képzetlenek, ha találnak állást, legalább a minimálbért megkeresik. Ha nem lenne minimálbér, akkor sokan iszonyú keveset keresnének. Valami középkori állapotokat tudok elképzelni, amikor 40-50 m2-en három kis szobában három család lakik közös konyhával. Ahol krumplit meg puliszkát fõznek, mert mást nem tudnak megfizetni. Nem rossz dolog az a minimálbér :)
Senki sem adózna, mert papíron mindenki csak pár száz forintért dolgozna.
Akkor hivatalosan dolgozhatnál 47 ezerért havonta.
Néhány év alatt százezrekkel, vagy talán milliókkal csökkenne a népesség, mi lennénk Közép-Európa Kínája (nem mintha most sok választana el attól, kivéve hogy õk fejlõdnek).

Ha reggel és este fehérjeport iszok és délben eszem valmi könnyű kaját, az milyen hatással lehet a peteérésre? Clostilt szedek.

Legjobb válasz: Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!

Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!

Lehet együtt szedni: Tri Creatine Malate és Brutal N. O. V. A? Ha lehet akkor milyen hatást érek el vele?

Legjobb válasz: Mehet együtt, mivel a NOVA-ban nem sok kreatin van, a sejtnövelõ komplex nevû részben van valamennyi, de ez az egész sejtnövelõ rész csak 2,4g/adag a NOVA-ban. Milyen hatást? Kicsit pörget és jobbat edzel vele, de nem csodaszerek, a kreatin hozhat plusz erõt és tömeget megfelelõ étrend mellett, az ugyanis alap. De ezeknél mg fontosabb a multivitamin és az edzés utáni protein+gyors ch shake. Szóval van egy sorrend, amit érdemes figyelembe venni, ha már pénzt ad ki az ember.:)

Mehet együtt, mivel a NOVA-ban nem sok kreatin van, a sejtnövelõ komplex nevû részben van valamennyi, de ez az egész sejtnövelõ rész csak 2, 4g/adag a NOVA-ban. Milyen hatást? Kicsit pörget és jobbat edzel vele, de nem csodaszerek, a kreatin hozhat plusz erõt és tömeget megfelelõ étrend mellett, az ugyanis alap. De ezeknél mg fontosabb a multivitamin és az edzés utáni protein+gyors ch shake. Szóval van egy sorrend, amit érdemes figyelembe venni, ha már pénzt ad ki az ember.:)
NOVA mellé nyugodtan szedheted a tri crea malate. Hogy milyen hatást érsz el, az igen sok mindentõl függhet. Ami tény a kreatin az izmokban raktározódik, ezért azonnali enregiaforrást kapsz vele. Szívmûködést javít, növeli az izomzat (sejt) térfogatát, agyi funkciókat javítja (fáradságérzet eltolás), semlegesíti a tejsavat. Szóval jó dolog. Amire én odafigyelnék, hogy az AKG kötést preferálnám. Ugyan is amióta létezik a creatin AKG (creatin kémiai kötése AKG-val), õ az eddigi leghatékonyabb creatin formula. PH-stabil, nagyon jó oldódású, tökéletes felszívódású, mivel a bélrendszerbõl a vérbe jut, így nincs gyomor és emésztési probléma. Mivel nem kell szénhidrát, anélkül is az izmokba jut, még szálkásítók, diétázók is használhatják. A bõr alatti kötõszövetekben nem tart vissza vizet. http://www.muscleteam.hu/Muscleteam_webshop_stillmass_creati..

Az milyen hatással lenne gazdaságra ha megszüntetnék az szja-t és helyette emelnék a fogyasztási adót?

Legjobb válasz: Nézzük meg gazdagok és szegények szempontjából... Szegények: alacsony a szja (tehát nem nyernek semmit vele) de hirtelen minden termék kétszeres árat ér el. Tehát a szegényekbõl még szegényebbek lesznek. Gazdagok: magas a szja (tehát sokat nyernek), minden termék kétszeres árat ér el (természetesen külföldre mennek és ott szerzik be a vagyonukat). Tehát a gazdagokból még gazdagabbak lesznek. Nem tudom a gazdaságra milyen hatással lenne, de ha már a telefonadó is ekkora felháborodás keltett, na ezért biztos meglincselnek.

