Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran vizet cserélni (6 db)

Milyen gyakran kellene cserélnem a vizet? Most 1-másfél hetente cserélem az 40%átkb?

54literes akvárium,13él?lény(kisebbek,kb neonhal méretüek.(hisz neonok és razborák)Sok a növény,van minden felszerelés az aksiba.

Legjobb válasz: Ez így jó, de elég 20%-át lecserélni. Viszont az legyen forralt víz. Mehet bele egy tõzegkivonat is.És a szûrõt is tisztítsd ki.Üdv Salx Narval.

Ez így jó, de elég 20%-át lecserélni. Viszont az legyen forralt víz. Mehet bele egy tõzegkivonat is.És a szûrõt is tisztítsd ki.Üdv Salx Narval.
A kérdező hozzászólása: köszi

16o literes akváriumban milyen gyakran kell vizet cserélni, vagy legalábbis egy részét cserélni?

Legjobb válasz: Kb 3 hetente havonta egyszer elég (hogyha van belsõ szûrõ levegõztetõvel) és akkor is csak a víznek max. a 30-40%-át cseréld le,nehogy megviselje a halakat. Nekem olyan tisztítóm van amit az akvárium aljára kell tenni és a kavicsok közül szívja fel a mocskot. Így nem zavarja fel a vizet. Teljes vízcserét én 3 évente csinálok.

Kb 3 hetente havonta egyszer elég (hogyha van belsõ szûrõ levegõztetõvel) és akkor is csak a víznek max. a 30-40%-át cseréld le, nehogy megviselje a halakat. Nekem olyan tisztítóm van amit az akvárium aljára kell tenni és a kavicsok közül szívja fel a mocskot. Így nem zavarja fel a vizet. Teljes vízcserét én 3 évente csinálok.
A 30-40% nagy on durvának tartom! A helyedben én inkább sürübben kevesebbet. Ez jobb a halaknak is. 160l nem az a kicsi szóval én 2 hetente cserélnék 10-15%-ot ha jó a szûrésed. Gyenge szûrés esetén hetente kb 15% vagy ha nincs elég idõd akkor 2 hetente 20% üdv!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget!

Milyen gyakran kell vizet cserélni az akváriumban?

Legjobb válasz: Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.

Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.
Sok mindentõl függ: 1. mennyire áll összefüggésben a halnépesség az akvárium térfogatával (ezen azt értem, hogy egy 1cm-es hal 1 liter vizet igényel) 2. milyen szûrõt használsz 3. milyen bomlástermékek jöhetnek számításba: pl. el nem fogyasztott mûeleség, talajba fúródott élõ tubifex, haltetemek, elpusztult növényi részek 4. milyen halakat tartasz (pl. a Vitorláshal, de még inkább a Diszkoszhal nagyon igényli a rendszeres részleges vízcserét).
Kéthetente le kell cserélni az akvárium vizének egyharmadát, vagy hetente 15-20%-át. Ha sok halunk van, célszerû ennél gyakrabban vizet cserélni.
az esoviz magaban nem hasznalhato', nagyon lagy es szenyeztt
Nyáron, vagy melegben gyakrabban, egyébként kb 12-14 naponta, vagy amikor látod, hogy koszos :)


Milyen gyakran kell vizet cserélni?

Vettem vízszûrõt az akváriumba de nem tudom hogy milyen gyakran és a víz hány %-át kell cserélni 30 ill. 10 literes akváriumnál.

Legjobb válasz: Milyen szûrõt vettél? Mivel elég pici az akvárium, így én HETI 30-35%-os vízcserét javasolnék. Milyen halak vannak a 30 literesben? gondolom, a 10 lityósba nincs. Szûrõ, meg az akváriumból kimert vízben mosd ki. NE CSAPVÍZBE! Cserénél MINIMUM 1 napig pihenni hagyott csapvizet használj, hogy elpárologjon belõle a klór.

Milyen szûrõt vettél? Mivel elég pici az akvárium, így én HETI 30-35%-os vízcserét javasolnék. Milyen halak vannak a 30 literesben? gondolom, a 10 lityósba nincs. Szûrõ, meg az akváriumból kimert vízben mosd ki. NE CSAPVÍZBE! Cserénél MINIMUM 1 napig pihenni hagyott csapvizet használj, hogy elpárologjon belõle a klór.
A kérdező hozzászólása: 2 betta (1 hím, 1 nõstény) de 10 literesbe vannak (csak párnapig mert a 30 literesért hétvégén vagy jövõ héten tudok menni) xilong (xl-777)szûrõm van

15 literes aksiba milyen gyakran kell vizet cserélni? 2 felnött és 6 kisguppi van benne. Van benne szűrő de a kajadarabok ott vannak az alján.

Legjobb válasz: Ne etess annyit,hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik,hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik,ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának,mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy,de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.

