Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran vizet cserélni az (3 db)

Milyen gyakran kell vizet cserélni az akváriumban?

Legjobb válasz: Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.

Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.
Sok mindentõl függ: 1. mennyire áll összefüggésben a halnépesség az akvárium térfogatával (ezen azt értem, hogy egy 1cm-es hal 1 liter vizet igényel) 2. milyen szûrõt használsz 3. milyen bomlástermékek jöhetnek számításba: pl. el nem fogyasztott mûeleség, talajba fúródott élõ tubifex, haltetemek, elpusztult növényi részek 4. milyen halakat tartasz (pl. a Vitorláshal, de még inkább a Diszkoszhal nagyon igényli a rendszeres részleges vízcserét).
Kéthetente le kell cserélni az akvárium vizének egyharmadát, vagy hetente 15-20%-át. Ha sok halunk van, célszerû ennél gyakrabban vizet cserélni.
az esoviz magaban nem hasznalhato', nagyon lagy es szenyeztt
Nyáron, vagy melegben gyakrabban, egyébként kb 12-14 naponta, vagy amikor látod, hogy koszos :)

Milyen gyakran kellene cserélnem a vizet? Most 1-másfél hetente cserélem az 40%átkb?

54literes akvárium,13él?lény(kisebbek,kb neonhal méretüek.(hisz neonok és razborák)Sok a növény,van minden felszerelés az aksiba.

Legjobb válasz: Ez így jó, de elég 20%-át lecserélni. Viszont az legyen forralt víz. Mehet bele egy tõzegkivonat is.És a szûrõt is tisztítsd ki.Üdv Salx Narval.

Ez így jó, de elég 20%-át lecserélni. Viszont az legyen forralt víz. Mehet bele egy tõzegkivonat is.És a szûrõt is tisztítsd ki.Üdv Salx Narval.
A kérdező hozzászólása: köszi

15 literes aksiba milyen gyakran kell vizet cserélni? 2 felnött és 6 kisguppi van benne. Van benne szűrő de a kajadarabok ott vannak az alján.

Legjobb válasz: Ne etess annyit,hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik,hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik,ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának,mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy,de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.

Ne etess annyit, hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik, hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik, ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának, mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy, de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.
15 literben nem lehet halat tartani mert a törvény tiltja hogy 30 liter alatt gerinces állatot tarts ! mivel írtad hogy 2 felnõtt és 6 kis guppi van benn akkor gondolom a 2 felnõttbõl 1 hím és 1 nõstény már így is elég szûkösen voltak de hogy szaporodtak így még szûkösebb nem adok nekik 2 hónapot sem és elkezdenek kihullani !!
nem csak a vizet kell lecserélni, hanem az akit, egy minimum 30 literesre. és nem csak a törvény miatt. abba 9-10 litert kell cserélni.
Nekem csak a szûrõakvárumom 12 literes... (72 litereshez) Ez nem akvárium. Ajánlok egy minimum 54 literest, nem is drága.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!