Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran mosni a (12 db)

2 év körüli gyermeketek milyen gyakran mossa a fogait? Szeret fogat mosni, vagy meg kell küzdeni vele?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem mossa, én mosom neki reggel és este. Az apja mossa a sajátját mellette, így büszkén hagyja, mert már õ is nagyfiú.

Egyáltalán nem mossa, én mosom neki reggel és este. Az apja mossa a sajátját mellette, így büszkén hagyja, mert már õ is nagyfiú.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, azt már próbáltuk, nem jött be:(
itt olvastam, vmelyik anyukának az jött be, h 1másnak mossák a fogát. tehát anya a picúrnak, közben a picúr anyának. hátha bejön:) a fiam amúgy szereti, napi 2-szer mosom neki, aztán õ is próbálkozik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket, kipróbálom, amit még nem próbáltunk (együtt már mi is mostunk fogat, eleinte tetszett neki, most nem hat rá, viszont a Manócskás ötlet tetszik, megpróbáljuk). Szép napot mindenkinek!
Én nem mosom a fogát, õ fürdéskor elrendezi, de már legalább fél éve. Ha végez szól, megnézem és a hátsó fogakat még kicsit megsikálom, de alapjában véve egyedül most fogat. 2, 5 éves kislány. Sajna a kiköpéssel még akadnak gondjaink, de már próbálkozik. :) A reggeli fogmosás még problémás, nem nagyon érti, nem is erõltetem még, ezzel is elégedett vagyok.
Ja és mielõtt azt hinné valaki, hogy valami gyengekezû, félénk szülõkrõl lenne szó: olyan szinten ordít, fuldoklik, hisztizik, földhöz veri magát, hogy csak a férjem nélkül már fizikailag alig bírom lefogni. Pedig semmi rossz élménye nem fûzõdik a fogmosáshoz...
Egyáltalán nem mossa, és nem is hagyja megmosni. Minden este cirkuszolunk, hogy mossa/mossuk már meg... Utálja a fogmosást, legfeljebb úgy lehetne megmosni a fogát, hogy ketten (!) lefogjuk és erõszakkal megmossuk. De szerintem ezzel egy életre megutáltatnánk vele, úgyhogy várunk és próbálkozunk esténként. Ja és: semmi trükk nem jött be! - vettünk aranyos kis lábakkal rendelkezõ, egeres fogkefét, - megmutattuk, hogy mi is fogat mosunk, aztán hogy mossuk együtt a fogunkat, - aztán különféle játékokkal próbáltuk rávenni, - aztán úgy tettünk, mintha nem is érdekelne bennünket a fogmosás (dackorszak miatt, ugyanis amivel mi nem foglalkozunk, az õt nagyon érdekli... de ez sem jött be), - képeskönyv: kiselefánt, egérke mind fogat mosnak... plusz még száz trükk, de semmi...
Szia!Én minden este lefekvés elõtt megmosom a kisfiamnak, utána õ is(a maga módján)magának!2 és fél éves, de 1x hagytuk csak ki, mert mondta, hogy már álmos és majd reggel.Próbáld meg a kicsivel, hogy "megnézi anya, hogy van-e manócska a szádban, ha igen, akkor gyorsan megmossuk a fogadat, így nem tud belemászni a manó, utána megmosod te is és együtt megnézzük a tükörben, hogy milyen szép tiszta lett!"Nálunk ez bevált, mindig az az elsõ fogmosás után, hogy megy és megnézi, hogy tényleg nincs benne manó!Szép estét!Viki.
Én még ebéd után is megmosom neki! 20 hónapos
te sem mosol reggel, mert minek?
Éjjel lepedék képzõdik a fogon. Ha arra rájön még az egész napi kajálás, kikezdi a fogzománcot.
nahát mi nem mossuk reggel...minek?? este megmossa fürdés közben egyedül fogkefével fogkrémmel.
mi is reggel-este mossuk neki. általában engedi, néha, ha olyan kedve van, tiltakozik. Én azt szeretném elérni, hogy kiköpje, mert most sajnos az az elsõ dolga, hogy leszopogatja a fogkrémet.
A kérdező hozzászólása: sajnos nem hagyja, pedig korábban nem volt gond, én mostam, de jó ideje mindent egyedül akar csinálni. Van valami tippetek, hogy hogyan vehetném rá, hogy megint hagyja megmosni a fogát?
Elsõ vagyok. Még ha önálló is egy kisgyerek, a kézügyessége még nem tökéletes ahhoz, hogy kellõ alapossággal tisztítsa meg a fogait. Az, hogy huzigálja a szájában a fogkefét, még nem fogmosás. Ha nem akarod, hogy elromoljanak a fogai, mindenképp mosd át te is neki!
Én mosom neki reggel és este! Nem balhézik mert már megszokta 6 hónapos kora óta ismeri a fogkefét! Csak még nem akar köpni :) !
A kérdező hozzászólása: 22 hónapos a kisfiam, eddig nem volt gond, megmosta reggeli és vacsora után, most viszont kb. 2 hete egy küzdelem, nem hajlandó megmosni. Nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni.
Szia!A "manócskás"vagyok, majd írjál már, hogy sikerült-e, jó?Viki.

