Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran fogamzásgátló (10 db)

Milyen gyakran lehet eltolni a vérzést, ha fogamzásgátlót szedek?

Gondolom, egy id? után már "bekavar". Belarát szedek.

Legjobb válasz: nincs igy, hogy milyen gyakran.... ezt csak egyszer-egyszer lehet, ezzel nem szabad jatszani... Ha pl nyaralni mesz oke, vagy az esküvöd lesz, vagy az evfordulotok lesz... de ezek azert nem mindennapos dolgok... nekem anno azt mondta az orvos, hogy evente mximum 1-2, de ha nem muszaj, azt sem.... en yadine-t szedtem

nincs igy, hogy milyen gyakran.... ezt csak egyszer-egyszer lehet, ezzel nem szabad jatszani... Ha pl nyaralni mesz oke, vagy az esküvöd lesz, vagy az evfordulotok lesz... de ezek azert nem mindennapos dolgok... nekem anno azt mondta az orvos, hogy evente mximum 1-2, de ha nem muszaj, azt sem.... en yadine-t szedtem
Szia! Ez egy jó kérdés, mert erre én is kíváncsi vagyok. Sokszor jó lett volna, de mindig le lettem beszélve, hogy az nem egészséges. De mondjuk az sem mindegy, hogy zsinórban akarod, hogy ne menstruálj mondjuk 2-3 hónapig, vagy csak 1szer-1szer elhalasztani. Mert az utóbbi az nem olyan vészes szerintem...persze azt is megfelelõ hosszúságú szünettel, hogy helyreálljon a szervezeted. De én csak végsõ esetben tennék ilyet, mert nem tudhatod hogy reagál a szervezeted...
A kérdező hozzászólása: Nem zsinórban, csak egyszer-kétszer, mondjuk tovább szedni a tabit (7 szemet), és így késõbbre tolni a mensit.
Hogy semmi bajod ne legyen, egy évben 1-2x csinálhatod meg úgy, hogy szünet nélkül beszedsz még egy levelet! De csak egyet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A betegtájékoztatóban azt írták, hogy egymás után max 3x lehet egymás után így elcsúsztatni a menstruációt. Nekem már volt olyan, hogy egyszer nem hagytam szünetet, de azért gyakran nem kísérleteznék vele. Már a rendes használattal is belekeverek a hormonháztartásomba. Szóval, ha 1x-2x elõfordul évente, hogy nem hagysz szünetet vagy csúsztatod, az szerintem még nem baj. L/20
Évente 1x.

Lányok! Milyen gyakran élveznek belétek amikor fogamzásgátlót szedtek és van olyan akinek több pasi is van az életében?

20 éves lány vagyok szedek tabit kíváncsi vagyok ki hányszor szeretkezik egy héten ill. több férfival van e viszonya egyszerre.

Legjobb válasz: egy héten annyiszor csinálhatod ahányszor kedved van/párod bírja/te bírod. Én azt mondom hogy a napi 1 az ideális, de heti 3 min. Az hogy több férfival... ha rendesen kimosod magad közöttük akkor nyugodtan, bár vigyázni kell mert így elkaphatsz valamit (függetlenül attól hogy mindenki egészséges) 25f

egy héten annyiszor csinálhatod ahányszor kedved van/párod bírja/te bírod. Én azt mondom hogy a napi 1 az ideális, de heti 3 min. Az hogy több férfival... ha rendesen kimosod magad közöttük akkor nyugodtan, bár vigyázni kell mert így elkaphatsz valamit (függetlenül attól hogy mindenki egészséges) 25f
minden egyes szexnél belém élvez a barátom, és egy van belõle hálistennek

Fogamzásgátló tabletta tényleg okoz cisztát? :SHa igen, milyen gyakran kell ezt műteni?

Fogamzásgátlót kaptam a családban fenálló ösztrogéntúltengés miatt(nagymama,édesanya).Azt olvastam egyes ciszták esélyét csökkentik, de másokat meg ez alakít ki? Akkor mot mit csináljak?:STapasztalatok? L19

Legjobb válasz: Nem okoz, csak okozhat. Esetek többségében magától elmúlik.

