Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran védőnőhöz (12 db)

1 éves kor után hivatalosan milyen gyakran van védőnői látogatás? Vagy milyen gyakran kell védőnőhöz menni?

Legjobb válasz: Nálunk 3 havonta kell menni, 15 hónaposan, 18 hónaposan, 21 hónaposan majd 2 évesen!

Nálunk 3 havonta kell menni, 15 hónaposan, 18 hónaposan, 21 hónaposan majd 2 évesen!
"Milyen gyakorisággal látogatja a védõnõ a gondozásában levõ családokat otthonukban? 1-3 éves korú kisded: évente legalább 6 alkalommal, a fokozott gondozást igénylõk esetében évente legalább 6 alkalommal és szükség szerint." http://babafalva.hu/a-vedono-feladatai/ Nálunk egy éve nem járt kint, én az egy éves státuszára vittem el hozzá a kislányomat!
Olyan szépen le van ez hivatalosan írva papírra, csak kár hogy néhány védõnõ (bocs)[email protected] rá! Nincs olyan hogy kell!:) A lányom elmúlt 3éves, de a védõnõn egyszer sem tette nálunk tiszteletét! 2hónapos volt a gyerek mikor új védõnõ lett. Én elhordtam 1éves koráig az oltásokra meg 2-3havonta mérni. Utána csak a státuszokra meg oltani(bár a 15hónaposon ott sem volt a védõnõ). 2 és 3éves kora között nem is látta a gyereket.
3 havonta kell neki menni ki hozzátok. A miénk nagyon aranyos, imádja a kisfiamat, így még mindig havonta jön. Nálunk havi 1x van baba-mama klub, és ott utána meg szoktuk mérni a picurt, tehát az se 3 havonta történik..:-)

Az első évben milyen gyakorisággal kellene a védőnőnek a babát látogatni, illetve milyen gyakran kell az orvoshoz vinni?

Persze az oltások után, illetve, ha amúgy nincs gond?

Legjobb válasz: Nekem annyira unszimpatikus védõnõm van, hogy megkértem, ne jöjjön, mert ez nekem nem segítség, hanem csak nyûg. Van már egy nagy (9 éves) fiam, szóval nem kell okítani. A baba rendesen szopizott, még mindig (1 éves), vettünk csecsemõmérleget így a súlyát mindig tudtam ellenõrizni. Csak a kötelezõ oltáskor vittem, meg 7 hónaposan. Akkor felírkálták, hogy mit tud csinálni. A gyerekorvos az én orvosom volt gyerekként. :) (Bejelentkezés nélkül jött a védõnõ, amikor az ebédet sütöttem, a fiam elõtt elkezdte, hogy milyen a vérzésem, rózsaszínes??? stb..., Meg azt mondta, hogy te jó ég, még mindig akkora a hasa, mint egy 5 hónapos terhesnek... Én picike vagyok, vékony törékeny és a baba 4450g született. Óriási volt a hasam, de azért nem kellett volna bunkónak lennie.)

