Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran hajat (67 db)

Fodrászok! Hogyan kell ápolni a zsíros tövű - de száraz hajat? Hajolajat milyen gyakran lehet haszánlni?

Legjobb válasz: Fodrász ugyan nem vagyok, de azért leírom a tapasztalataimat, hátha hasznát veszed. Hosszú hajam van. A tövénél 2-3 nap alatt bezsírosodik, onnantól lefele viszont száraz, így télen meg fõleg. Nem a legjobb a tapintása. Egy ideje azonban sokkal jobb a tapintása. Tapasztalatom a kifejezetten zsírosodásra hajlamos samponokról a következõ: sajnos ezek nem sokat érnek a problémánkra(kvázi, hogy zsíros a hajtõ), ellenben az egyébként is száraz hajat még jobban kiszárítják és olyan szállós lett tõle a hajam. Kipróbáltam pár nagyobb márkát, de végül lemondtam ezekrõl. Igazából most azt csináltam, hogy ugyanolyan márkájú sampont, balzsamot és intenzív regeneráló spray-t vettem, ja és még egy hõvédõt hozzá. Viszont az tényleg nem hülyeség, hogy közvetlen a fejbõrre nem tanácsos a sampont felvinni, hanem vízzel felhabosítva, magát azt a habot belemasszírozni a hajba. Ezzel is csökkentheted a zsírosodását a hajnak, hisz ezek a krémes samponok és ápolók elnehezítik a hajat. Emellett nagyon meleg vízben sem jó mosni, elvileg egy langyos víz lenne az optimális. Sõt, olvastam olyat is, hogy a hajmosás végeztével hideg vízzel öblítsük le a hajunkat, ettõl nem zsírosodik úgy a haj.Ki is próbáltam nyáron, de hogy õszinte legyek, ahogy bejöttek ezek a hidegek, lemondtam róla. :) Én a balzsamokkal úgy bánok, hogy a hajtõhöz már nem teszek belõle!!! Attól is csak zsírosodik. Tehát a hajam hosszára teszek belõle, rajta hagyom pár percig és jó alaposan kiöblítem. Ilyenkor betekerem egy törölközõbe és rajta hagyom egy ideig, majd akkor veszem le, amikor már csak nedves, tehát nem csöpög meg ilyenek. Na és akkor szépen kifésülöm, ráfújok az intenzív regeneráló spray-bõl és hagyom természetes úton száradni. Persze ez az út nem mindig járható, így ha mindenképp szárítanom kell, akkor elõtte fújok rá egy kis hõvédõt és megszárítom, a haj növekedésével megegyezõ irányban, hogy ne borzoljam, törjem szét még jobban a hajamat. :) Nekem ezek a dolgok váltak be, remélem találtál közte valami hasznosat. Viszont nekem tényleg nem ért semmit a Head&Shoulders és társai. A problémát egyáltalán nem oldotta meg. A töredezett hajra való samponommal mosva is tart addig frissen mosott haj érzése, mint a zsíros hajra való csodaszerekkel. Mert ugyebár vannak azokból is drágábbak, amik nagyobb valószínûséggel használnak, de azok sajna még inkább kiszárítják a hajat. :( Tehát átérzem a helyzeted, én is így vagyok vele, de azért remélem sikerül megoldást találnod rá. :)

