Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran etetni (19 db)

A tarisznyarákot milyen gyakran kell etetni, és milyen kajákkal?

Legjobb válasz: Adhatsz neki kagylókat vagy az állatkereskedésben vehetsz fagyasztott halat, de van amikor árulnak külön erre a célre guppi ivadékot is. Hogy milyen gyakran nem tudom. csak jó érzéssel annyit mondhatok h naponta 1x 2x..

Adhatsz neki kagylókat vagy az állatkereskedésben vehetsz fagyasztott halat, de van amikor árulnak külön erre a célre guppi ivadékot is. Hogy milyen gyakran nem tudom. csak jó érzéssel annyit mondhatok h naponta 1x 2x..
A kérdező hozzászólása: Több helyrõl is hallottam, hogy zöldségeket, gyümölcsöket is ehet, csak feldolgozott ételt ne. Ez igaz?

Mennyit és milyen gyakran kell etetni?

A kiskutyám 8hetes Yorki.

Legjobb válasz: gondolom a tenyésztõ adott tápot, azzal kell etetni. Gondolom azt is elmondta ha váltassz azt hogy kellés azt is hányszor etesd.

gondolom a tenyésztõ adott tápot, azzal kell etetni. Gondolom azt is elmondta ha váltassz azt hogy kellés azt is hányszor etesd.
Én napi kétszer adok a kölykömnek enni, aki egy 2, 5 hónapos németjuci. :) Nekem napi 300 g vízbe picit áztatott tápot kap (szuper prémium, junor), mást nem. Ezt osztom el két felé (reggel 150 g és este 150 g). Így nem is sovány de nem is kövér, hogy az izületeit ne terheljem túl. A felnõtt csivavám szintén (szuperprémium adult) tápot kap, abból napi 100 g-ot. De csak egyszer, este. Neki ez tökéletesen elegendõ. Én azt ajánlom, hogy te is vegyél prémium junior tápot, annak a hátoldalára fel van vezetve, hogy mennyit adj a kutyusnak Természetesen ez lehet picit eltérõ.
második vagyok.. lehetõleg ne chappy, pedigree és társai legyenek... Azok fo*ok
Napi 2-3x.Vegyél neki junior tápot.Tök mindegy milyen.
8 hetesnekminek ajánlotok junior tápot? neki még 2 hónapig puppy kell
nekem junior tápot kapott a németjuci, már 7 hetesen is
az a te saját problémád (és a kutyádé) de ne ajánlgasd. ebben a korban még más összetétel kell mint késõbb.
A kérdező hozzászólása: egynap hányszor etessem a kutyust ?
Az enyém eddig puppy tápot kapott, most fogyott el. Most már juniort vettem neki. 4 hónapos, úgyhogy egy 8 hetes kutyánák biztos hogy puppy kell még. A zacsin rajta van hogy mennyit kell adni, egy táblázatban. Ez attól függ hogy hány kiló és hány hetes. Nekem azt mondta a tenyésztõ hogy 6 hónapos koráig napi 3 szor etessem. Utána 2 szer. Nagytestû, ezért maradunk a kettõnél felnõtt korában is.

Mit tegyek a madáretetőbe? Mit szeretnek a madarak, és kb milyen gyakran kell etetni a madarakat

Legjobb válasz: Apró szemû szotyi. Ha sokan vannak akkor és fogy elég gyorsan a mag érdemes étolajos üvegbõl automata önetetõt csinálni. Nálam 5 literes volt kitéve úgy két éve. Volt amikor csak 2 napig volt elegendõ a benne lévõ mag. Azóta sajnos csökkent jelentõsen a madár állomány. Ami fontos: ha már elkezdted etetni a madarakat akkor tavaszig etesd. Különben elpusztulnak. Hozzászoknak a te általad kitett magvakhoz és nem mennek rovarokat, más magvakat keresni.