Nekem annyira unszimpatikus védõnõm van, hogy megkértem, ne jöjjön, mert ez nekem nem segítség, hanem csak nyûg. Van már egy nagy (9 éves) fiam, szóval nem kell okítani. A baba rendesen szopizott, még mindig (1 éves), vettünk csecsemõmérleget így a súlyát mindig tudtam ellenõrizni. Csak a kötelezõ oltáskor vittem, meg 7 hónaposan. Akkor felírkálták, hogy mit tud csinálni. A gyerekorvos az én orvosom volt gyerekként. :) (Bejelentkezés nélkül jött a védõnõ, amikor az ebédet sütöttem, a fiam elõtt elkezdte, hogy milyen a vérzésem, rózsaszínes??? stb..., Meg azt mondta, hogy te jó ég, még mindig akkora a hasa, mint egy 5 hónapos terhesnek... Én picike vagyok, vékony törékeny és a baba 4450g született. Óriási volt a hasam, de azért nem kellett volna bunkónak lennie.)
Én havonta viszem mérni és ellenõrzésre.A védõnõ csak akkor jön, ha külön kérem.Jóban vagyunk, mesélte, hogy csak olyan helyekre megy ki ahol anyuka nem viszi rendszeresen a gyereket.
A védõnõ általában az elsõ 6 hétben hetente látogat, aztán ha nincs gond akkor kéthetente majd havonta. Az újszülötthöz kimegy a gyermekorvos mikor hazaérkezik a baba a kórházból majd csecsemõtanácsadásra elõszõr 6 hetesen kell vinni a kicsit, azután havonta egyszer.
Elsõ vagyok.Az elején úgy volt, ahogy a második válaszoló írta.most hét hónapos a gyerek.
Az elsõ 6 hétben minden héten jött a védõnõ, azóta havonta egyszer jön. Tanácsadásra féléves koráig havonta mentünk (amikor eleve kapta az oltásokat, azóta pedig szintén csak akkor, amikor (nem kötelezõ) oltást kap. H_olnap lesz 8 hónapos, most nem megyünk, hanem csak 1 hónap múlva, akkor kapja a PREVENÁR II-t.
Az én védõnõm a világ legtündéribb védõnõje, havonta járt ki, persze az elején sûrûbben, mostantól fog 2 havonta hogy eltelt egy év. Én orvoshoz csak nagyon indokolt esetben vittem mert a védõnõ mindenben segített. Állandóan elérhetõ(éjjel is!!!).Szóval a mi esetünkben ez így megy:)
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kellett õt leállítanom, leállt õ magától is. 3 hónapja nem látott minket, most 5 hónapos a babám. Igazából csak a nagykönyvben szereplõ elméletet hallhattam tõle, gyakorlatban nem tud a dolgokhoz hozzászólni. Szerencsére megoldok mindent, tudok kit kérdezni, de itt is szoktam informálódni. Csak érdekelt, hogy amúgy mi lenne az elõírás! Köszi a válaszokat!

Milyen gyakorisággal jár hozzátok a védőnő? És Ti milyen gyakran mentek orvosi vizsgálatra?

Nekem elt?nt a véd?n?m. Az orvosomat még az utolsó oltáskor megkérdeztem, hogy kell-e havonta vinni azt mondta csak akkor vigyem, ha gondunk van.

Legjobb válasz: Nekünk ezek szerint nagyon rendes és lelkiismeretes a védõnéni és a doktornéni is. Az elsõ 6 hétben minden héten 1* jött a védõnõ, aztán 2,5 hónapos koráig 2 hetente, azóta havonta egyszer jön és azt mondta ez a Babánk 1 éves koráig így lesz. Doktor néninél most az oltások miatt havonta voltunk és azt mondta, hogy szintén legalább 1 éves korig minden hónapban egyszer látni szeretné a Babát. Úgyhogy most 2 hetente van "ellenõrzés" tulajdonképpen, mert a védõnéni mindig 2 hétre a doktor néni után jön. Hm, remélem világos voltam:o)

