Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran etetni egy (3 db)

Milyen gyakran kell etetni egy si-cu kutyust?

Sajnos sokat van egyedül a lakásban, mert a munkámból kifolyólag utazgatnom kell. Ilyenkor általában a testvéremet kérem meg, hogy gondoskodjon róla. Mit és mennyit ehet, hogy a körülményekhez képest egészséges maradjon? Elég e számára az alkalmankénti fél óra foglalkozás? A kiskutya fél éves.

Legjobb válasz: Naponta kell etetni. Bár még csakorlatilag kölyök, tehát jobb lenne neki, ha legalább kétszer kpna enni egy nap. Az alkalmankénti fél óra semmiképp nem elég neki. Naponta legalább kétszer le kellene vinni sétálni (inkább többször), és órákat kellene vele foglalkozni a sétákon kívül is. Hogyan fog így szocializálódni szegény? Jobb lenne inkább olyan helyet keresni neki, ahol családdal tud együtt élni. Legalább olyankor, amikor te nem vagy otthon. Tesódék nem tudják magukhoz venni? Vagy akkor már inkább keress neki másik gazdit.

szegénykém... :S nagyon sajnálom ezt a kiskutyát, fél éves, naponta 4-5x kéne levinni sétálni, 2x kéne enni adni neki, prémium minõségû kölyöktápot kistestû kutyának, súlyától függõen... alkalmanként fél óra foglalkozás az mit takar pontosan? mennyi az a sok idõ, amit egyedül tölt?
Naponta kell etetni. Bár még csakorlatilag kölyök, tehát jobb lenne neki, ha legalább kétszer kpna enni egy nap. Az alkalmankénti fél óra semmiképp nem elég neki. Naponta legalább kétszer le kellene vinni sétálni (inkább többször), és órákat kellene vele foglalkozni a sétákon kívül is. Hogyan fog így szocializálódni szegény? Jobb lenne inkább olyan helyet keresni neki, ahol családdal tud együtt élni. Legalább olyankor, amikor te nem vagy otthon. Tesódék nem tudják magukhoz venni? Vagy akkor már inkább keress neki másik gazdit.
Megkérdehetem miért vállaltál kutyát?? Egész nap egy lakásban van fél órátfoglalkoznak vele akkor se a gadája, sétálni kiviszi le?Ha egyálltalán leviszi valaki??! Minimum 2-er kell egy nap enni adni neki.
Miért van kutyád? Nem értem...
Neked kaktusz kellene, nem kutya. :-( Már bocs. Egy féléves kiskutyát naponta kétszer kellene etetni, és naponta 4x-5x levinni, amibõl kettõ hosszabb séta legyen. Ez egyébként nem a kutya fajtájától (csivava vagy shi-tzu) hanem az ÉLETKORÁTÓL függ. Az én menhelyi keverékemet is pont olyan gyakran kell etetni, sétáltatni, foglalkozni vele, mint a legkiválóbb tenyészkutyát.
