Találatok a következő kifejezésre: Milyen háloinget a korházba (10 db)

3 hét múlva szülök, és fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi kisruhát vigyek a kórházba, és mibe hozzam haza. A félegyházi kórházban adnak hálóinget, és pelenkát?

Legjobb válasz: Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem irtam, hogy én sem odavalósi vagyok, csak a dokim ott vállal szülést, a védõnõm sem ott van, egyébként sem tud semmire választ adni.
Hálóinget a legtöbb helyen nem adnak. Vigyél magaddal szülni egyet, meg szülés után, a kórházi napokra legalább kettõt-hármat. Pelenkát adnak a legtöbb helyen, de csak pár darabot, ezért szerintem vigyél egy csomag újszülött pelust, meg törlõkendõt, hogy elég legyen minden. Hazahozásra ezek kellenek: hosszúujjú body rugi zokni sapka kardigán bundazsák, pólya vagy overall ha pólyában viszed haza, akkor más nem (szeritnem nagyon jó neki abban, nem szeretik, ha kiveszik õket belõle) ha nem pólyában akarod hazavinni, akkor hordozó, amit az autóban rögzíteni lehet A kórházban általában adnak ruhát a babákra, de szerintem telefonálj oda, hogy kell-e neked ottanra babaruhát csomagolni, vagy azt biztosítják-e.
Én vagyok az elsõ válaszoló, csak olvastam, hogy írták utánam a pólyát, hát én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban már nem használják, mert csak leszorítja a baba lábait, és ez is hozzájárulhat a hasfájáshoz, legjobb neki szabadon, ez biztos. Nálunk a kórházban szerencsére nem használták, és nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kifejezetten ellenzi.

Akik mostanában szülnek, megmutatnátok milyen pizsit- hálóinget vettetek a kórházba? Hány db-ot visztek?

AKI Képet küld annak külön köszönet !!!

Legjobb válasz: Én épp egy éve szültem harmadik törpémet, tehát hasonló idõjárás mellett. Én mindig úgy vittem, hogy nappalra puha rövid nadrág és pamut póló, és csak éjjelre pizsama, ami vagy gombos hálóing volt (rövid ujjú vagy ujjatlan) vagy rövid naci-pólós hálóing.

Én épp egy éve szültem harmadik törpémet, tehát hasonló idõjárás mellett. Én mindig úgy vittem, hogy nappalra puha rövid nadrág és pamut póló, és csak éjjelre pizsama, ami vagy gombos hálóing volt (rövid ujjú vagy ujjatlan) vagy rövid naci-pólós hálóing.
nalunk nem engedtek meg bugyit se hordani, nemhogy rovidnadragot. Haloinget vittem sikerult olyat vennem, ami mindket iranybol gombos volt, kenyelmes volt a szoptatas. erdeklodj utanna esetleg mastol aki ott szult mit enged a korhaz
az lemaradt, hogy 3 darabot vittem, de minden nap haza kellett adnom egy vagy ket darabot mosni

Aki ilyen melegben szül vagy szült miben tette, milyen hálóingben? Ahol nem kórházi a kötelezõ.

Illetve gyerekágyra ciki birkás szivecskés hálóinget vinni? :D Ma vettem, nagyon megtetszett, ujjatlan gombos szürke, van rajta 2 birka (mint a Nici) illetve szivecske felirattal.

Legjobb válasz: Én ma éjjel/holnap hajnalban lesz pont 2 éve, hogy szültem. Akkor is meleg volt, én egy sima rövid ujjú hálóingben voltam. Szülés után már leggingsben és pólóban voltam. Semmi gond a birkás hálóinggel, abban leszel, amiben neked tetszik és kényelmes.