Nekünk ezek szerint nagyon rendes és lelkiismeretes a védõnéni és a doktornéni is. Az elsõ 6 hétben minden héten 1* jött a védõnõ, aztán 2, 5 hónapos koráig 2 hetente, azóta havonta egyszer jön és azt mondta ez a Babánk 1 éves koráig így lesz. Doktor néninél most az oltások miatt havonta voltunk és azt mondta, hogy szintén legalább 1 éves korig minden hónapban egyszer látni szeretné a Babát. Úgyhogy most 2 hetente van "ellenõrzés" tulajdonképpen, mert a védõnéni mindig 2 hétre a doktor néni után jön. Hm, remélem világos voltam:o)
Ha szeretnéd , h járjon, akkor jelentsd be a helyi ANTSZ-nek, h nézzenek rá a védõnõre, mert õ ugyanis azért kapja a fizetését, h minden gyerekhez, 1 éves korig havonta 1x elmenjen.Így pedig a semmiért veszi fel a fizetését. A mi védõnõnk is kb. 5x volt nálunk a 14 hónap alatt. Amikor még kismama voltam az elsõ látogatást 36 hetesen ejtette meg, akkor is csak azért mert elõtte 1 hétig bent voltam kórházban.Sajnos sok ilyen van.
6 hónapos a kislányom, eddig kb. 3x volt itt a védõnõ. Én hozzá havonta megyek, megmérni a kislányomat, mert az itthoni mérleg elromlott. Amúgy ha nem mennék, nem nagyon érdekelné. Orvoshoz csak oltásokkor vittem, illetve most kell mennünk 6 hónaposan majd egy általános vizsgálatra hozzá. A védõnõk vagy lelkesek, vagy nem. Az enyém is elég lusta, és furcsa, hogy nem jött akkor sem, amikor még a lányom újszülött volt. Az elején furcsálltam is, de hát úgy tûnik, hogy ez nem egyedi eset.
Az elején gyakrabban jött, most már csak akkor jön, ha vinnem kell státuszra a kislányomat. Dokihoz hordtam 7 hónapos koráig rendszeresen, havonta, mert azt hittem, hogy kell. Kiderült, hogy nem kell! Ezért utána már nem vittem, csak ha vmi baj volt. A védõnõi státusz után megyünk ismét a dokihoz.
1 éves korig jó, ha havonta látja az orvos és a védõnõ, hisz így tudják ellenõrizni, hogy megfeelõen gyarapszik, nõ, fejlõdik-e a babád. Az, hogy bizonyos idõ után már nem megy házhoz, megszokott. nálunk pl. utoljára akkor volt kint, mikor a kislányom 6 hetes volt. Utána én vittem be a kicsit minden hófordulókor a tanácsadásra (nálunk a doki és a védõnõ együtt csinálják). Nem tart sokból a délelõtti séta alatt beugrani hozzá, hogy megmérjék, megnézzék... Különben tanácsadásra csak egészséges babákat lehet vinni, így a fertõzés veszélye nagyon kicsi.
3hetes volt a kicsi amikor utoljára láttam a védõnõmet-hivatalosan, párszor láttam ahogy hazafelé megy, meg egyszer idõpontért mentünk. 6hónapos koráig havonta megyünk egészséges tanácsadásra ahol a védõnõk és a dokinéni együtt dolgozik.(mérések, állapotfelmérés) Dokihoz amúgy meg ha menni kell, mi ma megyünk majd kontrollra a naggyal, a kicsivel meg lehet gond van:(

1 éves kor után is havonta kell védőnőhöz vinni a picit? Vagy milyen gyakran? Mindenhol más?

Legjobb válasz: nálunk nem kellett, 3 havonta jött a védõnõ. másfél évesen voltunk oltáson, azt mondta többet már nem kell menni.

nálunk nem kellett, 3 havonta jött a védõnõ. másfél évesen voltunk oltáson, azt mondta többet már nem kell menni.
Nálunk nem kellett.1 éves koráig havonta vittük, utána csak státuszra, és oltásra, ha kellett.
Nálunk 1 éves koráig havonta kell, utána már csak a státusz vizsgálatokra kell vinni, másfél évesen, aztán 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: ó de jó köszi :) . nem lustaságból nem akarom vinni, hanem érdekes a védõnõnk.
Hozzánk havonta jön ki a védõnõ. Most egy új van, így nagyon buzgó. Amúgy tanácsadásra 1 éves kora után, ugye az 1 éves státusz vizsgálatra kellett vinni, a 15 hónapos oltásra, majd a 18 hónapos oltásra. Vagyis 2 éves koráig háromszor. Kétévesen lesz egy státuszvizsgálat is, majd utána csak 3 évesen kell vinni, státuszvizsgálat illetve az óvodai beiratkozás miatt. Persze, ha nem kötelezõ oltást adatsz be, akkor kell még elvinni tanácsadásra. De a védõnõ, nekem minden hónapban egyszer kijön házhoz.
Nálunk 1 éves kor után 3 havonta jön a védõnõ, vinni nem kell csak a 15 hónapos oltásra megyünk.
Mi 5 hónapos koráig jártunk havonta, akkor is csak azért mert nagyon sovány volt, utána már csak státuszokra mentünk, meg ha nekem valami kérdésem, gondom volt.
Én is csak státuszra viszem a babám.A régi védõnõnk jött havonta, de ez az új nem.Nem is bánom, mert nem sokat tud segíteni :(

Milyen gyakran viszed védőnőhöz másfél év körüli babád?

