Találatok a következő kifejezésre: Milyen házi tudnék (16 db)

Akik mei-tai-t használnak otthon és, úgy végzik a házimunkát hogy hordozzák a babájukat, nem lettek ezáltal elkényeztetve, és milyen házimunkát tudnak így elvégezni?

Legjobb válasz: Én nem nevezném elkényeztettnek.Aztán lehet,hogy az,de kit érdekel? :) Így legalább mindent lát amit csinálok,el tudom neki közben mondani,mi micsoda,látja mit hogy csinálok =>tanul,szóval szerintem csak hasznos.Persze nem lóg rajtam egész nap,és próbálom olyankor csinálni a dolgom ,amikor alszik,de vannak napok amikor abszolút nyûgös,na és ilyenkor jön jól a mt. Egyenlõre a porszívózás,teregetés,fõzés megy vele(még elõl hordós 5 hónapos),de mi kéne még? :) Azon meg ne aggódj,hogy ezzel elkényezteted,hidd el,ha nagyobb lesz,és megtanult már egyedül játszani,nem fog rajtad csüngeni.Persze ehhez az kell,hogy amellett,hogy hordozod,fokozatosan tanítgasd is arra,hogy ellegyen kicsit egyedül.Pl. egy érdekes mozgó játék akár fél óra elfoglaltság is lehet,és addig tiéd a pálya ;)

Én nem nevezném elkényeztettnek.Aztán lehet, hogy az, de kit érdekel? :) Így legalább mindent lát amit csinálok, el tudom neki közben mondani, mi micsoda, látja mit hogy csinálok =>tanul, szóval szerintem csak hasznos.Persze nem lóg rajtam egész nap, és próbálom olyankor csinálni a dolgom , amikor alszik, de vannak napok amikor abszolút nyûgös, na és ilyenkor jön jól a mt. Egyenlõre a porszívózás, teregetés, fõzés megy vele(még elõl hordós 5 hónapos), de mi kéne még? :) Azon meg ne aggódj, hogy ezzel elkényezteted, hidd el, ha nagyobb lesz, és megtanult már egyedül játszani, nem fog rajtad csüngeni.Persze ehhez az kell, hogy amellett, hogy hordozod, fokozatosan tanítgasd is arra, hogy ellegyen kicsit egyedül.Pl. egy érdekes mozgó játék akár fél óra elfoglaltság is lehet, és addig tiéd a pálya ;)
az én babám úgy 3-3, 5 hónapos korában nõtte ki a hasfájást, addig én is hordoztam, vagy kendõben, vagy kenguruban. gyakorlatilag ez úgy nézett ki, hogy szopizott, büfizett, peluscsere és kötöttem is magamra. teregetés csak szétnyitós szárítóra ment, a kötelet csak a kenguruval értem fel, mert a kendõt a vállamra húztam le. mosni, felsöpörni, felmosni, port törölni, mosogatni, enni, ruhát hajtogatni-elpakolni simán tudtam. vasalni és fõzni nem mertem így, nehogy leforrázzam, megégessem, ráfröccsenjen olaj stb. a babára. aztán elmúlt a hasfájás és elkezdte használni a kezecskéit, felfedezte a játékokat és evés után egyre hosszabb ideig elvolt velük. most 8 hónapos, és elég ha 5-10 percenként ránézek, eljátszik maga is, de figyelnem kell rá, mert most kezd mászni és sose ott találom, ahol hagytam:) a hordozás maradt a séták idejére. illetve a nappali alvásnál még kell kicsit ringatni, hogy elaludjon, de nem kell sétálni, csak úgy az ölembe veszem és duruzsolunk egy kicsit, 3 perc alatt alszik is:) szerintem ez nem elkényeztetés, ezzel csak az alapvetõ igényét elégítettem ki.
az enyém még 9-10-11 hósan is gyakran igényelte, hogy kézben legyen. ui. neki mindig volt valami baja, elõször hasfájás, majd fog+ szeparációs szorongás, õt ezek nagyon megviselték. sokat hordoztam. utóbb már csak kézben. a hátam kikészült tõle, de nem bánom. most 21 hós, és eljátszik magában, amíg fõzök stb. nem lett emiatt elkényeztetve. onnatól kezdve javult a helyzet valamelyest, hogy elkezdett mászni, majd járni. onnatól meg méginkább, amikor megértette, mi az hogy mindjárt. :) )))

Milyen HÁZI módszert tudnék alkalmazni gyulladásra?

