Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyerekülést használni (3 db)

8, 1 kg-os 70 centis fiam (5 hós) kinőtte a hordozót. Milyen gyerekülést lenne érdemes venni, amit sokáig tudunk használni?

Tudom, hogy sok ilyen kérdés volt már, de a párom nem ér rá ezzel foglalkozni, hó végén utazunk, így nekem kellene valamilyet rendelnem a netről.

Legjobb válasz: Nem, olyan ülésbe nem teheted, aki 9-18-kg-os mert azt csak menetirány szerint lehet bekötni, és amíg nem ül stabilan, mindenképpen 0-18 kg-os ülés kell, ami mindkét irányba beköthetõ...és egyébként utána is sokkal biztonságosabb, ha háttal utazik, sok országban akár 4 éves korig háttal utaznak a gyerekek, a megfelelõ ülésben persze. Szóval csak 0-18-os ülést vegyél. És az, meg hogy 9 kg-tõl van az ülés, de a "gyereket nem zavarja" 8,5 kg-osan, és abba ültetik, ahogy egyik válaszoló írta, hát ahhoz csak gratulálni tudok...nem ez a lényege...

Nem, olyan ülésbe nem teheted, aki 9-18-kg-os mert azt csak menetirány szerint lehet bekötni, és amíg nem ül stabilan, mindenképpen 0-18 kg-os ülés kell, ami mindkét irányba beköthetõ...és egyébként utána is sokkal biztonságosabb, ha háttal utazik, sok országban akár 4 éves korig háttal utaznak a gyerekek, a megfelelõ ülésben persze. Szóval csak 0-18-os ülést vegyél. És az, meg hogy 9 kg-tõl van az ülés, de a "gyereket nem zavarja" 8, 5 kg-osan, és abba ültetik, ahogy egyik válaszoló írta, hát ahhoz csak gratulálni tudok...nem ez a lényege...
Nekünk ilyen van: https://www.google.hu/search?q=nania&source=lnms&tbm=isch&sa.. Kb. 8 és fél kiló volt a kislányunk amikor elõször beleültettük, de nem zavarta, a pántokat úgy állítod be ahogy szeretnéd, illetve dönthetõ, szóval akár aludni is kényelmesen tud benne, ha hosszabb útra mentek.
kéne benne lennie fejszûkítõnek. a huzat alatt nézd meg, ott kell lennie, és ha megvan, vedd ki! úgy még jó lesz pár hónapig, míg stabilan nem ül :) igazából ha ennyi a gond, elég felesleges kiadás egy olyan kategóriás ülés amit nagyon rövid ideig tudtok használni. (enyém nem volt 2 éves mikor a 0-18 ülésen túlnõtt a feje) persze ha nincs szûkítõ benne, akkor muszáj lesz, 9-kategóriásat majd 1 éves kora körül lehet használni :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszi, jónak tûnik ez az ülés! :) Örökölt hordozónk van (tudom, tudom, emiatt már sokan beszóltak...), nem tudom, hány gyereket szolgált ki eddig, de az elõzõ, ECE R44/03-as szabvány szerinti (szóval nem az újfajta, de még nem büntet miatta a rendõr), mindenesetre a fiam vállai már nem férnek el benne, szegény bele van préselõdve, folyton mocorog, sehogy sem kényelmes neki. Igazából csak vállban szûk, plusz a lábai lógnak ki belõle...
Nekünk ilyen van: http://www.minimano.hu/termekeink/biztonsagi_gyerekules/gyer.. Ez egy olasz ülés, nem kínai. Ebben menetiránynak háttal tudod bekötni míg nem lesz 1 éves és 9 kg. De utána is utazhat menetiránynak háttal. Arra lennék kíváncsi, ha nem baj, hogy mibõl gondolod, hogy kinõtte a hordozót.
Mindenképpen 0-18 kg-os ülés kell. De ezen belül csak a pénztárca szab határt a dolognak. Mennyit szántok rá?
A kérdező hozzászólása: Amúgy igen, ez a problémám, hogy azt sem tudom, hogy egy ekkora gyereket bele lehet-e rakni olyan ülésbe, ami 9kg-tól jó? (De ezek szerint nem nagyon.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Max. 35ezret tudunk rászánni, ennyit raktunk félre, de ahogy nézem ennyiért már lehet kapni. :D (Fogalmam sem volt eddig az árakról) Ezt néztem ki most: http://www.brendon.hu/Products/Details/39773 Vajon hány éves koráig lesz ez jó?
Mivel még csak8kg és 5 hónapos, így mindenképpen egy 0-18kg-s ülést vegyél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, de a fejszûkítõ már rég nincs benne a hordozóban... :| Sajna ez ilyen, tényleg elég régi (ugyanilyen: http://aprod.hu/hirdetes/mothers-choice-markaju-bebihordozo-.. ), a képen is látszik, hogy elég szûkös ott vállkörnyéken. (Nem is értem hogy férne el ebben egy 13 kilós gyerek?) Amúgy a minimanós linknél körülnéztem, ott találtam ezt az ülést: http://www.minimano.hu/termekeink/biztonsagi_gyerekules/gyer.. , ez végülis ha tényleg jó 0-25 kg-ig, akkor lehet, hogy ezt fogjuk megvenni. A babakocsink is PC, és azzal sincs semmi problémánk, remélem ez az ülés is jó lesz. :)

