Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyorsan fel (28 db)

Acanthoscurria geniculata féle madárpókot kaptam és nem tudom h hányszor vedlett kép alapján meg lehet-e állapítani? Érdekelne még h milyen veszélyes és milyen gyors?

Hozzátenném h kezd? vagyok a témában :) Itt a kicsike:

Legjobb válasz: Ezzel kezd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mad%C3%A1rp%C3%B3kok_tart%C3%A1sa Itt folytasd: http://www.arachnida.hu/ Ez nem egy Acanthoscurria hanem egy Nhandu chromatus és a pókokat nem fatörmeléken kell tartani hanem valamilyen jó vízmegtartó képességû talajon, szóval az elsõ dolgod az lenne, hogy veszel neki tõzeget vagy kókuszrostot és átrakod arra, de tényleg ez legyen az elsõ mert ezeknek az állatoknak magasabb páratartalom kell. Ebbõl a képbõl nem lehet megmondani, hogy hány vedléses mert nem lehet semmihez se viszonyítani, méregesd meg és úgy meglehet tippelni de az se 100%. Mindegyik madárpók gyors és veszélyes éppen ezért nem kell fogdosni fölöslegesen.

Ezzel kezd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mad%C3%A1rp%C3%B3kok_tart%C3%A1sa Itt folytasd: http://www.arachnida.hu/ Ez nem egy Acanthoscurria hanem egy Nhandu chromatus és a pókokat nem fatörmeléken kell tartani hanem valamilyen jó vízmegtartó képességû talajon, szóval az elsõ dolgod az lenne, hogy veszel neki tõzeget vagy kókuszrostot és átrakod arra, de tényleg ez legyen az elsõ mert ezeknek az állatoknak magasabb páratartalom kell. Ebbõl a képbõl nem lehet megmondani, hogy hány vedléses mert nem lehet semmihez se viszonyítani, méregesd meg és úgy meglehet tippelni de az se 100%. Mindegyik madárpók gyors és veszélyes éppen ezért nem kell fogdosni fölöslegesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Az volt nekem is az elsõ h átraktam 1 kisseb edénybe kokuszrost helyett csak virágföldet tudtam szerezni de 1-2 nap és meglesz neki a végleges helye.

A test edzés közben milyen gyorsan emészti fel a glikogén (szénhidrát) tartalékait? És az milyen gyorsan pótlódik?

Legjobb válasz: Tehát ha fogyni szeretnék akkor jó ha pl 1 órát futok és akkor pihenõ pl 1-2 óra és utána még 1 óra kardió akkor jobbban fogok zsírt égetni ?

A kérdező hozzászólása: Tehát ha fogyni szeretnék akkor jó ha pl 1 órát futok és akkor pihenõ pl 1-2 óra és utána még 1 óra kardió akkor jobbban fogok zsírt égetni ?
A kérdező hozzászólása: hát én arra gondoltam h elmegyek naponta futni 30-60 percet a napi ennivalómból eltüntetem a szénhidrátos cukros ennivalót innivalót és több fehérjés ennivalót pl sovány túrót meg tojást eszem és meglátjuk mi lesz
Tõlem aztán nyugdotan csináld így. Én szóltam elõre!

Ki milyen gyorsan épült fel császármetszés után? Milyen gyorsan gyógyul a vágás? Meddig fáj? Hogy lehet "emelgetni" a babát?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elõs lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az elsõ naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot. Ami kellemetlen volt még a mûtétet követõ hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az elsõ hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.