Fodrász ugyan nem vagyok, de azért leírom a tapasztalataimat, hátha hasznát veszed. Hosszú hajam van. A tövénél 2-3 nap alatt bezsírosodik, onnantól lefele viszont száraz, így télen meg fõleg. Nem a legjobb a tapintása. Egy ideje azonban sokkal jobb a tapintása. Tapasztalatom a kifejezetten zsírosodásra hajlamos samponokról a következõ: sajnos ezek nem sokat érnek a problémánkra(kvázi, hogy zsíros a hajtõ), ellenben az egyébként is száraz hajat még jobban kiszárítják és olyan szállós lett tõle a hajam. Kipróbáltam pár nagyobb márkát, de végül lemondtam ezekrõl. Igazából most azt csináltam, hogy ugyanolyan márkájú sampont, balzsamot és intenzív regeneráló spray-t vettem, ja és még egy hõvédõt hozzá. Viszont az tényleg nem hülyeség, hogy közvetlen a fejbõrre nem tanácsos a sampont felvinni, hanem vízzel felhabosítva, magát azt a habot belemasszírozni a hajba. Ezzel is csökkentheted a zsírosodását a hajnak, hisz ezek a krémes samponok és ápolók elnehezítik a hajat. Emellett nagyon meleg vízben sem jó mosni, elvileg egy langyos víz lenne az optimális. Sõt, olvastam olyat is, hogy a hajmosás végeztével hideg vízzel öblítsük le a hajunkat, ettõl nem zsírosodik úgy a haj.Ki is próbáltam nyáron, de hogy õszinte legyek, ahogy bejöttek ezek a hidegek, lemondtam róla. :) Én a balzsamokkal úgy bánok, hogy a hajtõhöz már nem teszek belõle!!! Attól is csak zsírosodik. Tehát a hajam hosszára teszek belõle, rajta hagyom pár percig és jó alaposan kiöblítem. Ilyenkor betekerem egy törölközõbe és rajta hagyom egy ideig, majd akkor veszem le, amikor már csak nedves, tehát nem csöpög meg ilyenek. Na és akkor szépen kifésülöm, ráfújok az intenzív regeneráló spray-bõl és hagyom természetes úton száradni. Persze ez az út nem mindig járható, így ha mindenképp szárítanom kell, akkor elõtte fújok rá egy kis hõvédõt és megszárítom, a haj növekedésével megegyezõ irányban, hogy ne borzoljam, törjem szét még jobban a hajamat. :) Nekem ezek a dolgok váltak be, remélem találtál közte valami hasznosat. Viszont nekem tényleg nem ért semmit a Head&Shoulders és társai. A problémát egyáltalán nem oldotta meg. A töredezett hajra való samponommal mosva is tart addig frissen mosott haj érzése, mint a zsíros hajra való csodaszerekkel. Mert ugyebár vannak azokból is drágábbak, amik nagyobb valószínûséggel használnak, de azok sajna még inkább kiszárítják a hajat. :( Tehát átérzem a helyzeted, én is így vagyok vele, de azért remélem sikerül megoldást találnod rá. :)
A szárazság ellen könnyebb tenni, mint a zsírosodás ellen. Én eddig bármilyen sampont próbáltam ki zsírosodásra, nem használt, sõt inkább gyorsabban zsírosodott. Nagyon szárítanak, ettõl csak gyorsabb lesz a faggyútermelõdés, viszont a végének nagyon rosszat tesz. Szárazság ellen az olaj a legjobb, akár minden nap használhatod.
nekemis nagyon száraz a hajam... de most vettem hajvégápoló olajat...és abból tegyél csak a végére ...akkor igazán jó, ha kivasalod és aztán teszed rá(puhább lesz) én meg azt olvastam, hogy nyugodtan moshatsz minden nap hajat, csak inkább normál hajra való samponnal, mint zsíros hajuaknak:D én minden 3napban mosok, de csak azért, mert brutál száraz lesz a vége, meg megszokás is:)

Milyen gyakran kell hajat mosni?

És ha már besamponoztam, azt mennyi ideig kell rajta hagyni, ha kell egyáltalán?

Legjobb válasz: Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.