Csak azért kérdeztem, mert mi 3 hónapja nem voltunk, de holnap már lemegyünk. Remélem nem kapunk leszídást! Mindig úgy jött ki, hogy valami volt helyette.

Legjobb válasz: Havonta egyszer a védõnõ jön hozzánk, ha kötelezõ oltás van, akkor megyünk tanácsadásra!

Havonta egyszer a védõnõ jön hozzánk, ha kötelezõ oltás van, akkor megyünk tanácsadásra!
EGyáltalán nem járunk hozzá, õ sem hozzánk. Nagyon jó védõnõnk van egyébként, bármikor fel lehet hívni, inkább õt hívom mint a gyermekorvost, az elején is sokszor jött, segített. De most már csak a kötelezõ oltások kapcsán találkozunk. Látja, hogy minden rendben, de ha gond lenne, úgyis hívja az ember.
Egy éves koráig havonta vittem. Az egy éves státusz vizsgálaton mondta, hogy most már elég akkor, amikor a kötelezõ oltásra megyünk(15, 18 hó). Ha bármi kérdésem van, természetesen hívhatom telefonon.
1 éves korig havonta, utána a 15 és 18 hónapos oltáson vittem - és mérték. Most 21 hónapos, és megmérettem, mivel menni kellett bekenetnem a pelenkakiütését... Ha látod, hogy minden rendben, nem kell külön vinni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ha nincs semmi gond a babával akkor minek cipelnéd folyamatosan védõnõhöz? Amúgy ha jól emlékszem akkor 1 éves kor után évente 1 v. 2 alkalommal kell, hogy lássa a gyereket!

4 éves gyerekhez milyen gyakran jár a védőnő?

Most "fogyasztjuk" a 3. védőnőnket. Az első a gyerek fél éves koráig járt 2 hetente/havonta, utána e-mail-ben kellett elküldenem Neki az oltások számát. Az éves státuszvizsgálaton kívül sosem láttuk. A második egy év alatt 1x volt nálunk. Most meg egy fiatalka került a helyére, és 3 havonta akar hozzánk jönni. Mi a bánatnak?? Eleve oviba jár a gyerek, tehát az Õ munkaidejében nem is vagyunk itthon. Lehet, hogy ez a "szabály", de annyira nem lehet kőbe vésve, ha az előző kettő nem tartotta magát hozzá. Tényleg vegyek ki szabadnapot 3 havonta, hogy Õ jöhessen?

Legjobb válasz: mi is a harmadikat fogyasztjuk.egyelõre a harmadikat még nem ismerjük,nem keresett fel minket,azt sem tudom ki az,más anyukától hallottam,hogy új van az elsõ egy éves koráig volt a védõnõnk,egyszer csak szó nélkül eltünk,elment szülni,elköltözött a második felkeresett minket,egyszer látta a fiamat 1,5 évesen azóta,tehát 1 éve nem látta védõnõ a két éves státuszt is egy éppen ott levõ védõnõ csinálta,amikor bevittem megmérni én biztos nem vennék ki 3 havonta ezért egy szabadságot,nem hiszem,hogy van ilyen szabály