Én ma éjjel/holnap hajnalban lesz pont 2 éve, hogy szültem. Akkor is meleg volt, én egy sima rövid ujjú hálóingben voltam. Szülés után már leggingsben és pólóban voltam. Semmi gond a birkás hálóinggel, abban leszel, amiben neked tetszik és kényelmes.
Nekem is van cuki-macis szoptatós hálóingem :) mintha egy kislányé lenne, komolyan. Szerintem senkit nem érdekel a mintája, rajtad kívül :) A többihez nem tudok hozzászólni, én kórházi hálóinget kaptam.
Én a Tescóban vettem 100% pamut hálóinget 6db-ot. Nagyon izzadtam, napi 2-3 hálóinget elhasználtam, a férjem folyamatosan hordta haza mosni, hogy mindig legyen tiszta. Vettem Kínaiban is, de hiába az volt ráírva hogy 100% pamut, olyan volt mint egy kombiné! Izzadtam bele, ragadt rám.
En 15en szultem bar hideg volt, de egy melltartoban szultem, mivel itt nincs korhazi haloing sot inkabb melegitoben vannak az anyukak. En egy hosszu polot hasznaltam haloingnek (ferjemet) annyi lelki erom mar nem volt hogy felvegyek ala nadragot.
júliusban szültem, rózsaszín, virágmintás hálóingben :D az osztályon 1. nap valami szívecskés, feliratos volt rajtam, a többi napon póló+rövidnadrág. dehogy ciki, vidd nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Köszii :)
De aranyos vagy Kérdezõ!!! :) Semmi baj a baris hálóinggel! ;) Én piros tacskókutyásat vittem. :) ))) Bennem is megfordult a gondolat, hogy talán gáz. :D De láttam másnak is ilyen vicceset.


22+4-hetes kismami! Ti mennyi, és milyen tipusú hálóinget vittetek, vagy visztek majd be a korházba?

Legjobb válasz: Puha, kényelmes legyen, elõl könnyen és mélyen nyitható, jól tisztíthatónak kell lennie. ( Anyatej, vér ) Én 5 hálóinget vittem be. Nekem elég volt.

Puha, kényelmes legyen, elõl könnyen és mélyen nyitható, jól tisztíthatónak kell lennie. ( Anyatej, vér ) Én 5 hálóinget vittem be. Nekem elég volt.
Szia! Megmondom oszintén nem tudom... Arra gondoltam, hogy valami vékonypántos trikót vagy ilyesmit felulre, mert egyszeruen nem tudok elviselni mást magamon, olyan melegem van és úgy érzem megfulladok még akár a pólóban is! Nagyon rossz érzés, mintha nem kapnék levegot.Remélem engedik... 31 hetes
Én 3-at vittem anno, de a párom hozta haza kimosni és másnap vitte vissza nekem a kórházba, hogy legyen mindig elegendõ váltás. Most szintén babát várok, és most már 5-öt fogok vinni én is, mint az elsõ hozzászóló. Anyaga puha pamut. A kórházakban általában meleg van, így a rövidujjú praktikusabb. Ha fázós vagy, akkor persze legyen hosszúujjú hálóinged is ;-). Amire nagyon figyelj, hogy jó mélyen kigombolható legyen, hogy könnyedén tudjál benne majd szoptatni! Szép napot!
Szia! Én két hálóinget tettem el a szülõszobára, s 3 elõl végig gombolós pizsamát az utánna következõ napokra.
Szerintem számolj úgy, hogy ne kelljen valaki másnak mosogatni rohamban a te tejes-véres hálóinged, inkább eggyel több, mint kevesebb, ha lehet minden napra egy tiszta (persze senki nem tudhatja elõre, hogy az élet sima szülést, vagy egy hosszabb kórházi tartózkodást igénylõ császárt hoz neki...). Arra is gondolj, hogy a hormonok miatt sokkal erõsebben fogsz esetleg izzadni, ezért is kényelmes minden nap tisztát húzni, és mindenképpen csak tiszta pamutot. Ja igen és az elõl nyíló hálóing... Na az sem mindegy, hogy meddig nyílik! Én nagy naívan olyat vittem, ami elvileg éppen a cicim alattig nyílt, és mégis a végén úgy kellett szoptatnom, hogy a nyakamba kellett felhúznom (nincsen épp az a nagy, lelógó mellem), szóval az az igazi, ami kb. derékig kigombolható, az tuti nem fog zavarni!

Hol, milyet, mennyiért, vettetek a hálóinget a szülésre, kórházba?