Milyen gyakran kell a babák haját mosni?

Legjobb válasz: A védõnõ szerint hetente 1x elég samponnal vagy a mosdatókenõccsel megmosni. Én a napi fürdésnél mindig csak vizzel mosom meg.

A védõnõ szerint hetente 1x elég samponnal vagy a mosdatókenõccsel megmosni. Én a napi fürdésnél mindig csak vizzel mosom meg.
Én 2-3 naponta mosom / 4 hónapos /, és már használhatunk baba sampont, mert a fürdetõ kenõcstõl rosszul voltam. Mindig olyan volt a haja szegénynek, mintha zsíros lenne. Ha pici a babád és nem szereted kenõccsel mosni a haját, akkor tudom ajánlani a Babe koszmó elleni samponját, nagyon jó és ez az egyetlen amit pár hetesek is használhatnak.
Én újszülött kora óta minden másnap mosom, rendes babasamponnal. Senki nem mondta, h nem lehet, mostmár mindegy:) 3 hónaposak vagyunk és semmi baja.
Mi 4.5 hónaposak vagyunk és szerdán és szombaton mosom meg nivea baba samponnal, amúgy minden este fürdéskor lemosom neki a fürdetõvízében a fejecskéjét, haját.

Milyen gyakran lehet babasamponnal mosni a kicsi haját?

3 hónapos múlt, szép nagy haja van születése óta. Szopikor egész leizzad a kis feje és kicsit büdike. Moshatom 2-3 naponta samponnal?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.

Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.
Szerintem is lehet szükség szerint :)
Szerintem minden nap lehet. Mi így teszünk már 9 hónapja, sõt a nagyokkal is így volt. Általában ezt javasolják a koszmó megelõzésére is (napi hajmosás). És hát nagyon jó a babaillat, de a frissen mosott haj illatánál nem sok finomabb van....

Srácok, fütyiteket ti milyen gyakran szoktátok mosni? Mennyi volt a leghosszabb idő ameddig hagytátok? XD

