Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran mosni (29 db)

Milyen gyakran lehet babasamponnal mosni a kicsi haját?

3 hónapos múlt, szép nagy haja van születése óta. Szopikor egész leizzad a kis feje és kicsit büdike. Moshatom 2-3 naponta samponnal?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.

Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.
Szerintem is lehet szükség szerint :)
Szerintem minden nap lehet. Mi így teszünk már 9 hónapja, sõt a nagyokkal is így volt. Általában ezt javasolják a koszmó megelõzésére is (napi hajmosás). És hát nagyon jó a babaillat, de a frissen mosott haj illatánál nem sok finomabb van....

Milyen gyakran kell hajat mosni?

És ha már besamponoztam, azt mennyi ideig kell rajta hagyni, ha kell egyáltalán?

Legjobb válasz: Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.

Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.
Az attól függ, ha balzsamot is tartalmaz a samponod, avagy festett hajra van és "színmegõrzõ" hatású, akkor érdemes egy 5-10 percig. De mindent megtalálsz a flakonon. A hajmosás gyakorisága pedig hajtól függõen változó. Mondjuk a normális (nõk esetében) a 3-4 nap, de ha nagyon zsírosodik a hajad, akkor ahhoz érdemes viszonyítani.
Hajtípustól függ, szerintem meg tudod állapítani magadnak, hogy mikor fér rá egy mosás.Samponnal alaposan dörzsölt meg a fejbõröd majd a hajvéget és öblítsd ki-fodrászok azt mondják, hogy nem szabad csak 1x átmosni, de ha nem elég, akkor nincs mit tenni, én pl 2x öblítem át.A balzsamot kb 5 percig hagyd fent-utána langyosabb vízzel öblítsd ki.Naponta semmiképp sem szabad mosni(ezt bõrgyógyász mondta)amúgy szerintem senkinél nem indokolt, mert 1 nap alatt nem lesz csúnya(ez csak rögeszme egyeseknél)-a lényeg, hogyha ezt csinálod, akkor kiszárad a fejbõröd és ez hajhulláshoz vezet.

Igaz az, hogy minél gyakrabban mos vki hajat (főként nőkre gondolok) annál jobban zsírosodik? Milyen gyakran érdemes hajat mosni, hány naponta?

Pl én 3 naponta szoktam hajat mosni..

Legjobb válasz: Háromnaponta az tökéletes. A heti 2 hajmosás az ajánlott. Ennél sûrûbb hajmosás azért nem ajánlott mert lemosod a hajadról azt a réteget ami meggátolja hogy zsírosodjon, és így mégjobban zsírosodik, mégtöbbször kell hajat mosni, magyarul ez egy ördögi kör. Meg persze ki is szárítja a sok sampon.

Háromnaponta az tökéletes. A heti 2 hajmosás az ajánlott. Ennél sûrûbb hajmosás azért nem ajánlott mert lemosod a hajadról azt a réteget ami meggátolja hogy zsírosodjon, és így mégjobban zsírosodik, mégtöbbször kell hajat mosni, magyarul ez egy ördögi kör. Meg persze ki is szárítja a sok sampon.

Milyen gyakran érdemes hajat mosni?

Legjobb válasz: az hajtipustol is fugg. De ugye a mai samponokkal már akár minden nap moshatsz:). Ha száraz a hajad akkor elég heti 2x mosni langyos vizzel és ne forroval,hogy ne száradjon még jobban, ha elég zsírosodo hajad van, akkor se vidd tulzásba a mosást és akkor ne hideg vizzel mert attol még zsírosabb lesz.

az hajtipustol is fugg. De ugye a mai samponokkal már akár minden nap moshatsz:) . Ha száraz a hajad akkor elég heti 2x mosni langyos vizzel és ne forroval, hogy ne száradjon még jobban, ha elég zsírosodo hajad van, akkor se vidd tulzásba a mosást és akkor ne hideg vizzel mert attol még zsírosabb lesz.
Ezt mindenkinek ki kell tapasztalni. Hajtípustól függ. Van akinek elég heti 2x, de van akinek minden nap kell.

