Találatok a következő kifejezésre: Milyen hátrányokban a (238 db)

Milyen hátránnyal jár egy hallókészülék a munkavállalás során?

Sosem volt még hallókészülékem,de az orvos szerint jót tenne ha viselném, azonban félek hogy kés?bb ez problémát okozhat majd egyes munkahelyeken (de valóban szükség lenne rá). Elutasíthatnak e miatt egy állásinterjún vagy hátrányban részesülök-e majd?

Legjobb válasz: Ha a géppel jól hallasz, akkor semmi hátránya nem lesz. ezek az új kütyük nem is látszanak. De ha rosszul hallasz az bizony hátrány, már az interjún kiderülhet, hogy nem hallasz jól! Viszont olyan munkát nem vállalhatsz, ahol nagy zajártalom van, nehogy tovább romoljon!

Ha a géppel jól hallasz, akkor semmi hátránya nem lesz. ezek az új kütyük nem is látszanak. De ha rosszul hallasz az bizony hátrány, már az interjún kiderülhet, hogy nem hallasz jól! Viszont olyan munkát nem vállalhatsz, ahol nagy zajártalom van, nehogy tovább romoljon!
A hallás elvesztésének arányától függ. Van enyhe, közepes és súlyos, a siketség határán álló vagy azon túli nagyothallók. Aki szégyelli rossz hallását, az önmagát minõsíti! Az enyhe és a közepes nagyothallók be tudnak illeszkedni a hallók világába, gondolkodásuk is olyan, némelyikük tudnak is telefonálni ki rövidebben-ki hosszabban a hallásveszteségtõl függõen. A súlyosan nagyothallók nem tudnak telefonálni, kénytelenek szájról olvasni és ismerni a jelnyelvet. Ám a munkahelyen minél súlyosabb hallással már nehezen vagy egyáltalán nem tudja követni a társalgást és ez az állásinterjú során mindenképpen kiderül...

Milyenek az LG androidos mobiltelefonjai? Megbízhatóak? Van valamilyen hátrányuk a Samsung és Sony mobilokkal szemben?

Legjobb válasz: Nem jók, mivel gyenge a supportjuk, [email protected] vannak optimalizálva, és túlárazottak. Samsungokkal szemben nem nagyon van hátrányuk, mivel a Samsung is hasonló hátrányokban küzd, de a Sony az sokkal jobb, mivel megéri szinte az összes Sony az árát, és a Support se rossz, és jól vannak optimalizálva.

Nem jók, mivel gyenge a supportjuk, [email protected] vannak optimalizálva, és túlárazottak. Samsungokkal szemben nem nagyon van hátrányuk, mivel a Samsung is hasonló hátrányokban küzd, de a Sony az sokkal jobb, mivel megéri szinte az összes Sony az árát, és a Support se rossz, és jól vannak optimalizálva.

Android, iOS, WP8. Ti mit szerettek/utáltok ezekben a rendszerekben? Hibák/hátrányok? A tavalyihoz képest mennyire haladtak előre? Esetleg milyen jövőt jósoltok neki?

Legjobb válasz: Én nem utálom egyiket se nincs miért utáljam vmelyiket is.Androidot használok bár van néhány nagyon idegesítõ hátránya de ez lehet h csak nekem hátrány.A technika nagyon gyorsan fejlõdik úgyhogy mindenképpen sokat fejlõdnek ezek a rendszerek.Sztem jelenleg ez a 3 oprendszer aminek hosszabb jövõt jósolok, de nem tudhatjuk mi lesz ezután.

Én nem utálom egyiket se nincs miért utáljam vmelyiket is.Androidot használok bár van néhány nagyon idegesítõ hátránya de ez lehet h csak nekem hátrány.A technika nagyon gyorsan fejlõdik úgyhogy mindenképpen sokat fejlõdnek ezek a rendszerek.Sztem jelenleg ez a 3 oprendszer aminek hosszabb jövõt jósolok, de nem tudhatjuk mi lesz ezután.
android elõny: -Magas fokú testre szabhatóság, egy kis framework szerkesztéssel, másik launcherrel egy teljesen más felületet kaphatsz. -Rohadt sok app a play -en, bár egy csomónak semmi értelme... Hátránya: -Az évente megjelenõ 2 verzió frissítést nem bírják követni a gyártók. Pl. Mire kiadják a csúcskészülékekre a 4.1 -et, addigra ott az 5.0, és a sok ideje megjelent 4.2. És ha a gyártó kiadja az összes az évi telefonjára az új androidot (most konkrétan a sony (ericsson) 2011 -es modelljeire gondolok), a sietés miatt tele lesz hibával. iOS elõny: -Mivel évente kb. 3 iOS -es kütyü jelenik meg 20 helyett, így könnyû optimizálni, frissíteni. Saját maguknak diktálják a frissítési iramot, nincs az, hogy már van iOS 7, de az i4 csak most kapta meg az 6.0 -át. -Nagyon sok app Hátrány: -Testre szabni csak jailbreak -el lehet, de azzal sem túlságosan. -Nagyon le vagy vele korlátozva, de a jailbreak ezen is segít. WP8: Nem tudom, nem ismerem.