Legjobb válasz: Kínaiban vettem, 100% pamut, mélyen legombolhatós rózsaszín hálóingeket :) 1800 volt darabja

Kínaiban vettem, 100% pamut, mélyen legombolhatós rózsaszín hálóingeket :) 1800 volt darabja
Nem szeretem a hálóinget, ezért kínaiban vettem 3db-ot. Nem volt 1000 sem darabja. Utána mentek is a kukába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megyek a kínaiba:) ))
Én a kínaiban vettem egyet, kettõ meg volt már itthon újak, mert sosem hordtam õket, azokat az aldiban vettem , volt hozzájuk 2-2-bugyi is. Mivel császárom volt, ott meztelen voltam, nem kellett, utána 3 napig volt rajtam, aztán soha többet, de majd most a következõ szülésnél jók lesznek.
A szülésre a kórházban adnak kórházi eldobható hálóinget. Többi napokra kettõt vettem 3000FT volt a kínaiban. Elöl végig gombos. Egy kék meg egy rózsaszín.
Hát nem csak pár napra kell. Amíg éjjel is szopizott és nyáron nekem hónapokig használtam õket hálóing helyett, ill mondom a kivágott nyári rugalmas anyagúak még jók voltak. :) És azokat késõbb is lehet hordani. Mi van, ha van rajtuk sok gomb? :)
én a Nagyitól kunyeráltam 3-at, mert nekem nincs, nem is szeretem õket, arra a 4 napra meg kár lett volna kidobni több ezer forintot. végül a kórházi volt a legjobb.
Én is kínaiban és piacon vettem. A piaci kemény 100 Ft volt asszem és a ciciknél ki volt vágva, de simán nem lehetett belátni, az anyag fedésben volt. Vettem még én is kigombolós rózsaszínt és sima hálóinget is, aminek mélyebb volt a gombos része, az is szuper volt. De mivel nyár elején szültem, a rendes kivágott dekoltált rugalmas anyagúból is sec pec kikaptam a ciciket. :D
Én a brendonban vettem, jó minõségûek, de én utálom a hálóinget, így kb az egyik volt rajtam egyszer és inkább pizsiben voltam.
Én nem akartam sem hálóingben, sem pizsiben lenni, ezért vettem néhány nagy méretû fehér pólót, meg vittem be fehér térdig érõ nadrágokat, és azokban voltam. Aztán mivel 2 nappal tovább kellett bent maradnunk, már másmilyen pólókat is hoztak be nekem, nem csak fehéret.

Milyen háloinget vigyek a korházba? Nekem gombosat mondtak de sehol nem találok. Milyen fehérnemüt célszerü vinni?

Legjobb válasz: A hálóingrõl nem tudok nyilatkozni, a szoptatás miatt tényleg kell a gombos, viszont bugyi: ha tudsz olcsót vigyél amit nem sajnálsz kidobni, mert sajnos csúnya lehet. Melltartót készíthetsz egy szoptatóst , de nem biztos hogy lesz kedved felvenni, egy elég bõven. zoknit vigyél minden évszakban mert a lábad lehet h nagyon fog fázni.

A hálóingrõl nem tudok nyilatkozni, a szoptatás miatt tényleg kell a gombos, viszont bugyi: ha tudsz olcsót vigyél amit nem sajnálsz kidobni, mert sajnos csúnya lehet. Melltartót készíthetsz egy szoptatóst , de nem biztos hogy lesz kedved felvenni, egy elég bõven. zoknit vigyél minden évszakban mert a lábad lehet h nagyon fog fázni.
Nehéz gombos hálóinget találni, én is alig találtam. Nem kell hogy végig gombos legyen, csak ki lehessen valamennyire gombolni. Bár én a háromból egy olyat is vittem, ami spagettipántos, abból is könnyen ki tudtam szabadítani a mellem. Igaz, hogy azt már nem szeretem hordani, mert pont ezért kicsit kitágult, ha lehajolok "kiesik a mellem". Nekem a kórházban még nem volt szoptatós melltartóm, itthon már igen, de én nagyon nem szerettem. Egyrészt, nem tudom milyen anyagból van, de én viszkettem tõle, pedig ki lett mosva mielõtt használtam. Másrészt az oké, hogy le tudom hajtani vagy mi, így kényelmes volt kivenni a mellem, de egyáltalán nem tartott. A kórházba olyan bugyikat vigyél, amik lehetõleg olcsók és sötét színûek, akkor nem baj, ha csúnyák lesznek, én az oda vitt fekete bugyikat a mai napig hordom, semmi bajuk (illetve nem maradt benne a folt). De vehetsz eldobható bugyit is, csak én ezeket összesen 500 forintért megláttam az interspárban (5 darab).
Szia. Kínai boltban nézz szét olyan 2000 ft körül lehet kapni, ne végig gombosat keress, hanem olyat aminek elõl legalább a mell részéig vannak gombok. Fehérnemût pedig célszerû eldobhatót venni.Gyógyszertárban kapható tena betétet vegyél és ahhoz kérj eldobható bugyit. Persze azért vihetsz magaddal rendeset is, de olyat amit esetleg szintén nem sajnálsz eldobni, ha "baleset" éri.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!!!
Én a Corában vettem, most akciós elöl (nem végig)gombos hálóinget, sötétkék, egész jó minõségû, kb. 1600 Ft volt A Brendonban is van: ott olyan 3600 Ft-ért vettem, gombos, tiszta pamut.Eldobható bugyit is kapsz a Corában! Könnyû szülést Neked!
A kínai jó ötlet, én is ott vettem hálóinget, ami elöl mellig gombos. Egy-két kínaiban érdemes szétnézni szoptatós melltartó miatt is (bár sajnos elég kevésben van), mert én vettem ott azt is és meglepetésemre sokkal jobban szerettem, mint azt, amit bababoltban vettem. Valahogy puhább, kényelmesebb volt... negyedannyiért.
A kínai tele van gombos hálóinggel:-) FEhérnemût meg olyat, amit kidobsz utána, mert véres lesz. És inkább több legyen, mint kevesebb...
Szia, nekem az eldobható bugyi vált be. úgy 4-500 Ft 5 db. A szoptatós melltartó nekem nagyon bejött (ANITA márka), lehet, hogy kicsit drága, de jól tart, nekem nagy melleim voltak terhesség elõtt is, de tejcsivel még nagyobb lett :) , el sem tudnám képzelni melltartó nélkül.