Nem okoz, csak okozhat. Esetek többségében magától elmúlik.
A kérdező hozzászólása: akkor merjemszedni?
Szerintem menj endokrinológushoz és tõle kérdzed meg, hogy milyen gyógyszert kell szedni.

Befolyásolja a fogamzásgátló hatását az hogy milyen gyakran vagyok együtt a párommal?

5hónapja szedek Cypromixet és arra lennék kíváncsi h nagyobb e az esélye h teherbe esek mellette gyakran vagyok együtt a párommal? mennyire befolyásolhatja ez a hatását?

Legjobb válasz: Én is azt szedem, és semmenyire nem befolyásolja a hatást az hogy hányszor szexeltek akár napi 24 órában szexelhettek a hatása akkor is ugyanaz véd... ezt nem tudjátok felülmulni.. hacsak abba nem hagyod a szedését..

Én is azt szedem, és semmenyire nem befolyásolja a hatást az hogy hányszor szexeltek akár napi 24 órában szexelhettek a hatása akkor is ugyanaz véd... ezt nem tudjátok felülmulni.. hacsak abba nem hagyod a szedését..
azért találták ki a tabit, hogy ne legyél terhes, ergó szexelj csak nyugodtan. De tegyük fel , hogy a tabi nem hat úgy ahogy kéne, akkor igen tényleg logikus, hogy minél többet dugtok annál nagyobb az esély a terhességre. Ha jól mûködik a tabi, akkor nem kell a ciklussal számolnod, mert totál kilövi azt.
NEM! Ez biztos! :)
Nem :)
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm mindenkinek a válaszokat:) megnyugodtam...
Hát max statisztikailag nagyobb rá az esélyed, hiszen ot az a 0, 001%, h teherbe ess! Szóval minél többet csinálod, annál több rá az alkalom, de a fogamzásgátló hatását nem befolyásolja.

Milyen gyakran éltek szexuális életet fogamzásgátló tabletta szedése mellett, ha komoly párkapcsolatotok van?

Legjobb válasz: megszakítással szoktunk együtt lenni minden péntek este :D 1 éve most már :D

megszakítással szoktunk együtt lenni minden péntek este :D 1 éve most már :D
2 éve vagyunk együtt. én másik városba járok egyetemre ezért csak hétvégén tudunk találkozni és akkor együtt lenni. akkor viszont minden nap 1x legalább.ha együtt alszunk akk többször
Hát nálunk 1 héten max 2-szer, ha együtt alszunk, akkor õ alszik én meg szenvedek... :(
Általában a napi 1 megvan:D Ritkán kimarad 1nap, de van amikor 3* is szeretkezünk egy nap. Lassan 1éve vagyunk együtt.

Fogamzásgátló mellett tapasztaltatok fejfájást? A fejetek melyik részén fájt, milyen gyakran jelentkezett, rendszeres vagy csak néha-néha?

Legjobb válasz: Vannak csajok akik nem bírják, komoly mellékhatásai is lehetnek, szóval érdemes lehet elmenned a nõgyógyászhoz, hogy keressetek valami mást, vagy egyszerûen állj le és térjetek át gumira.