Szerintem ez nem gáz, de érdekel h más is van-e így vele :D

Legjobb válasz: de, az

de, az
Én ha itthon vagyok akkor a mosdóba pisilek és rögtön utána leöblítem, illetve a "pisilõm" is mindig megmosom. Nyilván ha nem itthon vagyok, akkor nem tudom mindig megoldani így, de naponta 2-3 alkalom biztos van legalább reggel-este amikor itthon vagyok és meg tudom mosni... szerintem is alap dolog, hogy a pisimaradványt és a sok megtapadt bacit le kell mosni, hogy ne legyen büdös...
+ naponta mosod csak meg a töködet? Fürödni is csak egy héten kétszer szoktál?
+=3 :D
Õszíntén?2 hónapja nem mostam... Mire jó a mosás egyáltalán?..
Kikérem magamnak :D "fütyije" a kisfiúknak van :) A férfiakét már nem úgy hivják :DDD Neszójjábe :DDDDDD
Szerintem iszonyúan túl van lihegve ez a modern higiénia téma. Nyilván az is gáz, ha valaki nem fürdik... ugyanakkor az semmilyen szinten nem természetes, se nem normális, ha valaki napi 2-3-szor megmossa a brét, mert jajúristen nehogy egy csepp pisi is maradjon rajta. Hát még az, hogy pl. a fitymaszûkület (és ezáltal a fityma alatti tisztálkodási lehetõségek problémája) ki van kiáltva mindenféle fertõzések melegágyának. Két dolog: 1) Lásd emlõsállatok. Köszönöm, viszlát. 2) A túlzott tisztítással pont, hogy el tudja az ember rontani a természet adta mikroba-háztartását, és nem csak az ártalmas, hanem az egészségünket szolgáló mikroorganizmusokat is kiirtjuk. Ettõl meg tök frankón el lehet kapni egy jó fertõzést (valami káros pont jobban megtelepszik – pl. jó kis hú-de-antibakteriális szappanok, egyéb kezelések utáni gombás fertõzések...), amivel meg aztán másokat is megfertõzhetünk. Király :D -=-=- Szóval. Nem tudom mennyi az ami jó. Ne legyen túrós, ne legyen büdös (ez is érdekes téma – mi számít büdösnek, és mitõl szimplán emberi illat? helyes-e normálisnak tartani ha virágillatú egy pénisz?), 'szjólvan.
Mellesleg: attól hogy valaki mondjuk nem mossa naponta, nem feltétlenül lesz túrós. Van, akinek egy hét után se, mert egyszerûen olyan és kész (és nem beteg).
A kérdező hozzászólása: ez abszolút így van. a testnek megvannak a saját védõmechanizmusai amit pont a túlzott, már beteges tisztálokdással teljesen tönkreteszel. nem beszélve arról h a tusfürdõk tele vannak szarabbnál szarabb kémiai cuccokkal ami többet árt mint használ
Azért azokat a fránya „vegyi anyagokat” nem ítélném el csak úgy – végtére is minden kémiai anyag... :)
A kérdező hozzászólása: pedig jobban tennéd :)
Tán ítéljem el a vizet, mert kémiai cucc (úristen, H₂O – gonosz betûk ezek), s olyan szörnyû, hogy minden fogyasztója MEGHAL? </nem komolyan venni>
A kérdező hozzászólása: a víz (alapból) természetes anyag, én a mesterségesen elõállított kémiai vegyületekrõl sõt egyenesen káros anyagokról beszélek amiket tusfürdõkben és a legtöbb tisztálkodószerben használnak.
talán 1 hét sátrazás volt amikor egyáltalán nem fürödtem, de valahogy nem voltam büdös. igaz, emlékeim szerint minden nap vettem fel tiszta ruhát kérdezõ, ha te 3 naponta mosod a farkad, az a te bajod olyankor már jó túrós, mi? :)
Csak akkor nem mosom ha el vagyok vágva a világtól, mondjuk az Isten háta mögött hét kilométerrel, és 0 a mosakodási lehetõség. Amúgy pedig minden reggel, és este megmosakszom, és a szerszámot ilyenkor szintén alaposan. Tehát napi 2x tisztálkodom, tiszta alsó minden nap, és tiszta zokni, póló. Nem is értem hogyan merülhet fel más...
minden este zuhanyzás közben ill. reggel zuhanyzás közben szoktam szappannal megmosni, majd vízzel lemosni. szerintem alap hogy minden éjszaka megmossa az ember.
napi 2-3x
A kérdező hozzászólása: az túl sok, teljesen szétszárítod
"Mennyi volt a leghosszabb idõ ameddig hagytátok?" Anyád mossa mi?
A kérdező hozzászólása: neki nincs f. as.za
3 nap, sátorozás, nomád körülmények, mosakodni sem nagyon lehetett ... ilyet soha többet. Amúgy napi 1x megmosom.
Elõzõ vagyok, és te kérdezõ? Milyen gyakran mosod általában?
A kérdező hozzászólása: de am az tévhit h minden nap többször vagy akár minden nap meg kell mosni, mert az a farkad természetes megoldása h nedvesen tartsa a fitymád. nem azt mondom h hanyagold el annyira magad, de az egy természetes dolog. én kb 3 naponta szoktam
3nap után jó szaga lehet..undorító vagy.
szûz vagy
Nyilván minden fürdésnél megmosom.
Mér, azt mosni kell? Micsoda dolgokat ki nem találnak...
Az orális szex helyettesíti a mosást?
# 27 a nyitó tag-et bárcsak a kérdés fölé írhatnám

Milyen gyakran kell mosni (húzni) a kis fiúk fütyikéjét?