A kórházba milyen színű hálóinget és fehérneműt érdemes vinni?

Legjobb válasz: fehérnemût felejtsd el.a szülés után nálunk nem engedték a bugyit mert a sebnek szellõzni kell.vegyél eldobhatót.A hjálóing bármilyen lehet.

fehérnemût felejtsd el.a szülés után nálunk nem engedték a bugyit mert a sebnek szellõzni kell.vegyél eldobhatót.A hjálóing bármilyen lehet.
szerintem, ha neked tetszik rógyaszín tollpelyhes hálóingben is lehetsz a kh-ban:) Fehérnemû színe is tök mindegy, csak nagymama bugyi legen, mert gátmetszés után lehet kellemetlenül érintene egy tangabugyi.
Az eldobható bugyi jó ötlet. Sokkal kényelmesebb és bármilyen "baleset" után nem kell a mosással, haza küldéssel foglalkozni. (egyébként nem is drága). Hálóingbõl is vigyél olyat, amit nem sajnálsz, ha esetleg ki kell dobni. (Jó, ha a szüléshez kórházit kérsz.)A szín mindegy, a fazonnál annyi, hogy könnyen tudjál szoptatni.
Én pizsama-párti vagyok, úgyhogy azt vittem (legalább minden napra egyet), de a lényeg, hogy kényelmes legyen. Gyógyászati segédeszköz boltban, vagy lehet, hogy gyógyszertárban is lehet u.n. "hálós" bugyit kapni, ami olyan mint egy levágott szárú fehér nylon harisnyanadrág. Én ilyet használtam a szüléseim után pár napig, mert nagyon kényelmes volt, ráadásul a zuhany alatt pár perc alatt ki lehet mosni és gyorsan szárad.

Februárban szülök. Kórházban rövidujju hálóing is elég? Gondolom a babák mellett azért fűtenek. Milyen hosszút érdemes venni?

(térd alatti, feletti). A köntöst gondolom arra használtátok amikor jöttek látogatók,vagy sétáltatok- abból milyen vastagot,hosszút érdemes bevinni? Mi volt nektek kényelmes?

Legjobb válasz: Szintén februárban szültem,nagyon meleg volt:( Rövid hálóingem volt,sima pamut.Köntös nem kellett,mert látogatókat be sem engedtek.Látogatók miatt érdemes köntöst bevinni,de abból sem kell a vastag.Térd feletti volt a hálóingem.

