Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran húst (11 db)

Milyen húsokat adtok 7, 5 hós babátoknak és milyen gyakran?

Legjobb válasz: Fõzni csak csirkemellet fõztem neki, jégkockányi adagokban lefagyasztottam, így mindig kéznél volt. Kb. hetente 5ször evett husit a fõzelékben, kétszer pedig sajtot reszeltem bele. A többi húsfélét bébiétel formájában kapta.

Fõzni csak csirkemellet fõztem neki, jégkockányi adagokban lefagyasztottam, így mindig kéznél volt. Kb. hetente 5ször evett husit a fõzelékben, kétszer pedig sajtot reszeltem bele. A többi húsfélét bébiétel formájában kapta.
A kérdező hozzászólása: az a problémám, hogy nem sikerül pépessé csinálnom a csirkét.kicsi darabkás.úgy meg nem merem adni neki.turmixolod a csirkét?eddig üvegeset adtam neki, de már én szeretném készíteni.
Én egy csirke mellet kockázva megfõzök, pici bio vegetás vízben majd turmixolom és jégkockatartóba fagyasztom.Egy fõzelékhez egy kocka húst teszek.Kb hetente 5nap kap húst, de van hogy napi kétszer az esti fõzelék is húsos.9hós a lányom.
Én is csirke- (v kakas-) mellet szoktam megfõzni, kuktában, húslevesnek zöldséggel, csak nem tettem bele sót+borsot (azt magunknak utólag...). Leturmixoltam, + át szoktam kapargatni fakanállal nagyobb lyukú fém szitán, mert nekem is darabos maradt másképpen, de úgy teljesen finomra sikerül - csak kicsit macerás. Szintén jégkockatartóba téve fagyasztottam...
7, 5 hósnak már adhatod darabkásan. Nekem a turmix szépen pépesíti a húst, de a rúdmixert jobban szeretem használni. Én csirke, pulyka, sovány sertés húst, halat és csirkemájat adtam szinte minden nap egyszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Én 8 hós kislányomnak régóta adok csirke, pulyka mellet! Nemrég óta halat, néha csirke májat! Még nincs foga, de nem turmixolom, csipkedem neki apró darabkákra, és a fogínyével olyan aranyosan elrágja, mintha foggal rágná!
A kérdező hozzászólása: 15.19es jó hogy ilyen bátor vagy.Én nem merek neki adni darabosat.nem egy nyugodt típus a fiam, úgy hogy figyelnem kel rá nagyon.
15:19-es vagyok! Nem mondanám magam bátornak, nem nagy darabokat adok, kis picurokat, és persze elõtte kitapasztaltam, hogy mennyire ügyes, és magam is csodálkozom, milyen ügyesen rág a kis fogínyével! Ne gondolj nagy darabokra, olyan kis picur, hogy ha lenyelné simán, akkor se lenne baja! Pl. a zöldségeket villával nyomom csak össze! Az én kislányom is örökmozgó hidd el, de lekopogom, még egyszer sem volt semmi baj! Jobban eszi így, mint amikor turmixoltam!!!

6 honapos länyommal most kezdtünk husit enni! Milyen gyakran adjak neki hust? Ti hänyszor adtok egy heten?

Legjobb válasz: Amikor elkezdtem minden ebédnél kapott egy kiskanálnyit,és ezt emeltem a megfelelõ adagra.

Amikor elkezdtem minden ebédnél kapott egy kiskanálnyit, és ezt emeltem a megfelelõ adagra.
védõnõm szerint kb.2 naponta kell adni. eleinte 1-1 kockányit.
Tápszeres, vagy szopis? A babák szervezetének a vas tartalma ilyenkorra már csökken, ezért nekünk a védõnõ legalább minden másnapra javasolta. Most 8 hós a lányom, õ már minden nap kap.
A kérdező hozzászólása: täpszeres!azt hiszem akkor en is minden mäsnap adok neki!köszi
Nekem is 6 hónapos a kislányom és pár hete kezdtem el adni neki a védõnõ tanácsára. Azt mondta, hogy heti 3-4x adjak neki. én ezt úgy oldottam meg, hogy 2naponta kap husit. Csirkemellet fõztem meg egy kis krumpli és sárgarépával és kiadagoltam egy zacskóba, amibõl mindig egy adagnyit vágok le és turmixolom a fõzelékébe.

Milyen gyakran adtok húst a babátoknak?

Kb. másfél hete kóstoltuk el?ször a csirkemellet és ízlett neki. 6.5 hós.

Legjobb válasz: Ebben a korban én már szinte minden húst adtam neki,és nem mindig fõztem neki külön. Kb.2-3 naponként ettünk húsfélét. Igaz,csak éppen csirkemellet nem,mert azt nem szeretjük,mert ízetlen és száraz.

