Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran tisztítani (12 db)

Milyen gyakran szabad fület tisztitani? A nagyon sűrű és "helytelen" fültisztitás okozhat halláscsökkenést?

Legjobb válasz: A fülészeten azt mondták, hogy nem kell tisztítani, mert a fülzsír nagyon fontos a fül öntisztulásában. Én is kitisztogattam pálcikákkal, és olyan hallójáratgyulladást kaptam, hogy 2 hétig kellett járnom kezelésekre, mire végre rendbejött. Ráadául rohadtul fájt, és be is dugult a fülem, mert a hallójárat bedagadt. Nagyon rossz volt. Ha víz megy a füledbe, akkor rázd meg a fejed, és kijön, vagy hajszárítóval fújhatsz bele langyos levegõt. A fülszírt csak annyit szabad eltávolítani, ami a hallójáratból már kifolyt.

A fülészeten azt mondták, hogy nem kell tisztítani, mert a fülzsír nagyon fontos a fül öntisztulásában. Én is kitisztogattam pálcikákkal, és olyan hallójáratgyulladást kaptam, hogy 2 hétig kellett járnom kezelésekre, mire végre rendbejött. Ráadául rohadtul fájt, és be is dugult a fülem, mert a hallójárat bedagadt. Nagyon rossz volt. Ha víz megy a füledbe, akkor rázd meg a fejed, és kijön, vagy hajszárítóval fújhatsz bele langyos levegõt. A fülszírt csak annyit szabad eltávolítani, ami a hallójáratból már kifolyt.
A kérdező hozzászólása: OÓÓÓÓ, gondoltam hogy sokat takaritom a fülem( kádban fürdök, szeretek elmerülni, igy bemegy a viz), de hogy ez ilyen radikálisan sok legyen... Már évek óta nem találkoztam fülzsirral, szinte mindennap takaritom, ez gond lehet szerinted?Menjek el fülészetre vele? Köszönöm a válaszod, igyekszem elhajitani a tisztitópálcikát!

Milyen gyakran kell mosogatógépet tisztítani?

Kb. fél éve van meg, és eddig még egyszer tisztítottam ki Dm-es mosogatógép tisztítóval. 3-4 naponta használom.

Legjobb válasz: Hát én még egyszer se tisztítottam ki! Csak néha, amikor utántöltöm sóval, szoktam kiszedni az aljából a szûrõt, és azt öblítem át ha szükséges. Tulajdonképpen a mosogatógép "öntisztító" az enyém a mosóprogram alatt kb. fél óráig spricceli mindenfelé a 70 fokos mosogatószeres vizet, öblítés után meg felfûti a belsejét kb. 75 fokra, és azzal fertõtlenít negyed órán keresztül. Amikor kinyitom a belseje úgy csilog, mint újkorában. Mit is kellene ezek után még tisztítani rajta a külsején kívül?

Hát én még egyszer se tisztítottam ki! Csak néha, amikor utántöltöm sóval, szoktam kiszedni az aljából a szûrõt, és azt öblítem át ha szükséges. Tulajdonképpen a mosogatógép "öntisztító" az enyém a mosóprogram alatt kb. fél óráig spricceli mindenfelé a 70 fokos mosogatószeres vizet, öblítés után meg felfûti a belsejét kb. 75 fokra, és azzal fertõtlenít negyed órán keresztül. Amikor kinyitom a belseje úgy csilog, mint újkorában. Mit is kellene ezek után még tisztítani rajta a külsején kívül?
A szûrõjét nézd át rendszeresen, a benne maradt ételmaradék egyrészt fertõzésveszélyes, másrészt pedig csökkenti a gép hatásfokát. Ezt kb hetente egyszer érdemes, ha ilyen ritkán használod, akkor két hetente is elég. A fúvókáit is nézd át ilyenkor, ahol a víz jön belõle, ha szennyezõdés van rajta, akkor egy puha fogkefével dörzsölgesd át. Konkrét mosogatógéptisztítót, amit írtál, elég félévente egyszer használni, leoldja a letapadt zsírt és vízkövet. A dm-es amúgy nekem is bevált

Egy 50-60 literes akváriumot milyen gyakran kell tisztítani?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi hal van benne és használsz e levegõztetõ-szûrõ berendezést?Mert ha igen,akkor elég magát az akvárium fél évente tisztítani,de a szûrõ berendezést viszont sûrûbben,igény szerint. Ha viszont nem használsz ilyen berendezést,akkor javasolom a pucolást sok hal esetén legalább 2havonta,kevés hal esetén pedig elég 3-4havont is.De az úgyis látni fogod,hogy mennyire koszosodik vagy algásodik.Álltalában beáll egy normális flóra az akváriumban,amit nem jó teljesen felbolygatni!Ezért a vizet ne cseréld le teljesen állandóan,mert az sem tesz jót!A kisállatkereskedésekben pedig lehet kapni jobbnál jobb szereket és eszközöket ezekre a dolgokra!