Hajfüggõ. Van, aki hetente 1x, van aki naponta mossa. Attól függ, milyen a hajad, zsírosodik-e, milyen a levegõ, ahol töltöd a napjaidat. Ha nem szép, selymes, csillogó, mosni kell. A sampont nem kell rajta hagyni, alaposan átdörzsölöd a fejedet, mindenhol egyenletesen. Ha nem habzik igazán a sampon, akkor öblítsd le, és még egyszer samponozz. Látod majd a különbséget a hab között. Alaposan öblítsd le, és balzsamozz. Azt kell valameddig fennhagyni a hajon, ez márkafüggõ, rá van írva a flakonra. Ajánlom a balzsamot, mert tényleg jó a hajnak. Azt is alaposan lemosod, és kész. Én a fürdést szoktam a hajmosással kezdeni, és a balzsam addig van a hajamon, míg megfürdök. Alapos öblítés és kész.
Az attól függ, ha balzsamot is tartalmaz a samponod, avagy festett hajra van és "színmegõrzõ" hatású, akkor érdemes egy 5-10 percig. De mindent megtalálsz a flakonon. A hajmosás gyakorisága pedig hajtól függõen változó. Mondjuk a normális (nõk esetében) a 3-4 nap, de ha nagyon zsírosodik a hajad, akkor ahhoz érdemes viszonyítani.
Hajtípustól függ, szerintem meg tudod állapítani magadnak, hogy mikor fér rá egy mosás.Samponnal alaposan dörzsölt meg a fejbõröd majd a hajvéget és öblítsd ki-fodrászok azt mondják, hogy nem szabad csak 1x átmosni, de ha nem elég, akkor nincs mit tenni, én pl 2x öblítem át.A balzsamot kb 5 percig hagyd fent-utána langyosabb vízzel öblítsd ki.Naponta semmiképp sem szabad mosni(ezt bõrgyógyász mondta)amúgy szerintem senkinél nem indokolt, mert 1 nap alatt nem lesz csúnya(ez csak rögeszme egyeseknél)-a lényeg, hogyha ezt csinálod, akkor kiszárad a fejbõröd és ez hajhulláshoz vezet.

Milyen gyakran lehet babasamponnal mosni a kicsi haját?

3 hónapos múlt, szép nagy haja van születése óta. Szopikor egész leizzad a kis feje és kicsit büdike. Moshatom 2-3 naponta samponnal?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.

Szerintem nyugodtan. Mi is két naponta mosunk hajat, az én picim tápszeres és nagyon melegen szereti, szóval ilyenkor természetesen nagyon beleizzad õ is, így muszáj gyakran hajat mosni.
Szerintem is lehet szükség szerint :)
Szerintem minden nap lehet. Mi így teszünk már 9 hónapja, sõt a nagyokkal is így volt. Általában ezt javasolják a koszmó megelõzésére is (napi hajmosás). És hát nagyon jó a babaillat, de a frissen mosott haj illatánál nem sok finomabb van....


Milyen gyakran ajánlott hajat mosni?

Elég hamar rossz lesz a hajam, régebben naponta mostam, hogy ne legyen zsíros, de mondták sokan, hogy ezzel csak tönkreteszem a hajam, és egy kicsit hullott is (de lehet, hogy az a hajfestést?l, de mostmár majdnem 2 éve nem volt festve) Most háromnaponta mosom meg, de a végére már borzalmasan tud kinézni... Meg ha nem is zsíros, akkor is összevissza áll, ha nincs megmosva...

Legjobb válasz: Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.

Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.
én úgy hallottam hogy hetente kellene mert úgy nem árt a hajnak és nem is hullik ki annyi. zsíros hajra nekem a sunsilk vált be
a legjobb ha hetente mossa valaki a haját. végül is akkor sem lesz baja ha 3 naponta mossa, csak aznemjo ha balzsamot is használ mert egyes barzsamtol hullhat a haj. és hamarabb zsirpspdik a hoszzu haj mint a rövid mert jobban hozzálapul a fejbörhöz. én is 3 naponta mosom. nemtudom kibirnám e ha hetente mosnám mert akkor nagyon zsiros lenne , és nemjol érezném magam.

Mell alattig érő hajam van, és a ricinus olajat szeretném használni. Hogyan használjam, mennyit és mivel keverjem össze? Milyen gyakran, szárazon vagy vizes hajra? Mennyi ideig hagyjam fent? Csak a tövekre vagy a hajszálvégere vagy az egész hajamra?

Legjobb válasz: Én száraz hajra szoktam tenni, általában semmivel sem keverem, megmelegítem (állítólag így a leghatásosabb), melegen ráteszem az egész hajamra. Nekem kb mellig ér. 4-6 óráig szoktam fönthagyni. Majdnem egy évig használtam, egy héten többször is, de nekem hajnövesztés szempontjából semmit sem ért. Bár ez mindenkinél más. Tény, hogy egészségesebb, és kevésbé törik tõle a haj.

