Találatok a következő kifejezésre: Milyen háztartási és hogyan (6 db)

Most költözünk albérletbe és segítséget egy istát szeretnék kérni arról hogy milyen háztartási dolgokra lesz szükségünk a konyhától a fürdőig?

köszönöm szépen.

Legjobb válasz: Attól függ, milyen életmódot akartok folytatni. Én évekig elvoltam egy lábassal, egy nagyobb serpenyõvel, egy tepsivel meg egy fakanállal (meg persze tányér, pohár, evõeszköz). A legokosabb, ha megveszitek, ami tuti kell, aztán ahogy kiderül, mi kell még, azt folyamatosan veszitek.

Attól függ, milyen életmódot akartok folytatni. Én évekig elvoltam egy lábassal, egy nagyobb serpenyõvel, egy tepsivel meg egy fakanállal (meg persze tányér, pohár, evõeszköz). A legokosabb, ha megveszitek, ami tuti kell, aztán ahogy kiderül, mi kell még, azt folyamatosan veszitek.
mikro, porszívó, tv, konyhai felszerelés attól függõen mennyit fõzöl, poharak, evõeszközök, fürdõszobai kilépõ, felmosóvödör és felmosõ, ilyenekre gondoltál?
Az a baj hogy nem írtad le hogy eddig mivan meg. Tehát vannak bútorok és egyéb cuccok a lakásba vagy egyáltalán nincs semmi? Mert tesóm lakott olyan albérletbe ahol a konyhai berendezéseken kívül semmi más nem volt.
A kérdező hozzászólása: bútorozva van vagyis bútoraink vannak:)
Konyha:ecet legyen mindig otthon, az sok mindenre jó! étkészlet, evõeszközkészlet, pohárkészlet, lábos-serpenyõkészlet, tepsik törlõruhák, sütõkezstyû, asztalterítõ vágódeszka, mosószer, szivacs fémpapír, zacskó, szemetes, szemeteszsák háztartási gépek:tûzhely, hûtõ(ez a minimum) kávéfõzõ(ha isztok kávét) Fürdõszoba, wc: wc ülõke, kádkilépõ, törölközõk, wckefe, wcpapír tartó tisztítószerek, tisztálkodószerek tükör Érdemes gyógyszerekbõl, elsõsegélyes cuccokból bevásárolni többet, hogy mindig legyen otthon kéznél...ragtapasztól a sebbenzinig mindenfélét... Hálószoba: ágynemûk, huzatok, és a személyes dolgaitok, ruháitok Ezenfelül lehet bárhova szõnyeget tenni.

Ha olyan a munkahelyem, hogy 9-től 1/2 6-ig kell dolgozni és utána még egy óra, amíg hazaérek, akkor ez milyen élet lesz, hogyan lesz időm a gyerkőcre és a háztartásra?

Ha olyan a munkahelyem, hogy 9-t?l 1/26-ig kell dolgozni és utána még egy óra,amíg hazaérek, akkor ez milyen élet lesz, hogyan lesz id?m a gyerk?cre és a háztartásra? Hogyan lehet megoldani, hogy anyuka is legyek és dolgozzam is, hogy legyen pénzünk? Nálunk nincs nagyszül?, aki minden egyes áldott nap segítene.Csak este fél 7 után otthon léve,hogyan lehet jól nevelni és együtt lenni? Megsérül így a picik lelkivilága? Mit csináljak? Ti, hogy csináljátok ezt? Egyáltalán nem látom, hogy hogyan m?ködnek ilyenkor a dolgok. :o(

Legjobb válasz: Hû, ez engem is érdekelne. Bár még csak két éves a kislányom és holnapra várogm a fiam, de már most foglalkoztat ez a kérdés. Annyira jó lenne, ha kitalálnának már a nõknek olyan állásokat, ami gyermek mellett is végezhetõ és mindenki jól jár vele...

Hû, ez engem is érdekelne. Bár még csak két éves a kislányom és holnapra várogm a fiam, de már most foglalkoztat ez a kérdés. Annyira jó lenne, ha kitalálnának már a nõknek olyan állásokat, ami gyermek mellett is végezhetõ és mindenki jól jár vele...
Szia! Az elsö válaszoló vagyok! Öszintén szólva nem gondoltam volna, hogy otthon nincs ilyen lehetöség... Mi Németországban élünk és dolgozunk, de sajnos itt sem minden cégvezetö ilyen humán, mint az enyém. Egyszóval szerencsém volt, ezt már többen is mondták. Egyébként irodában vagyok, elég sok ügyfélbeszélgetésem van, ezért is fordul elö, hogy nem érek idöben az oviba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A fõnök is és a személyzetis is kereken megmondták, hogy ennél a cégnél munka folyik és nem érnek rá félnaposokkal és 6órásokkal pepecselni. Az csak súgták, hogy anyukákra meg egyáltalán nincs szükségük. Csakhát, máshol se találtam részmunkaidõs állást. Te milyen területen dolgozol, hogy belementek?
A kérdező hozzászólása: Izgalmas napot holnapra vagy arra a napra, amelyikre a picuri tervezi az érkezését. :O)

Milyen háztartási eszközökből, és hogyan lehet belőlük rakétát, bombát csinálni?