Attól függ mennyi hal van benne és használsz e levegõztetõ-szûrõ berendezést?Mert ha igen, akkor elég magát az akvárium fél évente tisztítani, de a szûrõ berendezést viszont sûrûbben, igény szerint. Ha viszont nem használsz ilyen berendezést, akkor javasolom a pucolást sok hal esetén legalább 2havonta, kevés hal esetén pedig elég 3-4havont is.De az úgyis látni fogod, hogy mennyire koszosodik vagy algásodik.Álltalában beáll egy normális flóra az akváriumban, amit nem jó teljesen felbolygatni!Ezért a vizet ne cseréld le teljesen állandóan, mert az sem tesz jót!A kisállatkereskedésekben pedig lehet kapni jobbnál jobb szereket és eszközöket ezekre a dolgokra!
amikor látod hogy algásodik és koszos a víz akkor cseréld!


Milyen gyakran kell egy 1 honapos baba orrát tisztitani? Mi minden másnap tisztitjuk kézi orrtisztitoval, és mindig van is benne neki. Ez normális hogy ilyen gyakran van neki benne?

Legjobb válasz: Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!

Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!
Szia! Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy õket még sok minden allergizálhatja, akár egy szöszös takaró, vagy bármi ami minket egyáltalán nem zavar, ezért lehet az orrában váladék, vagy szörcsöghet, ha úgy érzed, nem normális a dolog, akkor persze mutasd meg a babád, de valóban ez náluk gyakori, én is szívogatom naponta reggel.
Igen, az orrszívó-porszívó a leghatékonyabb. És elõtte használj tengerisó-oldatos sprayt, mert az feloldja a lerakódást és könnyebben ki lehet szívatni. Mondjuk az én babóm utálja. De volt már hogy naponta többször is le kellett szívatni, mert szörcsögött. A lerakódás pedig komolyabb panaszokat okozhat. Rámehet pl a fülére is...begyullad. Szóval nyugodtan akár naponta többször is porszívózzad :)

Egy 50 literes akváriumot milyen gyakren kell tisztitani?

Legjobb válasz: Heti 20-25% vízcsere. Persze ezt legalább 24 óráig álni hagyott vízzel, hogy a klór elpárologjon. Ha erre gondoltál. De attól függ, hogy milyen a szûrésed. De a heti vízcsere legyen meg mindig.

Heti 20-25% vízcsere. Persze ezt legalább 24 óráig álni hagyott vízzel, hogy a klór elpárologjon. Ha erre gondoltál. De attól függ, hogy milyen a szûrésed. De a heti vízcsere legyen meg mindig.
A gondozás átlag hetente 1 nap. Az idõtartam változó, van kötelezõ, erõsen ajánlott része és van olyan amit ritkábban kell. Alapból, a vízoszlop magasságból pár centit egy bögrével bármivel leveszel, megtakarítod az üveget, le metszed a vízfelszínre érõ növényeket, ilyenkor látod menyit kell vágni, ha kell. Második lépés le engedsz 30% vizet, vissza töltesz egy kicsit, pihentetett klórmentes vízzel, ha kell ecetes vattával leszeded a vízkövet, szárazra törlöd az ecetezett részt papír törlõvel, megint töltesz vizet, ha kell meg metszheted a többi növényt, igazgatod õket. Befejezed a feltöltést, nagyjából ennyi. A szûrõ takarítás akkor indokolt ha nem folyik rendesen, nem csinál elég áramlást, akvárium vízbe kimosod a szûrõanyagot. Az egész nálam olyan 5-6 perc szokott lenni, a 200 literessel szoktam szívni az fél óra. Mást csinálni soha nem kell ha megfelelõ a szûrés, és van elég áramlás, ha nem elég akkor úgyis mindegy mert 6 hónap maximum ami alatt felborul minden, elhullanak a halak, tönkre mennek a növények. Van aki a víz leeresztésénél egyben talajporszívózik is, én azt még soha nem csináltam, létezik ilyen is, én az áramlásban bízom inkább. Talajcsere valaki szerint van, vagy kell, tesómnál 15 évet lehúzott ugyanaz a talaj, nálam is már van ami 3 éve benne van, nem is gondolnám, hogy valaha cserélni kellene. Részletes volt a válaszom mert nem derült ki a kérdésedbõl van vagy nincs akvád.
Hát, erre egy kicsit vicces kérdéssel válaszolnék. Hányszor kell egy nap kezet mosni? Természetesen annyiszor kell, ahányszor bepiszkítod. Nincs ez másképp az akváriumnál sem, normál körülmények között elég hetente egyszer. Ha viszont rothadó növényt, dögöt, kupacban felgyülemlett mulmot, 1 napos ételmaradékot, stb látsz, azt azonnal ki kell venni.
Nem kell tisztítani..csak egy marék klórt dobj be a vízbe és tiszta lesz. Én is ezt teszem amikor a medencém rendezem, igaz oda több klór kell.
# 4 ..... válaszoló. Szerintem elnézted a topikot, az otthon kertnél/ családi medencénél tökéletes. A halakat egy klór tabletta pár másodperc alatt megöli, a növényeknek van pár órájuk.
De a kérdezõ azt írta hogy tisztítani akar...azt nem hogy hal is van ...és ha igen akkor milyen..
# 6 logikus a felvetésed, én átlag ecetet szoktam használni tisztításra. Viszont van egy másik része a dolognak a biológia, nekem 7 éves a biológiám akkor kezdtem újra az akvarisztikát egy hosszabb kihagyás után. Ez példa annyit jelent ha az egyik akvám ha nagy átrendezésre kerül kiveszem a vizét, járatom a szûrõjét egy vödörben, akvárium vízben, tehát életben tartom a baktériumokat, kiveszem a halakat külön. Ha rendezkedtem vissza töltöm az eredeti érett vizet, bele a járatott szûrõ, halak, és megy minden tovább mint elõtte.
# 6 ...... Tehát teljesen igazad van, errõl azonban fogalmunk sem lesz a késõbbiekben, a kérdezõ nem írta le mit is akar csinálni. "milyen gyakren kell tisztitani?" ebbõl sejlik, hogy a heti gondozásra gondolt, de nem biztos, lehet, hogy a teljes kipakolásra gondolt.
Hát, úgy tûnik, annyira mégsem érdekli a dolog.:D Persze az is lehet, hogy csak elfoglalt.

