Találatok a következő kifejezésre: Milyen hamar a nőgyógyász, (2 db)

Milyen hamar látja a nőgyógyász, ha várandós vagyok?

Legjobb válasz: UH-val csak a 6. hét után vagy késõbb.

UH-val csak a 6. hét után vagy késõbb.
Elvileg hüvelyi úton hamarabb is kitapinthatják. Nekem anno a 3 ik héten így megállapították, ám az ultrahangon még a petezsák sem látszódott...
A 3 hetes terhességet már ki tudja tapintani a méh keményedésébõl. Az uh csak 5-6. héten látható a petezsák, de sok helyen csak a 7. hét után csinálják meg.

Milyen tüneted/problémád volt amire a nőgyógyász Clostilbegyt -et írt fel? Mellékhatást tapasztaltok? Hamar összejött a baba?

Kérlek, sok választ írjatok, minden tapasztalat, vélemény érdekel!

Legjobb válasz: Szia, Nekem rendszertelen ciklusra írta fel. Gyakorlatilag peteérésem sem volt ezelõtt. Szedtem elsõ hónapban 2x1-et 5 napig, és a 20. napon lett egy darab tüszõ. Sajnos ez túl késõn volt így nem lett belõle baba. Ebben a hónapban 3x1-et szedek. ... és várakozok:)