Apró szemû szotyi. Ha sokan vannak akkor és fogy elég gyorsan a mag érdemes étolajos üvegbõl automata önetetõt csinálni. Nálam 5 literes volt kitéve úgy két éve. Volt amikor csak 2 napig volt elegendõ a benne lévõ mag. Azóta sajnos csökkent jelentõsen a madár állomány. Ami fontos: ha már elkezdted etetni a madarakat akkor tavaszig etesd. Különben elpusztulnak. Hozzászoknak a te általad kitett magvakhoz és nem mennek rovarokat, más magvakat keresni.
Cinkéknek, pintyeknek olajos magvakat (szotyi, kendermag, tökmag, NEM SÓZOTT, NEM AVAS!!), esetleg faggyúgolyót (ha elég hideg van és nem romlik meg fél nap alatt). Verebeknek, galamboknak kölest (amit pl. a papagájok esznek). Rigóknak, vörösbegyeknek almát, sárgarépát.
Magvakat kell neki adni! Vagy raksz a madáretetõ szélére szalonnát azt nagyon szeretik! Attól függ amúgy hogy a kinti madarakra gondolsz vagy a bentire? Kintinél elég egy nap egyszer adni de ha látod hogy a madáretetõbõl kifogytak a magvak akkor nyugodtan adhatsz neki!A bentinél meg nem tudom! Remélem tudtam segíteni!
Utolsóhoz annyit fûznék hozzá: Igen, így van, folyamatosan. KORA TAVASZIG. Amint elkezdenek fiókát nevelni, a magas zsír-és fehérjetartalmú, könnyen megszerezhetõ etetõi magokat is behordhatják a pár napos fiókáknak, akiknek viszont a szervezete képtelen ezt megemészteni és egész fészekaljak pusztulhatnak el! Tehát: jó, ha etetsz, de amint tavaszodik és megindul a költés (onnan veszed észre, hogy elkezdenek fergetegesen énekelni a madarak a parkokban) le kell állni, etetõket beszedni. Hadd fogjanak kukacokat.
Vigyázz: ha elkezded etetni õket, akkor folyamatosan etetni kell, mert rászoknak, egyben elszoknak a természetes életmódjuktól!
csakis kizárolag brassói apropecsenyét adjál nekik a magoktol felpuffadnak és beledöglenek =/
Mi a piacon szoktunk venni ilyen fekete színû, apró szemû napraforgómagot, ami direkt az állatok számára eladó és ezért jóval olcsóbb, mint a másik fajta. Na, azt imádják, pár nap alatt kifosztják az etetõt :) .
Én konkrétan cinegéknek szoktam kirakni fekete magot, és sertés zsírt pici tálkába.Imádják naponta többször is rakok ki az ablakom párkányára.Rengetegen jönnek.Imádom õket.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm , sokat segítettetek.
Én madaraknak való makuka. Meg lehet kapni ilyen faggyús gömböt madaraknak 100Ft azt is nagyon szsretik meg szalonna bõr.
Valójában a madarak etetése a hófödte, és a fagyos napokon szükséges. Amikor nincs se hó, se fagy megtalálják a természetes táplálékaikat és a telerakott etetõt sem keresik fel. A hó + 5 Celsius fokig megmarad, ezért fontos a hófödte, de nem fagyosa napokon is eteni a madarakat.


Törpe szívóharcsákat milyen gyakran kell etetni és mivel?

Mennyi ideig vannak el az algán, mikor kell nekik valami más?

Legjobb válasz: Szúnyoglárva vagy tubi pont nem jó nekik, növényevõk. Igazából mindig etetni kell õket, csak algán lefogynak, és a boltban általában már eleve csontsoványak vannak.A Tetra tabimin tápot és az összes spirulinás tablettát szeretik, de imádják a konzerv vagy forrázott zöldségeket is.

Szúnyoglárva vagy tubi pont nem jó nekik, növényevõk. Igazából mindig etetni kell õket, csak algán lefogynak, és a boltban általában már eleve csontsoványak vannak.A Tetra tabimin tápot és az összes spirulinás tablettát szeretik, de imádják a konzerv vagy forrázott zöldségeket is.
addig vannak algán amíg nem adsz nekik enni. Minden nap, és fagyasztott szúnyog lárvát vagy tubit.
Én etetem a többi halat is, de azt még sose láttam hogy a szívóharcsák ettek volna a halkajából. Azt láttam csak, hogy algát esznek az üvegrõl, a növényekrõl, meg a korhadt levelet ették és a vasfának a rostjait.
Lehet hogy akkor nekem a garnéla kajából nyerik, amit az alga tablettából kéne nyerniük, vagy pedig sok az algám.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A zöldségeket mekkorára kell vágni, hogy meg tudják enni?
Nem kell felvágni, csak puhára kell párolni. Vagy a konzervet egybõl lehet adni nekik. Nálam a konzerv bébirépa és a forrázott spenót a kedvenc.

Milyen gyakran kell etetni egy si-cu kutyust?

Sajnos sokat van egyedül a lakásban, mert a munkámból kifolyólag utazgatnom kell. Ilyenkor általában a testvéremet kérem meg, hogy gondoskodjon róla. Mit és mennyit ehet, hogy a körülményekhez képest egészséges maradjon? Elég e számára az alkalmankénti fél óra foglalkozás? A kiskutya fél éves.