mi is a harmadikat fogyasztjuk.egyelõre a harmadikat még nem ismerjük, nem keresett fel minket, azt sem tudom ki az, más anyukától hallottam, hogy új van az elsõ egy éves koráig volt a védõnõnk, egyszer csak szó nélkül eltünk, elment szülni, elköltözött a második felkeresett minket, egyszer látta a fiamat 1, 5 évesen azóta, tehát 1 éve nem látta védõnõ a két éves státuszt is egy éppen ott levõ védõnõ csinálta, amikor bevittem megmérni én biztos nem vennék ki 3 havonta ezért egy szabadságot, nem hiszem, hogy van ilyen szabály
Semmilyen gyakran. Évente beviszed státuszra, meg védõoltásra, kész. Az óvodában látogatja a gyermekeket. Van valami gond? betegség, szoc. helyzet? Mert nem szoktak látogatni. Jöjjön munkaidõ után!
Nekem még csak 15 hónapos lesz a lányom, de mostani védõnõt egyszer láttam eddig (februárban költöztünk) és nem is hiszem, hogy jönni akar. Lányom születése óta 2szer költöztünk.Az 1. helyen a védõnõ, az elsõ hónapban hetente ki jött, aztán már nem is.3 hónapos volt a lányom amikor költöztünk, az ottani védõnõ 1szer jött ki aztán mindig oltásnál láttuk.Meg ugye most, de mondom ez is 1szer jött eddig és nem mondta hogy nagyon szeretne még. Ha tényleg nincs rá szükség, akkor beszéld meg vele.Mond hogy nem összeegyeztethetõ a munkaidõddel, és ezért szabadságot nem szeretnél kivenni, mert a munka hely mindenkinek fontos, és az ilyet nem nagyon kultiválják a fõnökök..Ha nem tetszik, akkor meg menjen hétvégén!
Sõt lehet, hogy nem is vinni, mert eszembe jutott, hogy az oviba is van szürõvizsgálat. Ovónõ, védõnõ így nyilván tartva minden.
Évente kell bevinni ennyi.Ilyenkor már nem jár ki! 4 gyerkõc anyukája
3 évesen oviba ment és aki közösségbe jár annak nem kell védõnõi látogatás. Az éves státuszvizsgálatra kell majd vinned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor finoman lerázom.
Én úgy tudom hogy mivel óvodába jár õt már csak a státuszvizsgálatra kell bevinni.
Nekem van egy 6 éves hiperaktív fiam és egy másfél éves kislányom. Ha jön a védõnõ sosem csak a picirõl érdeklõdik, hanem inkább a fiamról, hogy miképpen haladunk a fejlesztésekkel, hogyan bírom idegileg a helyzetet stb , nekem jól esnek ezek a beszélgetések , mert nálunk ugye problémás gyermekrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Igen, én sem vagyok ehhez a nagy érdeklõdéshez hozzászokva. Az elõzõ kettõt 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor láttuk.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi gond abszolút. Szerinte ez a szabály.
A kérdező hozzászólása: Így tudom én is, hogy nem kell jönnie. Nem is értem miért akar jönni. Az elõzõ is kint volt nálunk, és kilátásba helyezte, hogy majd még jönne, aztán nem került rá sor. Azon kívül semmi kedvem harmadszorra is elmesélni a gyerekek elmúlt 4 évét. Ha érdekli valami, nézze meg a papírokat.

Két éves kor után milyen gyakran jártok védőnőhöz és miért?

Januárban töltötte be kislányom a kett?t, akkor voltunk utoljára a véd?n?nél, hogy az általános méréseket, felméréseket megcsinálja. Mikor és miért kellene menni legközelebb? Nekem eddig még érdemlegesen nem segített, igazából nem is nagyon ismerem, mert másfél éves volt a kislányom mikor ideköltöztünk, ahol most lakunk.

Legjobb válasz: Ha nem jár ki hozzátok akkor már csak éves státuszra kell vinni szóval 3 éves szülinap körül.

Ha nem jár ki hozzátok akkor már csak éves státuszra kell vinni szóval 3 éves szülinap körül.
Néha kéthavonta bemegyünk hozzá, mert sokat segit a tejallergiánk miatt.
az én fiam is januári, mi is akkor voltunk azóta nem, probléma nincs a súlyát tudom mérni pontosan, ha hirtelen valami kérdés van felhívom telefonon, én is úgy gondlom mi a fitty fenének kéne mennünk, a 3. státuszra elmegyünk, ha addig kijön jó, ha nem és nincs semmi probléma majd akkor talcsizunk.
1 éves kor felett csak az éves státuszvizsgálatra kell menni. Úgyhogy 3 éves korban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok, eddig nem nagyon zavart, de hirtelen eszembe jutott, hogy már hónapok óta nem voltunk nála és elkezdtem keresni az okokat, hogy miért menjünk. De ha van más is aki nem megy, csak évente, akkor nem keresgélem õket!!!
Ahogy az utolsó mondja. 1 éves koráig havonta kellett menni. Utána csak évente a státusz vizsgálatokra.
2, 5 évesem van, 2 évesen volt védõnõnél, legközelebb 3 évesen megy.
Az én fiam is 2, 5 éves, 2 évesen voltunk a státuszvizsgálaton, és 1-2 héten belül elviszem, hogy lemérjék, utána csak a 3.szülinapi vizsgálatra viszem megint.

