Találatok a következő kifejezésre: Milyen hamar hogy (81 db)

Ki, milyen hamar veszi észre, hogy ki milyen kezes?

Legjobb válasz: Ha direkt figyeled, hamar észre lehet venni, pl. hogy melyik kezével eszik, melyik kezét használja többször apróságokra, pl. cipzárfelhúzás, ital töltése pohárba stb. Általában amilyen kezes vagy, az a kezed az ügyesebb, tehát az ügyességet, aprólékosságot, kifinomultságot igénylõ mûveleteket azzal a kezeddel csinálod. Pl. ha jobb kezes vagy, a bal kezeddel tartod a poharat, és a jobbal öntöd bele az italt. Szóval ha figyelem, akkor ilyen apróságokból nagyon hamar észre lehet venni.

Ha direkt figyeled, hamar észre lehet venni, pl. hogy melyik kezével eszik, melyik kezét használja többször apróságokra, pl. cipzárfelhúzás, ital töltése pohárba stb. Általában amilyen kezes vagy, az a kezed az ügyesebb, tehát az ügyességet, aprólékosságot, kifinomultságot igénylõ mûveleteket azzal a kezeddel csinálod. Pl. ha jobb kezes vagy, a bal kezeddel tartod a poharat, és a jobbal öntöd bele az italt. Szóval ha figyelem, akkor ilyen apróságokból nagyon hamar észre lehet venni.

Valaki aki bulimiás volt elmondja hogy milyen következményekkel járt és hogy milyen hamar látszódtak meg?

Legjobb válasz: meg se forduljon a fejecskédben, hogy úgy akarsz fogyózni, hogy ledugsz valamit a torkodon...

meg se forduljon a fejecskédben, hogy úgy akarsz fogyózni, hogy ledugsz valamit a torkodon...
Most soroljam? Büdös szájszag, rossz fogak, falfehér kinézet, karikás szemek, undorító sárga körmök, energia vesztés ami azzal járt, hogy a másodikra se voltam képes felmenni a lépcsõn, ájulás heti rendszerességgel, kb két hónap alatt jelentkeztek a kezdeti tünetek, majd fél év 1 év alatt teljesen leamortizálódtam. Biztosan akarod ezt? Én ezt soha többet...
Nem értem... 1000 féle módszer van, miért azt akarod választani amibe bele is lehet halni. Ha így állsz a dolgokhoz akkor vágd le a fejed, kapásból megszabadulsz 20kg-tól és ha ennyi eszed van, fej nélkül úgyis csak alacsonyabb leszel...

Temetés. Hogy zajlik? Hova kell menni, milyen papírok kellenek? Milyen hamar lehet a temetés?

Legjobb válasz: Halotti anyakönyvi kivonatot a helyi anyakönyvezetõtõl kérhetsz (ahol az elhunyt lakott) Kérik hozzá as zületési anyakönyvi kivonatot (ne kérdezd miért!) Az ha nincs meg, attól az anyakönyvi hivataltól kérhetsz, ahol az illetõ született. Ez után intézheted a temetést: Sírhely kiválasztása, megváltása; temetkezési vállalkozó felkeresése, Ha egyházi temetést akartok, akkor a pap megkeresése. Felénk a koporsós temetés 4-5 nap múlva szokott lenni. Az urnás bármikor lehet, de az hogy mikor a leghamarabb, attól is függ, hogy mikorra vállalják a hamvasztást.

Halotti anyakönyvi kivonatot a helyi anyakönyvezetõtõl kérhetsz (ahol az elhunyt lakott) Kérik hozzá as zületési anyakönyvi kivonatot (ne kérdezd miért!) Az ha nincs meg, attól az anyakönyvi hivataltól kérhetsz, ahol az illetõ született. Ez után intézheted a temetést: Sírhely kiválasztása, megváltása; temetkezési vállalkozó felkeresése, Ha egyházi temetést akartok, akkor a pap megkeresése. Felénk a koporsós temetés 4-5 nap múlva szokott lenni. Az urnás bármikor lehet, de az hogy mikor a leghamarabb, attól is függ, hogy mikorra vállalják a hamvasztást.


Milyen hamar lehet elsajátítani a francia nyelvet, hogy le tudjam tenni belőle az érettségit?

Ha angolbol tenném( az a fönyelvem) akkor fix megbuknék...most is épp h 2 es lettem. Franciából 5ös és külön tanulok mindent az osztálytól mert gyorsan megragad bennem és mikor ?k veszik nekem már a könyökömön folyik ki...:S

Legjobb válasz: A válaszhoz azt is kéne tudni, hogy most milyen szinten vagy.