Ebben a korban én már szinte minden húst adtam neki, és nem mindig fõztem neki külön. Kb.2-3 naponként ettünk húsfélét. Igaz, csak éppen csirkemellet nem, mert azt nem szeretjük, mert ízetlen és száraz.
2-3 naponta adok, de csak halat vagy szárnyast:)
9 hónapos, 3-4 alkalommal kap husit egy héten.
tíz hónapos, egyszer egy héten májat eszik, hatszor húst.Kéthetente halat és tojást.tehát minden nap kap húsfélét


7 hónapos babának milyen gyakran adtok húst?

Legjobb válasz: Szia! Én naponta 1x adtam neki húst ilyen idõs korban.

Szia! Én naponta 1x adtam neki húst ilyen idõs korban.
Napi 1x.
Én is napi egyszer, ebédre.
Az enyém 7, 5 hónapos, de tegnap kapott elõször. Semmiképp sem tervezem, hogy napi egynél többször adok, de most még csak minden nap sem.
A kérdező hozzászólása: köszi, mi hetente 5* eszünk húst. Az jó még, ugye?

Milyen gyakran kell húst/fehérjét adni a babának?

Most kezdtük a csirkemell kóstolással, úgy olvastam, hogy 10-15 g egy adag egy f?zelékbe. De milyen gyakran kell adni? Minden nap? 5 és 1/4 hónapos a fiam. 3 étkezést már kiváltottunk, csak a reggeli és a vacsora tápszer.

Legjobb válasz: szia.igen naponta kell.de nekem volt,hogy elfelejtettem kivenni a fagyóból,és aznap nem kapott husit,ilyen is van,de egyébként naponta kell.

szia.igen naponta kell.de nekem volt, hogy elfelejtettem kivenni a fagyóból, és aznap nem kapott husit, ilyen is van, de egyébként naponta kell.
Nem "kell" mindig adni húst.Én ebben a korban már akkor adtam neki husit, amikor magunknak is készítettem.És nem csak baromfit, hanem disznó vagy marhahúst is.Fõ a változatosság.Természetesen a kövérjét ebben az idõszakban még nem adtam neki.
Az én babám heti 4-5 alkalommal eszik húst. Mi sem eszünk minden nap húst.
Nyers májat naponta XDDDDDD
Bocsánat ami az alõbb irtam már akkor megbántam amikor rákattintottam a válasz elküldéseére BOCSÁNAT nehogy valaki valami kis fiatal anyuka komyolyan vegye és eltekintsen a mögé írt XDDDDDD jelektöl

5hónapos a babám. Milyen gyakran kéne húst ennie?

1 hónapja kezdtem a hozzátáplálást,de a husit nem hajlandó megenni.Vhol olvastam hogy fontos a fehérje,és egy héten tobbszor is kéne ennie.De nála ez szinte kivitelezhetetlen ugyanis nem hajlandó megenni.Már sokmindent próbáltam de semmi!!!Segítsetek anyukák..!!! :))

Legjobb válasz: szia! szerintem még várhatsz a husival. a babafalva.hu-n azt olvastam, hogy azt elég a 6. hónaptól adni (csirke, pulyka). a biztosért a védõnõt, vagy dokit kellene megkérdezni. http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

szia! szerintem még várhatsz a husival. a babafalva.hu-n azt olvastam, hogy azt elég a 6. hónaptól adni (csirke, pulyka). a biztosért a védõnõt, vagy dokit kellene megkérdezni. http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Szerintem ha a szokásos hamijába beleturmixolsz egy kis husit, észre sem fogja venni. Ne külön add, hanem így. Sok sikert!
7-8 hónapos koráig egyáltalán nem kéne neki húst adni!

Milyen gyakran adhatok húst hat hónapos kisfiamnak?

Lehet mindennap, vagy minden másnap? Kora reggel tápszert kap, tízóraira gyumolcsot+kevés tápszert, délben fozelék, uzsira gyumolcs vagy tejpép, vacsorára tápszer. Ha husi nélkul csínálom a fozeléket, nem nagyon lakik jól vele, utána még kb. a szokásos tápszermennyiség felét megissza. Jó lehet ez így?

Legjobb válasz: Szia!Én a kisfiamnak 6 hóskorától szinte mindennap adtam husis fõzeléket.Szükséges az egészséges fejlõdéshez, hogy többször egyen hust.

Szia!Én a kisfiamnak 6 hóskorától szinte mindennap adtam husis fõzeléket.Szükséges az egészséges fejlõdéshez, hogy többször egyen hust.
8 hónapos kislányomnak minden nap ebédre húsos fõzeléket adok.
Nyugodtan adhatsz neki minden nap húsos fõzeléket ebédre. A husi mellé tegyél egy mokkáskanál étolajat is. Így teljesen komplett az ebéd, biztosan jóllakik vele.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat:) Már nagyon vártam a husis idoszakot, mert a zoldségfozelékbol nem akar sokat enni és utána nagyon nyugos.

