Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyogyszert a páromnak ha (4 db)

Milyen gyogyszert adjak a páromnak ha megy a hasa és 38fölött van a láza?

eggel 6kor adtam neki egy algopirint ,11után meg egy és felet.ha valaki volt már eebbe a betegségbe irjon

Legjobb válasz: Amíg nem látja orvos, addig adj neki hasfogó tablettát meg lázcsillapítót továbbra is. De mindenképp menjetek el orvoshoz mert valószínû hogy valami vírus.

Amíg nem látja orvos, addig adj neki hasfogó tablettát meg lázcsillapítót továbbra is. De mindenképp menjetek el orvoshoz mert valószínû hogy valami vírus.
Szia! Ha valami vírus, amire pl. utal a láz is, akkor hasfogót semmiképpen ne adj neki, mert annál lassabban ürül ki! Menjetek el orvoshoz mielõbb!

Lett valakinek a streptococcus vizsgálata b+? Ha igen letudná írni pár sorban, hogy ez milyen veszélyekkel jár és milyen gyógyszerrel kezelték?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is streptoc. van. A neten én is félelmetes dolgokat olvastam, jól össze is tojtam magam, de a doki és a védõnõ is megnyugtatott. Ha esetleg még szülésnél fennáll a baci, (jelezni kell) akkor a baba kap antibiotikumot, ha szükséges. Mivel én allergiás vagyok a penicilinre (és ezt leginkább cilin származékokkal gyógyítják)én betadin jódos hüvelykúpot illetve bactroban kenõcsöt kaptam. Férjem pedig antibiotikumot (mert ugye õt is kezelni kell, különben felesleges az egész...) Csak pozitívan! 31 hetes kismamika

Szia! Nekem is streptoc. van. A neten én is félelmetes dolgokat olvastam, jól össze is tojtam magam, de a doki és a védõnõ is megnyugtatott. Ha esetleg még szülésnél fennáll a baci, (jelezni kell) akkor a baba kap antibiotikumot, ha szükséges. Mivel én allergiás vagyok a penicilinre (és ezt leginkább cilin származékokkal gyógyítják)én betadin jódos hüvelykúpot illetve bactroban kenõcsöt kaptam. Férjem pedig antibiotikumot (mert ugye õt is kezelni kell, különben felesleges az egész...) Csak pozitívan! 31 hetes kismamika
Nekem is volt, van streptococcus fertõzésem. Mert ugye ez nem múlik el sajnos. Lehet ideiglenesen kezelni, de visszjön. Nekem azt mondta a doki, hogy majd a szüléskor kapok antibiotikumot vénásan a szülés elött min. 4 órával. Az jobb mintha a terhesség alatt szednék gyógyszert. Így is lett. Szerencsére semmi baja a kislányomnak. Mindn jót nektek! 6, 5 hónapos kislány anyukája
Nekem is volt. Augmentint szedtem 1 hétig, aztán szüléskor infúzióban átfolyattak még penicillint, a babám pedig antibiotikumot kapott, amíg bent voltunk (3 napig). Most 8 hetes a kisfiam (lekopogom) semmi baja. Ne aggódj, mert amiket a neten olvasol, azok a legszélsõségesebb esetekrõl szólnak. Mivel észrevették, és a kiskönyvedben is ott lesz a lelet betûzve, szakszerûen fognak eljárni, hogy megelõzzék a babád esetleges fertõzõdését. (egyébként én szuperaggódós fajta vagyok, szüléskor a biztonság kedvéért még külön szóltam a szülésznõnek, hogy tudja, nekem streptococcust találtak a 36.héten, de tudott róla)
Szia.Sajnos nekem nem lett jó a 36hetes leoltásom, találtak streptoccocust.A veszélyei nem jók én a neten néztem utána...De a dokim megnyugtatott, kaptam Aktil625, készitett kúpot, és pymafucin krémet, pont ma fogyott el az egész.Nekem azt mondták ettõl biztosan elmúlik.Lesz egy újabb leoltásom majd kiderül...Minden jót, 37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.legalább egy kicsit megnyugodtam:-)

Milyen vény nélkül kapható gyógyszer vagy krém van amit a páromnak kell beszedni, ha tőle kaptam el a hüvelygombát?

én is kezelem magam. de ?t mivel kell? és mi van ha beszedi és kiderül hogy nem is volt neki. lehet t?le baja?

Legjobb válasz: Canesten krémmel kenje. Ha viszont biztosra akar menni, inkább keresse fel a bõr és nemibeteggondozót.

Canesten krémmel kenje. Ha viszont biztosra akar menni, inkább keresse fel a bõr és nemibeteggondozót.


Ha volt valakinek a terhessége első pár hetében (3-8-ig hétig) sárgás folyása, fertőzése, milyen gyógyszert adott a doki? Ilyenkor mi a teendő?

Mert ugyebár a 12-ig hétig nem kaphat semmit a kismama a nagykönyv szerint, de felszálló fertőzéstől elmehet a baba. Kicsit félek, holnap megyek orvoshoz. Nem akarom elveszíteni a babám.

Legjobb válasz: Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm

Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm
Én 7 hetes vagyok és tegnap voltam vizsgálaton. Nekem kuppot írtak fel.
Én 10 hetes vagyok. Kaptam hüvelykúpot és még antibiotikumot is! Ha kell hát kell...sajnos! De ha nem szeded be a gyógyszert és a baktérium elterjed az veszélyesebb!!!
Szia Attol fuggoen irnak kupot, hogy milyen a folyasod, ha csak egy nagyon keves van es nem veszes, akkor varnak a 12 hetig, ha nagyon durva, akkor nem varnak. En 10 hetesen kaptam pimafucin kupot, a doki csak 2 drb-t irt, azt mondta, hogy ez eleg ahoz, hogy egy kicsit visszaszoritsa, es majd 12 het utan kikezeli rendesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A Doki semmilyen kóros folyást nem látott, kérdeztem ha esetleg mégis van fertõzés, nem árthat ez a picinek? Mire Õ: biztos benne, hogy hormonális változások miatt van egy icipici váladék. Remélem igaza van. 1 évet vártunk a manóra :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!