Találatok a következő kifejezésre: Milyen halakkal be (26 db)

Milyen hal eleséget vegyek? (leginkább Pontyra "vadásznék") Nektek milyen haltáp jött be eddig? Kérlek írd oda, milyen halfajtához alkalmazod. Buta választ adók kíméljenek!

Én vanilia illatú pufit vettem, sajnos arra nem nagyon mennek. Csontit is szoktam a horogra akasztani.

Legjobb válasz: Hali! Én piros színû epres pufi + kukorica kombinációval szoktam fogni. Etess be rendesen horgászat elõtt 1 nappal és a hatás nem marad el... ;)

Hali! Én piros színû epres pufi + kukorica kombinációval szoktam fogni. Etess be rendesen horgászat elõtt 1 nappal és a hatás nem marad el... ;)

Milyen halakkal telepítsem be a 41 literes akváriumomat?

Azt sem tudjuk a barátommal hogy milyen halak illenek össze. Még a víz él?vé válásánál tartunk. Mennyi ideig menjen a leveg?ztet? meg a sz?r? 1 nap? 41 literes az akvárium, hány halat célszer? beletelepíteni hogy ne legyen túlzsúfolt? És milyen fajtájúak legyenek (3-4 félére gondoltunk, persze szépek legyenek :)) Tudnátok tanácsot adni? Sajna a állatkereskedéses srác hadar semmit se értünk abból hogy mit beszél :D

Legjobb válasz: A levegõztetõ meg a szûrõnek végig mennie kell nem csak 1 napig mert elpuszutulnak a halak és az akvárium vize nem tisztítja önmagát. Javaslom hogy kissebb könnyen tartható halakat vegyetek pl:neonhal vagy Guppi esetleg vehettek hozzájuk algaevõ halakat meg egy pár páncélosharcsát de ne legyenek tul zsúfoltan.

A levegõztetõ meg a szûrõnek végig mennie kell nem csak 1 napig mert elpuszutulnak a halak és az akvárium vize nem tisztítja önmagát. Javaslom hogy kissebb könnyen tartható halakat vegyetek pl:neonhal vagy Guppi esetleg vehettek hozzájuk algaevõ halakat meg egy pár páncélosharcsát de ne legyenek tul zsúfoltan.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem h egy nap mondjuk 18 órát menjen vagy végig :Dmindig értitek...
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam h neonhal - szivárványos guppi - bohóchal kombináció... utánnuk olvastam elvileg azonos igényük van bár egyáltalán lehet bohóchalat kapni valamerre?
Én arra kérlek, kicsit jobban nézz utána a dolgoknak, nem, nem tarthatod együtt a guppyt a bohóchallal, az egyik tengeri, a másik édesvizi élõlény. Gondolom édesvizi akváriumot rendeztetek be, abba guppy mellé xypho, molly, neon, márna, páncélos harcsa, algaevõ, razbóra, platti, dánió, ilyesmi menjen, õk jól elvannak egymással. Ezeket megnézheted itt neten, és úgy tudsz a boltba menni, hogy már tudod milyet szeretnél. És a szûrõnek egész nap mennie kell.
A kérdező hozzászólása: köszi :D ez érdekelt végre valaki felsorolta :P

56l-be milyen halakat rakhatok? és mennyit?

van egy 56l akváriumom egy jbl belső szűrővel. és nem tudom milyen halakat tegyek bele hogy jól kijöjjenek egymással. inkább a profiktól kérnék tanácsot:) a válaszokat előre is köszönöm

Legjobb válasz: Menj be egy normális díszhal-kereskedésbe, és ott nemcsak elmondják neked ezt, hanem meg is veheted a halakat.