Vannak csajok akik nem bírják, komoly mellékhatásai is lehetnek, szóval érdemes lehet elmenned a nõgyógyászhoz, hogy keressetek valami mást, vagy egyszerûen állj le és térjetek át gumira.
Nekem fáj a fejem... Bár nem tudom hogy attól van-e (ugyanis nem szedem) ... Jah és amúgy fiú vagyok :D
Hát, nekem rendszeresen fájt a fejem a fogamzásgátlótól, mert onnantól nem hivatkozhattam arra, hogy nincs óvszer. (Komolyra váltva: Nekem állítólag a fogamzásgátló miatt fájt a fejem, néha migrénesen, fõleg a tarkóm és a halántékom táján. De kétlem, hogy lenne összefüggés, mivel abbahagytam a gyógyszert, de most is ugyanez van.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm még a fiúnak is, bár lepontoztalak, bocsi:( nem tudom nekem mitõl van, 9 hónapja szedem a gyógyszert, de csak mostanában kezdte el ezt a marhaságot, és kéthetente jelentkezik, s kb.4 órán keresztül fáj, közben hányinger, szédülés, s minden van. szal nagyon rossz. de nem tudom mire fogni, régebb is voltak ilyen megmozdulások, de ez kezd rendszeressé válni
Olvasd el a tájékoztatót. Abban valószínûleg benne van, hogy fejfájást, migrént okozhat. (Legalábbis én akárhányat olvastam eddig, mindegyikben benne volt). Esetleg másik tablettával próbálkozz meg, vagy keressetek más védekezési módszert. De elõbb jó lenne meggyõzõdni róla, hogy tényleg a tabitól van-e.
Bocs, de most azt mondom, hogy igen, nekem is fáj, az mit segít rajtad? Honnan veszed, hogy pont a gyógyszertõl? Ha korábban is fájt a fejed, akkor azért fáj, mert hajlamos vagy rá. ha holnap benyilall a bal nagylábujjad, azt is a gyógyszerre fogod? Nem kell kényszeresen a tested reakciót figyelgetni és mindent a gyógyszerre fogni. Amúgy nekem ma konkrétan szétment a fejem, 3 fájdalomcsillapító mulasztotta el úgy ahogy. Most fogjam én is rögtön a gyógyszerre? (én is szedek foggátlót)
A kérdező hozzászólása: utolsó, képzeld kívülrõl fújom a betegtájékoztatót, s asszem a kérdésem még mindig ésszerûbb mint a férfiak teherbeesését firtató 13 kiscsávóé. és azért kérdeztem, mert minden tájékoztatóban benne van, h fejfájás, migrén, én arra lettem volna kíváncsi, h milyen rendszeresen, s mennyire erõs, aki erre válaszolt, megköszönöm szépen. hasznos volt. akik meg nem, azoknak jobb lett volna nem is koptatni a billentyûket

Milyen gyakran vizsgál a doki fogamzásgátló rendszeres szedésénél?

Ugy értem hogy van amikor csak felírja a következ? adagot de nem vizsgál ugye?

Legjobb válasz: A legtöbb doki nem vizsgál minden felírásnál. Felesleges is lenne 3 havonta. A lelkiismeretesebbje viszont az évi rákszûrésen kívül elküld laborba is, kér vérképet, egyebeket.

A legtöbb doki nem vizsgál minden felírásnál. Felesleges is lenne 3 havonta. A lelkiismeretesebbje viszont az évi rákszûrésen kívül elküld laborba is, kér vérképet, egyebeket.
Évente vizsgál, akkor csinál rákszûrést is.
Nekem negyedévente vizsgálat, félévente rákszûrés. az orvos lelkiismeretességétõl függ.
Ha nincs semmilyen panaszod, csak évente, a rákszûrés alkalmával vizsgál meg. Akkor pedig a lelkiismeretesebbje elküld laborra (vér- és vizeletvizsgálat) is. Ezért van, hogy a fogamzásgátlót - ha már egyszer a nõgyógyász kiválasztotta és felírta a neked megfelelõt, akár a házi orvosoddal is kiírathatod, elég évente menned a nõgyogyihoz.
én pl 2 évente járok nõgyógyászhoz, vagy úgy amikor ráveszem magam, háziorvossal iratom a tablettám, és õ évente vérvételre küld. minden tabletta felírásnál sosem vizsgál az orvos.
Azért ez a sose nagyon nem igaz, nekem 3 havonta írja fel és mindig vérvétel és vizsgálat, pedig semmi betegségem és kockázati tényezõm nincs, õ mindenkinél így csinálja. Nagyon függ az orvostól.
najóóó, akkor nem sose, csak értelmetlen...3 havonta vérvételre menni :S
Ott helyben megcsinálja, 2 napon belül küldi az eredményt. Bízom benne, mert alapos, azt sem engedi, hogy valakinek a háziorvos írkálja fel. Amilyen a háziorvosom, nem is bíznék benne...
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor majd meglátom :) , mert dokifüggõ. Azért köszi a válaszokat.