Nézzük meg gazdagok és szegények szempontjából... Szegények: alacsony a szja (tehát nem nyernek semmit vele) de hirtelen minden termék kétszeres árat ér el. Tehát a szegényekbõl még szegényebbek lesznek. Gazdagok: magas a szja (tehát sokat nyernek), minden termék kétszeres árat ér el (természetesen külföldre mennek és ott szerzik be a vagyonukat). Tehát a gazdagokból még gazdagabbak lesznek. Nem tudom a gazdaságra milyen hatással lenne, de ha már a telefonadó is ekkora felháborodás keltett, na ezért biztos meglincselnek.
Én 1980-ban kezdtem dolgozni, nem volt sem SZJA, sem AFA. Mûködött az ingyenes oktatás, egészségügy, volt hadsereg, SZOT és vállalati üdülõk. Nem volt viszont ennyi pártkatona és azok sem éltek olyan jól mint a mostaniak. Hogyan csinálhatták? Az ilyen mértékû adóztatás szó szerint elpusztítja a társadalmat. Milliárdos földesurak kapnak elképesztõ összegû támogatást az adóforintjaimból. A munka világába nem illeszkedõ rétegre költik. Ha 200%-ot szednének nekik az is kevés lenne. Közben meg a szemedbe röhögnek, hogy gondoskodj öreg korodról, miközben véred béred 70%-át elszívják. Persze gyerek alig születik. Örül az ember, ha nem döglik éhen + fizetni tudja a számláit. Ez megy az egész nyugati társadalomban. A nyugatnak befellegzett.

Újszülöttre, kisbabára milyen hatással van, ha abban a szobában szunyálgat, szopizik, ahol félelmetes filmet néznek a szülők?

Zene, kiabálás, gonosz hangú emberek. Pl. A Karib tenger kalózai, Harry Potter.

Legjobb válasz: attól függ milyen a gyereked, ez nagyon egyéni. Az én fiaimra akkor sincsenek hatással, ha ne adj isten belenéznek egy ilyenbe. De unokatestvérem gyerek újszülöttként keservesen sírva fakadt a zajra és alig lehetett megvigasztalni. Náluk sosem mehetett a tévé, mert ugye reklámokban is mutathattak ilyen jeleneteket.

attól függ milyen a gyereked, ez nagyon egyéni. Az én fiaimra akkor sincsenek hatással, ha ne adj isten belenéznek egy ilyenbe. De unokatestvérem gyerek újszülöttként keservesen sírva fakadt a zajra és alig lehetett megvigasztalni. Náluk sosem mehetett a tévé, mert ugye reklámokban is mutathattak ilyen jeleneteket.
A kérdésebõl már kiderül hogy te is jól tudod ez abszolut nem ideális környezet egy kisbabának, de egy nagyobb gyereknek sem lenne az...
szerintem meg nem tesz jót neki! ez olyan dolog amit ki lehet küszöbölni, akkor ne neveld már bele az agressziót ilyen korán
újszülöttre semmi. :) csecsemõt már zavarhatja, ha hangosan tv-ztek. mi is egy szobában kezdtünk akisfiammal, de a tv-re soha nem ébredt, . inkáb mi olvastunk szájról. :) ma már felébredne tuti, mert 5éves :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Föl nem ébred, de hogy a pszichéjére nem hat rosszul? Néha még én is rosszul viselem ezeket a filmeket.
A kérdező hozzászólása: Igen, én így érzem, ahogy a kedves Utolsó írja, annak ellenére, hogy semmilyen reakciót nem látok rajta. Csak megerõsítést szerettem volna kapni :-) Köszönöm.
Én a hajamat tépem ettõl, nálunk 9 hónapos a kisebbik aki sajnos egy szobában alszik a tévével, ahol apa néha éjfélig is tv-t néz, igaz elég halkan, de én nsagyon rosszul érzem magam ez miatt, alig várom hogy elköltözzünk.
szerintem már a villódzás is árt, fõleg ha sok ijesztõt lát. még ha nem is fogja fel igazán, a fények-hangok biztos hogy beivódnak. nem lennék meglepve, ha késõbb jönne ki, jobban félne egyedül.
A kérdező hozzászólása: Van neki egyébként saját szobája, csak olyan jó, ha velünk van... :-)

Milyen hatással van az alkohol a fogamzásgátlóra? Illetve mennyire csökkenti a hatását ha pl: vizsgaidőszakban naponta 3 szor elkap a hasmas?

Azon gondolkodom, hogy írassak-e ki gyógyszert. Felszeretném mérni az el?nyét és hátrányát. Sokszor bulizom, és hangsúlyozom NEM SZOKTAM HÁNYNI, de ha esetleg megesik, akkor már fuccs a védettségnek? Vagy ha simán hasmenésem van akkor utána állhatok neki parázni? Légyszi segítsetek.

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.

Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.
max. 4 óra, amíg felszívódik, ha utána hánysz, vagy van hasmenésed, nincsen gond, ugyanúgy védett vagy.

Ha gyulladáscsökkentő gyógyszert porba összetöri valaki és felszívja az orrán át akkor milyen hatást vált ki?

Esetleges tapasztalatokat is várok. Köszi el?re is.

Legjobb válasz: Az milyen hatást vált ki, ha leugrasz a tizedikrõl?

Az milyen hatást vált ki, ha leugrasz a tizedikrõl?
A kérdező hozzászólása: Annak bitos fájdalmas hatása van. Hülye k.csög barom ha nem tudsz normálisan válaszolni akkor ne irkálj ide. na puszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!