20 hónapos a fiam, egy éves kora óta minden nap megmossuk az esti fürdetésnél, de úgy hallottam nem kell ilyen s?r?n. Igaz ez? És a kés?bbiekben? Mikor fogják majd maguktól megtanulni a tisztítását?

Legjobb válasz: hogyne kellene minden este? persze, h kell. minden fürdésnél. magának szerintem olyan 2 év múlva...

hogyne kellene minden este? persze, h kell. minden fürdésnél. magának szerintem olyan 2 év múlva...
A kérdező hozzászólása: köszi

Milyen gyakran kell mosni a porzsák nélküli porszívó szűrőjét?

Legjobb válasz: Ha már annyira el van tömõdve, hogy nem szív, és semmilyen keféléssel,kitakarítással, kiütögetéssel nem javul a helyzet. Véleményem szerint évente 2 alkalommal szükséges kimosni.

Ha már annyira el van tömõdve, hogy nem szív, és semmilyen keféléssel, kitakarítással, kiütögetéssel nem javul a helyzet. Véleményem szerint évente 2 alkalommal szükséges kimosni.
2-3 havonta lehet, kb 5 perces mûvelet, nem hal bele az ember

Milyen gyakran ajánlott mosni a törölközőket, pizsamákat?

Tudom picit hülye kérdés, de tényleg érdekelne, hogy higiénia szempontokból hogy lenne érdemes.

Legjobb válasz: Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.

Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.
Sok mindentõl függ. A higiénia nem indokolja a túl gyakori mosást, ugyanis semmi bajod nem lesz, ha régóta használod ugyanazt a törölközõt. Akkor mosd, ha úgy érzed, hogy cserélni kell. Például én pizsamát nem használok, max. egy bugyit, az ágynemût télen 1-2 hetente, nyáron 2-3 naponta cserélem. A törölközõt amikor érzem, hogy nem jó, akkor berakom a szennyesbe. Sõt a páromé is önállóan megy, tehát ha újat akar, akkor a régit beteszi a szennyesbe és ki lesz mosva. Külön nem tartom számon, mikor cseréli.
kb minden ilyesmit heti 1x. nekünk elég, nincsenek lázálmaink, h megizzadjunk, a Fõtáv sem olyan kegyes, h 25 fokot nyomasson :D a törcsibe meg ugye fürdés után törölközünk, szóval olyan gyalázatosan nem lesz koszos az sem.
Törölközõt mi hetente 1-szer mossuk, vagy szükség szerint többször. A pizsamát és 2-3 éjszakénként cserélem.
pizsamát naponta-kétnaponta, törölközõt meg amikor úgy érzem...ez van, h hetente, 2 hetente, de elõfordult már, h egy héten 2 is elment.hajmosós törölközõt meg mindig újat veszek elõ. Ágynemût, meg változó...mikor már nem érzem benne jól magam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Milyen gyakran kell mosni egy 9 hónapos baba haját, és a fogait?

Legjobb válasz: 9hós korba én nem mostam a gyerek fogait 10 éves és gyönyörük a fogai de hajat mostam neki szinte minden fürdésnér

9hós korba én nem mostam a gyerek fogait 10 éves és gyönyörük a fogai de hajat mostam neki szinte minden fürdésnér
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Még én se mosom a fogait, de a haját minden másnap. Csak megijedtem, hogy túl gyakran, mert az egyik ismerõsöm azt mondta, h a babájának hajmosás után PÁR NAPIG feláll a haja. Hát, nem mertem visszakérdezni, h milyen gyakran mossa a haját...
A 10 hónaposom fogait minden este (persze még nem fogkrémmel), a haját heti 3szor

Milyen gyakran kell mosni a babák ruháját?