Azt hallottam, hogy a fokhagyma nagyon jó fogamzásgátló. Csak nem tudom, hogy mennyit kell belőle szedni ill. milyen gyakran? Hogy kell alkalmazni? Mint a tablettát vagy mint a hüvelykúpot?

kérlek segítsetek, nagyon fontos. Még sz?z vagyok, de már nagyon szeretné a barátom ha végre szexelnénk. 9/L

Legjobb válasz: napi egy kilót kell megenni és garantált a fogamzásgátlás,senki nem akar majd veled lefeküdni:)

napi egy kilót kell megenni és garantált a fogamzásgátlás, senki nem akar majd veled lefeküdni:)
Igen, az orrba kell, mert ott szívódik föl rendesen. Figyelj oda, hogy míg nem szívódik fel, addig a szádon vegyél levegõt!
Minden órában 1 fej foghagymát kell megenned, és lent is bekenni neked és barátodnak!Nagy élmény lessz!Sok sikert!:)
Elõszõr háromnapig vizeletbe kell áztati egy kg fokhagymát, majd a párod ürülékében gontosan szét kell morzsolgatni és kint hagyni a napon egy hétig aszalódni. Ezután kis golyókat kell belõle gyúrni és az orrodba kell tömködni minden nap kettõt. Fontos, hogy ugyanabban az órában csináld, minden nap! És ne feledkezz meg idõben gondoskodni a következõ adagról, nehogy elfogyjon!!!
A dolog a barátod érzékenységétõl függ. Ha vámpír, elég, ha csak az ajtóban felakasztasz egy füzérrel, akkor a közeledbe sem megy és mint tudjuk ez a legbiztosabb módszer. A következõ: (ha mégsem vámpír) minden randi elõtt rágj el 40-50 deka fokhagymát és csók elõtt lehelj rá teljes erõdbõl. Ha még ez is kevés és közeledni próbál, péppé tört fokhagymával kend be a fütyijét, jó erõsen. Hüvelykúpként te is használhatod emellett kiegészítõ védekezésként. Ha ez sem válna be, keress másik pasit, mert ez nem normális :D
Minden nap egy fej foghagymát a két térded közé kell tenni és jó erõsen szorítani. Tuti a hatás!
az elején azt hittem komoly ez a kérdés de amikor láttam hogy 9/L hát akkor nagyot röhögtem és hoppá Humor kategória! xD
Vicces és egyben nagyon elszomorító hogy egy 9 éves kislánynak azon jár az esze, hogy de jó lenne már baszni. Uramisten.
A kérdező hozzászólása: A válasz megírásának idõpontja: ma 14:08 egyenlõre nem akarjuk a nazális szexet. akkor is az orrba kell dugni?
rendben, egy újabb kamu kérdés
Emberek! Nézzétek már a kategóriát! HUMOR! Ez itt a mai fiatalság cinikus kifigurázása. :D Persze ez csak az akadékoskodóknak szólt. :)

Milyen gyakran lehet fogamzásgátló tablettát cserélni?

Novynettet szedtem 2 évig, de nem múltak a pattanásaim, ezért irattam újat a dokival. 3 hónapja szedek Regulont, de azt hiszem ez sem vált be a pattanások terén, s?t néha barnás folyásom is van töle.. Irathatok ki ilyen rövid id?n belül újat? Vagy majd megszokja a szervezetem?

Legjobb válasz: Mindenképp dokival beszélj errõl! Menj vissza a nõgyógyászhoz, mondd el a panaszaidat, s a legjobb, ha õ dönti el, hogy mi legyen!

Mindenképp dokival beszélj errõl! Menj vissza a nõgyógyászhoz, mondd el a panaszaidat, s a legjobb, ha õ dönti el, hogy mi legyen!

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok és gyakran vannak hőhullámaim, éjszaka izzadok és sokszor hideg időben is. Nehezen alszom. Levert vagyok és kedvetlen. 8 év után abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Milyen testi változásokra számíthatok? Remifemint szed

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok és gyakran vannak hőhullámaim, éjszaka izzadok és sokszor hideg időben is. Nehezen alszom. Levert vagyok és kedvetlen. 8 év után abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Milyen testi változásokra számíthatok? Remifemint szedek segít a változás átvészelésében? Esetleg ön tud valamit ajánlani? Köszönöm válaszát. Tisztelettel, R.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében biztosan nem hormonhiány okozza a hőhullámokat. Javaslok egy endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében biztosan nem hormonhiány okozza a hőhullámokat. Javaslok egy endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!