A körmöm feletti b?r folyamatosan be van gyulladva, és szálkás. Mostanában egyre jobban fáj, hiába áztatom vízben, és vágom utána le ollóval. Milyen otthoni praktikát használhatnék rá, hogy ne szálkásodjon, és szép legyen?

Legjobb válasz: A legjobb házi praktika, hogy a helyett hogy orvoshozmész, kihívod az orvost! De tényleg valószínüleg elfertözödött. Irány az ügyelet!!!

A legjobb házi praktika, hogy a helyett hogy orvoshozmész, kihívod az orvost! De tényleg valószínüleg elfertözödött. Irány az ügyelet!!!
A kérdező hozzászólása: Nincs elfertõzõdve, csak piros, és az idegesít a legjobban, hogy kemény és szálkás rajta a bõr. Azzal mit lehet tenni?
Mint mondtam menny orvoshoz. Szinte bármi lehet a probléma oka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még írhat olyan, akinek volt hasonló.
Ha van otthon olíva olajad, akkor kend be azzal naponta többször, ha nincs, irány a legközelebbi bolt, és vásárolj egy extra szûz változatot, és naponta egy-két evõkanállal egyél meg belõle, mert belülrõl is nagyon jót tesz. Egyébként meg valószínû A-vitamin hiányod van. Szedjél egy jó multivitamint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm, mindenképp kipróbálom :) Sokat segítettél.


A Chow-chow milyen fajta kutya? Házat tud őrizni?

Legjobb válasz: Ugatással jelez, ha jön valaki, de meg sem közelíti. Amolyan "kertidísz" jellegû kutyus. Volt a családban, imádtuk, gyönyörû volt, de semmit nem lehetett vele csinálni, még a simogatást sem szerette.

Ugatással jelez, ha jön valaki, de meg sem közelíti. Amolyan "kertidísz" jellegû kutyus. Volt a családban, imádtuk, gyönyörû volt, de semmit nem lehetett vele csinálni, még a simogatást sem szerette.
Nem házõrzõ, maximum jelez ugatással.

Milyen házi hajszínezési módszerrel tudnék vöröses fényt adni a hajamnak?

Olvastam pl. hogy a babérlevél tud neki vöröses fényt elérni, sötétbarna a hajam, bármilyen módszer érdekelne, mert nem akarom befestetni :)

Legjobb válasz: henna, vagy vöröshagyma fõtt héja, de az áfonya és az erdei gyümölcsök leve is de ebben nem vagyok biztos... meg van egy növény ami eléggé gyorsan nõ nálunk van :D na azt vörös ételszínezõnek használják. Amúgy nekem most sötétbarna van színezve, de mivel a vörösesszõkés árnyalatra színeztem rá így van benne vörös és nekem nem tetszik. A sötétbarna így szép vörös defekt nélkül:-)

henna, vagy vöröshagyma fõtt héja, de az áfonya és az erdei gyümölcsök leve is de ebben nem vagyok biztos... meg van egy növény ami eléggé gyorsan nõ nálunk van :D na azt vörös ételszínezõnek használják. Amúgy nekem most sötétbarna van színezve, de mivel a vörösesszõkés árnyalatra színeztem rá így van benne vörös és nekem nem tetszik. A sötétbarna így szép vörös defekt nélkül:-)
Diólevél öblítés.
Soká kell fõzni, akkor szelíd és puha lesz, és nem támad.
nagyon megszelídíthetõ, csak a születésénél téged lásson meg elõször :D Ezután ragaszkodni fog
A buta liba nem egészen helyénvaló dolog.Az tény, hogy akit elõször megpillant, azt tekinti szülõjének, ha így jártál, nem lesz könnyû dolgod, mert még a wc-re is kíséretet fogsz kapni.De nagyon érdeklõdõ állat, bátor, nem éppen szelíd.Jobb, mint egy kutya házõrzés céljára, az biztos.

