Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran macskánkat (3 db)

Milyen gyakran érdemes macskánkat állatorvosi kontrollra vinni?

Milyen gyakran érdemes macskánka állatorvosi kontrollra vinni:

Legjobb válasz: A mi macskánk 2004 szeptemberében született, még azon év novemberében és decemberében voltunk vele három alkalommal a kötelezõ oltások miatt, azóta pedig évente egyszer kell menni. Ha a macska nem beteg, nem kell ennél többször orvoshoz vinni.

A mi macskánk 2004 szeptemberében született, még azon év novemberében és decemberében voltunk vele három alkalommal a kötelezõ oltások miatt, azóta pedig évente egyszer kell menni. Ha a macska nem beteg, nem kell ennél többször orvoshoz vinni.
Kérdezze meg az orvoróst hogy mikor kell elvinni

Kinek milyen gyakran veszik el macskája?

Kertes házban lakunk, van egy anyamacskánk már 4 éve. Sokszor fial, mi hagyjuk felnõni a kicsiket, de egy idõ után (max. 1 év) mind eltûnnek. Ilyenkor természetes úton kóborolnak el, vagy mi történik velük? Fõút mellett lakunk, de egyet sem ütött még el az autó.

Legjobb válasz: Megfogja õket egy kutya, elüti az autó (attól, hogy nem látod, még nem biztos, hogy nem történik meg), mérget vagy mérgezett rágcsálót esznek, összeszednek valami jófajta betegséget, amibe valahol belepusztulnak, jó esetben egyet-egyet befogad valami jószívû ember. Vagy simán velük van tele a helyi sintértelep vagy állatmenhely, vagy hordákban élnek, mint kóbormacska. A lehetõségek száma végtelen. Ugye tudod, hogy nem normális dolog hagyni, hogy a nõstény macskád évente kétszer 2-3-4 kicsit szüljön. Ivartalaníttatni kellene! Az ilyen szerencsétlen sorsú jószágok miatt utálja sok ember a macskákat, õk szarják tele a homokozókat, veszélyeztetik betegségekkel, bélférgekkel a többi állatot és az embereket, õket kínozzák meg, verik agyon, mérgezik meg, a szaporítójuk helyett!

Megfogja õket egy kutya, elüti az autó (attól, hogy nem látod, még nem biztos, hogy nem történik meg), mérget vagy mérgezett rágcsálót esznek, összeszednek valami jófajta betegséget, amibe valahol belepusztulnak, jó esetben egyet-egyet befogad valami jószívû ember. Vagy simán velük van tele a helyi sintértelep vagy állatmenhely, vagy hordákban élnek, mint kóbormacska. A lehetõségek száma végtelen. Ugye tudod, hogy nem normális dolog hagyni, hogy a nõstény macskád évente kétszer 2-3-4 kicsit szüljön. Ivartalaníttatni kellene! Az ilyen szerencsétlen sorsú jószágok miatt utálja sok ember a macskákat, õk szarják tele a homokozókat, veszélyeztetik betegségekkel, bélférgekkel a többi állatot és az embereket, õket kínozzák meg, verik agyon, mérgezik meg, a szaporítójuk helyett!
8 éve vagyok macskatartó és nem veszett el soha macskám, bár én nem is engedem ki õket. Nem gondoltatok az ivartalanításra?
Na tipikus esetei vagytok, akiknek soha nem adnék macskát. Szaporítasz, miattad és hozzád hasonlók miatt van egyre több kóbor cica, akiknek keserû, fájdalmas és rövidke életük van, és rengeteg ember a saját idejét, kényelmét félretéve küzd hogy megmentse õket. Ha bármi állatszeretet van bennetek akkor ivartalanítjátok azt a szerencsétlen macskát... Ja, hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem egyáltalán nem veszett még el soha macskám 1 percre sem, mert vigyázok rá, és szeretem!
A kérdező hozzászólása: Akkor te küzdjél a macskákért, miközben emberek éheznek. Vigyázni rá azért nem olyan könnyû dolog egy kertes házban, a kandúrok eljár csajozni, a szukák meg szülnek. Volt, hogy azért volt távol 3 napig a macska, mert a szomszéd véletlenül bezárta a pincéjébe...hogyan kellene mégis vigyáznom rájuk? Zárjam be õket a lakásba?
A kérdező hozzászólása: Ahol összeszarnak mindent, tegyük hozzá. Én is szeretem õket, de ivartalanítani nem fogok egyet se, mert én is örülök, hogy van tököm és használhatom, hát a macska se van vele másképpen.
Az rendben van, hogy neked is van tököd és örülsz neki. Na de ész nélkül szaporodsz is? Ahányszor használod a tököd, annyiszor csinálsz gyereket? Számolj utána mi lenne, ha így lenne. És mi lenne azzal a rengeteg utóddal? A macskák a nemi aktust utódnemzés céljából mûvelik, nem "egy éjszakás" kalandokat keresnek. Két macska egy éven belül garantáltan "túlszaporodja" az élõhelyét. Az emberek dolga lenne ezt megakadályozni, és ennek egyetlen humánus módja van, az ivartalanítás.

Milyen gyakran kell ápolnunk a macskánkat?

Milyen macskaápolási ezközöket kell használnom? Lehet-e fürdetni a macskákat? Melyik a legjobb macska sampon?

Legjobb válasz: Fürdés nélkül jól megvannak a macskák. Ha szobacicáról van szó, elegendõ negyed/fél évente megfürdetni, de ez sem kötelezõ. Ha olyan macska, ami kijár a szabadba, akkor nyilvánvalóan koszolódik a bundája, jobban csomósodik a szõre. A kosz ellen meg lehet fürdetni, a szõrcsomósodás ellen pedig a kefe a legjobb megoldás. Hogy melyik a legjobb macskasampon, azt nem tudom.

Fürdés nélkül jól megvannak a macskák. Ha szobacicáról van szó, elegendõ negyed/fél évente megfürdetni, de ez sem kötelezõ. Ha olyan macska, ami kijár a szabadba, akkor nyilvánvalóan koszolódik a bundája, jobban csomósodik a szõre. A kosz ellen meg lehet fürdetni, a szõrcsomósodás ellen pedig a kefe a legjobb megoldás. Hogy melyik a legjobb macskasampon, azt nem tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!