A válaszhoz azt is kéne tudni, hogy most milyen szinten vagy.
Egy középszintû érettségi könnyebb, mint egy nyelvvizsga. Szerintem nézegesd a régebbi feladatsorokat az Oktatási Hivatal oldalán. Kérdés, hogy heti hány órád van, mennyire vagy szorgalmas stb.
nem tudsz oda menni a tanárhoz megkérdezni tõle hogy szeretnéd a tudásodat felmérni h hol tartassz és h ebben segítsen ! Ha normális a tanárod akkor segíteni fog! Mondjuk én gimiben kezdtem a franciát tanulni heti 2 - szer 2 órában . aztán 11.ben magántanárhoz is jártam heti 1 - szer 1 órában ! Mire az érettségire odakerültem elég jól tudtam franciául, mind írásban és szóban is.
próbálj megcsinálni egy korábbi érettségit, és a javítókulcs alapján javítsd ki, a levél javításánál meg kérd a (magán)tanárod segítségét. Ebbõl látni fogod megvan-e a kettes :D szóbeli tételeket találsz a neten sokfelé, de ha megveszed az 1000 kérdés és választ, abból remekül fel tudsz majd készülni! Jó lenne tudni azt is most hányadikos vagy, és egy szintfelmérõ alapján a pontos nyelvi szintedet.. így nem tudjuk megjósolni :D
A kérdező hozzászólása: Sokat tanulok naponta tanulom a könyv végén a szavakat, de még nagyon kezdõ szinten lehetek:S
Én alig értek valamit franciául, pedig már 1. óta(általános) tanulom, és sokszor van, 1 héten többször. (suliban tanuljuk), de megszokott dícsérni hogy jó vagyok franciából, mert ha úgy vagyok vele akkor megtudom jegyezni, volt már hogy 5-ös lett egy dogám amire nem is tanultam 1 percet sem. Szóval ez emberfüggõ :D

Miben számít az, hogy milyen sebességgel írok meg egy CD/DVD-t azon kívül h milyen hamar lesz meg?

Gondolok itt arra h pl ha megírok egy DVD-t 2x-esen akkor attól függetlenül tudja DVD-ROM gyorsabban beolvasni? Ha igen akkor azon kívül h biztonságosabb lassan írni, mi értelme van? Ha nem akkor miért nem? A kérdés azért merült fel mert pl biztonsági mentett X360-as játékokat csak 2x sebességgel lehet kiírni, mert ha nagyobbal van akkor nem olvassa be, ez miért van?

Legjobb válasz: Ebben. A technika növekedésével lehetõvé vált egyre gyorsabb írást végrehajtani. Értelme? Nem kell annyit várni. Ennyi :) (pl. miért gyártanak 300Km/h végsebességû kocsikat, ha nem is lehet annyival menni szinte sehol?) Mert a technika lehetõvé teszi. Az viszont igaz, hogy minél gyorsabban írsz, annál nagyobb a hibalehetõség, és annál gyorsabban romlik a cd minõsége, elõfordulhat, hogy pár olvasó nem tudja olvasni, fõleg a régebbiek. Hogy miért? Mert a lézer "siet" ezért nem tudja olyan mélyen és precízen beleégeti a jelet a felületbe. Ezért, ha nem sürgõs, akkor bõven jó a 4x v. 8x írás.

Ebben. A technika növekedésével lehetõvé vált egyre gyorsabb írást végrehajtani. Értelme? Nem kell annyit várni. Ennyi :) (pl. miért gyártanak 300Km/h végsebességû kocsikat, ha nem is lehet annyival menni szinte sehol?) Mert a technika lehetõvé teszi. Az viszont igaz, hogy minél gyorsabban írsz, annál nagyobb a hibalehetõség, és annál gyorsabban romlik a cd minõsége, elõfordulhat, hogy pár olvasó nem tudja olvasni, fõleg a régebbiek. Hogy miért? Mert a lézer "siet" ezért nem tudja olyan mélyen és precízen beleégeti a jelet a felületbe. Ezért, ha nem sürgõs, akkor bõven jó a 4x v. 8x írás.
A nagyobb sebességen, egy gyengébb minõségû íróval megnövekedhet az írási hibaarány. Ez olvasáskor gondot okozhat.
pontosan. minnel lassabban annal job. lehetoleg leglassabbon. akkor jo lesz a CD minosege, es elettartama. amugy konnyen elromlik. vard ki inkabba lassab irast. asdus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezt idáig én is tudtam :) A fõ kérdés h ezeket leszámítva miben számít?!
legrosszabb esetben összeesik és meghal
És emellett a négyszeres inzulinmennyiséghez beállított diétáját folytatja? Ez ugyanolyan, mint egy enyhébb, de kezeletlen cukorbetegség, amit az egészséges étkezéssel is enyhít. Ugyanakkor így is gyakran magas lesz a vércukra, ami mindenképpen károsítja az ereket és egy csomó szervet. Hogy ennek tünete mikor lesz, az szerencse kérdése, akár évekig is lehet tünetmentes, ahogy egy fel nem fedezett cukorbetegség is.
Rövidtávon a fõ veszély, hogy könnyen kómába eshet, ami önmagában is életveszélyes állapot... De az is lehet, hogy semmilyen tünete se lesz, csak a szomjúság is bõvebb vizelés. De hosszútávon, évek alatt a veséi tönkre fognak menni és meg fog vakulni, valamint jó eséllyel a lába is elkezd rohadni. Valamint az infarktusra és stroke-ra is kb. 10x nagyobb lesz az esélye... A kezeletlen cukorbetegség lassú, de biztos gyilkos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Eltörtem a kulcscsontomat és olyanok válaszát várom, akiknek már szintén volt ilyen balesetük. Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen hamar tudtak felépülni, mit szedtek a fájdalmakra? Milyen táplálkozással tudnám felgyorsítani a gyógyulásomat?

