Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran hajat mosni (14 db)

Milyen gyakran kell mosni egy 9 hónapos baba haját, és a fogait?

Legjobb válasz: 9hós korba én nem mostam a gyerek fogait 10 éves és gyönyörük a fogai de hajat mostam neki szinte minden fürdésnér

9hós korba én nem mostam a gyerek fogait 10 éves és gyönyörük a fogai de hajat mostam neki szinte minden fürdésnér
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Még én se mosom a fogait, de a haját minden másnap. Csak megijedtem, hogy túl gyakran, mert az egyik ismerõsöm azt mondta, h a babájának hajmosás után PÁR NAPIG feláll a haja. Hát, nem mertem visszakérdezni, h milyen gyakran mossa a haját...
A 10 hónaposom fogait minden este (persze még nem fogkrémmel), a haját heti 3szor

Milyen gyakran kell mosni az újszülött babák haját? Mivel mossátok és hogyan?

Legjobb válasz: Babé samponnal mosom minden nap egy éves koráig. Most 9 hónapos.

Babé samponnal mosom minden nap egy éves koráig. Most 9 hónapos.
Én is minden nap mosom, Babé samponnal. Szerintem úgyis vizes lesz a haja, azt nehéz elkerülni, akkor meg már legyen megmosva rendesen. A víztõl nekem sem lesz jobb, csak a sampontól...
Minden nap mosom, a sárga kupakos Johnson-nal (Top-to-toe wash). Mivel mki azt simogatja, sztem estére elég piszkos!
Minden nap mosom, Johnson kamillás samponnal. 2 hónapos. hk
Minden nap mosom Seba Med samponnal
én a johnsost használom és hetente 2-szer.De minden nap lemosom a kis fejét.
mi a fürdõvizébe rakjuk a gyógyszertári fürdetõt, és így minden nap lemossuk
Én is Babe samponnal mostam, de csak hetente egyszer.

Milyen gyakran kell hajat mosni?

És ha már besamponoztam, azt mennyi ideig kell rajta hagyni, ha kell egyáltalán?

Legjobb válasz: Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.

Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.
Az attól függ, ha balzsamot is tartalmaz a samponod, avagy festett hajra van és "színmegõrzõ" hatású, akkor érdemes egy 5-10 percig. De mindent megtalálsz a flakonon. A hajmosás gyakorisága pedig hajtól függõen változó. Mondjuk a normális (nõk esetében) a 3-4 nap, de ha nagyon zsírosodik a hajad, akkor ahhoz érdemes viszonyítani.
Hajtípustól függ, szerintem meg tudod állapítani magadnak, hogy mikor fér rá egy mosás.Samponnal alaposan dörzsölt meg a fejbõröd majd a hajvéget és öblítsd ki-fodrászok azt mondják, hogy nem szabad csak 1x átmosni, de ha nem elég, akkor nincs mit tenni, én pl 2x öblítem át.A balzsamot kb 5 percig hagyd fent-utána langyosabb vízzel öblítsd ki.Naponta semmiképp sem szabad mosni(ezt bõrgyógyász mondta)amúgy szerintem senkinél nem indokolt, mert 1 nap alatt nem lesz csúnya(ez csak rögeszme egyeseknél)-a lényeg, hogyha ezt csinálod, akkor kiszárad a fejbõröd és ez hajhulláshoz vezet.


Milyen gyakran lehet babasamponnal mosni a kicsi haját?

3 hónapos múlt, szép nagy haja van születése óta. Szopikor egész leizzad a kis feje és kicsit büdike. Moshatom 2-3 naponta samponnal?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.

Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.
Szerintem is lehet szükség szerint :)
Szerintem minden nap lehet. Mi így teszünk már 9 hónapja, sõt a nagyokkal is így volt. Általában ezt javasolják a koszmó megelõzésére is (napi hajmosás). És hát nagyon jó a babaillat, de a frissen mosott haj illatánál nem sok finomabb van....