Én száraz hajra szoktam tenni, általában semmivel sem keverem, megmelegítem (állítólag így a leghatásosabb), melegen ráteszem az egész hajamra. Nekem kb mellig ér. 4-6 óráig szoktam fönthagyni. Majdnem egy évig használtam, egy héten többször is, de nekem hajnövesztés szempontjából semmit sem ért. Bár ez mindenkinél más. Tény, hogy egészségesebb, és kevésbé törik tõle a haj.
Szerintem csinálni kéne egy Ricinusolaj kategóriát a Gyk.-n. Ne haragudj meg, de nap mint nap megkérdezik ezt és 100-ig való kérdés van már róla itt. Ha beírnád a keresõbe sokkal többre mennél, minthogy felteszel még 1 ricis kérdést.
Ha hajnövesztés céljából szeretnéd alkalmazni a ricinus olajat, akkor figyelmedbe ajánlom a revalid kapszulát. Elképesztõen gyorsan nõ tõle a hajad majd. Nekem is le kellett vágni(mert nagyon eltört) rövidre és emiatt el kezdtem szedni. Nekem bevált, nagyon gyorsan nõ tõle a hajam, bár nem a legolcsóbb módszer. De egészséges, hisz vitamin nem pedig gyógyszer és még hatékony is. :)
Utolsó válaszoló, az nem biztos, hogy neki is beválna a Revalid. Te szerencsés vagy, mert neked használt, de nagyon sok ember hiába szedi, mert semmit nem ér neki. A Revalid árának töredékéért is lehet szépségvitamint kapni, ami többeknek is beállt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. És utolsó válaszoló mire gondoltál?

Milyen gyakran mosol hajat? Hogy teszed ezt?

A 2. kérdés alatt azt értem, hogy miket használsz, pl teszel e fel pakolásokat, vagy csak simán sampon-balzsam és kész stb.

Legjobb válasz: Leginkább 3 naponta szoktam. Babylove vagy Dulgon kids sampont használok, ezek nagyon gyengédek a hajhoz. Ezután Wella Repair balzsamot teszek rá. Késõbb törölközõszáraz hajon pár csepp kókuszolajat eloszlatok. Mikor megszárad a hajam vagy teszek rá szérumot (Avonos/Gliss kur), vagy befújom kifésülõ sprayjel (Pantene Aqua Light). A két mosás közötti 2 napon is napi 1x használok rá sprayt vagy szérumot. Vastagszálú, nagyon dús, göndör, combig érõ hajam van, arra ez a rutin vált be legjobban.

Leginkább 3 naponta szoktam. Babylove vagy Dulgon kids sampont használok, ezek nagyon gyengédek a hajhoz. Ezután Wella Repair balzsamot teszek rá. Késõbb törölközõszáraz hajon pár csepp kókuszolajat eloszlatok. Mikor megszárad a hajam vagy teszek rá szérumot (Avonos/Gliss kur), vagy befújom kifésülõ sprayjel (Pantene Aqua Light). A két mosás közötti 2 napon is napi 1x használok rá sprayt vagy szérumot. Vastagszálú, nagyon dús, göndör, combig érõ hajam van, arra ez a rutin vált be legjobban.
4-5 naponta mosok hajat. Vörös hajam van, így próbálom óvni attól, hogy kifakuljon a színe: nem folyóvíz alatt mosom, és rövid ideig kerül csak víz alá (így kevesebb szín jön ki). Színvédõ sampont, balzsamot használok. Nagyon szeretem a gliss kur hajpakolásait is. Hajolajat használok mosás után, így könnyebb kifésülnöm. Szintén gliss kurt.
5-6 naponta mosok. Minden 2. hajmosás elõtt olajos pakolás. Mivel? Sima samponnal, szódabikarbónás víz-ecetes öblítés felváltva.
Göndör, dús, hátközépig érõ hajam van. Alapból száraz, viszont nem rég találtam meg, mi a megfelelõ ápolása :) 4-5 naponta mosok hajat, egy héten max. 2-szer. Mosás elõtt kb. 10-20 percre bekenem a végét ricinusolajjal, illetve a hajtöveimet is, a maradékot eloszlatom a hajam teljes hosszán. Ezt kimosom Gliss Kur samponnal, majd utána a hozzátartozó balzsamot használok. (Most a piros van, mert festett a hajam.) Ezektõl nagyon puha és rendezett lesz :)
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolót kérdezném: attól a pár csepp kókuszolajtól nem lesz zsíros, tincses a hajad? Én kókuszolajat eddig csak pakolásként mertem használni a hajvégeimre, de hajvégápolóként nem nagyon merem.
1. vagyok. Nem, nekem nagyon jól mûködik. A pár csepp mennyiséget a nagyon dús, combig érõ hajamra használom, szóval egy normál vastagságú és hosszú hajra szerintem egy kisebb körömhegynyi elég.