Milyen gyakran ajánlott hajat mosni?

Elég hamar rossz lesz a hajam, régebben naponta mostam, hogy ne legyen zsíros, de mondták sokan, hogy ezzel csak tönkreteszem a hajam, és egy kicsit hullott is (de lehet, hogy az a hajfestést?l, de mostmár majdnem 2 éve nem volt festve) Most háromnaponta mosom meg, de a végére már borzalmasan tud kinézni... Meg ha nem is zsíros, akkor is összevissza áll, ha nincs megmosva...

Legjobb válasz: Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.

Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.
én úgy hallottam hogy hetente kellene mert úgy nem árt a hajnak és nem is hullik ki annyi. zsíros hajra nekem a sunsilk vált be
a legjobb ha hetente mossa valaki a haját. végül is akkor sem lesz baja ha 3 naponta mossa, csak aznemjo ha balzsamot is használ mert egyes barzsamtol hullhat a haj. és hamarabb zsirpspdik a hoszzu haj mint a rövid mert jobban hozzálapul a fejbörhöz. én is 3 naponta mosom. nemtudom kibirnám e ha hetente mosnám mert akkor nagyon zsiros lenne , és nemjol érezném magam.

Milyen gyakran ajánlatos hajat mosni? Milyen időközönként mossátok?

Legjobb válasz: Akkor mosod, amikor kell, ha zsírosodik, stb. Ezt mindenki maga dönti el, és mindenkinél változatos!

Akkor mosod, amikor kell, ha zsírosodik, stb. Ezt mindenki maga dönti el, és mindenkinél változatos!
Én is naponta mosom. Nagyon utálom, de muszáj, mert piszok csúnya másképp, és egy nõ azért adjon magára.
hetente 2x vagy hetente mosok, többször felesleges. szerintem nem tesz jót a hajnak, plusz pénzkidobás, a sok sampon, balzsam, stb.
Nekem aztmondta a fodrász szokjak rá, hogy 5-6naponta mosok hajat. nehezen megy, mert elõtte 2-3 naponta mostam. bár most hogy belegondolok, csomó idõt takarítok meg vele, azon kívül, hogy hasznosabb is.
5-6 naponta. A napi hajmosás azért nem jó, mert a bõrünk természetbõl eredõen létrehoz egy faggyúréteget. Ha ezt mindig eltünteted, csak még fokozottabb termelésre serkented. Eleinte én 2-3 napig mostam én is hajat, de a végén már naponta kellett volna, olyan gyorsan zsírosodott. Most meg szép hajam van még a 4. napon is. Nekem is derékigérõ, és imádom :)
nekemis derékig ér és 2 naponta mosom. én nemfogok zsíros hajjal mászkálni, csak azért mert egyesek szerint azaz "egészséges"
Épp nemrég láttam a Hajas Lacival egy riportot, s õ mondta, hogy tévhit az, ha gyakran mosod a hajad, akkor gyorsabban zsírosodik... pedig én is így gondoltam, szóval állítólag nem árt ha gyakran mossuk :) ( Nekem is derék alá érõ hajam van, ált 3-4 naponta mosom)
Ha naponta mosod, meg lesz az eredménye..mondjuk ha rövid a hajad akkor nem olyan gáz, nekem pl derékig ér, és annyi, hogy sose fogy el...:-) nem is beszélve, hogyha kezd zsírosodni, olyan jól össze lehet fogni, mármint jó kis trükkök vannak, hogy ne egyhangú legyen, mint egy sima copf.
hetente
Én naponta. Büdös pesti levegõ, suli wc-ben cigiszag, ha tesi van, leizzad a fejem is... Jobb nekem így, hogy naponta mosom. 15/L
Ha nem megyek hivatalos helyre, akkor 6 naponta mosom meg.
Hat igen en is ugy tudom, hogy minel gyakrabban mosod annal hamarabb fog zsirosodni. Szerintem felesleges minden nap hajat mosni. En is 5 naponta mosom a hajam es nem nagyon zsirosodik.