Ha ennyire nem tudsz foglalkozni egy kutyával akkor minek kellett neked? Napi 2x kell neki enni adni, és sokat foglalkozni vele!!! Mi a kutyáinkkal napi 2 órát foglalkozunk, de 1 órát mindenképp ha kevesebb idõnk jut rájuk aznap. Persze hétvégén többet mint 2 óra. Szerintem add inkább oda a kutyust, aki tud is vele foglalkozni, és nem csak dísznek tartja!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Édesapámnak vettem a kutyust, mert õ mindig otthon volt, de sajnos két hete elhunyt. Próbáltam magammal vinni, de nem marad meg a kocsiban. Reggel mielõtt dolgozni megyek, megetetem, és csak este érek haza. A köztes idõben a testvérem és a barátnõje foglalkozik vele kb. fél órát, esetleg egy órát, attól függõen, mikor mennek dolgozni. A tesóm nem tudja magához venni, mert a nagymamával lakik, és õ nem szereti a kutyákat, eladni pedig azért nem szeretném, mert legalább van társaságom, amikor hazamegyek. Nehéz egyedül, mióta apum meghalt. Tudom, hogy ez így nem megoldás, de bízom benne, hogy elõbb-utóbb sikerül "megnevelnem", hogy ne ugráljon az ölemben, amíg vezetek, és akkor magammal tudom vinni. Még egyszer köszömöm a válaszokat.
Sajnálom. Mi staffunk is mindig vezetésközben közénk mászott, mert neki fontos, hogy lásson mindent, de ez baleset veszélyes fõleg h. már nem éppen kisdarab:D A kutyaoktatónk azt mondta, hogy lapos pórázra(nem bõr) kössünk csomót, úgy hogy a pórázon a csomó az autón kívûl legyen és úgy csukjuk be az ajtót, és a pórázra a csomót olyan helyre kell tenni, hogy a kutya kényelmesen tudjon ûlni, és ne úgy hogy húzza a nyakát. Remélem érted valamennyire. Nálunk teljesen bevált. Vége lett a vezetés közbeni közénkugrálásának.
Hát így már kicsit máshogy hangzik :-) Ha le tudod vinni reggel és este és a tesód is leviszi sétálni napközben, akkor tulajdonképpen nincs nagy gáz. Persze jobb lenne több idõ a kutyusra, de így már nem hangzik olyan rosszul, mint az elején. Menj be egy Fressnapfba, ott tudnak neked segíteni, hogy ilyen kutyusnak milyen táp lenne a legmegfelelõbb, illetve tudnak neked esetleg tanácsot adni, hogy hogyan tudnád magaddal vinni a kutyust napközben. Próbáld meg hétvégente szoktatni az autóhoz. Még elég siatal, megszokná azt az életmódot. Lehet kapni külön autóba való pórázt, amivel ki lehet "kötni", vagy megpróbálhatsz valamilyen szállítóboxot is, amiben ellenne a kocsiban is. Remélem tudtam még valamennyit segíteni. /harmadik, 11:13-as voltam/
egy fél éves kiskutyával rengeteget kell foglalkozni, én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a kutya érdekeit is szem elõtt kéne tartani, mert az, hogy egy kölyök egész nap egyedül van otthon, leszámitva azt az alig fél órát:S szerintem ultragáz... lehet venni kutyaszállitó boxot, biztonsági övet kutyáknak, és hozzá kell szoktatni az utazáshoz... amúgy nekem is shih-tzum van... társasági kutyák, nem jó nekik, ha sokat vannak egyedül...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is azt szeretném, ha magammal tudnám vinni, mert senkinek nem jó ez a helyzet, fõlem a kutyusnak nem. Még egyszer köszönöm a segítséget.