Milyen gyakran kell melírozni a hajat?

Legjobb válasz: Ez attól is függ hogy milyen gyorsan nõ a hajad. Régebben 2-3 havonta melíroztattam, mióta hajnövesztõ sampont és hajszeszt használok azóta 1-2 havonta szoktam. Nekem sapkával melírozzák, és a gyakoriság miatt csak a tövét (30 percig hagyják hatni) aztán a végére teszik rá a festéket, így kevésbé roncsolja a hajam. Régebben az egészet festettem és a festéstõl rettenetesen elvékonyultak a hajszálaim és nagyon töredezik a vége.

Ez attól is függ hogy milyen gyorsan nõ a hajad. Régebben 2-3 havonta melíroztattam, mióta hajnövesztõ sampont és hajszeszt használok azóta 1-2 havonta szoktam. Nekem sapkával melírozzák, és a gyakoriság miatt csak a tövét (30 percig hagyják hatni) aztán a végére teszik rá a festéket, így kevésbé roncsolja a hajam. Régebben az egészet festettem és a festéstõl rettenetesen elvékonyultak a hajszálaim és nagyon töredezik a vége.
A kérdező hozzászólása: Elég gyorsan nõ a hajam havonta kb 1, 5 centit, de csak 3-4 havonta veszem rá magam csak addigra már elég ronda. Pláne mivel sõtét barna hajamban van egy csomó szõke melír. Alufóliával szokta csinálni a fodrászom mivel középhosszú a haja, bár volt egy fodrász aki egyszer sapkával csinálta azt hittem meghalok szadista volt egy picit.

Milyen gyakran lehet hajat szívatni? Bővebben lent

FIGYELEM LÀNYOK!Sziasztok rendszeresen festett (SZÕKÈK),illetve fodrászok válaszát várom!A kérdésem az lenne,hogy milyen gyakran lehet hajat SZÍVATNI?A helyzet az,hogy nekem "elég makacs" a hajam és nehezen veszi be a vilàgos színeket!Mindig is fekete voltam illetve ilyen lilás szer?,Most kitaláltuk barátn?mmel és a párommal,hogy sz?kére váltunk.Ahogy írtam "makacs" meg hàt köztudott,hogy feketéb?l nem lehet els?re szép sz?két varàzsolni ìgy le lett szívatva.Nem hullott ki a hajam,nem törik össze-vissza,kicsit talàn elvékonyodott mert most legutóbb egymás utàn kétszer lett szívatva és azért az megviselte a hajam+a festés.Ki is sebesedett a fejb?röm.Azòta egy hònap telt el a fejb?röm azòta TELJESEN helyrejött és màr eléggé le is n?tt a hajam.A kérdésem ahogy írtam màr,hogy milyen gyakran lehet,lehet-e egy hónap után ismét szivatni majd festeni?(Sima festés nekem semmit nem ér,pedig "márkás"festéket használok nem olyan neve sincs-et.)Nem tudom,hogy merjem-e ùjra egy hónap utàn??Viszonyìtásképp volt màr el?tte is szívatva kb ugyanígy egy hónap telt el akkor nem volt semmi gond gondolom,hogy mert csak egyszer volt!Most,hogy így körbe írtam remélem értitek mi a "bajom":).

Legjobb válasz: Szerintem nem tesz jót a hajnak ha havonta szívatod, fested. Én biztos nem tenném ki ekkora igénybevételnek a hajam. Sokan jártak úgy hogy elõször még jól ment a havonkénti szívatás, szõkítés, nem volt semmi gond (mint neked) de aztán a sorozatos, gyakori mûvelet miatt leégett nekik, letört a fél vagy az egész hajuk. Mert ez a szívatás dolog sem egybõl üt vissza, hanem idõvel, ahogy egyre többet csinálja valaki. Lehet hogy most mûködik neked, és nem látsz olyan nagy károkat a hajadban, de lehet hogy egy fél év múlva teljesen tönkreteszed... Gondolod meg. Veszélyes.