Szia! Az elsõ három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elõs lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az elsõ naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot. Ami kellemetlen volt még a mûtétet követõ hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az elsõ hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.
Nekem sajnos rosszabb tapasztalatom van, de ez egyénfüggõ, nem biztos, hogy nálad is így lesz. Nekem csak kb. a 6 hetes kontrollra múlt el a fájdalom. Az elején, ha muszáj volt (pl. kórház, ahol egyedül voltam a szobában) meg tudtam emelni a picit, persze óvatosa és lassan (csak így tudtam mozogni) de otthon inkább a férjem segített emelgetni. Az igaz, hogy rohamosan javul a helyzet, de nekem kb. 1 hét volt nagyon rossz, utána pedig még hetekig fájt.
Nekem a varrat szedésig volt kínszenvedés. Utána napról-napra jobban lettem. A 6 hetes kontrollra szinte tökéletesen rendbe jöttem. A neveteés, tüsszentés, köhögés tényleg borzalmasan fáj hetekig. Kb 3 hetes lehetett a kisfiam, amiko a tv-ben volt a "Celeb.....". A Gyõzike kígyós eseténél azt hittem, hogy kiszakad mindenem és nem élem túl, úgy kellett röhögnöm. Ki akartam jönni a szobából, hogy ne lássam, de felkelni sem tudtam a röhögéstõl. A vágásommal semmi gond nem volt 3-3, 5 hónapig. Akkor kezdett érzékeny lenni az idõjárásra, ez 2 hónapig tartott. Amúgy nagyon szép a heg, már amennyire ez szép lehet. A kistesó is tervben van, 95% esélyem van a köv császárra, de nem bánom. Bennem nem maradt rossz emlék.
3 hét után már nem fáj csak idõjárásra érzékeny, elsõ hét rossz.Vágásom nagyon szép, babát emelgetem bár csak két és fél kg.Elsõ hat hétben nem szabad emelgetni, de baba nem olyan nehéz mg óvatosan kell emelni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! :) Programozott császárral fogok szülni, elsõ baba lesz, úgyhogy minden ezzel kapcsolatos információt szivesen olvasok.
Utsó vagyok ha akarsz írj privit.

Mitől függ hogy egy autó milyen gyorsan gyorsul fel?

Legjobb válasz: attól hogy mekkora az autó, és mekkora a ménes

attól hogy mekkora az autó, és mekkora a ménes
Lóerõ/tömeg.Teljesítmény-Nm-/tömeg.
A benzines jobban gyorsul (ha az összes többi adat ugyanaz).
Attól hogy milyen erõsen nyomod a gázpedált...
Audinál nincs boxer. De technikailag nagyon a toppon van, szinte minden része az aktuális csúcstechnika. Jó motorokat gyárt, csúcstechnikával. Különösen a turbó motorok, S3=2000cm3-300 Le, S6=3996cm3-420Le, ettõl az RS típusok még erõsebbek. Az R8 szívómotorja pedig etalon a kategóriában. De dízelben a BMW a leghaladóbb, nem csoda, egy magyar a fõ fejlesztõ, dr. Anisits Ferenc. De negyon jó motorokat gyárt még a honda, subaru, suzuki / bizony/, bmw /egyértelmû/, kia...
A kérdező hozzászólása: Köcce és az audiknál pl mer nekem azok a kedvenceim azok tetszenek leginkább .
A legjobb a boxer motor, mert az ellentétesen ébredõ erõk kioltják egymást, ezért kiegyensúlyozó tengelyre sincs szükség. Ilyenek a Subaruk, Porsche. Nagyon kiegyensúlyozott még a sorhatos elrendezés, pl. egyes BMW típusokban.A legkevésbé kiegyensúlyozottak a 3 és 2 hengeres motorok, de kigyensúlyozó tengellyel ezek sem rosszak, meg vannak egyéb okosságok is, pl. aktív motortartó bak...stb.
A kérdező hozzászólása: És lényegébe melyik a legjobb henger elrendezés?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ezekre voltam kíváncsi.:)
A Nm., vagy nyomaték az a csavaróerõ, amivel a robbanás által lelökött dugattyú el akarja fordítani a fõtengelyt. Dízeleknél ez azért magasabb, mert a gázolaj öngyulladásánál nagyobb energia szabadul fel. Ezért érezni, hogy egy 200 lóerõs dízel jobban húz, mint egy 200 lóerõs benzines, amellet, hogy nem kell úgy pörgetni, viszont a dízel blokkot a nagyobb erõhatások miatt erõsebbre, azáltal nehezebbre kell tervezni.
Függ a nyomatéktól is persze. Minél nagyobb a teljesítmény és a lóerõ és minél kisebb a tömeg, annál jobban gyorsul. Az aerodinamika inkább nagyobb sebességnél szól bele, de attól is függ persze. MEg ha ilyen apróságokat is beleveszünk akkor a gumi méretétõl, minõségétõl, de még az aszfalt szerkezetétõl is függhet kis mértékben. Teljesen mindegy hogy azt a pl 200 lóerõt és 400 Nm-t milyen üzemû motorból nyered. Lehet akár hibrid, vagy elektromos hajtású is, a fizikát (mechanikát) nem nagyon érdekli.
"Lóerõ/tömeg.Teljesítmény-Nm-/tömeg." Az sem mindegy milyen az alakja.
A kérdező hozzászólása: Mármint igen annyiból tudom h na teljesítmény de függ attól is úgymond h diesel v benzines?
A kérdező hozzászólása: Köcce deh a Nm az mi ?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )) erre voltam kíváncsi :)