Legjobb válasz: Naponta kell etetni. Bár még csakorlatilag kölyök, tehát jobb lenne neki, ha legalább kétszer kpna enni egy nap. Az alkalmankénti fél óra semmiképp nem elég neki. Naponta legalább kétszer le kellene vinni sétálni (inkább többször), és órákat kellene vele foglalkozni a sétákon kívül is. Hogyan fog így szocializálódni szegény? Jobb lenne inkább olyan helyet keresni neki, ahol családdal tud együtt élni. Legalább olyankor, amikor te nem vagy otthon. Tesódék nem tudják magukhoz venni? Vagy akkor már inkább keress neki másik gazdit.

szegénykém... :S nagyon sajnálom ezt a kiskutyát, fél éves, naponta 4-5x kéne levinni sétálni, 2x kéne enni adni neki, prémium minõségû kölyöktápot kistestû kutyának, súlyától függõen... alkalmanként fél óra foglalkozás az mit takar pontosan? mennyi az a sok idõ, amit egyedül tölt?
Naponta kell etetni. Bár még csakorlatilag kölyök, tehát jobb lenne neki, ha legalább kétszer kpna enni egy nap. Az alkalmankénti fél óra semmiképp nem elég neki. Naponta legalább kétszer le kellene vinni sétálni (inkább többször), és órákat kellene vele foglalkozni a sétákon kívül is. Hogyan fog így szocializálódni szegény? Jobb lenne inkább olyan helyet keresni neki, ahol családdal tud együtt élni. Legalább olyankor, amikor te nem vagy otthon. Tesódék nem tudják magukhoz venni? Vagy akkor már inkább keress neki másik gazdit.
Megkérdehetem miért vállaltál kutyát?? Egész nap egy lakásban van fél órátfoglalkoznak vele akkor se a gadája, sétálni kiviszi le?Ha egyálltalán leviszi valaki??! Minimum 2-er kell egy nap enni adni neki.
Miért van kutyád? Nem értem...
Neked kaktusz kellene, nem kutya. :-( Már bocs. Egy féléves kiskutyát naponta kétszer kellene etetni, és naponta 4x-5x levinni, amibõl kettõ hosszabb séta legyen. Ez egyébként nem a kutya fajtájától (csivava vagy shi-tzu) hanem az ÉLETKORÁTÓL függ. Az én menhelyi keverékemet is pont olyan gyakran kell etetni, sétáltatni, foglalkozni vele, mint a legkiválóbb tenyészkutyát.
Ha ennyire nem tudsz foglalkozni egy kutyával akkor minek kellett neked? Napi 2x kell neki enni adni, és sokat foglalkozni vele!!! Mi a kutyáinkkal napi 2 órát foglalkozunk, de 1 órát mindenképp ha kevesebb idõnk jut rájuk aznap. Persze hétvégén többet mint 2 óra. Szerintem add inkább oda a kutyust, aki tud is vele foglalkozni, és nem csak dísznek tartja!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Édesapámnak vettem a kutyust, mert õ mindig otthon volt, de sajnos két hete elhunyt. Próbáltam magammal vinni, de nem marad meg a kocsiban. Reggel mielõtt dolgozni megyek, megetetem, és csak este érek haza. A köztes idõben a testvérem és a barátnõje foglalkozik vele kb. fél órát, esetleg egy órát, attól függõen, mikor mennek dolgozni. A tesóm nem tudja magához venni, mert a nagymamával lakik, és õ nem szereti a kutyákat, eladni pedig azért nem szeretném, mert legalább van társaságom, amikor hazamegyek. Nehéz egyedül, mióta apum meghalt. Tudom, hogy ez így nem megoldás, de bízom benne, hogy elõbb-utóbb sikerül "megnevelnem", hogy ne ugráljon az ölemben, amíg vezetek, és akkor magammal tudom vinni. Még egyszer köszömöm a válaszokat.
Sajnálom. Mi staffunk is mindig vezetésközben közénk mászott, mert neki fontos, hogy lásson mindent, de ez baleset veszélyes fõleg h. már nem éppen kisdarab:D A kutyaoktatónk azt mondta, hogy lapos pórázra(nem bõr) kössünk csomót, úgy hogy a pórázon a csomó az autón kívûl legyen és úgy csukjuk be az ajtót, és a pórázra a csomót olyan helyre kell tenni, hogy a kutya kényelmesen tudjon ûlni, és ne úgy hogy húzza a nyakát. Remélem érted valamennyire. Nálunk teljesen bevált. Vége lett a vezetés közbeni közénkugrálásának.
Hát így már kicsit máshogy hangzik :-) Ha le tudod vinni reggel és este és a tesód is leviszi sétálni napközben, akkor tulajdonképpen nincs nagy gáz. Persze jobb lenne több idõ a kutyusra, de így már nem hangzik olyan rosszul, mint az elején. Menj be egy Fressnapfba, ott tudnak neked segíteni, hogy ilyen kutyusnak milyen táp lenne a legmegfelelõbb, illetve tudnak neked esetleg tanácsot adni, hogy hogyan tudnád magaddal vinni a kutyust napközben. Próbáld meg hétvégente szoktatni az autóhoz. Még elég siatal, megszokná azt az életmódot. Lehet kapni külön autóba való pórázt, amivel ki lehet "kötni", vagy megpróbálhatsz valamilyen szállítóboxot is, amiben ellenne a kocsiban is. Remélem tudtam még valamennyit segíteni. /harmadik, 11:13-as voltam/
egy fél éves kiskutyával rengeteget kell foglalkozni, én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a kutya érdekeit is szem elõtt kéne tartani, mert az, hogy egy kölyök egész nap egyedül van otthon, leszámitva azt az alig fél órát:S szerintem ultragáz... lehet venni kutyaszállitó boxot, biztonsági övet kutyáknak, és hozzá kell szoktatni az utazáshoz... amúgy nekem is shih-tzum van... társasági kutyák, nem jó nekik, ha sokat vannak egyedül...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is azt szeretném, ha magammal tudnám vinni, mert senkinek nem jó ez a helyzet, fõlem a kutyusnak nem. Még egyszer köszönöm a segítséget.