Születése után milyen gyakran kell vinni a babát háziorvoshoz és védőnőhöz?

Különösen veszprémi tapasztalatérdekelne, de persze minden választ szívesen fogadok.

Legjobb válasz: az orvos szólni fog mikor kell mennetek,a védõnõ meg az elsõ idõben házhoz megy,amugy mikor hazajösztök a kórházból akkor rögtön mennek majd hozzátok,nekünk 3 majd 6 hetesen kellett vinni,utána 3 hósan,majd 6 hósan

az orvos szólni fog mikor kell mennetek, a védõnõ meg az elsõ idõben házhoz megy, amugy mikor hazajösztök a kórházból akkor rögtön mennek majd hozzátok, nekünk 3 majd 6 hetesen kellett vinni, utána 3 hósan, majd 6 hósan
Bár nem veszprémi vagyok de azért nálunk így van: védõnõ az elsõ 6 héten minden héten jött. Volt 1 hónaposan státusz vizsgálata, 2 hónaposan védõoltás -ezt nálunk a gyerekorvos a védõnõnél adja be-, 3 hónaposan státusz és oltás, 4 hónaposan majd megint oltás. Amúgy külön nem voltunk gyerekorvosnál, mert beteg még nem volt. Ja és 3 hónaposan csípõszûrés, akkor ortopéd orvoshoz kell vinni.
Amikor megszülsz és hazaviszed a babát egybõl kimegy a védõnõ a háziorvossal! 6 hetes koráig minden héten látogatnia kell a védõnõnek! Amikor 1 hónapos a baba vinni kell az orvoshoz és az után minden hónapban egy ideig! 2 hónaposan fog kapni 2 oltást, aztán 3 hónaposan 1 emlékeztetõ oltást...! Ha eltérés van arról tájékoztatnak! Nálunk így mûködik!
Szia! Mikor hazajöttünk a korházból, akkor aznap jött a doki, másnap a védõnõ. A doki az elsõ 6 hétben minden héten jött 1x. Megmérte a súlyát, és megvizsgálta. Elõször a 2 hónapos oltásra vittem, aztán 3, és 4 hónaposan voltunk. Utána már csak 2 havonta vittem.Nálunk így mûködik. (Újfehértó)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.
Nálunk úgy ment, hogy hazaengedés napján jött a védõnõ, másnap a doki. A védõnõ nem volt egy hónapos a kicsi megkérdezte igénylem e a heti zargatást, vagy ha kell telefonálok inkább. Ebben maradtunk. Mert tök feleslegesen jött, csak felébresztett minket:) Havonta vittük mérni a babát a védõnõhöz, ahol a gyerekorvos is megnézte a kicsit, válaszolt a kérdésekre. Vannak a kötelezõ oltások, 2-3-4hónaposan, 15hónaposan, státuszok 1-3-6-12hónaposan, amikre mindenképpen kell menni.

Milyen gyakran látogat bennetek a védőnő? Ellát hasznos tanácsokkal, segít?

A miénk 23 éves pályakaezd?, tapasztat semmi, ha kérdezek, csak hümmög, és a következ? alkalomal hoz a válasszal egy sokszor fénymásolt lapot...

Legjobb válasz: Hát mi kilenc hónaposak múltunk és eddig még csak kétszer látogatott meg, amit én elõször furcsálottam, de más anyukával is beszélgettem és õket sem látogatta többször! Elsõ gyermekes anyuka vagyok, elõször bántam, de már ismerve nagyon nem bánom. Mi szoktunk havonta tanácsadásra járni hozzá, illetve a doktornõnkhöz. Nekem már ennyi elég belõle!