Szerintem nem tesz jót a hajnak ha havonta szívatod, fested. Én biztos nem tenném ki ekkora igénybevételnek a hajam. Sokan jártak úgy hogy elõször még jól ment a havonkénti szívatás, szõkítés, nem volt semmi gond (mint neked) de aztán a sorozatos, gyakori mûvelet miatt leégett nekik, letört a fél vagy az egész hajuk. Mert ez a szívatás dolog sem egybõl üt vissza, hanem idõvel, ahogy egyre többet csinálja valaki. Lehet hogy most mûködik neked, és nem látsz olyan nagy károkat a hajadban, de lehet hogy egy fél év múlva teljesen tönkreteszed... Gondolod meg. Veszélyes.
1. Elérted már azt a világosságot (a tömegén), amire vágytál? 2. Milyen erõsségû oxit használtál? 3. Mennyi idõre maradt fenn a blans? 4. Próbáltál már high lift, azaz szuperszõkítõ terméket? A fejbõr kisebesedése nem játék! A sérülés mértékétõl függõen az is elõfordulhat, hogy a sebes részen SOHA többet nem fog haj nõni. Tudom, hogy a szõkeség csábító, én is az vagyok, de egy alapszabályt mindig be KELL tartani: az egészség a hiúság elõtt! Ha válaszolsz, többet tudok segíteni, egyelõre a legtöbb, amit tanácsolni tudok, hogy keverj a festékhez fejbõrvédõ olajat. Egy ampulla kb. 400-500 forint, egyáltalán nem drága és a fejbõröd meg fogja neked hálálni.

Miért van annyi ember aki nem fürdik nem mosakszik? Nem mosnak hajat stb. Meg elhíznak? Nem adnak magukra undorítóak? Ezt a csaladbol hozzák otthon tanulják? Ti milyen gyakran mosdotok a csaladban?

Legjobb válasz: Miért van annyi ember, aki nem tud írni? Ez családi vagy egyéni mûveletlenség? Vajon vannak otthon könyveik? Ti milyen gyakran olvastok?

Miért van annyi ember, aki nem tud írni? Ez családi vagy egyéni mûveletlenség? Vajon vannak otthon könyveik? Ti milyen gyakran olvastok?
Elõször is neked az alapvetõ dolgokkal akadt bajod ezen a kora esti napon, semmi gond tartok neked egy kis ismeretterjeszést Az elhízás lehet genetikai és betegség eredete, Az hogy valaki nem ad magára mind higiéniailag azt sajnos el kell tûrnie az embernek, mert olyan világban élünk, ahol nem szoktak fejet venni csak azért mert nincs kimosva a s*gged Amerikában ruhában is szokás lefeküdni este, na most akkor azok a csúnya emberek milyenek lehetnek mi? Zokniba ráadásul Én változó mikor fürdök, van hogy mindennap, van hogy csak másnap, ha nem voltam olyan helyen és nincsen szagom 20/F
Nem értem , hogy a mosakodás és az elhizás hogy jön össze?
Minden este zuhanyzok. Nem vagyok elhízva. Mondjuk abban egyetértek, hogy azért a nõk nagy része nem betegség miatt van elhízva, hanem mert egy lusta disznó, se nem sportol, se nem csinál semmit csak zabál egész nap. És aztán ráfogják hogy "jaj ez genetika, nem tudok mit tenni"... dehogynem tudna. Ha venné a fáradtságot. Egyébként orvosok szerint pl télen bõven elég kétnaponta zuhanyozni. Jobb a bõrnek. De sokan ezt is igénytelenségnek tartanák...
:DD
én minden nap szoktam -.-
rajtam is van 10kg felesleg de attol még minden nap fûrdök hajat 3 naponta mosok fogat reggel este reggel megmosakszok wc-zés után mindig kezet mosok tisztaságmániás és bacifóbiás vagyok. ágynemüt hetente 2x cserélek amit lehúzok azt 60fokon mosom. És igen amugy az és környezetemben is élnek.olyan emberek akik igénytelenek büdösek két napig ugyan abba a ruhába járnak zsíros a hajuk a fogkefét csak hírböl ismerik és én nem tudom megérteni hogy ez miért van így és az igénytelenség sztem nem függ össze az anyagi helyzettel mielõtt valaki azt írná.
Az egy dolog, hogy van rajtam felesleg (aminek oka, hogy [email protected]ák anno a nevelésem, és most közdhetek a következményeivel), egy másik a mindennapi zuhanyzás, hajmosás heti 2-3x, ami mellett, ha nem is a legutolsó divat szerint, de az alakomhoz mérten elõnyösen próbálok öltözködni. A megjelenésemre igényesnek tartom magam, ahogy az írásomra is (hibák oka max késõi idõpont lehet, legfeljebb elgépelés :P ). Hogy a család mennyire igényes magára, nem tudom, évek óta több száz kilométerre vannak tõlem :P
Mi legalább minden reggel és este zuhanyzunk- a család- fejenként kb heti 2-3szor fürdünk. Az elhízást igen, a családból hozzuk mert genetikai és mert együtt étkezünk. Hajat minden olyan nap után mosok amikor tesióra volt + hétvégén egyszer