Egészen kisbabákéra gondolok. Minden egyes felhúzás után már mosás, vagy lehet azt csinálni náluk is mint a feln?tteknél, hogy mondjuk rajta van egy napot, fél napot, nem eszi le, nem lesz koszos, még öblít? illata is van, és visszarakom a szekrénybe és 2nap múlva ráadom? Ugye mi feln?ttek is szoktunk ilyet csinálni, hogy rajtunk van pár órát, akkor nem visszük mindjárt mosásba, persze ha nem koszoltuk össze, aztán mondjuk 3nap múlva megint felhúzzúk. A babáknál is lehet így csinálni?

Legjobb válasz: Én mindennap tisztát adtam a kisfiamra, mai napit mindennap lecserélem neki. Mert habár igazad van, hogy ha nem piszkolódik be, akkor vissza lehetne rá adni, de valahogy én nem szeretem. Így nálunk a baba ruha folyamatosan mosva van :)

Én mindennap tisztát adtam a kisfiamra, mai napit mindennap lecserélem neki. Mert habár igazad van, hogy ha nem piszkolódik be, akkor vissza lehetne rá adni, de valahogy én nem szeretem. Így nálunk a baba ruha folyamatosan mosva van :)
Én nem rakom a szekrénybe úgy már el, max ha nagyon tiszta még másnap felveszi, de nálunk az örökös nyál, bukások, és kakik mindig keresztbe tesznek, úgyhogy ez ritkán fordul elõ.
Én soha nem adtam vissza már azt a ruhát a gyerekemre ami egyszer volt már rajta, még hacsak 1-2 órán át volt a gyerekemen én utána egybõl kimostam, mert az igaz, hogy még nem nagyon koszolnak kicsi korukban és tiszta marad a ruhájuk, de én mindig úgy voltam vele, hogy annyian fogdossák, simogassák, ölelgetik a picit, hogy bármi kis apró valami rajt maradhat a ruhán amitõl bármit elkaphat pl:valamilyen bõrfertõzést stb. Én mindig úgy voltam, hogy jobb megelõzni és elkerülni még a legapróbb bajt is , mert ilyen pici babáknál sosem lehet tudni hogy hogyan reagál a kis szervezetük. Mindig azt mondtam, hogy nekünk egy kis nátha, de lehet, hogy a kicsinek egy halálos betegség!
Szia. Én body-t minden nap másikat adok rá, de a rugdalózó, ha nem éri baleset 2 napig van rajta. Szerintem, ha csak 1-2 óráig van rajta a ruha, nem kell egybõl mosni. Abba mennek szét ezek a pici ruhák. Üdv
Míg kisebb volt a babam, a rugit 2-3 nap visszaadtam rá, persze, ha OK volt, tobbi mást cseréltem naponta. Végulis szinte csak fekudt benne. Kevesebb ruhánk volt, így aztán 2-3naponta mostam. Most már mindent cserélek, mászik a drága, így piszkosabbak a rugik is, nem is beszélve arrol, hogy hiába vigyázok, néha leesszuk. Van "kimenoruhánk" is, ha bevásálni, csavarogni megyunk, ha 1-2 órát van csak rajta, azt még félreteszem legkozelebbre.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van... Köszi a válaszokat.
Mi a nadrágot, farmert, melegitõalsót vesszük fel 2 napig a többit nem.
A body-t mindig cserélem, de a rugit ha tiszta marad valami okból :) másnap rá adom.

A baldachint milyen gyakran kell mosni?

Legjobb válasz: Én havonta egyszer mosom. A kislányom négy hónapos. Igazából lakótelepen lakunk és magasföldszinten, itt jobban száll a por. Ha családi házban laksz, vagy nem olyan poros környezetben akkor elég szerintem két havonta is.

Én havonta egyszer mosom. A kislányom négy hónapos. Igazából lakótelepen lakunk és magasföldszinten, itt jobban száll a por. Ha családi házban laksz, vagy nem olyan poros környezetben akkor elég szerintem két havonta is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!