Zuhanyfüggönyt milyen gyakran kell mosni?

Legjobb válasz: 300ft én lecserélem.

300ft én lecserélem.
A kérdező hozzászólása: Én inkább kimosom, feleslegesen nem akarok újat venni :) Pazarlás lenne.
Nálunk nagyon jó minõségû (nem 300 Ft-os :) függöny van- havonta kimosom, pl. a fürdõszobai szõnyegekkel, egyéb textíliákkal együtt- semeddig nem tart, visszaakasztom vizesen, megszárad hamar.
Ne mûanyagot vegyél, hanem textil alapút. Azt be tudod tenni a mosógépbe, akár két hetenként is bedobhatod a többi ruha mellé. Én is kb. ennyi idõnként mosom, mert az elsõ széle különben besárgul.

Milyen gyakran kell mosni?

Konkretan agynemut. En kb kethetente kimosnam, de lehet, az tul gyakori? Megiscsak beleizzadunk.

Legjobb válasz: Pont jó.

Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Ez a fozomosas is egy jo kerdes. En csak a konyharuhakat szoktam fozomosassal tisztitani, torolkozoket nem. Mit kell meg fozni egy atlagos haztartasban?
akkor nem szóltam.ha nincs tele akkor nincs tele.a fõzõmosást viccbõl találták ki.
Dehogy van tele baktériummal :D ennyi erõvel minden tele van baktériummal :D
azért mert tele vannak baktériumokkal.amitõl szaga lesz a törülközönek ha lassan szárad.
Fertõtleníteni mégis minek? Gondolom a ruháidat se fertõtlenítõd, akkor a törölközõket minek?
mosás nem sokat ér, fertõtleniteni sem ártana néha. kivasalni például legalább a törülközöket.
a lepedõt azt hetente, huzatokat kéthetente, vagy amikor beleizzadunk, akkor rögtön aznap :) , estére megszárad, nekünk az nincs túl sok :) , de sajnos a sok mosástól elkopik, persze a használattól is.... a törölközõket hetente, mert az van több váltás és megvárom, hogy összegyûljön. hát jól csinálod :)
Én ágynemût havonta télen, nyáron 2 hetente (vagy gyakrabban ha 40 fok van). Törölközõket hetente, ritkán félhetente.
ennivalót!:-) de a törülközöket se ártana néha legalább kivasalni, a fõzõmosás eléggé rongálja, szerintem. 40 fokos mosás semmit sem ér, ezt bõrgyógyászok mondják. fehérnemüt is legalább 60 fokon kell elvileg.

Srácok, fütyiteket ti milyen gyakran szoktátok mosni? Mennyi volt a leghosszabb idő ameddig hagytátok? XD