Milyen gyakran kell etetni az almacsigát?

Legjobb válasz: Nincs más az akváriumban.

A kérdező hozzászólása: Nincs más az akváriumban.
Kb 1 hónapban 2-3 szor. Én legalább is így etetem és nekem is csak csiga van benne.
Elsõ, ezt nem tudom, mi másképp etetjük õket, mondjuk zebra csiga van inkább, alga nincs. Régen volt alma csiga is. Ha nincs más az akvában akkor egyszerûbb a dolog, ha van más zöldségevõ mellette akkor nehézkes. 12 órát lehet bennhagyni a zöldséget, mondjuk hétfõ reggel beteszed a salátát alga kaparó mágnessel az üvegre rögzíted, este kiveszed, kedd, szerda kimarad, csütörtök megint beteszed. Ha látsz növényi sérülést akkor sûrûbbre kell venni egy nappal és csak 6 órát hagyd benn, az üvegre rögzítsd vagy a közelébe mivel megy fel levegõért rendszeresen. Figyelni kell eszi e a növényeket annak függvénye a gyakoriság. Ha van sok alga akkor heti egyszer elég, havi 3-4 alkalom, de nálad nem hiszem, hogy van.
Az 1. Vagyok. Ti hogy etetitek? Így ahogy leírtad?
Nincs algám az akváriumba, most sikerült eltalálni mindegyik akváriumot, nincs mit enni a csigáknak, ilyen esetben így adunk ahogy leírtam, ha van zöld alga az üvegen akkor nem kell neki annyit adni. Ha nincs mit enni neki akkor kikezdi a növényeket, mivel haltápot nem szór be a kérdezõ az akvába, nincs más benne. De lehet haltáp is, ha vannak vetélytársak az aljzaton akkor azok feleszik elõle, mondjuk páncélos harcsák, akkor is etetni kell, sûrûbben ha nincs alga.
A kérdező hozzászólása: Mekkora ötlet ez az algakaparós rögzítés, köszönöm. :D
"Mekkora ötlet ez az algakaparós rögzítés, köszönöm. :D" Mindent fel lehet rakni vele, ki kell egy kicsit egy részét lapítani. Az uborkánál levágsz egy szeletet, majd bevágod, pár milis szelés legyen, hasonló mint egy nyitott könyv a vékony rész kerül a mágnes és az üveg közé. Nem kell teljesen szétnyitni. Én régóta rakom ezzel, örülök, hogy adtam egy tippet:) Nõvéremé az ötlet.
A kérdező hozzászólása: :D

Milyen gyakran kell etetni a guppikat?

Van négy guppim és egy algaev?m. Milyen gyakran, és mennyit kell enniük?

Legjobb válasz: Napi 1x heti 6x. És csak annyit amennyit elfogyasztanak 1-2 perc alatt.