Szia, Nekem rendszertelen ciklusra írta fel. Gyakorlatilag peteérésem sem volt ezelõtt. Szedtem elsõ hónapban 2x1-et 5 napig, és a 20. napon lett egy darab tüszõ. Sajnos ez túl késõn volt így nem lett belõle baba. Ebben a hónapban 3x1-et szedek. ... és várakozok:)
Szia nekem is cistáim voltak meg rendszertelem vérzés ovu nélük. Elsõ hónapban összejött a baba 5 napon keresztül napi 1-et szedtem egy érett tüszõ lett tüszõrepesztõt nem kaptam , tünetem nem volt az ovu után 3 héttel kellet mennem uh-ra de már volt egy + tesztem. 16+2 hkm
Nekem sok kis apró ciszta a petefészkeimben, emiatt kb 3 havonta volt menszeszem. Ekkor kaptam clostyt. Ettõl lett peteérésem és sikerült a babánk. Elsõ clostys hónap volt. Mostmár 21 hetes kismama vagyok a fiammal. Mellékhatás csak a hõhullám volt. Kitartást neked!
Szia! Nekem és a férjemnek, minden leletünk rendben volt, csak a baba nem jött már 1 éve. Clostit kaptam kicsit felturbózni a peteérésemet:) Elsõ hónapban kaptam tüszõrepesztõ szurit is, akkor sajnos nem sikerült.Aztán a második hónapban szedtem ujra, de repesztõszurit nem kaptam, mert a dokim szabin volt, igy uh ellenõrzésre se tudtam menni, hõmérõztem, igy lõttük be az ovut:) 6+4 hetes kismama vagyok:) ) 2 hónapban sikerült a clostitól, én hiszek és egy jo dolognak tartom:) Mint minden gyogyszernek ennek is van mellékhatása, nekem hõhullámaim voltak meg kicsit feszültebb voltam, de a cél érdekében kibirható:)
Nem baj, ne add fel!!!!Elsõ hónapban tüszõrepi szurit is kaptam és mégsem sikerült.... Második hónapban lettem babás:) ) Drukkolok!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi-köszi!! :) Most indul nekem is a második kúra... Sok egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, már kimutathatta volna.. bár a bnõmnek csak majd egy hét után jelzett pozitívat. Egy biztos, nekem már ennek a ciklusnak a végén biztos nem fog :( Sajnos délutánra a legerõsebb mindjárt megjön érzés kapott el, ma reggel megmértem a hõmet, bár hozzáteszem, nem vezetem... visszaesett 36.5-re és még mielõtt a tesztet megcsináltam volna a papíron láttam egy kis rózsaszínt... Szóval szerintem ma meg is fog jönni, így a tesztet megspóroltam a következõ alkalomra. De egyet már biztosan igazol, hogy jól éreztem az ovut magamon és a rá következõ 14 nap is igaz :( Indul egy következõ ciklus... Azért köszi a drukkot!
Mi újság veled? Hogy sikerült a második clostis kúra? Én most vagyok az elsõben. Már túl vagyok a peteérésen. Most már csak várakozok, de valahogy érzem, tudom, hogy sikerült! Drukkolok neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkokat! Kedden, 10.09-én volt a nemvárt és hááát... ++++++ 2. kúra után sikerült! Dokihoz még nem tudom, mikor tudok menni, nem is akarom elsietni, de sajnos az idõpontot november közepére adták. Megpróbálok korábbit megoldani, 1-2 hét múlva lenne jó! További drukk akinek még kell! :)
Gratula:) )))Nekem is a 2.hónapban sikerült:) ))
Sziasztok! Nemtudom olvassa-e még valaki a fórumot, de írok, hátha valaki ír, jó volna pár lelkesítõ komment Én most kezdem a második closty hónapot, az elsõben sajnos nem jött össze a baba :( jól el is keseredtem, most meg izgulok, hogy összejöjjön
A kérdező hozzászólása: Drukkolok Nektek és kívánok minden jót! Szívesen válaszolok, ha van kérdésed! :) 19 hkm
Szia! Nekem is a második clostis hónap volt sikeres:) ) Az elsõnél kaptam, tüszõrepi szurit is, a másodiknál az elmaradt, mert nem volt itthon a dokim:) Mégis az sikerült:) Én is segitek ha kérdésed van:) 32hkm:)
Köszönöm szépen a válaszokat. Ma voltam Uh ellenõrzésen, nem látható domináns tüszõ :( ez volt a második Clostys hónapom. Totál összetörtem, ezek után van még esély? Dokim javasolta a meddõségit :S hát nemtudom....
Próbáld meg akkor a meddõsségit! Semmit nem evsztesz vele és ott már ugy látnak a dologhoz, hogy tudják, hogy a closti nem hat nálad, megpróbálkoznak egy másféle gyógyszerrel esetleg szurival! Amugy mielött babás lettem a clostitól, én már nézegettem a meddõsségit Pesten, hogy 3 hónap closti után kérek idõpontot oda:) Ne keseredj el ez miatt!!!!
Persze, azért a tegnapi nagy szomorkodás után ma már egy picivel jobb :) azóta is túrom a netet, hogy hova is kéne elmenni. Közben a párom kivizsgálása is elindult, nálam pedig folyamatban van egy hormonvérvétel, cukorterhelés Most inkább amiatt aggódom, hogy mivel nem látott a dokim domináns tüszõt, megint várhatok heteket, hogy vajon megjön, vagy sem, aztán mehetek vissza a dokihoz Norcolutért :S
Attól hogy dom ináns nem volt, még sok apró lehetett:) sosem szabad feladni:) Pozitiv hozzáállás!!!!A vérvétel jó, nálunk pl a doki rögtön azzal kezdte! Párhuzamosan a férjem kivizsgálásával:) Nálunk minden rendben volt mindkettönknél, mégsem jött a baba... Closti segitett a 2.hónapban:)