Szerintem ez nem gáz, de érdekel h más is van-e így vele :D

Legjobb válasz: de, az

de, az
Én ha itthon vagyok akkor a mosdóba pisilek és rögtön utána leöblítem, illetve a "pisilõm" is mindig megmosom. Nyilván ha nem itthon vagyok, akkor nem tudom mindig megoldani így, de naponta 2-3 alkalom biztos van legalább reggel-este amikor itthon vagyok és meg tudom mosni... szerintem is alap dolog, hogy a pisimaradványt és a sok megtapadt bacit le kell mosni, hogy ne legyen büdös...
+ naponta mosod csak meg a töködet? Fürödni is csak egy héten kétszer szoktál?
+=3 :D
Õszíntén?2 hónapja nem mostam... Mire jó a mosás egyáltalán?..
Kikérem magamnak :D "fütyije" a kisfiúknak van :) A férfiakét már nem úgy hivják :DDD Neszójjábe :DDDDDD
Szerintem iszonyúan túl van lihegve ez a modern higiénia téma. Nyilván az is gáz, ha valaki nem fürdik... ugyanakkor az semmilyen szinten nem természetes, se nem normális, ha valaki napi 2-3-szor megmossa a brét, mert jajúristen nehogy egy csepp pisi is maradjon rajta. Hát még az, hogy pl. a fitymaszûkület (és ezáltal a fityma alatti tisztálkodási lehetõségek problémája) ki van kiáltva mindenféle fertõzések melegágyának. Két dolog: 1) Lásd emlõsállatok. Köszönöm, viszlát. 2) A túlzott tisztítással pont, hogy el tudja az ember rontani a természet adta mikroba-háztartását, és nem csak az ártalmas, hanem az egészségünket szolgáló mikroorganizmusokat is kiirtjuk. Ettõl meg tök frankón el lehet kapni egy jó fertõzést (valami káros pont jobban megtelepszik – pl. jó kis hú-de-antibakteriális szappanok, egyéb kezelések utáni gombás fertõzések...), amivel meg aztán másokat is megfertõzhetünk. Király :D -=-=- Szóval. Nem tudom mennyi az ami jó. Ne legyen túrós, ne legyen büdös (ez is érdekes téma – mi számít büdösnek, és mitõl szimplán emberi illat? helyes-e normálisnak tartani ha virágillatú egy pénisz?), 'szjólvan.
Mellesleg: attól hogy valaki mondjuk nem mossa naponta, nem feltétlenül lesz túrós. Van, akinek egy hét után se, mert egyszerûen olyan és kész (és nem beteg).
A kérdező hozzászólása: ez abszolút így van. a testnek megvannak a saját védõmechanizmusai amit pont a túlzott, már beteges tisztálokdással teljesen tönkreteszel. nem beszélve arról h a tusfürdõk tele vannak szarabbnál szarabb kémiai cuccokkal ami többet árt mint használ
Azért azokat a fránya „vegyi anyagokat” nem ítélném el csak úgy – végtére is minden kémiai anyag... :)
A kérdező hozzászólása: pedig jobban tennéd :)
Tán ítéljem el a vizet, mert kémiai cucc (úristen, H₂O – gonosz betûk ezek), s olyan szörnyû, hogy minden fogyasztója MEGHAL? </nem komolyan venni>
A kérdező hozzászólása: a víz (alapból) természetes anyag, én a mesterségesen elõállított kémiai vegyületekrõl sõt egyenesen káros anyagokról beszélek amiket tusfürdõkben és a legtöbb tisztálkodószerben használnak.
talán 1 hét sátrazás volt amikor egyáltalán nem fürödtem, de valahogy nem voltam büdös. igaz, emlékeim szerint minden nap vettem fel tiszta ruhát kérdezõ, ha te 3 naponta mosod a farkad, az a te bajod olyankor már jó túrós, mi? :)
Csak akkor nem mosom ha el vagyok vágva a világtól, mondjuk az Isten háta mögött hét kilométerrel, és 0 a mosakodási lehetõség. Amúgy pedig minden reggel, és este megmosakszom, és a szerszámot ilyenkor szintén alaposan. Tehát napi 2x tisztálkodom, tiszta alsó minden nap, és tiszta zokni, póló. Nem is értem hogyan merülhet fel más...
minden este zuhanyzás közben ill. reggel zuhanyzás közben szoktam szappannal megmosni, majd vízzel lemosni. szerintem alap hogy minden éjszaka megmossa az ember.
napi 2-3x
A kérdező hozzászólása: az túl sok, teljesen szétszárítod
"Mennyi volt a leghosszabb idõ ameddig hagytátok?" Anyád mossa mi?
A kérdező hozzászólása: neki nincs f. as.za
3 nap, sátorozás, nomád körülmények, mosakodni sem nagyon lehetett ... ilyet soha többet. Amúgy napi 1x megmosom.
Elõzõ vagyok, és te kérdezõ? Milyen gyakran mosod általában?
A kérdező hozzászólása: de am az tévhit h minden nap többször vagy akár minden nap meg kell mosni, mert az a farkad természetes megoldása h nedvesen tartsa a fitymád. nem azt mondom h hanyagold el annyira magad, de az egy természetes dolog. én kb 3 naponta szoktam
3nap után jó szaga lehet..undorító vagy.
szûz vagy
Nyilván minden fürdésnél megmosom.
Mér, azt mosni kell? Micsoda dolgokat ki nem találnak...
Az orális szex helyettesíti a mosást?
# 27 a nyitó tag-et bárcsak a kérdés fölé írhatnám