Hát mi kilenc hónaposak múltunk és eddig még csak kétszer látogatott meg, amit én elõször furcsálottam, de más anyukával is beszélgettem és õket sem látogatta többször! Elsõ gyermekes anyuka vagyok, elõször bántam, de már ismerve nagyon nem bánom. Mi szoktunk havonta tanácsadásra járni hozzá, illetve a doktornõnkhöz. Nekem már ennyi elég belõle!
Terhesen havonta jártam tanácsadásra. Amikor megszültem és hazajöttem pár napra rá eljött. Sokat beszélt és mégsem mondott semmit, nekem egyáltalán nem volt hasznos , inkább teher volt. 5 hónapos a lányom és kb.4x volt nálam. Õ nem fiatal és nem pályakezdõ.
Az én védõnõm sincs a topon, válaszolni nem nagyon tud így már nem is kérdezek. Elõször felháborodtam mikor nem mosott kezet, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem is szándékozik a gyerekhez nyúlni. Hálistennek a nagynéném védõnõ és õ egész más. Bármikor hívhatják a körzetes kismamái (hívják is), mindegyiket ismeri és jó tanácsokat ad - nekem is. Mellesleg elmondta, hogy az elsõ 6 hétben hetente kell kijönnie a védõnõknek, na ehhez képest az enyém háromszor volt...
szerintem nem lehet védõnõt váltani. 5ször volt nálatok 5 hónap alatt? Nálunk egyszer sem volt, illetve kétszer mikor megszülettek a babák. Egyszer sem jött. Mondjuk mentünk havonta tanácsadásra az orvosi rendelõbe. De ott az orvos vizsgálta, beadta az oltást és akkor kértem tanácsot is. Nehéz megítélni a munkáját, mert van amire nem lehet választ adni. (Például nekem elsõ kérdésem volt, kell e büfiztetni a babákat és meddig kell büfiztetni, ha nem büfizik- mikor tehetem le. Hümmögtek, úgyhogy én nem büfiztettem egyiket sem. Van aki még kilenchónapos babát is büfiztet itt olvastam. Most ilyenkor tényleg mit mondjon egy védõnõ? Büfiztess vagy ne?)
Szia! Úgy látom, nem csak nekem vannak ilyen problémáim. :) A mi védõnõnk nem pályakezdõ, viszont értelmes és hasznos választ nem tud adni, általában csak:"háát anyuka, nem tudom". Most 4, 5 hónapos a fiam, eddig 3-szor volt itt, ebbõl 2-szer aludt a baba. Elõször amikor kijött, mutatni akartam valami kiütést (mostmár tudom, hogy tejkiütés, de elsõ baba, tapasztalat semmi), de arra sem volt hajlandó, hogy a szemüvegét feltegye. ÁÁÁ, nem is idegesítem magam. Szóval, nem vagy egyedül. Nálunk sajnos nem lehet védõnõt váltani, igaz nem is tudnék jobbat.Õ legalább nem járja végig a lakást, hogy megnézze mi, hol, hogyan van. (Persze ennek semmi köze a gyerekhez.) Irigylem azokat, akiknek "igazi" védõnõjük van. Nálunk is elkélt volna a segítség...
lehet váltani, én terhesség alatt a szomszéd körzet védõnõjéhez jártam, mert ott dolgoztam és így csak beugrottam ha kellett menni. havonta volt vizeletvizsgálat, vérnyomás- és súlymérés. amikor megszületett a baba, átadta a papírjaimat az itteninek és ennyi volt. az elsõ 2 hétben naponta-kétnaponta jött, aztán hetente, kb. 2 hónapos kora óta néha benéz, teljesen rendszertelenül. mi havonta megyünk hozzá, akkor ott van a doki is, mérnek súlyt, mellkas- és kobakátmérõt, megcsinálják a kiskönyvbe a státuszt, hallgatnak tüdõt, szívet, néznek torkot, fogacskát, kukit (már amelyik gyereknek van ugye:D ) mindig lehet kérdezni, de volt, hogy valami miatt mindkettõt megkérdeztem. telefonon is elérhetõek, emellett van fix fogadóóra is, amikor lehet menni hozzájuk. a régi szintén 24 éves pályakezdõ, aranyos, de volt, hogy én többet tudtam egy adott kérdésemrõl, mint õ. a mostani olyan 40 körüli, két gyereke van, ezért tapasztaltabb, de õ is csak a saját módszereit akarja rám erõltetni. nekem hasznosabb volt sokszor ez az oldal, mint õk ketten együtt:) szóval ha eddig megvoltál nélküle, megleszel ezután is!
1x jött ki.