Legjobb válasz: Én fájdalomcsillapítót szedtem,de hidd el semmin nem változtat. http://www.pirula.net/szakok/traumatologia/kulcscsonttorespi.. nekem így nézett ki a röntgenképem. Szerintem táplálkozással sem sokat változtatsz.Nekem kb.1 hónap volt a felépülés.

Én fájdalomcsillapítót szedtem, de hidd el semmin nem változtat. http://www.pirula.net/szakok/traumatologia/kulcscsonttorespi.. nekem így nézett ki a röntgenképem. Szerintem táplálkozással sem sokat változtatsz.Nekem kb.1 hónap volt a felépülés.

Milyen hamar kell azon gondolkozni, hogy melyik szakmát válasszam?

7.osztályos vagyok 8 osztályos gimnáziumba járok. Apa már most mondja, hogy gondolkoznom kéne azon, hogy mi érdekel. Szerintem most még korai. Szerintetek?

Legjobb válasz: Jó lenne, ha tudnád legalább az irányt, mert nagyon nem mindegy, hogy humán vagy reál középiskolában tanulsz. De elkésve még nem vagy, korrigálhatsz 18 évesen is, vagy akár 60 évesen is.. de nyilván annál nagyobb hátrányba kerülsz, minél késõbb jösz rá.

Jó lenne, ha tudnád legalább az irányt, mert nagyon nem mindegy, hogy humán vagy reál középiskolában tanulsz. De elkésve még nem vagy, korrigálhatsz 18 évesen is, vagy akár 60 évesen is.. de nyilván annál nagyobb hátrányba kerülsz, minél késõbb jösz rá.
elég, ha hetedik gimiben válaszolsz...addig amúgy sem tudod felmérni a szakmákat... ha tovább tudnál tanulni, akkor nyertél, ha nem, akkor olyan szakmát válassz, emberközpontú/fenntartó..pl: szakács, pék, élelmiszertechnikus, cukrász, stb.. a többit meglátod.. ja, a legfontosabb... legalább angol nyelv középfokon... ha érzéked van hozzá, akkor spanyol, orosz, kínai, latin... ezek nélkül is lehet élni, csak nehezebb...

Milyen hamar derülhet ki, hogy van-e valami bajom, illetve megnyugodhatok-e? A többit lent.

Szombaton voltam egy kerti buliban haverokkal. Ittunk is, majd mikor eljött az ideje hazafele vettük az irányt. Hazafele amikor több részeg fiatal megy, akkor születnek olyan ötletek amik józanul meg se fordulnak az ember fejében. Bear Grylls-r?l beszéltünk és hogy ? ivott feny?teát az erd?ben. Ezért valahogy kitaláltuk, hogyha ? azt mondta, hogy ez nagyon jó volt, akkor iszunk mi is. Így hát letéptünk hazafelé egy kis darab ágat levelekkel egy t?level? fáról. Mi szerintünk feny? volt, mert nem volt rajta piros bogyótermés. Aztán megf?ztük vízben majd ebb?l ittunk. Utána még elmentünk egy szórakozóhelyre. Na és én otthon ébredtem reggel majd szüleim mondták, hogy hánytam és elaludtam a wc-n. És ilyen még nem fordult velem el?. Aztán most utána olvastam a dolognak és szemem elé került a TISZAFA, hogy az is t?level? és mérgez? elég istenesen. Tehát ha valóban tiszafának az ágát tettük a forrásban lév? vízbe és ennek a vizét ittuk meg, akkor milyen hamar jelentkezhetnek erre utaló jelek, egyáltalán találhattunk-e tiszafát a városban és, hogy van-e esélyem túlélni a dolgokat. Körülbelül 2 decit ihattam ebb?l a vízb?l.

Legjobb válasz: Ha kételyeid vannak, akkor ne itt kérdezõsködj, hanem irány az ügyelet. Kicsi az esélye, hogy halálos dózis lenne, ráadásul a tünetek gyorsan súlyosbodnának. De ne kockáztass!

Ha kételyeid vannak, akkor ne itt kérdezõsködj, hanem irány az ügyelet. Kicsi az esélye, hogy halálos dózis lenne, ráadásul a tünetek gyorsan súlyosbodnának. De ne kockáztass!
En mindig futok, de a gimnasztikaval tudom formalni az alakomat, akkor jobban latható formalódas.
Egyértelmûen a futást ajánlom neked !! Nagyon szépen formál!És ami a legfontosabb--egyenletesen!! Fõleg a belsõ combot:) Sok sikert!
a futás mellett, én még a sétáló kitörésre esküszöm. Plusz súllyal! 22L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!