Ki negyedik babát megszülték. Milyen gyors volt a negyedik baba a harmadik babához képest? Én nekem a harmadik fiam egy óra alatt meg született. Csak félek minden szüléstől. Köszönöm a vbálaszokat

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 4 óra volt, a második és harmadik másfél óra, de én is nagyon izgultam. Kicsit "rosszul" sikerült a negyedik szülésem, mert megrepesztették a burkot, de nem volt szabad szülõszoba, így gyakorlatilag vissza kellett tartanom a szülést. Emiatt kicsit el is nyúlt (kb. 2-2,5 óra volt), de ahogy felfeküdtem az ágyra, gyorsan kinyomtam. Szóval, nálam kicsit rosszabb volt, mint a második, harmadik, de ez a rossz körülmények miatt volt. Az ismerõseimnek a negyedik szülés sokkal könnyebb és gyorsabb volt, mint a harmadik. (Végül az ötödik nekem is nagyon jól sikerült.)

Nekem az elsõ 4 óra volt, a második és harmadik másfél óra, de én is nagyon izgultam. Kicsit "rosszul" sikerült a negyedik szülésem, mert megrepesztették a burkot, de nem volt szabad szülõszoba, így gyakorlatilag vissza kellett tartanom a szülést. Emiatt kicsit el is nyúlt (kb. 2-2, 5 óra volt), de ahogy felfeküdtem az ágyra, gyorsan kinyomtam. Szóval, nálam kicsit rosszabb volt, mint a második, harmadik, de ez a rossz körülmények miatt volt. Az ismerõseimnek a negyedik szülés sokkal könnyebb és gyorsabb volt, mint a harmadik. (Végül az ötödik nekem is nagyon jól sikerült.)
3-4. vagy többedig baba, gyrosab rövidebb szülés lesz

Milyen gyors ez a net:max fel és letöltés:5000kbps /500kbps garantált :1000kbps /192 kbps, mind ez 4000ft havonta. Szerintetek megéri? én nem értek hozzá, lehet rendesen netezni vele? Film letöltésre jó?

Legjobb válasz: Elvileg igen, 5 Mbit-es, ez elég film letöltésre. De nem 5000/500 a fel/letöltés, hanem fordítva. Már ha tényleg jön annyival, és nem csak a garantált 1Mbittel. Nekem is 5-ös van, azzal még online filmnézés is megy.