Kb milyen gyakran egészséges hajat mosni, mi számít túl gyakorinak?

Legjobb válasz: heti 2x ajánlott,férfiaknál elég heti 1x. Túl gyakori 1-2 napos hajmosás nem tesz jót,de sok ember kénytelen a túlzott zsírosodás miatt.

heti 2x ajánlott, férfiaknál elég heti 1x. Túl gyakori 1-2 napos hajmosás nem tesz jót, de sok ember kénytelen a túlzott zsírosodás miatt.
Egy fodrásztól megkérdeztem, azt mondta, lehet napi 1x, mer ezek a samponok olyanok. Ezt találtam: Jó levegõjû helyen élõknél, gyerekeknél, száraz bõrûeknél olykor két-három hét is eltelhet két hajmosás között anélkül, hogy közben hajuk ápolatlan hatást keltene. Egyébként általában hetente egyszeri, legfeljebb kétszeri mosás javasolt, néha a frizura kedvéért is beiktatható egy-egy. Az ennél gyakoribb mosás igénybe veszi a hajat, és kiszárítja a fejbõrt, hacsak nem kímélõ, naponkénti használatra is alkalmas samponnal mossuk. A gyorsan zsírosodó hajat akár naponta is lehet tisztítani. Fontos, hogy mindig a mosási gyakoriságnak és a haj- és bõrtípusnak megfelelõ sampont kell választani. Szüleink és az idõsebb korosztály erre a kérdésre úgy felelnének, hogy hetente egyszer elég. Ha azonban hozzávesszük ehhez az utóbbi évtizedek felgyorsult élettempóját, a káros környezeti hatásokat, az elégtelen és egészségtelen táplálkozási szokásainkat és szervezetünk vitamin ellátottságának hiányát, be kell látnunk, hogy az egy hetes periódus bizony igen kevésnek bizonyul. A hajmosás gyakorisága természetesen nagymértékben függ hajtípusunktól, hajunk állapotától és napirendünktõl, munkahelyi körülményeinktõl, és attól, mennyire nagyvárosban élünk. Ha nem megfelelõen tápláljuk hajkoronánkat, sajnos elõfordulhat, hogy idõ elõtt zsírosodik. Érdemes több sampon típust kipróbálni, vagy szakember segítségét kérni a választáshoz, hiszen lehet, hogy ha lecseréli az eddig használatos terméket, már közel sem kell olyan sûrûn hajat mosnia. A legtöbben napi rendszerességgel használjuk a hajhabokat, zseléket és különféle hajfixálókat. Bár a jó minõséggel rendelkezõ termékek kifejlesztésénél fokozottan ügyelnek arra, hogy ne terheljék, károsítják és nehezítsék el a hajat, de ez még korántsem jelenti azt, hogy ne maradna a hajszálak közt olyan anyag, amely néhány nap után megjelenését negatív irányba befolyásolja. Táplálkozásunkra való odafigyelés mellett fordítsunk fokozott figyelmet arra, hogy milyen készítményeket használunk hajunk ápolására. Érdemes a kímélõbb samponok mellett dönteni, melyek kevésbé agresszív hatóanyagaiknak köszönhetõen akár gyakrabban is használhatóak. További tipp, hogy ne töményen kerüljön a hajra a vegyi anyag, hanem már némileg hígított formában, így tisztító tulajdonságait is jobban ki tudja fejteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!