Milyen gyakran kell etetni egy sárgafülű és egy nelson ékszerteknőst?

Legjobb válasz: Amíg kicsik, addig naponta egyszer, de ha már nagyok, akkor heti kétszer-háromszor elég. De õk is olyanok, mint bármelyik más állat, ahányszor adsz neki kaját, annyiszor eszik, csak arra kell vigyázni, hogy el ne hízzanak.

Amíg kicsik, addig naponta egyszer, de ha már nagyok, akkor heti kétszer-háromszor elég. De õk is olyanok, mint bármelyik más állat, ahányszor adsz neki kaját, annyiszor eszik, csak arra kell vigyázni, hogy el ne hízzanak.
nekem sárgafülû volt és naponta etettem de az igaz hogy nagyon tudnak enni, akármennyit befalnának... és tényleg elhízhat
A nelson ékszerteknösök igénylik a napi 3-szori étkeztetést, nagyon aranyos példányok, ékszerteknösök között elég robosztus jószágnak számítanak...sõt hatalmas, fantasztikusan izmos testfelépitésük van
Megkérdezhetem hogy a Nelson-t menyi pénzér vettétek vagy mennyiért tudok egy olyant beszerezni?És mellé rakhatom-e a sárga fülûm mellé?
30 s alatt gyorsul fel
Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes! Mivel õ a hideg vizet szereti, ezért fûtõ nem kell. A szûrõt az akvárium méretéhez válaszd, a növények pedig "aranyhaltûrõek" legyenek! :) De majd jönnek azok akik jobban értenek hozzá és részletezik! :)
20 literes akváriumban aranyhalat tartani állatkínzás.Ajándékozd el, ha nem tudod megteremteni a tartásához elengedhetetlen minimumot, az-az társakat, legalább 100literes akváriumot szûrõvel, vízinövények, világítás, stb.Az utolsó hozzászólónak pedig csak annyit, hogy rossz helyre írt, ez itt az akvarisztikai rovat.
úgy tudom kizárólag egyszarvú húst eszik másba belepusztul...
"Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes!" Persze inkább 3 m3-es egy halnak nem?.... Egy aranyhalnak simán elég 20 literes akvárium is, minden további nélkül meglesz benne. Bár több hal azért nem nagyon javasolt... Nekem 4 hal van egy 30 literesben, teljesen jól megvannak... Kérdezõ, etetni elég napi 1x és akkor is nagyon keveset. 1 halnak végképp nem kell sok élelmet beszórni, mert nem eszi meg vagy ha megeszi akkor igen hamar kinövi a 20 litert. Állatkereskedésbe ha bemész nézz haltápot, én Serát szoktam venni, egy nagy hengeres 1000 ft körül van de rengeteg ideig elegendõ. A vízcsere tényleg attól függ miylen jól szellõzik és mennyi fény éri, én akkor szoktam ha látom, h kezd algásodni.
mire jó a koplaló nap?
Valóban 100 liter a legkevesebb, de 150-ben kellene inkább tartani, hiszen társas, szociális lény, jó, ha 3-an 4-en vannak. Nagyon erõs szûrés kell hozzájuk, óránként fogasd meg az akvárium térfogatának 10X-esét, tehát olyan 1000 liter/óra az alap. Emelett hetente 30% vízcsere szükséges. Ez ekkora akváriumnál elég sok, ezért szokás külsõ szûrõt használni, aminek viszont elég húzós az ára. Világításból kellene olyan 30 watt, az alatt már lehet tartani anubiast, hólyagos vízikelyhet, jávai mohát, microsoriumot, cryptocoryne-ket. Az etetés nagyon fontos tényezõ az aranyhalaknál, mert érzékenyek a gyomrukra. Etesd õket aranyhalaknak való táppal, illetve forrázott, darált zöldségekkel: kukorica, borsó, spenót, répa, cukkini, saláta, uborka, paprika - ezeket mind- mind imádják, ha elég puha a számukra. Felváltva etesd õket naponta egyszer, egyik nap ezt, másik nap a tápot kapják. Heti 1 nap pedig koplaló nap.
# 7/14 Honnan tudod, hogy állatkínzás? Megkérdezted a halat és õ mondta??? Háh, te jó ég! Nekünk 2 db van és tök jol megvannak egy 35 literes akváriumban! Most még csak 5 centisek, de ha nagyobbak lesznek majd akkor kapnak egy nagyobb akváriumot is!De ne röhögtessetek már, 3 halnak 200 literes akvárium!? :D Ez vicc! Ez olyan mintha három embernek kéne minimum egy 500 nm-es ház, hogy jol éljenek egymással! Ekkora hülyeséget!!!
Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, .
Hogy megértsd miért beszéltem állatkínzásról.
Minden attól függ mekkora az akvárium, milyen felszerelések vannak benne, mennyi növény, fény, miel van együtt stb.
szerintem vegyél neki egy másik aranyhalat... aztán vagy dugnak vagy megeszi
A kérdező hozzászólása: 20 literes akváriumban van igy kaptuk, levegõztetõ van benne egy mû növény meg kavicsok. mindenképpen jövö héten veszek enki nagyobb akváriumot.mik kellenek hozzá
" Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, ." Te el****ott hülye gyerek! Okoskodtok itt tahók! 40-60 cm-re nõ meg. Ha eteted rendesen. El lesz az a 20 literesbe is. Semmi baja nem lesz. Ha meg már nagyobb lesz elhihetitek vesz neki nagyobb akváriumot. A kérdést válaszoljátok meg normálisan ne okoskodjatok idióták módjára!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!