A pészmateknőst egy 70x40cm alapterületű akvaterráriumban milyen gyakran kell tisztítani?

Legjobb válasz: attól függ van e vízszûrõ, ha nincs, akkor 2-3 nap, ha van akkor attól is függ hogy milyen jobb fajta kûlsõ szûrõkkel esetenként elég lehet 2-3 hetente+ 1.5 havonta egy alapos tisztítás

attól függ van e vízszûrõ, ha nincs, akkor 2-3 nap, ha van akkor attól is függ hogy milyen jobb fajta kûlsõ szûrõkkel esetenként elég lehet 2-3 hetente+ 1.5 havonta egy alapos tisztítás

Fatüzelésű kályhácsövet milyen gyakran kell tisztítani?

Legjobb válasz: igazából soha,mert fával lehet úgy fûteni,hogy a függõleges kályhacsõ sohasem tömõdik el, de ha van egy 1-2 méteres vízszintes csõ is,na ott akár havonta lerakódhat annyi,hogy muszáj puculni

igazából soha, mert fával lehet úgy fûteni, hogy a függõleges kályhacsõ sohasem tömõdik el, de ha van egy 1-2 méteres vízszintes csõ is, na ott akár havonta lerakódhat annyi, hogy muszáj puculni
Elsõ telem fûtöm fával. Még nem tapasztaltam ki, de a huzat jó. Viszont használok Konix-ot, égésjavító, és az égésterméket oldja. Tavasszal, ha megnézem a kéményt és a csöveket, majd kiderül :) De rosszat te sem teszel ezzel.

Milyen gyakran kell tisztítani az akváriumát egy gőtének?

Legjobb válasz: Tûzhasú gõte? Mondjuk egy 40 literben olyan heti fél vízcsere kell, mert hamar bebûzöli. És kell bele egy kis szûrõ is. Egy nagy kõ amin kimászhat a szárazra, és egy hungarocell vagy polifoam lap kicsi úszó szigetnek. Le kell fedni az akvárium tetejét, mert jól mászik az üvegen, és megszökik. Szunyoghálóval hogy levegõt is kapjon. Nem egyszerû eset.

Tûzhasú gõte? Mondjuk egy 40 literben olyan heti fél vízcsere kell, mert hamar bebûzöli. És kell bele egy kis szûrõ is. Egy nagy kõ amin kimászhat a szárazra, és egy hungarocell vagy polifoam lap kicsi úszó szigetnek. Le kell fedni az akvárium tetejét, mert jól mászik az üvegen, és megszökik. Szunyoghálóval hogy levegõt is kapjon. Nem egyszerû eset.

40l Akváriumot milyen gyakran kell tellyesen ki tisztitani?