Milyen gyerekülést lehet használni?

Már csomószor olvastam mindenféle kódokat írtak itt hogy az jó, mert különben b?ntetnek a rend?rök. Mi van akkor, mert nem értem a boltok nem olyatárulnak amit használni szabad?

Legjobb válasz: Nekem még a pocimban van,a babó.De,jó a bébihordó.Pláne ha van benne csecsemõnek való betét,ami még a fejét is tartja.Nekünk sikerült olyat venni.Az a lényeg,hogy ne huzamosabb ideig legyen benne és minél kevésbé legyen vízszintes(erre való a betét).Majd 5-6 hónaptól v. ha már tudja tartani magát,ki lehet venni a betétet.

Nekem még a pocimban van, a babó.De, jó a bébihordó.Pláne ha van benne csecsemõnek való betét, ami még a fejét is tartja.Nekünk sikerült olyat venni.Az a lényeg, hogy ne huzamosabb ideig legyen benne és minél kevésbé legyen vízszintes(erre való a betét).Majd 5-6 hónaptól v. ha már tudja tartani magát, ki lehet venni a betétet.
Jaj, elírtam: minél vízszintesebb legyen benne a babó.
A kérdező hozzászólása: köszönöma válaszod. Valaki esetleg tudja melyik az ami most jött rendeletbe, hogy lehet használni?? Mert ha nem olyan van megbûntetnek ezt nem tudom melyik fajta. Köszi
Én a bébé confort hordozóját használom, az "szabályos" Szerintem a nagyobb áruházakban csak olyan árulnak, amit lehet használni. Nézz szét pl a brendonban, vagy ha pesten szét tudsz nézni akkor a brendon baby outletben (én itt vettem, sokkal olcsóbb)
Szia.Az 1.válaszoló vagyok.Mi a Norautóban vettük.Grillo a neve és elég masszív (és csak menetiránnyal ellenkezõleg lehet berakni, ami ugyancsak biztonságos) a másikhoz képest, amit ott lehet kapni.Az eredeti ára.23 ezer lett volna, de mázlink volt és le volt árazva:-) A Brendonban nagyon drágák a dolgok.Nézz szét a neten, hátha valahol akciós valamelyik.20 hetes pocis
Szia! A rendõrök nem fognak megbüntetni ha új az ülés, az már mind a szabvány. Nem tudom pontosan a számot (van benne egy perjel után uis szám), de a 44-es a jó, a 43-asért nem büntetnek, csak szólnak, hogy cseréld ki. Ezeket a számokat az ülés oldalán egy papíron találod általában. Ahol veszed az ülést, biztos tudnak majd segíteni.
A miénk kódja R44/3, az pl. jó. A bébihordozók 99%-a ilyen (az újak), ha bemész a boltba, meg fogják tudni mondani.
Múlkor volt egy mûsorban, hogy nálunk még mindent elfogadnak, de néhány külföldi országban (nem tudom melyikekben) csak az R44/04-es fogadják el. Mi is ilyet vettünk most mindkettõnek. Állítólag régebbit valamilyen dátumtól majd vagy már ??? nem lehet árulni.