Amióta megszületett a baba 2 alkalommal volt kint. Egyszer behívott, hogy megmérjük a babát és ennyi.Milyen gyakran jár ki a védőnő, a babához?

Ha valami problémám van kénytelen vagyok telefonálni neki. Ekkor telefonon keresztül ad tanácsot és azt mondja, hogy eljön, de semmi. Most már elkezdtem a hozzátáplálást is és ha nem lenne ez a honlap ahol segítünk egymásnak, nem is tudom mi lenne velem. Igazából az is érdekel, hogy ha nem jár ki a "naplójába" mit ír be?Azt, hogy volt kint, mert valaki t?le is számon kéri a dolgokat? Mit lehet ilyenkor tenni? Második baba, de 6 évvel ezel?tt szültem az els?t, és sok mindent elfelejtettem.

Legjobb válasz: Ez szerintem sok helyen van így, és persze nem lehet kifogás, de biztos nagyon sok babához kell menniük. Nem tudom mennyi idõs a babád, de nálunk a 2 alkalom 3-4 hó alatt normális. Szeritem menj be te a bébivel és keresd meg a tanácsadáson. Ott válaszol az összes kérdésedre, ti meg levegõztök egy jót.

Ez szerintem sok helyen van így, és persze nem lehet kifogás, de biztos nagyon sok babához kell menniük. Nem tudom mennyi idõs a babád, de nálunk a 2 alkalom 3-4 hó alatt normális. Szeritem menj be te a bébivel és keresd meg a tanácsadáson. Ott válaszol az összes kérdésedre, ti meg levegõztök egy jót.
Nálunk az elsõ 1-2 hónapban viszonylag sûrûnm jött, de utána szinte semmi.Most 2 éves a fiam, és tartósan betegnek van nyilvántartva( szerencsére nincs komolyabb baja) de a védõnõt majdnem egy fél éve nem láttam, csak ha én bemegyek.A 2 éves státuszvizsgálatra is én kérdeztem rá, mert már 1 hónappal elmúlt 2, mikor elmentünk.Nekem is sok kérdésem lenne, és nem tudom mi lenne , ha én pl. egy felelõtlen szülõ lennék, aki pl. nem adja a gyerekének a gyógyszereket.Nem is tudja miket szed, mikor voltunk kontrollvizsgálaton, csak ha én beviszem a papírokat és bemásolja a számítógépbe. ...és ezt nevezik a világhírú magyar védõnõi hálózatnak.:-( Én nagyot csalódtam.
Nálunk az elsõ védõnõ a babám 4 hónapos koráig összesen 2x volt kint majd jött egy új védõnõ aki 1x kijött hogy bemutatkozzon és azóta (4 hónapja) nem is láttam.
A kérdező hozzászólása: Hát látom nem vagyok egyedül. Ami azt illeti a babát 2 hónapos korában is terhestanácsadáson mérte a váróban, 5 perce volt ránk. Ez idõ alatt kellett a problémáimat elmondanom neki a többi nõ, férfi jelenlétében, mert a váró tele volt. Tanácsadásra pedig másik doktornõhöz járok. Külön hozzá nem tudok bemenni mert ilyenkor "sok a dolga". más idõpont pedig nincs, hogy elmenjek. Tehát marad ez a honlap, mert mondtam, elvbõl többet nem hívom föl( eddig nem is keveset költöttem a telefonos beszélgetéseinkre).
Nálunk 4 hónapja nem volt, most 7 hósak vagyunk.
Az elõzõ vagyok kiirom a várost is : GYÕR!
Debrecenben 6 hetes koráig hetente aztán 2x2 hetente azóta havonta jön mindig pénteken. Ir elõtte sms-t hogy jönni fog. De havonta mi is megyünk súlymérésre és iratni ha kell valami. Nálunk jól müködik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!