Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyorsan a has (4 db)

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

Mitől függ, hogy kinek milyen gyorsan nő a hasa?

19 hetes vagyok és reggel wc-zés után alig látszik a pocim. Ha hanyatt fekszem még a csip?csontjaim is kijjebb állnak. 176 cm vagyok, 64 kg. Mindig is tornáztam, feszesek voltak a hasizmaim. Lehet, hogy a magasságom és a hasizmom miatt nem látszik még annyira?

Legjobb válasz: Igen, egyrészt a hasizmaid miatt lehet, mert erõsek. Másrészt az anyuka testalkata is befolyásolhatja, illetve, ha elsõ baba, akkor általában kisebb a poci, mert még nem tágúltak ki a méhszalagok. Többedik baba már hamarabb szokott látszódni. Szerintem a baba súlya nem feltétlen ilyen tényezõ, mert nekem viszonylag kisci hasam volt és nagy babát szültem, a barátnõmnek meg hatalmas pocakja volt és kisebb súlyú babája lett.

Igen, egyrészt a hasizmaid miatt lehet, mert erõsek. Másrészt az anyuka testalkata is befolyásolhatja, illetve, ha elsõ baba, akkor általában kisebb a poci, mert még nem tágúltak ki a méhszalagok. Többedik baba már hamarabb szokott látszódni. Szerintem a baba súlya nem feltétlen ilyen tényezõ, mert nekem viszonylag kisci hasam volt és nagy babát szültem, a barátnõmnek meg hatalmas pocakja volt és kisebb súlyú babája lett.
Szerintem örülj neki :D Nekem sem látszott hihetetlen sokáig, mindenki még a 7. hónapban is azzal szivatott h hol a gyerek, emg h jujj milyen pici lesz emg a többi [email protected]ág. :) . Alkati kérdés is, másik amit nekem a doki mondott hogy hogy áll a méhed, megmutatta a variációkat és neked ezek szerint a legoptimálisabb :D. Már mint szerintem, én nem sajnáltam h nem lett hatalmas pocim. Szülés elõtt délután még törökülésben ültem stb. és már másnap teljesen lapos volt a hasam!! míg néztem h midnenkinek maradt egy egész komoly pocija (persze az is eltûnik pár hét alatt)

Szülés után milyen gyorsan megy le a has?

Azt olvastam, hogy az apuka vigyen be az anyukának is hazamen?s ruhát. Az nem jó, amiben bementem? Mondjuk úgy a felére mikorra csökken a hasunk? És szülés után milyen, puha, vagy kemény marad még? Köszi el?re is.

Legjobb válasz: Nyilván nem mindegy, mennyit híztál, mekkora volt a pocak a végére. Nekem nagy volt a pocakom, de nem azért, mert olyan sokat híztam rá. Jó volt az a ruha, amiben bementem szülni, persze, jól elfértem benne :) De nem ment le rögtön a felére sem, csak kb. 1 hét múlva. És hogy milyen volt szülés után? Az enyém puha, és nagyon furcsa, hogy nincs már ott senki...