Igaz az, hogy minél gyakrabban mos vki hajat (főként nőkre gondolok) annál jobban zsírosodik? Milyen gyakran érdemes hajat mosni, hány naponta?

Pl én 3 naponta szoktam hajat mosni..

Legjobb válasz: Háromnaponta az tökéletes. A heti 2 hajmosás az ajánlott. Ennél sûrûbb hajmosás azért nem ajánlott mert lemosod a hajadról azt a réteget ami meggátolja hogy zsírosodjon, és így mégjobban zsírosodik, mégtöbbször kell hajat mosni, magyarul ez egy ördögi kör. Meg persze ki is szárítja a sok sampon.

Háromnaponta az tökéletes. A heti 2 hajmosás az ajánlott. Ennél sûrûbb hajmosás azért nem ajánlott mert lemosod a hajadról azt a réteget ami meggátolja hogy zsírosodjon, és így mégjobban zsírosodik, mégtöbbször kell hajat mosni, magyarul ez egy ördögi kör. Meg persze ki is szárítja a sok sampon.

Milyen gyakran érdemes hajat mosni?

Legjobb válasz: az hajtipustol is fugg. De ugye a mai samponokkal már akár minden nap moshatsz:). Ha száraz a hajad akkor elég heti 2x mosni langyos vizzel és ne forroval,hogy ne száradjon még jobban, ha elég zsírosodo hajad van, akkor se vidd tulzásba a mosást és akkor ne hideg vizzel mert attol még zsírosabb lesz.

az hajtipustol is fugg. De ugye a mai samponokkal már akár minden nap moshatsz:) . Ha száraz a hajad akkor elég heti 2x mosni langyos vizzel és ne forroval, hogy ne száradjon még jobban, ha elég zsírosodo hajad van, akkor se vidd tulzásba a mosást és akkor ne hideg vizzel mert attol még zsírosabb lesz.
Ezt mindenkinek ki kell tapasztalni. Hajtípustól függ. Van akinek elég heti 2x, de van akinek minden nap kell.

Milyen gyakran ajánlott hajat mosni?

Elég hamar rossz lesz a hajam, régebben naponta mostam, hogy ne legyen zsíros, de mondták sokan, hogy ezzel csak tönkreteszem a hajam, és egy kicsit hullott is (de lehet, hogy az a hajfestést?l, de mostmár majdnem 2 éve nem volt festve) Most háromnaponta mosom meg, de a végére már borzalmasan tud kinézni... Meg ha nem is zsíros, akkor is összevissza áll, ha nincs megmosva...

Legjobb válasz: Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.

Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.
én úgy hallottam hogy hetente kellene mert úgy nem árt a hajnak és nem is hullik ki annyi. zsíros hajra nekem a sunsilk vált be
a legjobb ha hetente mossa valaki a haját. végül is akkor sem lesz baja ha 3 naponta mossa, csak aznemjo ha balzsamot is használ mert egyes barzsamtol hullhat a haj. és hamarabb zsirpspdik a hoszzu haj mint a rövid mert jobban hozzálapul a fejbörhöz. én is 3 naponta mosom. nemtudom kibirnám e ha hetente mosnám mert akkor nagyon zsiros lenne , és nemjol érezném magam.

Milyen gyakran ajánlatos hajat mosni? Milyen időközönként mossátok?

Legjobb válasz: Akkor mosod, amikor kell, ha zsírosodik, stb. Ezt mindenki maga dönti el, és mindenkinél változatos!