Szintén februárban szültem, nagyon meleg volt:( Rövid hálóingem volt, sima pamut.Köntös nem kellett, mert látogatókat be sem engedtek.Látogatók miatt érdemes köntöst bevinni, de abból sem kell a vastag.Térd feletti volt a hálóingem.
Térd alatti hálóing, ha este alszom, a hálóing rámcsavarodik, felcsúszik, kitakarózom, és kivan a fenekem. Na meg nem voltam egy nádszál, ne nézze senki sem az én narancsbõrös, zsíros combomat! Ha az ágy szélén ültem sem kellett húzogatni, hogy ne legyen ki a bugyim
Szerintem is rovidujjut vigyel, nagyon tudnak futeni.
Én és a barátnõm is télen szültünk és nem ugyanabban a kórházban. Egyik helyen sem volt hideg, hogy felülrõl nagyon öltözni kellett, inkább csak a látogatók miatt volt a "takargatás" Egyikünk sem szereti a hálóinget és nem is hordtunk. Ezt tapasztaltam más kismamáknál is. Sokkal kényelmesebbnek tûnt egy nagyobb póló és hozzá cicanadrág, vékony melegítõ, leggings... Ehhez is passzol a köntös, vagy egy kardigán. A szoptatás miatt pólóban is lehet nagyobb kivágásút, vagy nyaknál gombosat kapni. Most is babát várok és ugyanúgy nem tervezem a hálóinget.
Az utolsóhoz csatlakozom, én sem hálóingeztem egyik gyerekemnél sem. Császáros voltam, de pizsamában aludtam, napközben pedig egy csinosabbfajta melegítõgatyában voltam. Õszintén szólva, szoptatós pólóm meg egyéb cuccom sem volt, felhúztam a sima pólót mell fölé, oszt' hajrá. Persze ehhez az is kellett, hogy a kórházban mindezt megengedjék, és az, hogy a szobába nem jöhettek látogatók, senki elõtt nem kellett takargatnom semmit.
26 fokot mondanak a kórházba, hogy a bébik ne fázzanak. Nálunk itthon 21 fok van, úgyhogy nekem tuti melegem lesz, így én csak rövid újjút viszek, egy hosszú újjút is, mert az is elölgombos :) Köntöst a folyosóra viszek, azok mindig huzatosak + azt tanácsolták, hogy szoptatáshoz is jó, jól összehajtogatod és alá tudod támasztani a derekad vele, vagy a babát rátenni a szoptatáshoz illetve ha nagyon alacsony a párna is jó szolgálatot tehet az alváshoz. Szóval hasznos lehet sok szempontból :) Én hosszút viszek és aránylag meleget.
Esetleg combközépig érõ selyemhálóing, hasonló selyemköntössel? Én azokat imádom, de nagyon magamon.:)
Szia! Novemberben megszültem. Saját tapasztalat alapján rövid újjú, vékony és középhosszú hálóingek lettek a hasznosak, tényleg nagyon meleg volt bent a kórházban. A folyosóra vastag köntös.
Selyemhálóing nem jó?:D Most komolyan kérdezem ám. Ha egyszer majd a távoli jövõben, ha gyerekvállalásra adnám a fejemet, biztos abban lennék a kórházban. Sajnos vagy nem sajnos, én nem tudok másban aludni. Vagy ebben, vagy semmiben.

A debreceni klinikán adnak kórházi hálóinget (és milyet? Kényelmes abban lenni? ) vagy sajátot kell vinni?

Ha adnak, akkor nem vinnék sajátot. Pizsamát hordok, csak azért a pár napért nem vennék 2-3 hálóinget, ha nem muszáj, viszont a pizsama szülés után lehet, hogy kényelmetlen lesz. A hálóing praktikusabb, kényelmesebb viseletnek t?nik a kórházi napokra.

Legjobb válasz: Adnak, vászonzsák jellegû elõl gombos hálóinget.

Adnak, vászonzsák jellegû elõl gombos hálóinget.
Adnak. Én végig azt használtam, pedig vittem sajátot is. Minden nap hoznak tisztát, a sajátomat mosogathattam volna, mert könnyû összekenni. A szülõszobán nem választhatsz, kötelezõ az ottani. Elöl végig gombos, amibõl ha nem elég nagy a méret, akkor minden kilóg. Kérj nagyobbat ha zavar, de hidd el, õket egyáltalán nem érdekli, hisz minden nap ezt látják. Rajtam volt egy melltartós top, megengedték, h magamon hagyjam. Nekem úgy kényelmesebb volt. De persze bugyi nem lehetett. :-)
az túlzás hogy adnak mindennap tisztát. sajnos ha hétvége van sokszor elõfordul hogy nincs elég tiszta hálóing..jobb ha beteszel egyet pluszba. mint ahogy babaruhát is ne adj isten.. tapasztalatból írom, ..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor mégis csak veszek 1-2 hálóinget, biztos, ami biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!