2 év körüli gyerek milyen gyakran kapjon húst?

Legjobb válasz: Most lehet én vagyok hülye, de akkor amikor a család többi tagja vagy mire gondolsz?

Most lehet én vagyok hülye, de akkor amikor a család többi tagja vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Biztos nem vagy hülye. Mi nagyon kevés húst eszünk, egyszerûen nem igényeljük gyakran, de nem szeretném, ha emiatt valami hiány legyen a szervezetében. Babakorában, mikor külön fõztem neki, figyeltem erre, de már régóta azt kapja, amit mi is, és foglalkoztat a kérdés. Akkor úgy kérdem, ti és a gyerekek milyen gyakran esztek húst?
Én sem rajongok a húsért szerintem heti két nap bõven elég. Mondjuk szerdán meg vasárnap. Csinálhatod azt is, hogy megsütöd a húst és ha nem eszitek meg vasárnap akkor lefagyasztód és szerdán csak elõ kell venned.
A kérdező hozzászólása: Átlag heti kétszer eszünk mi is. De van, hogy csak egyszer. Halat és tejtermékeket szereti a kisfiam, remélem, az elég neki.
Az én két éves kislányom minden nap kap két diónyi húst, persze nem mindig eszik pontosan ennyit, de én akkor már aggódom, hiszen a húsban lévõ vasra nagy szükseg van. Felszívódását segiteni kell c-vitaminnal, ezert ebéd és vacsi után vagy közben kap paradicsomot, almát, narancslevet vagy citromos vizet is. Haemoglobin szint meresbõl kiderülne van-e ok aggodalomra.
én 3 éves fiam nagyon husos így heti 6x biztos eszik húst. eleve az oviban majdnem minden nap van, hétvégén meg egyébként is húsos ételt fõzök. ettõl függetlenül szerintem is elég heti 2x-3x
Egy ekkora gyereknek minden nap kell húst enni.
az én fiam minden nap eszik húst két évesen még bölcsis volt, ott ebédre minden nap volt, meg vacsorára is sokszor húst evett, amit én fõztem.tehát van, hogy napi kétszer.ez így van most is, 3, 5 éves
A reggelire vagy uzsonnára adott felvágott, szalámi, esetleg virsli is húsnak számít, azt is vedd bele. Szerintem neki kevés a heti két alkalom, ahogy az elõttem válaszoló írta, a vas miatt. Nálunk nem telik el úgy nap, hogy valamelyik étkezésben ne szerepeljen húsféle, mert szerintem szüksége van rá és persze szereti is.

Milyen gyakran eszel húst? Fontosnak tartod?

Legjobb válasz: egy héten úgy 4-5x biztos.