Akkor mosod, amikor kell, ha zsírosodik, stb. Ezt mindenki maga dönti el, és mindenkinél változatos!
Én is naponta mosom. Nagyon utálom, de muszáj, mert piszok csúnya másképp, és egy nõ azért adjon magára.
hetente 2x vagy hetente mosok, többször felesleges. szerintem nem tesz jót a hajnak, plusz pénzkidobás, a sok sampon, balzsam, stb.
Nekem aztmondta a fodrász szokjak rá, hogy 5-6naponta mosok hajat. nehezen megy, mert elõtte 2-3 naponta mostam. bár most hogy belegondolok, csomó idõt takarítok meg vele, azon kívül, hogy hasznosabb is.
5-6 naponta. A napi hajmosás azért nem jó, mert a bõrünk természetbõl eredõen létrehoz egy faggyúréteget. Ha ezt mindig eltünteted, csak még fokozottabb termelésre serkented. Eleinte én 2-3 napig mostam én is hajat, de a végén már naponta kellett volna, olyan gyorsan zsírosodott. Most meg szép hajam van még a 4. napon is. Nekem is derékigérõ, és imádom :)
nekemis derékig ér és 2 naponta mosom. én nemfogok zsíros hajjal mászkálni, csak azért mert egyesek szerint azaz "egészséges"
Épp nemrég láttam a Hajas Lacival egy riportot, s õ mondta, hogy tévhit az, ha gyakran mosod a hajad, akkor gyorsabban zsírosodik... pedig én is így gondoltam, szóval állítólag nem árt ha gyakran mossuk :) ( Nekem is derék alá érõ hajam van, ált 3-4 naponta mosom)
Ha naponta mosod, meg lesz az eredménye..mondjuk ha rövid a hajad akkor nem olyan gáz, nekem pl derékig ér, és annyi, hogy sose fogy el...:-) nem is beszélve, hogyha kezd zsírosodni, olyan jól össze lehet fogni, mármint jó kis trükkök vannak, hogy ne egyhangú legyen, mint egy sima copf.
hetente
Én naponta. Büdös pesti levegõ, suli wc-ben cigiszag, ha tesi van, leizzad a fejem is... Jobb nekem így, hogy naponta mosom. 15/L
Ha nem megyek hivatalos helyre, akkor 6 naponta mosom meg.
Hat igen en is ugy tudom, hogy minel gyakrabban mosod annal hamarabb fog zsirosodni. Szerintem felesleges minden nap hajat mosni. En is 5 naponta mosom a hajam es nem nagyon zsirosodik.

Kb milyen gyakran egészséges hajat mosni, mi számít túl gyakorinak?

Legjobb válasz: heti 2x ajánlott,férfiaknál elég heti 1x. Túl gyakori 1-2 napos hajmosás nem tesz jót,de sok ember kénytelen a túlzott zsírosodás miatt.