A babahordozót meddig tudtátok használni? Mikor érdemes gyerekülést venni és milyet?

Legjobb válasz: Amíg úgy látod, hogy kényelmes neki, addig maradhat a hordozóban. Én azt gondoltam, hogy amíg nem tud egyedül is ülni, de sajnos nekem mind a két gyerekem elég késõn ült egyedül. A lányom 10 hónaposan! Már térdtõl lefelé lelógott a babahordozóból, mindig sírt, ha mentünk valahova. Aztán amikor megkapta a gyerekülést! Onnantól kezdve imádja az utazást. Rájöttem, hogy voltaképp már elõbb is kaphatott volna, mert ennek is dönthetõ a háttámlája. A fiam kb. 7 hónapos volt, amikor vettünk neki.

Amíg úgy látod, hogy kényelmes neki, addig maradhat a hordozóban. Én azt gondoltam, hogy amíg nem tud egyedül is ülni, de sajnos nekem mind a két gyerekem elég késõn ült egyedül. A lányom 10 hónaposan! Már térdtõl lefelé lelógott a babahordozóból, mindig sírt, ha mentünk valahova. Aztán amikor megkapta a gyerekülést! Onnantól kezdve imádja az utazást. Rájöttem, hogy voltaképp már elõbb is kaphatott volna, mert ennek is dönthetõ a háttámlája. A fiam kb. 7 hónapos volt, amikor vettünk neki.
8 hónapos koráig - akkor nõtte ki, pedig "hivatalosan" 13 kg-ig lett volna jó a hordozó. Másrészt addigra stabilan ült, és utált már háttal utazni, minden érdekelte. Akkor vettünk több fokozatban dönthetõ 9-25-ös ülést (elérte pont a 9 kg-ot), és azt használjuk még most is, tavasszal kell a következõ, 15-36-osat beszereznünk (márciusban lesz 2, 5 éves).
Szia! Én kb 8 hónaposan váltottam, akkor már önállóan ült, de azt mondják ebben a korban nem elég erõsek a nyaki izmok, viszont a hordiból már kicsit kilógott a lába és kényelmetlen volt neki, amikor bekötöttem az autóba. Én azt gondolom, ha már kilóg a lába a hordi nem biztonságos. Esetleg érdemes olyat venni, ami menetiránynak háttal is beköthetõ és dönthetõ, bár nekem nem ilyen van, de mostmár 1 éves. Maxi Cosi Priori XP-nk van 9-18 kg-ig jó dönthetõ és a következõ is maxi cosi lesz, nagyon elégedett vagyok vele. Nem értek egyet a 9-36 kg-ig használható ülésekkel, túlságosan nagy a különbség egy 9 hós és egy 6 éves között ahhoz, hogy a szerkezet mindkettõt megfelelõen védje, pl.: nem ugyanott helyezkedik el a fejük a magasságkülönbség miatt stb., de mindenki maga dönti el.
szia 9 hónaposan kapott újat. mi cybex pallas 9-36 osat vettünk, jó a torestesztje plusz tök máshogy kell 9 18 kg között használni mint késõbb.ja és "novekszik" is a gyerekkel.
5.5 hónaposan kapott 0-18 kg-os ülést (concord), mert vállban szûk volt neki a hordozó. Ezt szereti, nem szorong benne, nézelõdik, jobban kilát velõle, mint a hordozóból. Terveim szerint sokáig fog menetiránynak háttal ülni, egy esetleges ütközés esetén sokkal kisebb a sérülés esélye: http://www.besafe.hu/aruhaz/biztonsag/miert-menetiranynak-ha..
7 hós koruk körül vettünk mindkét babónál, addigra már csak üvöltöttek a hordozóban és nagyon kényelmetlennek is tûnt, mindenük kilógott, stb. Amióta megvan a 9-25-ös ülésük (Pierre Cardin), azóta soha nem volt gond az utazással. Ez is több fokozatban dönthetõ, ami nagyon jó, mert még a három és fél éves lányom is hajlamos hosszabb úton bealudni és így kényelmesen megdönthetem neki.
1 évesen nõtte ki. hosszra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!