Találatok a következő kifejezésre: Milyen határidővel fel az (5 db)

Mi alapján akarja a szerb kormányfőhelyettes ketté osztani Koszovót? Milyen megfontolásból? Milyen határ mentén? Mi lenne az egyik és mi a másik féllel?

Legjobb válasz: A 00:13-as válaszoló vagyok. Nem a saját normatív álláspontomat írtam le, csak tényeket, és azt, hogy szerintem a szerb kormányfõ-helyettes hogyan képzeli el Koszovó szétosztását. "Akkor felmerül a kérdés, hogy mi nevezhetõ történelmi területegységnek." Ez így van. És igazad van, ha arra célzol, hogy a területi integritás elve nem túl kézzelfogható, sokszor vitatható. Jugoszlávia esetében például világos volt, hogy a területi integritás elvének és a népek önrendelkezési jogának megfelelõen hol kell meghúzni az új országhatárokat: a volt tagköztársaságokból jöttek létre az új államok. A területi integritás elvébõl adódó dilemmák nagyon összetettek, és szerintem még egy nemzetközi jogász sem tudna olyan megoldást találni rájuk, amely legitimitását sok más nemzetközi jogász ne vitatná. Mindenesetre én Koszovó kapcsán azt tanultam, hogy a területi integritás elvének szempontjából egységes történelmi tájegységnek számít, ezért ellenzik egyesek a szétszabdalását. A másik fontos érv Koszovó felosztása ellen, hogy az be nem látható folyamatokat indíthatna el. A területi integritás elve a mai államok területi integritásának, vagyis a nemzetközi rendszer stabilitásának védelme. Ugyanakkor érdemes belegondolni Belgium helyzetébe is. A közelmúltban az elhúzódó politikai válságok következtében többször felmerült az ország kettéosztása, és hogy ebben az esetben Flandria Hollandiához, Vallónia pedig Franciaországhoz csatlakozna. Érdekes elgondolás, de nem alaptalan. Ugyanakkor látni kell, hogy Belgium esetében a felek egyetértésével történne gyakorlatilag az NDK-éhoz hasonló "államöngyilkosság", addig, Koszovó esetében csak egy apró csücsköt szeretne Szerbia. Az Albániával történõ egyesülés elleni és melletti érveket nemigen látom át, mint mondtam, nem sokat foglalkoztam a témával.

A 00:13-as válaszoló vagyok. Nem a saját normatív álláspontomat írtam le, csak tényeket, és azt, hogy szerintem a szerb kormányfõ-helyettes hogyan képzeli el Koszovó szétosztását. "Akkor felmerül a kérdés, hogy mi nevezhetõ történelmi területegységnek." Ez így van. És igazad van, ha arra célzol, hogy a területi integritás elve nem túl kézzelfogható, sokszor vitatható. Jugoszlávia esetében például világos volt, hogy a területi integritás elvének és a népek önrendelkezési jogának megfelelõen hol kell meghúzni az új országhatárokat: a volt tagköztársaságokból jöttek létre az új államok. A területi integritás elvébõl adódó dilemmák nagyon összetettek, és szerintem még egy nemzetközi jogász sem tudna olyan megoldást találni rájuk, amely legitimitását sok más nemzetközi jogász ne vitatná. Mindenesetre én Koszovó kapcsán azt tanultam, hogy a területi integritás elvének szempontjából egységes történelmi tájegységnek számít, ezért ellenzik egyesek a szétszabdalását. A másik fontos érv Koszovó felosztása ellen, hogy az be nem látható folyamatokat indíthatna el. A területi integritás elve a mai államok területi integritásának, vagyis a nemzetközi rendszer stabilitásának védelme. Ugyanakkor érdemes belegondolni Belgium helyzetébe is. A közelmúltban az elhúzódó politikai válságok következtében többször felmerült az ország kettéosztása, és hogy ebben az esetben Flandria Hollandiához, Vallónia pedig Franciaországhoz csatlakozna. Érdekes elgondolás, de nem alaptalan. Ugyanakkor látni kell, hogy Belgium esetében a felek egyetértésével történne gyakorlatilag az NDK-éhoz hasonló "államöngyilkosság", addig, Koszovó esetében csak egy apró csücsköt szeretne Szerbia. Az Albániával történõ egyesülés elleni és melletti érveket nemigen látom át, mint mondtam, nem sokat foglalkoztam a témával.
Jobban tennék a szerbek, ha inkább fallal zárnák le Észak felõl Koszovót, mert az albánok lassan Dél-Szerbiából is kiszaporodják õket.
eeeeee pa ne znam ......
20:04-nek És sajnos a Vajdaságon nincs többségben a magyarság.
20:04-nek Szerintem a szerbek egy Koszovó azon területét akarják, amelyiken a többség szerb. A maradék, albán többségû (nagyobb rész) megmaradna Koszovónak.
Támogatnám a szerb elképzelést ha cserébe õk is visszaadják nekünk a Délvidék magyarlakta területeit, egyébként nem, alapvetõen semmi joguk nincs egy 95%-ban albán lakta területhez. Valamit valamiért.
Etnikai alapon, az északi szerb, a déli albán többségû.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 23:15 Volnál szíves magyarul írni ide?
Meg hát, ha Koszovót fel lehetne osztani etnikai alapon, akkor ugye Boszniát is lehetne, azaz a Boszniai Szerb Köztársaság egyesülhetne Szerbiával.
Felmerült az északi szerb csücsök lecsatolása, valamint a területcsere is Szerbia és Koszovó között. Amúgy Koszovó 2 részbõl áll, e szempontból nem is egységes történelmi tartomány : Áll egy kisebb Koszovóból valamint Metóhiából. A szerb neve is ez : Kosovo i Metohija. Az h albániával egyesül-e nem tudom, remélem nem, mert akkor a függetlenségnek semmi értelme nem lett volna.