Nyilván nem mindegy, mennyit híztál, mekkora volt a pocak a végére. Nekem nagy volt a pocakom, de nem azért, mert olyan sokat híztam rá. Jó volt az a ruha, amiben bementem szülni, persze, jól elfértem benne :) De nem ment le rögtön a felére sem, csak kb. 1 hét múlva. És hogy milyen volt szülés után? Az enyém puha, és nagyon furcsa, hogy nincs már ott senki...
Én szülés után 3 nappal mehettem haza, és a kismamanadrágom leesett rólam, még jó, hogy beraktam egy mackónadrágot (gumis derekú), így abban mentem haza. Nekem akkor már majdnem a helyén volt a hasam, bár igazán szülés után 1-2 héttel ment vissza teljesen. De ezt nem tudhatod elõre, lehet hogy még szülés után 3 hónappal is úgy nézel majd ki, mint aki terhes.
Én mindkét gyerek után abban a ruhában mentem haza, amit terhesség elõtt hordtam. Most 39 hetes terhes vagyok, még a terhesség elõtti két csípõnadrágomat hordom felváltva. Szerintem ez alkati kérdés. Azért azzal nem értek egyet, hogy adj magadnak egy évet, már szülés után néhány nappal finom tornát lehet végezni, csak mindig annyit, hogy ne nagyon fáradj el, mert az árt a tejtermelésnek.
Én 19kg-t híztam és még mindíg van hasam, meg van ereszkedve. 8.5 hónapja szültem. Ja és sportolok is.
Rólam majdnem leesett a nadrág, február volt, még jó, hogy nem kellett sokat menni gyalog. Nyáron egyszerû, egy bõszabású ruhában haza tudsz menni. Puha maradt nekem, mint egy nagy párna, arra tettem a babám, amikor szopizott. Ágyon ülve szoptattam. Fél év után is kicsit hájas még, azt mondják, hogy 1 évet adj magadnak.
2. vagyok, egyébként nekem már kb. 3 hét után türhetõ volt, a régi kicsit nagyobb derekú nadrágjaim jók voltak. 2 hónaposan meg a régi nadrágjaimban jártam, csak ugye kicsit lötyögõs még a hasam.
Nekem már szülés után lement rögtön a hasam.Mondjuk én 55rõl 70re hiztam. Szülés után rögtön helyre álltak a bellsõ dolgok odabent. Egy nadrágom ami mindig lecsuszott kb 1hét után ujra sajnos lecsuszott..(Pedig a kedvenc farmerom) Doki csodálkozott is hogy milyen kicsi lett a hasam.De ennem ellenére a kismama gatyában jöttem haza, olyan fura volt és még szerencse hogy kantáros..
Én abban a ruhában jöttem haza, amiben szülni mentem. Elég nagy volt még a hasam, pedig csak 9 kilót híztam és ebbõl 4, 35 volt a fiam. Kb másfél héttel szülés után még beszólt a közeli kisboltban a néni, hogy jó nagy hasam maradt.(pedig õ is szült 2x is, úgyhogy tudhatná..), aztán olyan 4-5 hét alatt ment le. Gondolom addigra húzódott vissza a méhem. Holnap lesz 10 hónapja, hogy szültem, van rajtam egy ki háj és a bõröm is löttyedt, de annyira nem vészes.


Milyen gyorsan nő a has? Mikor kell elkezdenie nőni?

És hogy lehet észrevenni, reggel felkelek, és már van egy pici hasam?

Legjobb válasz: Na ennyire azért nem feltûnõ a dolog, nem nõ egyik napról a másikra, inkább folyamatosan kicsit, így nehéz észrevenni, inkább azt tapasztalod az elején, hogy jé, a múltkor még jó volt rám ez a nadrág.... Késõbb ahogy halad az idõ, egyre látványosabb.

Na ennyire azért nem feltûnõ a dolog, nem nõ egyik napról a másikra, inkább folyamatosan kicsit, így nehéz észrevenni, inkább azt tapasztalod az elején, hogy jé, a múltkor még jó volt rám ez a nadrág.... Késõbb ahogy halad az idõ, egyre látványosabb.
Ez teljesen alkatfüggõ, van akin már 13 hetesen is látszik, van akinek csak a 18-20. héten kezd látszódni a pocakja. Nekem a 15. hét környékén kezdett nõni, de igazán látványos növekedés a 20. hét után volt. 24 hetes kismami
Szia, Mi minden héten készítünk egy fotót a pocimról és gyönyörûen látszik ahogy folyamatosan nõ az 5. héttõl.Csak épp közben ez nem tûnik fel, mert elöször csak kijjebb kerül, olyan mintha hájasodott volna és úgy nõtt.A 18 héten nagyon megugrott, kifeszült a pocim... 20 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!