egy héten úgy 4-5x biztos.
Valamilyen formában minden nap.Valamilyen körettel.Igen fontosnak tartom mert sok olyan összetevõje van ami fontos a szervezetnek és nem lehet mással pótolni.Ráadásul az ember fogazata alapján mindenevõ tehát a természet úgy alakította szervzetét, hogy húst is fogyasszon.A vegetáriánus életmód természet ellenes és egyoldalú táplálkozási szokás.
Megpróbálok legalább 2X egy héten húst enni. Nem nagyon szeretem, de sajnos az én szervezetemnek kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat én is fontosnak tartom, egy héten 2-3szor eszek, ennék többször is csak hát az ára az húzós
Majdnem mindennap. De sok körítéssel, zöldséggel stb. Nem hússal lakunk jól. Szüksége van húsra is a szervezetünknek.
Szinte minden nap. Persze én sem csak magával. Épp annyi zöldséget is megeszek. Mindkettõ fontos a szervezetnek
Hetente általában 2-3 nap. Mindig valami körettel együtt, max. a sült-csirkét eszem meg hidegen, köret nélkül. Ugyanolyan fontosnak tartom azt is, mint a fõzelékeket, zöldség-gyümölcs megfelelõ mennyiségben való rendszeres beiktatását az étkezésbe.
Valamilyen formában én is mindennnap, és én is keveset.halat egyszer minden héten. szeretem a zöldségek minden fajtáját, így sok salátával fõzelékkel kombinálom a húsfélét. Azért ha, 1-2 napon csak tészta, vagy tojásétel van, akkor sem esem kétségbe.
Változó. Télen naponta, nyáron ha kánikula van szinte egyáltalán nem, max felvágottat reggelire vagy vacsorára, vagy nagyon ritkán csirkemellbõl valami, sok-sok zöldséggel. Szóval minél melegebb van, annál ritkábban eszek húst :) Egyébként fontosnak tartom, de ha hõség van, egyszerûen képtelen vagyok megenni, annyira nem kívánom - a csirkemellre ritkán még rá tudom magamat beszélni.
Fél kiló pipimell/ nap
Volt idõ, amikor a hét minden napján ettem, de úgy felment az ára, hogy késõbb visszaszorítottam. Most ott tartok, hogy heti 2 alkalommal eszek, elõfordul nagy ritkán, hogy 4x, de akkor inkább levesben vagy paprikásban a +2 nap, egyébként sütve. Fontosnak tartom, és szeretem.
Fél kiló csirkemell naponta. Naná, hogy fontosnak tartom, sportolok. De ha tudnám pótolni mással, nem ragaszkodnék a húshoz.
Én nagyon szeretem a húst, szóval gyakorlatilag napi rendszerességgel eszem. Nem is nagyon bírom pár napnál tovább, ha nem eszem...
Igyekszem nem mindennap, mert nem egészséges a túl sok hús sem. A hideg, feldolgozott húskészítményeket viszont nagy ívben kerülöm.
2-szer hetente. Irodai munkát végzek, nem is igénylem többször.
Minden nap. Illetve majdnem minden nap. Egy héten egyszer szokott tészta étel lenni itthon, de általában az is húsos (pl. spagetti darált hússal, túrós csusza jó sok szalonnával vagy baconnel, tortellini, de abból is fõleg a sonkásat kedveljük). Szóval nagyon ritkán fordul elõ, hogy ne lenne itthon hús. Vagy ha van is olyan étel, pl. grízes tészta, akkor csinálnak mellé valami más, húsos ételt is, mert anyukám nem szereti az édes ételeket, így valami neki is kell. Szóval általában olyankor is eszek egyszer a tésztából, egyszer a húsból a nap folyamán. Nem azért tartom fontosnak, mert a szervezetnek szüksége van rá, mert az ilyenek engem nem érdekelnek, sosem voltam egészségesen táplálkozó, csak egyszerûen szeretem és nem tudnék meglenni nélküle. Nálunk is gyakran van zöldség köret, de soha nem ettem még, mert nem szeretem. Maximum a krumplipürét. De az ilyen párolt zöldségekkel a világból is ki lehetne kergetni. Én kifejezetten az a "húst hússal" típus vagyok. 18/L
Mi sem eszünk mindennap. Ha egy nap húsos ételt ettünk, másnap, harmadnap valami hús nélkülit fogyasztunk. Szegény nagyapám, húst hússal evett, mindennap meg kellett lenni a húsnak, õ ezt szerette. Nagybátyám is elég húsos, halat minden héten megcsinálom.
Én is csak úgy eszek szinte minden nap h van amikor mondjuk ebédre nem hús van de reggelire v vacsorára eszek valami felvágottat

Mikor vezettétek be a húst, s utána milyen gyakran adtatok neki? Hogy fogadta?

Legjobb válasz: 6 hónapos kortól kb. 2*3-as kockát, csirkemellbõl, nem turmixolva, csak apróra vágva. Elõször öklendezett tõle, azóta nagyon szereti. Csirkemájat is kéne már adni neki, de még nem vettem.

6 hónapos kortól kb. 2*3-as kockát, csirkemellbõl, nem turmixolva, csak apróra vágva. Elõször öklendezett tõle, azóta nagyon szereti. Csirkemájat is kéne már adni neki, de még nem vettem.
5 hónaposan már adtam neki abból, amit magunknak fõztem. Szívesen ették mindig.
Hat hónapos kortól fõzelékhez kapott két cm- szer két cm-es húskockát bio húsból aztán már nem bio-ból. csirkemellet és csirkemájat kapott utóbbit hetente egyszer jól fogadta szereti. disznóhúst és marhát csak 11 hós kortól kapott bébiételben a haltól rosszullett az általam fõzött lazacos ételtõl nem néha kap ilyet is. szintén bébiételben próbáltuk a bárányt, a borjut és a nyulat azok is bejöttek neki (Hipp bébiétel) úgy csináltam hogy fõzelékhez volt feltétnek -sült tojás sárgája heti kétszer -sült csirkemáj heti egyszer -hal heti egyszer -csináltam zöldség pogácsát heti többször mert fagyasztható csirke/pulyka húsból natur fasirt heti kétszer is .. - egy éves kortól fõzelékhez bundás kenyér is tök jó feltét - sült párizsi, sült virsli heti egyszer
7 hónaposan, kb. 2*2-es kockát, eleinte minden másnap, késõbb minden nap. Nem reagált rá, hogy az ismerõs fõzelékben van valami más is, ezért gondolom, szereti :) ))
Utolsó vagyok: csirkemell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!