Elvileg igen, 5 Mbit-es, ez elég film letöltésre. De nem 5000/500 a fel/letöltés, hanem fordítva. Már ha tényleg jön annyival, és nem csak a garantált 1Mbittel. Nekem is 5-ös van, azzal még online filmnézés is megy.
Rohadt draga, de megteszi.
Nem mondanám, hogy drága, én a T-home-nál 5300-at fizetek egy ilyenért. Nem mindig Pestet vagy a nagyvárosok paneldzsungelét kell alapul venni. Itt Kecskeméten pl. csak a lakótelepeken érhetõ el optikai kábeles net (t-home, digi), ami sokkal de sokkal gyorsabb, ráadásul olcsóbb is. De legalább nem egy betonkriptában lakom. Valamit valamiért. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat Jovanny-nak, viszont jól írtam le, íme:http://www.btel.hu/aloldal2.php?adat=uj_internet nézd meg.Szerintem sem drága, a többihez képest. Mégegyszer kösz!!
Valoszinu csak en nem vagyok tisztaban a magyarorszagi arakkal(erdelyi vagyok), de nagyon draga akkor is, ha Magyarorszagon nagyobbak a fizetesek. En kb 2000-et fizetek 50/50-es internetert, igaz nagyvaros, de otthol is( 15000-es kisvaros) 2000-3000 kozt 30-50 Mbites internetre lehet elofizetest valtani. 4000-ert ha jol megkeresed a szolgaltatot 100 mbit vagy gbites netet lehet talalni.
Gigabites net, hát az itthon nem lesz mostanában... de szerintem Nálatok sem vastagon van. :) Panelokban, ahová méltóztat a Digi optikát húzni, 3000 körül van a 30 Mbit.
Vanni van, kicsit utananeztem, gigabites netet egyenlore csak cegeknek kotnek:)
Mi se tudjuk.
nagyon gyorsan
Hátul ahol rá van csatlakoztatva a csõ ott van egy szûrõ azt pucold ki.
A kérdező hozzászólása: Ki van pucolva a szûrõ, benn a gumicsövön lassan jön a víz mágneskapcsoló hiba lehet vajon ?
Én mágnesszelepnek hívnám inkább. Vedd le az elmenõ csövet a szeleprõl, rakj alá 1 vödröt majd indítsd el 1 programot. Megláthatod hogy mennyi víz áramlik át a szelepen. Gyanítom a szelepben lévõ gumi membrán lehet a hibás. Villszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi Reggel ezzel kezdem, és megírom mit tapasztaltam.
Reggeli kv után jutott eszembe, hogy esetleg lehet a mágnesszelepet kapcsoló triac vagy tranzisztor is hibás(nem hinném hogy relés lenne), ha van otthon 1 multimétered akkor mérj rá a szelepre hogy hány volt jut rá.
A kérdező hozzászólása: Vízcsõ lehúz és lassan jön a víz, nem sugárban sajnos mágnesszelep akkor jó lehet, de mégsem jó valami?
Nem lehet hogy csõben van valami?A csap teljesen nyitva van?

Mintha egy lufi fújódott volna fel bennem. Az orvos szerint (petefészek) ciszta. De olyan nagy, hogy én is ki tudom tapintani. Létezhet ilyen? Milyen gyorsan és meddig nőhet és mitől lett hirtelen ilyen nagy, mi bajt tud okozni?

Legjobb válasz: Nincs rajta a leleteden a pontos méret? Nekem is volt, 10 cm-es, de pontosan rajta is volt a leleten. Nekem másfél hónap alatt nõtt meg ennyire. Ahogy kiderült, már azon a héten be is kellett feküdnöm a kórházba a mûtétre.