Milyen cigi a camel? Előnyét és hátrányát is írjátok le, illetve azt is hogy melyik típust kedvelitek leginkább.

Legjobb válasz: Hátránya hogy rákos leszel hamarosan... de ez mindegyikre igaz. Szokj le.

Hátránya hogy rákos leszel hamarosan... de ez mindegyikre igaz. Szokj le.
A Camel jó, állítólag szárított teveszar van (vagy csak volt :D) benne, tény hogy egyedi illata van :D Hátránya az hogy 10-9-10, még hamarabb meghalsz mint a többitõl :D
szerinted egyáltalán a ciginek van elõnye?
nem száritott teveszar van benn hanem teveszaron érlelik a dohányt
Nekem a kék Camel a kedvencem. Csak kár, hogy nem kapni minden boltban...

Egy kettős állampolgárságú rokonomat ha bejelentek a házamba, milyen hátrányom lehet belőle?

Kárpátalján él, autót szeretne vásárolni Magyarországon, ezért szükséges a bejelentett lakcím. (10 éves kocka ladája áráért itt 8-10éves nyugati márkájú autót tud venni).

Legjobb válasz: Szerintem nem származik hátrányod belõle, max. te fogod kapni a leveleit, értesítéseit, stb... Hmmmm 10 éves kocka lada ? 2003-ban gyártottak még kocka ladát?

Szerintem nem származik hátrányod belõle, max. te fogod kapni a leveleit, értesítéseit, stb... Hmmmm 10 éves kocka lada ? 2003-ban gyártottak még kocka ladát?
A kérdező hozzászólása: bizony, gyártottak. sõt, 2012-ben gyártották le az utolsó darabot:) http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/04/16/megszunik_a_kocka_..
Ha nem bûnözõ akkor semmi, legfeljebb ha valamiben átalányt fizetsz ( mondjuk közös költség szemét díj, stb ) max azok emelkedhetnek kicsit. Viszont azok hosszú távon addig amíg ott van bejelentve.
Különösebb hátrányod nem származhat Magyarországon. Ez csak azokban az országokban lehet nagyobb baj ahol nem fogadják el a kettõs állampolgárságot, vagy megy a harc érte mint pl Szlovákia. (Ugye ott úgy volt hogy ha valaki másik állampolgárságot akar igényelni akkor a szlovák állampolgárságát automatikusan elveszti, persze ez is csak azért van hogy a magyar nemzetiségûek sorsát nehezítsék evvel is)

Saját tulajdonú lakásban vagyok állandó lakcímmel bejelentkezve. Milyen hátrányom származhat abból, ha onnan kijelentkezek, de a tulajdoni rész megmarad?

Legjobb válasz: Ha,van egy saját lakásod, és az hátrány akkor nem tudom a választ.Jelentsd át tartózkodási (ideiglenes)címmé

Ha, van egy saját lakásod, és az hátrány akkor nem tudom a választ.Jelentsd át tartózkodási (ideiglenes)címmé
A kérdező hozzászólása: Nem lenne hátrány, ha nem a volt férjemmel lenne közös, akivel nem tudunk megegyezni, és ki akar jelenteni onnan.
Ezért van a bíróság(jog)kitalálva.
A kérdésben-kijelentkezek, a válaszodban-kijelentetni.Az nem mindegy. Egyiket lehet a másikat nem.
A kérdező hozzászólása: A volt férjem akar kijelenteni, de még mindig nem kaptam választ, én is tudom, hogy van bíróság. Segítséget kértem....
Egyiket lehet a másikat nem.

Milyen hátrány ér, ha kisebb teljesítményű táp kerül a gépbe, mint ami kellene?

Ez mennyire van hatással a gép sebességére?

Legjobb válasz: Olyan hátrány ér, hogy a géped fagyni fog, vagy épp újraindul, ha terheled.

Olyan hátrány ér, hogy a géped fagyni fog, vagy épp újraindul, ha terheled.
elindítasz pl. egy filmlejátszást, játékprogramot, grafikai szerkesztõ programot (Photoshop, GIMP) esetleg DVD írást, konvertálást, zene rippelést stb. ami nagyobb teljesítményt igényel, mint amit a táp lettud adni, és szépen lefagy az egész rendszered, és veszett minden, amit addig nem mentettél. Indíthatod újra a gépet...
milíyen géped van?? mert ha elég faszás géped van akkor a tápon ne sporolj!! márkás tápot vegyél különben ha valami olcso szart veszel az valószinüleg nem egyenletesen fogja kiszolgálni a cuccokat és ez által hamarabb tönkre mennek benne a dolgok... nekem ilyenem van: http://ipon.hu/webshop/product/corsair_gaming_series_gs600w/..