Napi 1x heti 6x. És csak annyit amennyit elfogyasztanak 1-2 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!
minden nap leülsz az akvárium elé és 2 percen keresztül csipetnyi kaját adagolsz nekik de ahogy látod h már nem eszik a 2 percen belül akkor már abba is hagyhatod.. keveset adj nekik és azt ismételgesd ne sokat egyszerre mert a nagyrészét a szûrõ beszívja akkor..
Ne sokat. Néhány halnak egy csipetnyi is elég, a hal állandóan enni, sok feneketlen gyomrú bélpoklos :) Amit egy perc alatt maradéktalanul elfogyasztanak, untig elég. Az algázónak lámpaoltás után adj egy kevés forrázott zöldséget, ha marad, másnap reggel vedd ki. 10-12 óránál tovább ne hagyd bent. Bár a növényi eredetû táplálék kevésbé terheli a vizet, az is bomlik, leronthatja a vízminõséget.
*állandóan enne akart lenni, mint valami kínai, olyan lett az ott :-)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!

Pink dánióim vannak de sajnos nem tudom milyen gyakran kell etetni őket?

van hozzájuk neonhalam is azokat csak reggelente etetem.

Legjobb válasz: A dániók is kb annyit esznek mint a neonok, szerintem ezzel nincs probléma... probléma viszont azzal van hogy ezek a szegény állatkák "gonosz megalománás, magukat istennek hiszõ Japán kutatók" készítették mégpedig úgy hogy medúzagént ültettek beléjük. tartásuk,méinkébb szaporodásuk nem igazán etikus. Szépen kérlek ne vedd bántásnak, ez inkább a kereskedõk hibájából alakult igy. mondjuk ez szubijektív vélemény.Ettõl még ugyanúgy szeresd halaid és próbáld a lehetõ legjobb körülményeket biztosítani nekik,legalább így kapnak egy kis kárpótlást azért mert ílyen természetellensesre "csúfították" õket és szüleiket :) remélem tudtam segíteni :)

A dániók is kb annyit esznek mint a neonok, szerintem ezzel nincs probléma... probléma viszont azzal van hogy ezek a szegény állatkák "gonosz megalománás, magukat istennek hiszõ Japán kutatók" készítették mégpedig úgy hogy medúzagént ültettek beléjük. tartásuk, méinkébb szaporodásuk nem igazán etikus. Szépen kérlek ne vedd bántásnak, ez inkább a kereskedõk hibájából alakult igy. mondjuk ez szubijektív vélemény.Ettõl még ugyanúgy szeresd halaid és próbáld a lehetõ legjobb körülményeket biztosítani nekik, legalább így kapnak egy kis kárpótlást azért mert ílyen természetellensesre "csúfították" õket és szüleiket :) remélem tudtam segíteni :)
Medúzagént: bocsi fáradt voltam egy rózsaszín korall gént.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi :)
Napi 1x elég enni adni nekik, csak annyit amit 1 percen belül elfogyasztanak. De vegyél nekik fagyasztott kaját is, és abból egy picit vágj le késsel, a többit meg a mélyhûtõbe rakd vissza. Tehát ne csak száraz lemezes kaján tartsd õket.
A kérdező hozzászólása: oké köszi

Milyen gyakran kell a verébfiókát etetni?

Találtam egy verébfiókát, tolla már van, viszont repülni még nem tud. Adtam neki vizet fecskend?b?l, meg vettem neki csontkukacot, csak azt nem tudom, hogy milyen gyakran etessem.

Legjobb válasz: Amikor csak tudod, vagy amikor kér. Ki fogja tátani a csõrét, ha éhes, és csipogni fog.

Amikor csak tudod, vagy amikor kér. Ki fogja tátani a csõrét, ha éhes, és csipogni fog.
A kérdező hozzászólása: Adtam neki egy jókora csontkukacot, de még mindig csipog. Kis telhetetlen :)
Sok kell neki. Csak úgy lesz szép nagy.:)
Az énekesmadarak anyagcseréje nagyon gyors, a szülõk reggeltõl- estig szinte folyamatosan hordják az ennivalót. Szerintem gyakran, óránként- kétóránként adj neki napközben, ha megoldható.
Ha jól tudom 3 óránként, ÉJJEL ÉS NAPPAL is!
A kérdező hozzászólása: Sajnos reggelre elpusztult. Szerintem túletettem, vagy csak nem bírta a fogságot. :(
http://mme.hu/napi-madarvedelem/madarmentes/fiokat-talaltam... ezt mindenképpen el kell olvasnod! Valószínüleg nem a túletetés volt a gond. Ugye éjszaka nem adtál neki enni? Mert éjszaka nem szabad, mert olyankor pihennie kell. Az anyja meg az apja sem ad neki éjszaka élelmet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!