Nincs rajta a leleteden a pontos méret? Nekem is volt, 10 cm-es, de pontosan rajta is volt a leleten. Nekem másfél hónap alatt nõtt meg ennyire. Ahogy kiderült, már azon a héten be is kellett feküdnöm a kórházba a mûtétre.
A kérdező hozzászólása: az enyém picit nagyobb jövõ héten megyek kórházi kivizsgalasra. a helyi orvos szerint rám is mûtét vár. nagy mûtét hosszadalmas gyógyulás ?
Nem nagy, megcsinálták, már aznap felkeltem, következõ nap haza is mehettem. A mûtét utáni héten már dolgoztam. Kb. 3 hét volt mire teljesen minden kényelmetlenség megszûnt. (Én irodában dolgozom, de ha valaki fizikai munkát végez, akkor azt még nem szabad. Úgy tudom 4 hét táppénz jár.)
Én úgy tudom, hogy az 5 cm-nél nagyobb cisztákat már kioperálják, mert megcsavarodhatnak. Nekem is volt laparoszkópiás mûtétem, valóban nagyjából 3 hét a felépülés. Ha gondolod írj privátban, szívesen leírom nálam hogy zajlott, tudom mennyi kérdése van ilyenkor az embernek. Kitartást.
Nekem 6 cm- es volt az egyik vizsgálaton, majd 10 nappal késõbb már nem volt ott. Közben nem jött meg és nem is éreztem semmit. Pár évvel korábban volt egy 4 cm-es es azt sem éreztem, amikor eltûnt. Amúgy a petefészek ciszta viszonylag tünet mentes volt, ha magas sarkúban siettem, akkor érzékeny volt, vagy ha hirtelen lehajoltam picit szúrt. A ciklusomat is kitolta kb. 40 naponta jött meg, es a premenstruációs tünetek hosszabb ideig tartottak( puffadás, mellfeszülés stb)

Milyen programmal tudom könnyen átalakítani, a fraps nevezetû program által felvett videót (13:50 perc) hogy gyorsan fel tudjam tölteni YouTube-ra?

Legjobb válasz: Ha windowsod van, akkor kell lennie egy olyan programnak, hogy Windows Movie Maker. Ezzel könnyen és egyszerûen letudod konvertálni, viszont (véleményem szerint) nagyon nagy a fájlméretbe. Ha HD-t akarsz, még több. Figyelmedbe ajánlanám a Camtasia nevû programot, amivel könnyen letudod konvertálni, és nagyon jól. Egy 15 perces videót (HD) Kb. 300-400 mb körülire le tud menteni.

Ha windowsod van, akkor kell lennie egy olyan programnak, hogy Windows Movie Maker. Ezzel könnyen és egyszerûen letudod konvertálni, viszont (véleményem szerint) nagyon nagy a fájlméretbe. Ha HD-t akarsz, még több. Figyelmedbe ajánlanám a Camtasia nevû programot, amivel könnyen letudod konvertálni, és nagyon jól. Egy 15 perces videót (HD) Kb. 300-400 mb körülire le tud menteni.

Ha naponta fél órát futok de nem diétázom milyen gyorsan fogok lefogyni hasról? Júliusra meglesz?

egyébként 12 vagyok..

Legjobb válasz: szerintem nem rossz. de azért ha nem is diétázol azért figyelj oda és valami eredménye tuti lesz

szerintem nem rossz. de azért ha nem is diétázol azért figyelj oda és valami eredménye tuti lesz
Én sem diétázom, de ettõl még nem kenyéren hizlalom magam. A futástól nem fogsz fogyni (milyen is lenne már?) de idõvel a térdeid még megfájdulhatnak. Fiatal vagy még, ne önállóskodj, mert hidd el, nem tanították meg neked hogy kell. Menj el Jóga, Pilates, Callanetics, Taichi edzések valamelyikére lehetõleg heti 3x-5x, egyél husikat, zöldségeket.
A kérdező hozzászólása: Falun elek szval ilyenekre nincs nagyon lehetosegem. Buszozni nem engednek el viszont qnyueknak az egesz hetuk be van tablazva.. :(
Akkor torna videó. De én abban is hiszek, hogy meg tudsz tanulni fekvõtámaszt nyomni, hasprést, hátizom erõsítést és guggolást, kitörést végezni. Ezek pedig az erõsítés, alakformálás alapjai. Ha a zöldségek, húsok mellé nem eszel cukros-tejes-lisztes kajákat, akkor meg a hasi hájaddal se lesz sok problémád.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!