Westie kan kölyökkutya ivartalanítása kb. mennyibe kerül? Milyen hátrányai lehetnek a kutyára nézve?

Nekem az állatorvos azt mondta 16 ezerért ivartalanítaná. Az soknak vagy kevésnek számít?

Legjobb válasz: Ha Pesten laksz, akkor nem sok. Semmilyen hátránya nincs, csak elõnyei. Hízni csak a kajától lehet semmi mástól. Nem kell agyonetetni és nem lesz kövér.

Ha Pesten laksz, akkor nem sok. Semmilyen hátránya nincs, csak elõnyei. Hízni csak a kajától lehet semmi mástól. Nem kell agyonetetni és nem lesz kövér.
Attól függ, a mienk 9 ezerért csinálja a kan kutya ivartalanítását, de egy másik doki 20 ezerért.
A kérdező hozzászólása: Nem Pesten lakom, Zalaegerszegen kerül ennyibe... :S Hát igen, a 9 ezerhez képest azért soknak tartom. A linkeket köszönöm, mindjárt át is böngészem õket. :)

Közösmegeggyezéssel válunk. Időközben a volt feleségem beszerzett egy pasit magának, de megtiltotta hogy erről a bíróságon beszéljek mert akkor ez+az lessz. Nem értem miért titkolja, milyen hátránya származhat ebből? Tippeket kérek.

Legjobb válasz: Szerintem semmi hátránya nem lehet hacsak nem büntetett elöéletü mondjuk az uj pasi,de ez is csak gyerekelhelyezésnél lehet érdekes.Vannak gyerekeitek?

Szerintem semmi hátránya nem lehet hacsak nem büntetett elöéletü mondjuk az uj pasi, de ez is csak gyerekelhelyezésnél lehet érdekes.Vannak gyerekeitek?
Hátránya nem származik belõle. Ha a fél várossal lenne dolga se érdekelné a bírót.
ha van gyerek akkor esetleg a rossz anya témával lehet próbálkozni, ettõl fél....ha nincs akkor semmi értelme, a kapcsolat nem ütközik törvénybe, mivel már megcsalásnak se számít
A feleséged valószínûleg túl sok amerikai bíróságos-válós filmet nézett.Magyarországon nem veszi figyelembe a bíróság, mégha a megegyezés elõtt történt volna, akkor sem.
Második: Magyarországon nem kell indokolni a válást. Nem létezik a magyar jogban a "válóok" kifejezés, szóval a leendõ ex feleség nem értem miért akarja titkolni. Értelme talán egy gyermek elhelyezésnél lehet, ha az új pár tényleg bûntetett elõéletû, bár az is érdekes, hogy miért volt bûntetve, ha volt.
Nincs semmi értelme, hogy titkolja. Különösen, ha van közös megegyezés. Ha nem lenne megegyezés, elvileg akkor sem számítana semmit. Azt sem nézik, hogy mik voltak a kapcsolat megromlásának okai. Persze a bíró(nõ) is emberbõl van... De nem értem, miért kell titkolnia.
Semmi hátránya nem származhat, hivatalosan. A bíróis szubjektív megítélés már más kérdés.
mert akkor a válóók hûtlenség. Az részére hátrányokkal járhat én úgy tudom, de nem vagyok benne teljesen biztos
ha megtiltotta, akkor ne beszélj. amúgy meg nem befolyásol semmit. Már nem vagytok együtt.
Köszi a dicséretet, de nem vagyok profi. Amit tudok azt ezeken az oldalakon találtam. Itt vannak a törvények: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV házasságszédelgést nem találtam
10:55-ös le a kalappal! Profi vagy. Ugye, valahol a házasságszédelgés is élõ paragrafus? Erre is csípõbõl tudod a választ?
Nagy vagyoni különbségek esetén lehet ez joggyakorlat. Kiskorúaknak alapjog, de egészséges feleségtõl válva "gondoskodjon magáról" a kiindulóhelyzet.
Hoppá! Ezen utolsó komoly és kemény... Asszonytartás? Tehát mégis szempont valahol a hûség.
Bizonyos esetekben a volt férj köteles tartást fizetni a feleségnek. 1952. évi IV. törvény, ... 21. § (1) A házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki arra hibáján kívül rászorul, kivéve, ha arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt érdemtelenné vált. ... 22. § (2)A tartásra való jog megszûnik, ha az arra jogosult újból házasságot köt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot létesít, vagy a tartásra magatartása miatt utóbb érdemtelenné válik, valamint akkor is, ha a jogosult a további tartásra nem szorul rá. ...
Esetleg, ha éppen a bíróval (is) szexelne? Házasságtörés nem jogi kategória, erkölcsi stb. kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár én továbra is értetlenûl álok a dolog elõtt. Talán szégyelli!?
Továbbra is dicsõítelek, nem semmi kihámozni a vonatkozó paragrafusokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!