Menj be egy normális díszhal-kereskedésbe, és ott nemcsak elmondják neked ezt, hanem meg is veheted a halakat.
Egy változatos guppy család szépen mutathat, néhány kissebb corydorassal vagy red cherry garnélával az akvárium alján. Esetleg zebradánió, vörösneonhal, neonhal, molly, platti. Ha xifót akarsz, a guppyt mellõzd. Guppyból 10-15 neonból, zebrából 15-20, mollyból plattiból, xifóból 10 alatt
A kérdező hozzászólása: azok a jó állatkereskedések benn vannak pesten mittudomén hanyadik kerületbe. sajnos nálunk nincs ilyen:(
A kérdező hozzászólása: oh kösz
belsõvel ekkora akiba kizárt hogy jó legyen 15-20 hal ha kicsi akkor sem fõleg ha neonhal (min 70liter)Én vagy guppit kb 6-8darabot vagy vagy 10 dániót raknák bele.Esetleg ha csinálsz jó szûrést csigasügeret.
Kb ezek játszhatnak: betta hím, guppi, platti, törpegurámi, nanohalak(nem neon), csigasügér(erõs szûréssel).
Belsõ szûrõvel 10 db fölé jnem mennék 4-5 cm-esekbõl.
Szerintem egy guppi család.Dániót semmiképp!Itthon én 200 literesben tartom õket, nagyon virgonc halak. :-)


Szerintetek milyen halakat rakjak bele és hogyan rendezzem be?

Egy 200 literes aksiba milyen halakat tegyek?? Én igazábol egy halfajtára gondoltam.. Betta volt az els? csak az baj h ott a hímek a szebbek és azok közül egy hímet szabad.. Sügérek közül tapasztalat melyik a legszivosabb legjobb stbstb? És lécci irjátok le amilyen halfajt mondtok hogy hogyan rendezem be neki az aksit?

Legjobb válasz: Szerintem Brokát márnát! Gyönyörû halak, és több hímet is össze lehet rakni. Nekem 1 nõstény és 2 hím van Guppyk és Neonok mellett. Nagyon szép mutatós hal, fõleg a hím, de a nõstény sem panaszkodhat, fõleg méretében nem.

Szerintem Brokát márnát! Gyönyörû halak, és több hímet is össze lehet rakni. Nekem 1 nõstény és 2 hím van Guppyk és Neonok mellett. Nagyon szép mutatós hal, fõleg a hím, de a nõstény sem panaszkodhat, fõleg méretében nem.
Attól függ h Afrikait Dél-Amerikait szeretnél ha sügér kéne... Mert a kettõt is lehet együtt nekünk is úgy van. Ha pedig abból szívósabb kell akkor a Jégsügér (Pseudotropheus acei), Yellow (Labidochromis caeruleus)neon sügér, ezeket együtt is lehet tartani. Dél-Amerikai a zebrasávos sügér és ezeket együtt is lehet tartani. Ha ilyeneket akarsz tatani akkor úgy kell berendezni az akváriumot, hogy legyen benne jó sok búvóhely, vmi sügérálló növény. Nekünk van szõlötõkénk is! Remélem tudtam segíteni :)
az 2. vagyok! A sügérálló növények: anubias, hólyagoslevelû vízikehely és esetleg a lándzsás vízipáfrány. Búvóhelyek lehetnek nagyobb kövekbõl és kerámiabújót azt lehet venni obltban. És mi fél kókuszhéjat is szoktunk. Esetleg lehet 1-2 ancit is! aljzatnak nagyobb szemcséjû kvarchomok ( 1- 1, 5 mm ) vagy aprószemû nem éles szélû kavics. Mert szeretik átforgatni a szájukkal az ajzatot vagy "ásnak" maguknak helyet. Jah és a jégsügreket csakatban érdemes tartani (4-5 hal).
Én nem sügéreket tartanék benne sztem azok elég kényesek drágák, esetleg stendhal-t, aranyhalat, cápamárnát, és gurámikat(nagyra nõnek szépek és szívósak), de ha akarsz vehetsz melléjük egy 2 pár sügért is pl torpedót az elég békés
A sügerek állatkereskedésben drágák, de ha magánembertõl vásárolva olcsóbb... jóval. 3-4 cm kb 300 Ft
utolsó vagyok! http://www.akvarista.hu
Ha nagy akváriumom lenne, ezeket tartanám: http://www.petshop-zoomania.com/CICHLIDS/Microgeophagus%20Ra.. Pillangó tarkasügér(ramirezi) a neve (ez egy fátyolfarkú példány)
végül milyen halakat választottál?