Kaptam beutalót hormon vérvételre az endokrinológustól, de ma beszéltem vele és szólt, hogy a closty mellett nem csináltathatom meg :( szóval most vagy folytatom a clostyt emelt adagban vérvétel nélkül addig is, vagy hagyom a clostyt és kivárom a három hónapot? nagy dilemma Köszönöm a biztatást, probálok optimistán hozzá állni :)
Akkor drukkolok, de már kimutatná ha baba van:) ))) 12+6hkm
A kérdező hozzászólása: Talán még nézitek a kérdésem... Túl vagyok az elsõ Clostis hónapon, úgy ahogy leírtam, minden "fontos" vizsgálat és UH követés nélkül. Egyelõre nem jött meg, 28. cn. napon vagyok... Hamarosan tesztelek.
Sajnálom ami veled történt... Az én dokim elõtte kivizsgált, closti mellett a ciklusomban többször voltam vissza uh-n, peteérés követésen, szóval én bizok a dokimban. Az elsõ gyermekem is clostival sikerült, csak õ az elsõ hónapban.Ez a bébi a harmadik babánk lesz, vele a második clostis hónapban jött össze, nekem bevált.Teljes kivizsgálás mellett sztem nem lesz gáz, én ujra és ujra belevágnék!
Nekem progeszteronhiányom van, bár erre nem igazán való, mégis mûködött. Csak sajna elvékonyította a nyálkahártyámat, így már mást kapok. Nekem nagyon durva hõhullámaim voltak amíg szedtem, aztán a tüszõrepi körül hasfeszülés, görcsök. Ennyi:) Kívánom hogy mihamarabb sikerüljön a baba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, de várnék még! :) Nekem se tud állandó ciklusom lenni, picit mindig változik. Bár bizonyíték nincs rá, de úgy hisszük, hogy volt pé-m, csak a tüszõrepedéssel lehetett gond (doki is így mondta). Ebben az esetben is segíthet a closti? Kedves 2. mit kaptál helyette?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok kedves Utolsó! Köszönöm a válaszodat! 16-án kiderül mi lesz... addig is bogyó nélküli próbálkozás van :) Többieknél mi a tapasztalat?
Én is peteérés elõsegítésére kaptam, mert 2 év után sem jött össze a baba.(addig orvoshoz sem mentem).Két "kúrát"szedtem végig(a mensim azelõtt is rendszeres volt).Semmit nem használt, viszont elkezdtem szõrösödni, bajuszom is lett, és olyan pattanásos lettem, mint tizenévesen.Nekem abszolút nem vált be...De túlnyomó részben jó véleményeket hallottam róla, ezek szerint én vagyok a ritka kivétel :) És csak további egy év múlva lettem kismama, tehát nem a gyógyszer segített.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok és gratula a babákhoz! :) Úgy látom, elég széleskörû az amire felírják. De több tünetem nekem is van és az orvos is jelzett egy gyógyszert, amit következõ alkalommal javasol. Gondolom ez lehet. Ezért érdekel továbbra is minden történet, vannak még kételyeim!
Szia! Nekem hébe-hóba volt peteérésem és miután a hormonjaimat (tsh-prolaktin) rendbehoztuk akkor írta fel a doki a Clostit. Én nem éreztem semmi mellékhatást. Féltem, hogy cisztát csinál, de a 13. napi ultrahangon 2 szép nagy tüszõm látszódott és most a kettõbõl valamelyik már fejlõdik. 6hkm
Úgy tûnik, nekem is szerencsém lesz az elsõ clostis hónap után. Van néhány halványan pozitív tesztem. Remélem, hogy baba, mert closti elõtt/alatt nem volt cisztám. Csak erõsödne már a csíkom...! :-)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy többnyire csak pozitív vélemények vannak! Az a kis hõhullám meg elviselhetõ! Gratula a kismamáknak, boldog babavárást! Kedves utolsó! Nagyon drukkolok az erõsebb csíkért!
Én is neked a mielõbbi babásodásért! :-)
akinek rendszertelen a ciklusa az elõször vizsgáltassa ki miért az mert a closty sok betegségben ártalmas.
A kérdező hozzászólása: Ismét megjött... megint egy sikertelen ciklus-zárás. Tegnap a doki felírta az elsõ adag Clostit. Meglátjuk, mi lesz vele. Kedves utolsó, az elõzõ kommentelõk mind receptre és orvosi ajánlásra kapták és szedték a Clostit. És mivel így volt, nem kérdõjelezem meg az orvosaik döntését, biztos tudták, mit csinálnak, hisz praxist vezetnek, sok év tanulmány van mögöttük. Nyilván volt megelõzõ vizsgálat is, nem csak passzióból írta fel a doki.
Ne bánkódj!!! A closti segiteni fog:) ) Mérd a hõdet, hogy be tudd lõni az ovudat:) Nekem sikerült a clostival a második hónapban:) ) Drukkolok neked!!! 8+6hkm:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Egészséges és boldog babavárást! :)
én is így hittem annak idején aztán amikor 1, 5 hetet az intenzíven töltöttem életveszélyben mert csak adták a gyógyszereket de a bajomat nem vizsgálták ki akkor rájöttem sajna sok nõ doki le sem szarja a betegét.
Emelt adagban csináld tovább a clostit!!! ÉS nincs elveszett idõ! A párod ugyis megy dokihoz, addig próbálkozhattok:) Eddig hogy szedted a clostit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!