heti 2x ajánlott, férfiaknál elég heti 1x. Túl gyakori 1-2 napos hajmosás nem tesz jót, de sok ember kénytelen a túlzott zsírosodás miatt.
Egy fodrásztól megkérdeztem, azt mondta, lehet napi 1x, mer ezek a samponok olyanok. Ezt találtam: Jó levegõjû helyen élõknél, gyerekeknél, száraz bõrûeknél olykor két-három hét is eltelhet két hajmosás között anélkül, hogy közben hajuk ápolatlan hatást keltene. Egyébként általában hetente egyszeri, legfeljebb kétszeri mosás javasolt, néha a frizura kedvéért is beiktatható egy-egy. Az ennél gyakoribb mosás igénybe veszi a hajat, és kiszárítja a fejbõrt, hacsak nem kímélõ, naponkénti használatra is alkalmas samponnal mossuk. A gyorsan zsírosodó hajat akár naponta is lehet tisztítani. Fontos, hogy mindig a mosási gyakoriságnak és a haj- és bõrtípusnak megfelelõ sampont kell választani. Szüleink és az idõsebb korosztály erre a kérdésre úgy felelnének, hogy hetente egyszer elég. Ha azonban hozzávesszük ehhez az utóbbi évtizedek felgyorsult élettempóját, a káros környezeti hatásokat, az elégtelen és egészségtelen táplálkozási szokásainkat és szervezetünk vitamin ellátottságának hiányát, be kell látnunk, hogy az egy hetes periódus bizony igen kevésnek bizonyul. A hajmosás gyakorisága természetesen nagymértékben függ hajtípusunktól, hajunk állapotától és napirendünktõl, munkahelyi körülményeinktõl, és attól, mennyire nagyvárosban élünk. Ha nem megfelelõen tápláljuk hajkoronánkat, sajnos elõfordulhat, hogy idõ elõtt zsírosodik. Érdemes több sampon típust kipróbálni, vagy szakember segítségét kérni a választáshoz, hiszen lehet, hogy ha lecseréli az eddig használatos terméket, már közel sem kell olyan sûrûn hajat mosnia. A legtöbben napi rendszerességgel használjuk a hajhabokat, zseléket és különféle hajfixálókat. Bár a jó minõséggel rendelkezõ termékek kifejlesztésénél fokozottan ügyelnek arra, hogy ne terheljék, károsítják és nehezítsék el a hajat, de ez még korántsem jelenti azt, hogy ne maradna a hajszálak közt olyan anyag, amely néhány nap után megjelenését negatív irányba befolyásolja. Táplálkozásunkra való odafigyelés mellett fordítsunk fokozott figyelmet arra, hogy milyen készítményeket használunk hajunk ápolására. Érdemes a kímélõbb samponok mellett dönteni, melyek kevésbé agresszív hatóanyagaiknak köszönhetõen akár gyakrabban is használhatóak. További tipp, hogy ne töményen kerüljön a hajra a vegyi anyag, hanem már némileg hígított formában, így tisztító tulajdonságait is jobban ki tudja fejteni.

Milyen gyakran kell/szabad hajat mosni?

Én minden vasárnap szoktam mert félek hogy ha gyakrabban mosnám akkor korpás lenne vagy hullana vagy korán zsírosodna.

Legjobb válasz: én szerdán és vasárnap szoktam

én szerdán és vasárnap szoktam
Nem szabad naponta hajat mosni. Tudom, hogy jobb a frissen mosott haj, meg másnap már zsírosodásnak indul a haj, de a mindennapos hajmosás nagyon igénybe veszi a hajadat. Próbáld meg kétnaponta mosni a hajadat és amikor elkezd zsírosodni, inkább kösd össze(én is így szoktam). De ha mégis mindennap hajat mosol, akkor vannak egyéb megoldások, pl. hígítani a sampont vízzel, vagy száraz szampon használata.
Szerintem azzal semmi gond, ha hetente mosod a hajad, bár attól is függ, hogy milyen sûrûn kell mosni, hogy milyen típusú a hajad. Ha zsírosodásra hajlamos, akkor nehezen lehet kivárni az egy hetet, de szerintem azzal, hogy te minden vasárnap megmosod, nincs semmi gond.
Én is minden szerdán és vasárnap mosom. Szerdától vasárnapig kibírja, fõleg ha hétvégén nem megyek sehova. Ha mégis, akkor megmosom akkor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :D Én is úgy gondoltam hogy mostantól szerdánként is mosni fogom de attól félek hogy akkor majd még hamarabb fog zsírosodni mert ahhoz szokik a fejbõröm :S És mondjuk már másnap komolyabban zsírosodni kezd.
Régebben kétnaponta , mostanában pedig hetente 2x mosom. Nagyon zsírosodik azért kezdtem gyakrabban mosni (mielõtt valaki okoskodna és letolna, hogy azért lett zsíros, mert gyakran mosom), de mivel festem a hajamat, nem volt szerencsés, mert nagyon kopott a szín :S most úgy oldom meg, hogy sok hajlakkot használok attól nem zsírosodik, de nem is károsítja :P persze nem mindegy milyen hajlakk, de csak a frufrumra fújom, így az nem tincsesedik már a második nap.
Én hetente kétszer szoktam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!