Legjobb válasz: Holnap este lesz a Spektrumon a Rakétát a garázsból címû tévéadás, nézd és megtudod.

Holnap este lesz a Spektrumon a Rakétát a garázsból címû tévéadás, nézd és megtudod.
Nyugodtan próbáld ki, de jó messzire minden emberi kultúrától. Ugyanis ezek a szerek, és az internetes receptek instabilak: igen könnyen maguktól is felrobbannak. De legalább segítik a természetes szelekciót.
Kizárólag szórakoztató pirotechnikai célra!!! ( nem ám bombát gyártani, bár ez szerencsére nem robban) Szóval 1:1 vagy 6:5 arányban keverj össze KNO3-t(kálium nitrátos mûtrágyát) és Szorbitrol-t (diabetikus cukorpótló), ezeket egy lábosban olvaszd össze, majd egy alufólia papírcsövébe töltsd bele, úgy, hogy a közepébe belenyomsz egy ceruzát. Ha megszilárdult, húzd ki a ceruzát, a csövet szigszalagozd rá egy fa rúdra, és dugj egy gyújtózsinórt a ceruza helyén maradt lyukba. Ez garantáltan nem fog robbani, hanem sárgás lángcsóvával fel fog szállni. Ha komolyabban érdekel a téma, akkor ajánlom a http://www.pyrocenter.hu honlapot: ellenõrzött receptek, segítõkész fórum stb.
Én nem tudom, de szerintem az is beteg, akinek ez eszébe jut... Javaslom, hogy ha tudsz is receptet: ki ne próbáld, sok kellemetlenségtõl mentenéd meg magad és a környezetedet is!
Wazze. ;-) Végy ammónium-nitrát (az a "pétisónál" még erõsebb) mûtrágyát és gázolajat. Elegyítve már csak gyutacs kell bele... (szúrólángú elektromos, vagy a karácsonyi csillagszóró hosszában összedrótozva "kígyónak" = egyben "gyújtózsinór" és szúrólángot is ad - szerintem. - Gyerekkoromban csináltam bombát: Salétromsó (2/4 rész kb., abból kell a több. Az ódon épületek téglafaláról kapargattuk le anno, de lehet patikában, vegyi üzletben(?) beszerezni. Szénpor (1/4 rész legalább kell, égést segítõ, oxigént szabadít fel azt hiszem(?). A faszénpor jó, elõállíthatod, vagy grill faszén kapható pl., azt összetöröd porrá.) Kénpor. (Na, ez inkább mg. boltok, permetszerek mellé szokták régen venni talán.) Ezt a 3 összetevõt alaposan összekevered és én anno üres (száraz) régi katonai fémkulacs(ok)ba töltöttem (teli nyomni) és a csavaros fémkupakjára fúrtam akkora lyukat, hogy a karácsonyi csillagszóró be tudjon égi, mert azt dugtam bele. Összekötöttem legalább kettõt hosszára, hogy el tudjak jutni messzire... ;-) Nagyot szólt(!) tûzijátéknak sem utolsó - és a következõ év(ek)ben az esti búcsúi bálból kitóduló tömeg szerintem már szinte várta az ismétlést... ;-) (A "segédrendõrök" is...) ;-P A körzetes rendõr pedig a kocsmában ülve talált éppen - természetesen "bambizva" csak, kiskorú ill. fiatalkorúként késõbb. ;-P Mert hosszabb kanócot használtam mindig... ;-) (Sosem kaptak el, csak sejtve-tudták...) Rég volt, 1969 és 1974 közti évek, T.földe. Z.m. Szegény Bacsák Józsi bácsi, az Isten nyugosztalja, jó ember volt és körzeti megbízott rendõr.) :)


Most költöztem el otthonról és egyedül vezetek egy háztartást ahol 3an lakunk együtt, hogyan tartsak rendet és tisztaságot, milyen eszközökkel, milyen idöközünként kell takaritsak?

pl. portalanitás, felseprés felmosás, ablak tisztítás, függönyök stb

Legjobb válasz: Én kisgyerekes vagyok,tehát jelen pillanatban egész nap itthon vagyunk,én állandóan takarítok. De ha felnõtt emberek vagytok,akkor szerintem elég egy héten 2-3* felmosni,mosogatni nyílván minden nap mosogatsz,ablakot én hetente pucolok,de csak azért,mert van rá idõm,neked elég sztem havonta egyszer. Nem kell túlzásba vinni:)