Találtam egy nagyon szép hajfestéket, de nem szeretném festeni a hajam. Sztem nagyon csúnyán néz kis amikor lenő. Milyen gyakran kéne festeni, hogy ne látszódjon a lenövés?

Legjobb válasz: attól függ mekkora a kontraszt az eredeti hajszíned és a kívánt hajszín elérése között! pl ha eredetileg barna vagy és szõke akarsz lenni akkor 3 hét után már feltünõ a lenövés! Attól is függ milyen gyorsan nõ a hajad! Vagy pl barna vagy és fekete akarsz lenni akkor is 1-2 havonta be kell festeni! Mert hát festésnél nem csak a lenövés van,hanem színkopás is! Írd le milyenbõl milyen akarsz lenni úgy könnyebb megmondani kb!

attól függ mekkora a kontraszt az eredeti hajszíned és a kívánt hajszín elérése között! pl ha eredetileg barna vagy és szõke akarsz lenni akkor 3 hét után már feltünõ a lenövés! Attól is függ milyen gyorsan nõ a hajad! Vagy pl barna vagy és fekete akarsz lenni akkor is 1-2 havonta be kell festeni! Mert hát festésnél nem csak a lenövés van, hanem színkopás is! Írd le milyenbõl milyen akarsz lenni úgy könnyebb megmondani kb!
A kérdező hozzászólása: alapból sötétebb barna hajam van..hajszínezõt szerettem volna használni, de a színt amit találtam már sehol nem lehet kapni :P úgyhogy most találtam egy aranyló barnát.. http://shopline.hu/product/home.action?id=113282&type=72&_v=.. valami arany-os beütésû színt szeretnék...esetleg nincs valami ötleted?
A kérdező hozzászólása: és egyébként ha csak kipróbálom..befestem..mennyi idõ alatt nõ le teljesen kb?
hát ez egy erõs sötétbarna amit belinkeltél szóval nulla különbség lenne kb a hajszíned meg a festés között, pénzkidobás:) én világosabb barnát ajánlanék ebbõl, nézd meg drogériában az új garnier color sensation hajfestékeket az arany mahagóni szerintem szép lenne rajtad! Lenövesztés meg nem egy szép dolog, ha meguntad szerintem keress egy sötétbarna hajfestéket 1 hónap múlva és fesd vissza az eredeti hajszínedre! ha befested világosbarnára és bejön akkor meg elég 1-2 havonta befestened!
Sajnos az egy dolog, hogy a hajfesték képén gyönyörû színû haj van és más dolog, hogy neked milyenre fogja be a hajad a festék....Fontos, hogy milyen az alapszíned...A lenövés is egyénfüggõ, van akinek 1hét után már töve van, van akinek csak 3 hét után... Szerintem az elsõ hajfestést érdeme fodrásznál megcsináltatni...
A kérdező hozzászólása: és ez a szín.. http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Palette_De.. kicsit világosabb..arany beütéssel :) sztem nagyon szép :) amúgy köszi a válaszokat :D
Ha nem akarsz világosítani a hajadon, felesleges festéket venni, elég a színezõ. Ezzel is lehet árnyalatot változtatni, viszont nem terheli meg annyira a hajat és nem feltûnõ a lenövés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!