Legjobb válasz: Látom legutóbb a magyar helyesírás szabályai címû könyvvel tisztítottad...

Látom legutóbb a magyar helyesírás szabályai címû könyvvel tisztítottad...
TeLJesen:) Amugy bõven elég 2-2, 5 hetente 1x
Legalább az automatikus helyesírás-ellenõrzõt bekapcsolnád... Az ilyennek miért kell állatot tartani... pff -.-
Mit értesz azon, hogy teljesen kitisztítani? Az ázalékot naponta el kell távolítani, legfeljebb 2-napig várhatsz vele.A víz 20-30%-át 1-2 hetente cserélni kell.Az üveget is tanácsos hetente letörölni.A szûrõt minden vízcserénél érdemes egy kicsit átmosni, a leszívott vízben.Ha van megfelelõ növényzeted, ettõl nagyobb mértékû takarítás nem kell, kivéve, ha 4-5mm-tõl durvább szemcséjû a talaj.
Teljes tisztitás elég 1-2 évente hetente viszont 30%át a víznek cserélni kell és akkor aljzatporszívózz is.
Utolsó válaszolónak írnám, hogy jó ötlet egy darabka szunyoghálót ráerõsíteni gumival a csõ végére(Az akváriumba lógóéra) és úgy nem szívsz be egy garnélát se. És hogy csökkentsd a szívõerõt vagy egy tölcsért tehetnél a végére vagy ellapithatnád a slagcsõ másik végét vagy szerezhetnél egy vékonyabb csövet. Én vékony csõvel, szunyogháló nélkül sem szívtam még soha be garnélát. Szia!

Wc-t tisztitani milyen gyakran szoktatok? És ha minden nap akkor mit csináltok rajta?

Has nem piszkos a wc belül akkor is beleöntötök tisztitószert?és az ülökét mivel mossátok le?

Legjobb válasz: Hetente 1x tisztitom wc-tisztitoval belul, es vizes szivaccsal az uloket.

Hetente 1x tisztitom wc-tisztitoval belul, es vizes szivaccsal az uloket.
én hetente 4-szer, 5-ször, kivül-belül.nem szeretem ha piszkos. így bármikor nyugodt szívvel fogadhatom a váratlanul betoppanó vendégeket:)
Minden nap, ráadásul két wc-nk van. De 10 perc sincs az egész. Wc kacsával "megölöm a baktériumot" :) ), jól kikefélem a perem alatt, aztán a többi részt pedig fertõtlenítõ szerrel lefújom, és papírtörlõvel áttörlöm szépen. Én ehhez nem húzok kesztyût, mert hozzá sem érek tulajdonképpen a wc-hez.
hát igen, a kesztyû nem árt :)
Szükség szerûen, akár minden nap. Percek alatt megvan! Hypoval áttörlöm az ülõkét alul-felül, a kagylót hypos-mosószeres vízzel, majd forró vízzel. A lefolyóba szoktam egy kis vízkõ oldót önteni, hogy szép tiszta, az aljáig átlátszó legyen.
Hétvégén szoktam, hetente 1X, persze ha hét közben indokolt akkor gyorsan csipp-csapp megcsinálom. Flóraszepttel szoktam az egészet a belsejét is kefével, és a wc ülõkét is áttörölni egy erre alkalmas törlõkendõvel. Kesztyûben.
Szia! Én legalább minden másnap. Nagymamám azt mondta, hogy egy háziasszony tisztaságát a wc tisztaságán lehet mérni, ezért az enyém mindig ragyog :) Belülre domestost használok, hetente egyszer vízkõoldós duck-ot, nagyon jó, valamint van benne egy bref duo illatosító-fertõtlenítõ. Az ülõkét rossmannos domol nedves tisztítókendõvel takarítom, ez tisztít és fertõtlenít is, higiénikus és gyors.
Hetente 1-szer. Elõzõ este flóraszeptet vagy domestost öntök bele, másnap reggel kisikálom, a deszkát is áttörlöm fertõtlenítõs cuccal, majd forró vízzel lemosom. Ha hét közben is kell, akkor csak kis tisztító bele, gyors sikálás, a többi részt tisztítókendõvel végigtörlöm.
A kérdező hozzászólása: és kesztyût húztok hozzá?
A kérdező hozzászólása: nekem fa ülõkém van aztius lehet hypóval vagy domestossal?
Én minden nap takarítom Domestosszal, kesztyûben. Belül is és kívül is. Sõt havonta egyszer habkõvel elintézem a lefolyóját is a vízszint alatt. Nekem nem jöttek be a divatos tisztítószerek, egyik sem hozta le a vízkövet, de a habkõben még nem csalódtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!