Milyen halakat vegyek 100l-be amik középső-felső rétegben élnek?

100l-be vettem 10 neonhalat,5 panda páncélolsharcsát,1 legyez? garnélát,1 kakadu törpesügeret (emellé jön még egy n?stény). Viszont ezek úgymond mind talajlakók, a harcsák nyilván, de a többiek is a talaj feletti 10 cm-es rétegben úszkálnak, így a középs? meg fels? szintje a víznek abszolút kitöltetlen. Azthittem a neonok fentebb lesznek. Milyen halakat ajánlanátok amik kitöltenék a többi réteget és megvannak ezekkel?

Legjobb válasz: A garnélából vegyél még egy pár darabot, mert csapatban érzi jól magát.Az eleven szülõk szeretik a felsõ és középsõ réteget, de alul is keresgélnek.A középsõ és felsõ réteget kedvelik:a dániók, tetrák,díszmárnák(a szumátrai díszmárna nem jó neked) ,razbórák,lazacok,molly,platti,xifó,guppi,.Természetesen a társításnál figyelembe kell venni az összeférhetõséget.A garnélák miatt, apróbb halakat válassz.Kell telepíteni úszó növényeket is, ahhoz, hogy jól érezzék magukat a halak, a víz felsõ rétegében.A neonok az erõs fény miatt maradnak alul. Ha lesz növény,akkor mindenhol szívesen úszkálnak majd.