Én kisgyerekes vagyok, tehát jelen pillanatban egész nap itthon vagyunk, én állandóan takarítok. De ha felnõtt emberek vagytok, akkor szerintem elég egy héten 2-3* felmosni, mosogatni nyílván minden nap mosogatsz, ablakot én hetente pucolok, de csak azért, mert van rá idõm, neked elég sztem havonta egyszer. Nem kell túlzásba vinni:)
A kérdező hozzászólása: Hát igazság szerint én is itthon vagyok egész nap, esti tagozatos vagyok csak 3x járok egy héten suliba tökre ráérek:) köszi a választ
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat:) sokat segítettetek!!:)
Portalanítani hetente vagy kéthetente kell, észre fogod venni, hogy mennyi ülepedett már le. Én bútortisztítót szoktam fújni a bútorra, aztán ronggyal vagy papírtörlõvel letörlöm. Söpörni minden nap szoktam, mert gyerkõc van, aki étkezésnél mindent lepotyogtat. :) Felmosni szintén hetente vagy kéthetente, ennél gyakrabban lusta vagyok rá. :) Felmosóvödörbe meleg víz, abba két kupak általános tisztítószer, és azzal mosok fel. Mosogatni nem szoktam, mert van gép. Ablaktisztításra évente kétszer kerül sor, ablaktisztítóval, papírral. Függönyöket ugyanekkor kimosom.
Hát én szinte mindennap takarítok. PAnelban lakunk, este szoktam hazaérni, de a cipõvel behordjuk a sarat, por van, konyha...
Ajánlom a FlyLady programot: http://charmed.animehq.hu/blog/flylady-program/ Illetve Jaina blogját, aki hasonló feladatokkal küzd, mint te: http://jaina.freeblog.hu/

Azt szeretnem meg tudni hogy a haztartasi hutoszekrenyekben milyen tipusu gazt hasznalnak es mennyire veszelyes a kornyezetere?

Legjobb válasz: A konkrét gáz neveket nem tudom, de azt igen, hogy régen mást használtak mint a mostani készülékekben, szóval pontosísd szerintem a kérdésed.

A konkrét gáz neveket nem tudom, de azt igen, hogy régen mást használtak mint a mostani készülékekben, szóval pontosísd szerintem a kérdésed.
nem biztos de talán Freon a neve
frizsiderek hûtõberendezésében alkalmazott nem égõ, könnyen cseppfolyósítható gáz; szénhidrogén-származék
A régebbi - nem kompresszoros - hûtõkben ammónia gáz van.
a jelenlegi frigókban használatos gáz, környezet kímélõbb(HFC) mint a régiek, de azt tudni kell róla, hogy [email protected] tûzveszélyes, ha a légtérbe jut!
nezd meg a gyartasi adatokat tartalmazo cimken
Távirányító, telefon, telefon zsinór, billentyûzet, kiskanál(gumiból), cumisüveg!:)
Igen, kislányom kedvencei közé tartozik a mixer (mert tudja, hogy jön a hami), de a porszívót nem szerti.
Szia! A kedvencek: PET palack ajtókitámasztó fakanál (nem a lapfakanál, azt nem szereti) szilikonos kenõecset RUHACSIPESZ (ez most a kedvencek kedvence) a szárítóról lelopott ruhák: max. póló méret, ezzel általában körbetörli a lakást távkapcsoló (a mobilt is szeretné, de azt nem adom oda) DVD tok. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: :D, köszi!
Nagy kedvenc volt az üres mûanyag flakon.
Még: A ruhacsipesz mellett Kb. három napja egy tekercs szigetelõszalag a kedvence. Anyuéknál a konyhában az alsó fiókokban olyanokat tárolnak, hogy tölcsér, szûrõ, szita, mûanyag salátaszedõ kanál. Ezeket imádja kipakolni és hosszú órákat el tud velük játszani, ilyenkor fel-alá mászkál a tölcsérrel és tülköl. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy tulajdonképpen minek a gyereknek külön játék? :)
Az enyémnek a húskloffoló. Mindent ütõget vele. De szerette a fakanállal ütni a mûanyag tálakat. Milliószor leszedi a dvd tokokat, távirányitóval a kezében csúszott-mászott.
Távirányító, rossz akumlátor nélküli mobiltelefon, kanál, dvd tok, eléri a videót és imádja de ki van húzva, celluxos tekercs, cipõk, papucsok, konyharuha ezt allandóan magával húzza ha fõzök, számítógép egér, és imádja nézni ha porszívózunk és ha ki van húzva akkor közelrõl is leteszteli:)
8, 5 hónapos fiam igazi kábelbarát. Internetzsinór, TV, video, Playstation kábelei, porszívó zsinórostul nagyon nagy barát. Mobil, de csak az enyém, használaton kívüli, rossz telefonnal nem lehet átverni. Ajtókitámasztó. Távirányító. Tv-újságot egyszerûen imádja széttépni apró cafatokra, de szimplán zörgetni is nagyon buli. Kis ásványvizes flakon, üres vagy félig még tele. Könyvek. Megpróbálja a tv-újság sorsára juttatni õket. Papucs. A kedvence az (lenne), amiben a szemétledobóba szoktam lemenni. Ezt a papucsot mostanában el kell rejtenem. Hatalmas játékosládájában naponta talán egyszer turkál, megvetõen szórva ki a játékokat. Aztán hagyja is a fenébe, és játszik 20 percet a popsikrémes tégellyel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!