Ne etess annyit, hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik, hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik, ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának, mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy, de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.
15 literben nem lehet halat tartani mert a törvény tiltja hogy 30 liter alatt gerinces állatot tarts ! mivel írtad hogy 2 felnõtt és 6 kis guppi van benn akkor gondolom a 2 felnõttbõl 1 hím és 1 nõstény már így is elég szûkösen voltak de hogy szaporodtak így még szûkösebb nem adok nekik 2 hónapot sem és elkezdenek kihullani !!
nem csak a vizet kell lecserélni, hanem az akit, egy minimum 30 literesre. és nem csak a törvény miatt. abba 9-10 litert kell cserélni.
Nekem csak a szûrõakvárumom 12 literes... (72 litereshez) Ez nem akvárium. Ajánlok egy minimum 54 literest, nem is drága.
Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes! Mivel õ a hideg vizet szereti, ezért fûtõ nem kell. A szûrõt az akvárium méretéhez válaszd, a növények pedig "aranyhaltûrõek" legyenek! :) De majd jönnek azok akik jobban értenek hozzá és részletezik! :)
20 literes akváriumban aranyhalat tartani állatkínzás.Ajándékozd el, ha nem tudod megteremteni a tartásához elengedhetetlen minimumot, az-az társakat, legalább 100literes akváriumot szûrõvel, vízinövények, világítás, stb.Az utolsó hozzászólónak pedig csak annyit, hogy rossz helyre írt, ez itt az akvarisztikai rovat.
úgy tudom kizárólag egyszarvú húst eszik másba belepusztul...
"Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes!" Persze inkább 3 m3-es egy halnak nem?.... Egy aranyhalnak simán elég 20 literes akvárium is, minden további nélkül meglesz benne. Bár több hal azért nem nagyon javasolt... Nekem 4 hal van egy 30 literesben, teljesen jól megvannak... Kérdezõ, etetni elég napi 1x és akkor is nagyon keveset. 1 halnak végképp nem kell sok élelmet beszórni, mert nem eszi meg vagy ha megeszi akkor igen hamar kinövi a 20 litert. Állatkereskedésbe ha bemész nézz haltápot, én Serát szoktam venni, egy nagy hengeres 1000 ft körül van de rengeteg ideig elegendõ. A vízcsere tényleg attól függ miylen jól szellõzik és mennyi fény éri, én akkor szoktam ha látom, h kezd algásodni.
mire jó a koplaló nap?
Valóban 100 liter a legkevesebb, de 150-ben kellene inkább tartani, hiszen társas, szociális lény, jó, ha 3-an 4-en vannak. Nagyon erõs szûrés kell hozzájuk, óránként fogasd meg az akvárium térfogatának 10X-esét, tehát olyan 1000 liter/óra az alap. Emelett hetente 30% vízcsere szükséges. Ez ekkora akváriumnál elég sok, ezért szokás külsõ szûrõt használni, aminek viszont elég húzós az ára. Világításból kellene olyan 30 watt, az alatt már lehet tartani anubiast, hólyagos vízikelyhet, jávai mohát, microsoriumot, cryptocoryne-ket. Az etetés nagyon fontos tényezõ az aranyhalaknál, mert érzékenyek a gyomrukra. Etesd õket aranyhalaknak való táppal, illetve forrázott, darált zöldségekkel: kukorica, borsó, spenót, répa, cukkini, saláta, uborka, paprika - ezeket mind- mind imádják, ha elég puha a számukra. Felváltva etesd õket naponta egyszer, egyik nap ezt, másik nap a tápot kapják. Heti 1 nap pedig koplaló nap.
# 7/14 Honnan tudod, hogy állatkínzás? Megkérdezted a halat és õ mondta??? Háh, te jó ég! Nekünk 2 db van és tök jol megvannak egy 35 literes akváriumban! Most még csak 5 centisek, de ha nagyobbak lesznek majd akkor kapnak egy nagyobb akváriumot is!De ne röhögtessetek már, 3 halnak 200 literes akvárium!? :D Ez vicc! Ez olyan mintha három embernek kéne minimum egy 500 nm-es ház, hogy jol éljenek egymással! Ekkora hülyeséget!!!
Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, .
Hogy megértsd miért beszéltem állatkínzásról.
Minden attól függ mekkora az akvárium, milyen felszerelések vannak benne, mennyi növény, fény, miel van együtt stb.
szerintem vegyél neki egy másik aranyhalat... aztán vagy dugnak vagy megeszi
A kérdező hozzászólása: 20 literes akváriumban van igy kaptuk, levegõztetõ van benne egy mû növény meg kavicsok. mindenképpen jövö héten veszek enki nagyobb akváriumot.mik kellenek hozzá
" Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, ." Te el****ott hülye gyerek! Okoskodtok itt tahók! 40-60 cm-re nõ meg. Ha eteted rendesen. El lesz az a 20 literesbe is. Semmi baja nem lesz. Ha meg már nagyobb lesz elhihetitek vesz neki nagyobb akváriumot. A kérdést válaszoljátok meg normálisan ne okoskodjatok idióták módjára!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!