A garnélából vegyél még egy pár darabot, mert csapatban érzi jól magát.Az eleven szülõk szeretik a felsõ és középsõ réteget, de alul is keresgélnek.A középsõ és felsõ réteget kedvelik:a dániók, tetrák, díszmárnák(a szumátrai díszmárna nem jó neked) , razbórák, lazacok, molly, platti, xifó, guppi, .Természetesen a társításnál figyelembe kell venni az összeférhetõséget.A garnélák miatt, apróbb halakat válassz.Kell telepíteni úszó növényeket is, ahhoz, hogy jól érezzék magukat a halak, a víz felsõ rétegében.A neonok az erõs fény miatt maradnak alul. Ha lesz növény, akkor mindenhol szívesen úszkálnak majd.
Ékfoltos razbóra - szépek is és strapabíróak is. A neonok érzékenyek. Zebra dániók is nagyon jól bírják, és mindenfelé úszkálnak. Jól át kell olvasni mindent, mert pl a barátom bevásárolt serpalazacokból, amik csipkodták a többi halat. De még a plattik, szifók, molly, stb is jók.
A kérdező hozzászólása: Értem, 2x18W daylightom van. Növény még nem sok, van egy csomó jávai moha talajba dugva, azokat szerintetek eresszem fel lebegni, ideiglenesen, míg jobban ki nem alakul mit hova hogy?
Hagyd a mohát ott ahol van, vegyél úszó nõvényeket, mint már írtam. Ezek nem drága növények, 200Ft-ért kapsz egy maréknyit, az bõven elég, egy két hét alatt elszaporodnak.Csak egy tanács, a jávai mohát érdemes kéthetente óvatosan kivenni és langyos víz alatt kimosni, mert rengeteg ázalék rakódik rá.
A kérdező hozzászólása: Veszek, nem az ár a lényeg, csak a jávairól is ezt olvastam: Elhelyezés az akváriumban: Minden víz alatti tereptárgyon vagy a vízfelszínen úszva, lebegve. Konkrétan akkor milyen lebegõ fajt ajánlasz?
Úszó májmoha, vizisaláta, tüskéshínár( ez a legjobb ).De gyakorlatilag bármilyen, a víz tetején úszó növény jó.Nem utolsó sorban, még az algásodást is gátolják.Ha Kaposvár környékén laksz, ajándékba is adhatok.
halat?????? 3 literes aksiban?????? max mûanyagot!
betta sem éki túl hosszú távon, min 15-2 l neki is kell )és a rákoknak is kicsi)... És hogy miért árulnak? Hogy a buta emberek megvegyék azzal a jelszóval hogy azzal nincs gond....pedig sokkal több van...és hasonló "furcsa" érvek...az eladókat nem érdekli mit és hogy tartasz csak költsd a pénzt, és egy ekkora akváriumkába 3-4 havonta új állatott vehetsz, majd mikor megunod a küszködést veszel egy nagyobbat így már 2 aksira költöttél és annyi halra ami egy 500000l is elég lenne......
3l semmi sem mard meg, csak ideig óráig.....
Akkor tehát nem elírás, akkor a válaszok:sehogy, semmilyet, nincs ilyen.
Igen, a legnagyobb tirpák állatkínzók.
A 3 liter ugye elírás?
kretén vagy kérdezõ..kretén. dugd bele a fejed és ne vedd le mig meg nem fulladsz
3 Literbe max egy Betta :)
A kérdező hozzászólása: Platypus nagyon vagany az akvariumod. Megprobalom en is megvalositani XD
Ha nem sósat csinálsz, akkor tehetsz bele néhány elõtéri növényt, de nem halakat kínozni benne. http://www.youtube.com/watch?v=kgKaM1b3nZc Ez jó ebbe nõnek is, 2 literes: http://www.youtube.com/watch?v=2nPcu2Pj7ro&feature=related Esetleg vizibolhát: http://www.youtube.com/watch?v=dU1tcMRLdi4
3 literes aksiban esetleg növényeket lehet tartani
3 literesre egy létezõ alternatíva az Artemia sórák. Nem hal, nem színes, viszont élénken úszkál, sokat lehet belõle tartani akár 1 literben is és nagyon szépen be lehet rendezni az akváriumát ami ráadásul nem is algásodik a sós víz miatt. Ez itt az én két artemiás edényem, a nagy 8 literes, a pohár 0, 75 liter: http://www.youtube.com/watch?v=Ew1Dzq32eDQ http://www.youtube.com/watch?v=EIfiUuy4VHw Tudom nem a világ legizgalmasabb állatai, de ez az egyetlen mûködõ választás ilyen kis helyre. Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor sórákot, kaktuszt, rovarfogó növényeket, díszkavicsot és gyertyát vagy ilyesmit rakj abba az edénybe.
Azért a 3 literessel is lehet valamit kezdeni!!! Itt van néhány alternatíva: http://sulihalo.hu/ajanlo/aktualis/5701-bole-sangria-recepte..
Bettának is kell fûtõ, szûrõ, világítás, növények. Ehhez pedig minimum 20 literes aksi kell. Amit a filmeken látsz, meg hogy Lassard-nak a Rendõrakadémiában aranyhala van egy pici akváriumban, az valószínûleg csak a felvételek erejéig van úgy. A boltokban sincsenek sokáig kicsi helyen, hiszen elég hamar elviszik õket. Az a baj, hogy ebben még növényt sem nagyon lehet tárolni, mert annak is kell a fény és a szûrõ. Ha annyira szeretnél halat tartani, akkor itt maga az akvárium az, ami a legolcsóbb, tessék: http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai.. 1500 forint, és ebbe már bele tudsz telepíteni egy bettát, ha ügyes vagy. (bár én ennél nagyobbat vennék) De a felszerelések, növények összesen 10-15 ezer körül lesznek.
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem azt kedreztem, h en mi vagyok. en csak tanacsot kertem te meg lekreteneztel. ezen az oldalon valaszolnak a kerdesekre nem sertegetik egymast.
nem nem én akvarisztikai könyvekbõl indultam ki
A kérdező hozzászólása: HAt nem masert de ajandekba kaptam egyik haveromtol es gondoltam valamit tehetek vele...De azert ne sertegess mert mindenki magabol indul ki.
A kérdező hozzászólása: Akkro mert is arulnak olyan kicsi akvariumot?
A kérdező hozzászólása: Ma szkuzi de tartanak lombikban is halat...
Ja különben nem nõnek, csak kamu effekt.