Milyen házi fejfájáscsillapítót tudnék alkalmazni?

Miután szoptatok, nem szedhetek be gyógyszert, viszon nagyon érzékeny vagyok a frontra és amúgyis sokszor szokott fájni a fejem. Esetleg tea? El?re is köszi a választ.

Legjobb válasz: Ha alacsony vérnyomás miatt fáj a fejünk, 20x kell guggolásból felállni -nekem ezt tanácsolta a háziorvos, mert terhesség/szoptatás alatt nekem is sokszor fájt a fejem. Nekem a tea nem használt, de majd figyelem a kérdésedhez a hozzászólásokat, hátha megtudok valamit... ;)

Ha alacsony vérnyomás miatt fáj a fejünk, 20x kell guggolásból felállni -nekem ezt tanácsolta a háziorvos, mert terhesség/szoptatás alatt nekem is sokszor fájt a fejem. Nekem a tea nem használt, de majd figyelem a kérdésedhez a hozzászólásokat, hátha megtudok valamit... ;)
Szia! Nálam idõnként beválik a Rooinbos Vörös tea ( DM, Herbária boltokban lehet kapni ). Terhességem elején is sokat fájt a fejem és homeopátis orvos javaslatára Spigelon homeopátiás gyógyszert vettem és az is jó volt. Szétnézhetsz ezen az oldalon: http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&.. Itt homeopátiás orvosoktól kérhetsz kérdésben tanácsot, bártan írj fognak válaszolni.
Szia! Egy újságban a köv. irják: agyunkon naponta nem kevesebb mint 14oo liter testfolyadék áramlik át. Ha nem iszunk eleget, ez a szervünk hiányt szenved az olyan létfontosságú anyagokból, mint a magnézium és a foszfát. Ilyenkor a fejfájás is utolér. Mindenekelõtt a stressz okozta fejfájást mulasztjuk el gyorsan egy pohár ásványviz segitségével. A legjobb ha egy magnézium pezsgõtablettát is teszünk bele. Az ásványianyag pótlás gyorsabban ûzi el a kellemetlen tüneteket mint bármilyen fájdalomcsillapitó. Én napi 2-2, 5 liter ásványvizet illetve gyógyteát szoktam inni.

Belsőépítész, vagy lakberendező tud abban segíteni, hogy pl. : hol legyen fal, milyen járólap, milyen burkolat legyen a falon, a ház felújításakor? És mennyibe kerül ez?

Legjobb válasz: Természetesen tud, de ez is pénzbe szokott kerülni... ez pedig attól függ, ismertebb vagy nem, nagy cégként dolgozik-e vagy magánként... szóval árat nem tudok mondani rá. Sõt, ha árat mondasz neki, hogy ennyit szánsz erre a szobára, akkor olyan variációkkal készül, ami annyiból megoldható!

Természetesen tud, de ez is pénzbe szokott kerülni... ez pedig attól függ, ismertebb vagy nem, nagy cégként dolgozik-e vagy magánként... szóval árat nem tudok mondani rá. Sõt, ha árat mondasz neki, hogy ennyit szánsz erre a szobára, akkor olyan variációkkal készül, ami annyiból megoldható!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de én nem így értettem...:) A "tud"-ot úgy értem, hogy melyik... Bocs, én nem voltam egyértelmû!

Fészekrakó hitelt vettünk fel 35 évre .3 éve fizetjük, két lányom van, a kisebbik közös a férjemmel. A hitel havi 60000 Ft. Milyen lehetőségeim vannak most, hogy válunk? Az én keresetem 54000FT + a családi. Hogyan tudnék ott maradni a házba?

Legjobb válasz: Csak úgy,ahogy az elõzõ hozzászóló írja,közös marad a ház és közösen fizetitek a hitelt.Ebbõl az összegbõl nem tudnád fenntartani de valószínû,hogy ezt vizsgálni fogják.

Csak úgy, ahogy az elõzõ hozzászóló írja, közös marad a ház és közösen fizetitek a hitelt.Ebbõl az összegbõl nem tudnád fenntartani de valószínû, hogy ezt vizsgálni fogják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, igen hasznos számomra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!