Milyen határon túli magyarokat támogató alapítványok vannak, akiknek fel lehet ajánlani az adónk 1%-kát?

Legjobb válasz: http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Alapitvany/ny.. ez a Böjte Csaba alapitványa. én is nekik adtam- http://www.magnificat.ro/portal/Milyen határidővel mondhatom fel az adsl szerződésemet?

Szerdán jön az új szolgáltatóm bekötni, és a régit elfelejtettem lemondani... Ha ma lemondom, kikötik szerdára?

Legjobb válasz: Köszi szépen a választ!

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ!

Határozott idejű munkaviszonyt milyen indokkal mondhat fel a munkáltató azonnal, a határidő lejárta előtt?

Sziasztok! Adott egy határozott idej? munkaviszony, ami még nem járt le. A munkáltató természetesen közös megegyezéssel szeretné a munkaviszonyt felmondani, amibe az inkorrektségük miatt nem szívesen mennék bele.

Legjobb válasz: A munkaadó szeret kibújni a kötelezettségek alól,ezért velem is megtették ezt régebben.Egyik nap az orrom alá dugtak egy rendkívüli felmondást,valami hazugsággal.Természetesen nem írtam alá.Õket senki sem ellenõrzi! Kényszeriteni akartak az aláírásra,és bezárták az ajtót,erre én felhívtam a rendõrséget,megilyedtek és elengedtek.Az utam azonnal a munkaügyi központba vezetett,ahol írásban beadtam hogy mit mûveltek velem,aztán a munkaügyi fõfelügyelõségen is bejelentést tettem,ugyanis nem vagyok birka,nem hagyom magam.Azután amit tõlük kaptak azt jól megszívták ugyanis ha a fõfelügyelõ kimegy egy munkaadóhoz,mindig talál valami törvénytelent,tehát az ilyenekkel ez a teendõ.

A munkaadó szeret kibújni a kötelezettségek alól, ezért velem is megtették ezt régebben.Egyik nap az orrom alá dugtak egy rendkívüli felmondást, valami hazugsággal.Természetesen nem írtam alá.Õket senki sem ellenõrzi! Kényszeriteni akartak az aláírásra, és bezárták az ajtót, erre én felhívtam a rendõrséget, megilyedtek és elengedtek.Az utam azonnal a munkaügyi központba vezetett, ahol írásban beadtam hogy mit mûveltek velem, aztán a munkaügyi fõfelügyelõségen is bejelentést tettem, ugyanis nem vagyok birka, nem hagyom magam.Azután amit tõlük kaptak azt jól megszívták ugyanis ha a fõfelügyelõ kimegy egy munkaadóhoz, mindig talál valami törvénytelent, tehát az ilyenekkel ez a teendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!