Milyen halat szerezzek be?

Szeretnék szines rajban élő édesvizi halakat,1 magnyos halat is.

Legjobb válasz: Legszínesebb rajhalnak én a vörös neonhalat mondanám, viszont a legszebben, legtöbbet együtt úszó rajhal meg a vörösfejû pontylazac. Mindegyik pontylazac szinte rajhal, szóval a diszhalak.info oldalon tudsz keresgélni magadnak. Ezek mellé egy vitorláspár is mehet mint "magányos hal".

Legszínesebb rajhalnak én a vörös neonhalat mondanám, viszont a legszebben, legtöbbet együtt úszó rajhal meg a vörösfejû pontylazac. Mindegyik pontylazac szinte rajhal, szóval a diszhalak.info oldalon tudsz keresgélni magadnak. Ezek mellé egy vitorláspár is mehet mint "magányos hal".
A platti is elég színes és csapathal, de azt nem tudom mennyire rajoskodik, mert még soha nem láttam normális méretû akváriumba. Az állatkereskedésben össze-vissza keringenek, mint minden hal, mert ott kicsi akváriumban vannak túl sokan.

Milyen halat adtok a babátoknak és hol szerzitek be?

8 hónapos a babám, általában itthon főzök neki. Még nem evett halat, most kezdeném. Milyen mennyiséget adjak neki a főzelékbe és milyen gyakran?

Legjobb válasz: Èn a piaci halasnál ettem szürkeharcsa filét. Vìzben megfõztem,leöntöttem a vìz nagy részét és botmixerrel pépesìtettem majd jégkockatartóba raktam és lefagyasztottam. Elsõ kostolàsnál csak egy kockányit adtam ahhoz a zöltséghez amit már ismert,szeretett és utána növeltem az adagot 2-3 kockányira. Ahusival ugyan ìgy csináltam. Mikor megfagyott,kiszedtem a jégkockatartóból a pürékockákat/gyümi,husi,hal,zöldség/ bezacskóztam és evéskor kis tàlba 2kocka ebbõl,3 abból és csak melegìteni kellett.

Èn a piaci halasnál ettem szürkeharcsa filét. Vìzben megfõztem, leöntöttem a vìz nagy részét és botmixerrel pépesìtettem majd jégkockatartóba raktam és lefagyasztottam. Elsõ kostolàsnál csak egy kockányit adtam ahhoz a zöltséghez amit már ismert, szeretett és utána növeltem az adagot 2-3 kockányira. Ahusival ugyan ìgy csináltam. Mikor megfagyott, kiszedtem a jégkockatartóból a pürékockákat/gyümi, husi, hal, zöldség/ bezacskóztam és evéskor kis tàlba 2kocka ebbõl, 3 abból és csak melegìteni kellett.
edesvizi halat szoktak adni a babakna, mert azokban nincs annyi karos anyag mint a tengerviziben.en sparban vettem tilapia halfilet, nagyon finom edesvizi hal, mirelit, 450gr 1500 ft kozott van, 3 honapja vettem, még mindig van belole. Pangasius halfilet messze keruld el ha tanacsolhatom. en siman beleteszem a fozelekbe mikor mar 70%-ban kesz, egyutt fonek tovabb es ugy puresiteni vagy torni villaval. a babam nagyon szereti a halat.
Ha összehasonlítod egy tenyésztett édesvizi hal és a tengeri hal ízét és a tenyésztési (a tengeri nem tenyésztett) körülményeket akkor inkább a tengeri hal. Nálunk külföldön van friss tengeri hal és nem is kívánok tenyésztett halat enni. A lazacot szeretem/szeretném, de a River Cottage-os hapsi megmutatta a Spektrumon hogy tenyésztik. Rengeteg gyógyszer, rózsaszín festék(!), stb. Az afrikai harcsáról is van doku.film: Darwin rémálma. Tudom, hogy ha mindent így néznénk, hogy hogy tenyésztik, hogy készül, kb semmit sem ehetnénk, de részemrõl inkább vadon élõ tengeri, mint pocsolyában gyógyszerekkel tenyésztett édesvizi. A halból lehet hallevest fõzni a kicsinek, ugyan úgy, mint ha húslevest fõznénk. Mehet bele bármilyen zöldség, rizs és a végén egy olivaolaj. Arra kell vigyázni, hogy a hal gyorsabban megfõ, mint a zöldségek.

60l-be milyen hal mehet és mennyi?

a milyen hal az tippeket kérnék XD

Legjobb válasz: Már ne haragudj, de így hogyan válaszoljak? Minden halnak más az igénye, ilyen információk nélkül ne várj értelmes, igényes választ.

Már ne haragudj, de így hogyan válaszoljak? Minden halnak más az igénye, ilyen információk nélkül ne várj értelmes, igényes választ.
Attól függ, milyen az aljzat és a dekoráció, milyen a szûrés, nem beszélve a vízkeménységrõl, növényzet sûrûségérõl és így tovább.
Itt egy tipp http://akvafarm.hu/-nano_halak.html vagy néhány guppi
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolj a kérdésre már bocs de nem az volt a kérdésem!!!XD
Alapjában vége írhatnám, hogy guppi, platti, törpe gurámi, stb., de írhatom azt is, hogy rakj bele nano halak, és írhatom, hogy lágy, enyhén savas vízbe tehetsz pontylazacokat is. A 60 liter erõsen közel alsó határhoz pl. a neonhal esetében, akkor, ha az akvárium hosszúkás és nem az a magasabb forma. Neki is lágy és savas víz, sötét aljzat és dekoráció, sûrû növényzet. Világos talajon nem elegendõ a biztonságérzete, kifakul, stb. Ha kifejezetten lágy vized van, akkor egy pár apistogramma is tartható ekkora helyen. Szóval azért az akvárium mérete egyáltalán nem minden, vágod már miért?
A kérdező hozzászólása: ja XD te aztán értesz a halakhoz azt se tom mit dumálsz XD kössz a választ azért!!!:)
Na jó, van benne néhány hiba, siettem, de szerintem ki lehet bogozni. Minden halnak más az igénye, más pH értékû vagy keménységû vizet szeretnek, stb. Olvass utána, aztán a diszhal.info-n nézd meg a választott halak igényeit. A Neptun egy pár száz forintos teszt, nagyjából meg tudod mérni a vízértékeket, eleinte el lehet vele szórakozni.

Milyen halat tegyek be a kis guppik mellé h a talajt kipucolják?

törpeharcsa mehet vagy amit jobban szeretnék berakni az a kuli-kulim ?

Legjobb válasz: Azt remélem tudod, hogy a mulmot neked kell leszívnod. Ürüléket semelyik hal nem eszik, a kis guppiknak pedig gyors az anyagcseréje. Hetente 1-2X porszívózni kell!

Azt remélem tudod, hogy a mulmot neked kell leszívnod. Ürüléket semelyik hal nem eszik, a kis guppiknak pedig gyors az anyagcseréje. Hetente 1-2X porszívózni kell!
törpeharcsa biztos nem mert hidegvízi hal és nagyon nagy akvárium kell neki és perzse megenné a guppikat. a kuli-kuli-t szerintem berakhatod hozzájuk.
ha törpeharcsa alatt törpe szívóharcsát értesz, akkor az mehet 4 db, persze, ha elég nagy nekik az akvárium. Minimum 20 liter elég nekik, de a törvény miatt 30 kell.
tedd be a kulit
A kérdező hozzászólása: igen a törpe szívó harcsára gondoltam :D és 30L -es az akváriumom de szerintem a Kulit rakom be :) köszi mindenkinek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!