Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran elö, hogy (49 db)

Szülõktõl távol élõk, milyen gyakran és hogy látogatjátok a szülõket? Szerintetek mi a normalis?

Harmincas pár vagyunk,fél éves a kisfiunk.

Legjobb válasz: "Anyos kitalala,hogy innentöl mindenki aludjon a sajat szüleinél,a kisfiunk megfelváltva hol itt hol ott." Egyszer-egyszer még talán, de semmiképpen állandóan. De miért kéne külön aludnotok? Egy család vagytok.

"Anyos kitalala, hogy innentöl mindenki aludjon a sajat szüleinél, a kisfiunk megfelváltva hol itt hol ott." Egyszer-egyszer még talán, de semmiképpen állandóan. De miért kéne külön aludnotok? Egy család vagytok.
A kérdező hozzászólása: én sem értem igazán, fökepp most mar a picurral. Olyan pici még(tényleg az, nehezen fejlödik), eszemben nem lenne éjjelre otthagyni, fökepp, hogy anyatejes. Bár azt tudom, hogy a férjem jol ellatná, nem tudnék nyugodtan aludni, foleg, hogy nem is muszaj, van hol hárman aludnunk, egy csalad vagyunk, egyutt helyunk.
Ekkora baromságot még nem hallottam :) Szerintem is aludjatok a te szüleidnél mindannyian.
Nem normális.
éppen tegnap mesélte a kolléganõm, hogy õ meg a 8 éves kisfia karácsony óta nem jártak otthon az anyukájánál. 20 perc busszal, ott laknak a pályaudvar mellett közvetlenül, de hát 300 ft a busz. Ugyanakkor éppen azon agyal, a 130 vagy 140ezres mobilt megye meg :( És ismerem az anyukáját, kedves, aranyos, mindenben támogatta, mikor fiatalon, terhesen egyedül maradt, fizeti a lakáshitelét, stb. És ilyenkor arra gondolok, remélem, az én lányom ás lesz :(
Én kb. háromhavonta, de nem ez a normális, tény hogy tudnék gyakrabban is menni, de ahogy öregszem, egyre nehezebben szánom rá magam az utazásra. Pedig alig 3 óra az út. Amit anyósod kér, az a nem normális. Ti már a férjeddel és a gyerekeddel vagytok egy család, ne akarjon titeket szétszakítani. Persze nyilván nehéz neki ezt a tényt elfogadni, fõleg hogy a másik gyereke belement ebbe. De ettõl még, fõleg ha a férjeddel egyetértetek abban, hogy hülyeséget akar, nektek nem kell ebben részt vennetek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én szüleim 80km-re, a férjemé 90-re laknak tõlünk. (pontosabban mi lakunk annyira tõlük, mert mi költöztünk - munka miatt). 9 évet éltünk kettesben, mielõtt megszületett a kisfiunk. A gyerek születése elõtt átlagban két hetente jártunk haza, hol az egyikünk, hol a másikunk szüleinél aludtunk. Mióta megszületett a kisfiunk, onnantól úgy csináljuk, hogy lehetõség szerint mindkét nagyszülõnél vagyunk, de általában csak az egyiknél alszunk. 13 km-re laknak egymástól, autó nélkül, tömegközlekedéssel is megoldjuk. Konkrétan: mondjuk anyu "hétvégéje jön", akkor pénteken az esti vonattal hazautazunk anyósomékhoz (7-re érünk oda), ott alszunk, és szombaton átmegyünk anyuhoz, ott alszunk, majd vasárnap hazajövünk. Vagy anyunál alszunk péntek-szombaton, átmegyünk vasárnap reggel anyósékhoz és onnan megyünk haza. Ez az ottalvás téma egyébként nálunk is központi helyet foglal el, rögtön a "'jaj-jaj, mit fõzzek, éhen ne haljatok" után. :D A kisfiunk tartósan beteg, egy bizonyos életszakaszig fõleg én tudtam éjjel megnyugtatni, ha rátört a betegség, pedig az apját is imádta.

Milyen gyakran fordul elő, hogy az anyanyulak (törpenyulak) nem gondozzák kicsinyeiket?

Legjobb válasz: Ha hozzányúlsz a kicsikhez születésük után, akkor nagyon gyakran utána már nem gondozza õket az anyanyúl. egyébként ritkán aszokott probléma lenni.

Ha hozzányúlsz a kicsikhez születésük után, akkor nagyon gyakran utána már nem gondozza õket az anyanyúl. egyébként ritkán aszokott probléma lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Olyan külön élő szülőtől aki nem dolgozik, és nincs bevétele, attól milyen ajándékot várhatunk el, és milyen gyakran, hogy hozzon gyermekünknek?

Ha még gyermektartást sem kell fizetnie.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy nem kell gyerektatást fizetni, még a munkanélkülinek is kell.

Olyan nincs, hogy nem kell gyerektatást fizetni, még a munkanélkülinek is kell.
Az ajándékot nem elvárjuk, hanem ha kapunk, akkor örülünk neki! Ha gyerektartást sem fizet, akkor gondolom, nem gondoljátok komolyan, hogy bármit is fog vinni. Nem is értem a kérdést! Mi az, hogy milyen gyakran várhatunk el ajándékot?
Semmikor sem kell ajándékot hoznia, látogassa a gyereket rendszeresen és ennyi elég. Függ, hogy milyen emberrõl van szó persze. De ha egy tisztességes emberrõl akinek "csak" rosszul alakult a sorsa, szerintem bõven elég ha tisztességgel látogatja a gyereket és szereti. Sõt ha van lehetõség akkor még segíteni is kellene ennek az embernek, hogy helyre álljon. Elvégre (ha te vagy az egyik szülõ) valaha szerettétek egymást és közösen határoztatók úgy, hogy ez a gyermek megszülessen. Erre a régi szeretetre kellene vissza emlékezni.
mivel nincs bevétele, ezért nyilván nem lehet elvárni. na meg ajándékot egyébként se várunk el, max örülünk ha kapunk. azt viszont el lehet várni egy szülõtõl, hogy ellása és eltartsa a gyerekét, tehát azt, hogy elvonszolja apuka/anyuka a fenekét munkába és abból vegyen a gyereknek ételt, ruhát azt el lehet várni. egyébként ha nincs pénze és nem is dolgozik, ergo sok szabadideje van, azt el lehetne várni, hogy sok idõt legyen a gyerekével, vigye játszótérre, parkba, ingyen programokra
Fú, de gusztustalan kérdés...
De igenis elvárható!!!! Õ is ott volt mikor megcsinálták! Miért lenne csak az egyik félnek a kötelessége, dolga, hogy foglalkozzon a gyerekével!?Nem egy idegenrõl van szó, hogy visz e ajándékot! Nem elvárni kell hanem ennek teljesen természetesnek kéne lennie!
Miért is gusztustalan?
Ajándékot nem várnék el, bár a gyereknek tuti szarul esne, ha nem kap semmit a szülinapjára vagy bármire. De gyerektartást igen is elvárnám, mert a gyereket etetni, ruházni, iskoláztatni kell stb.
Ajándékot nem, de gyerektartást elvárnám. És kérdem én a nem tudom hanyadik hozzászólótól miért kéne segíteni nekem a múlt szeretetére visszagondolva rajta hogy talpra álljon?nem feladat, és ha valaki külön megy nem elvárható!!!!
9-es vagyok 3-asnak szól
Nálunk az ajándékot nem szokás elvárni... Ha ad az ember, annyit adjon, amennyit bír. Ha egy nyalókát, akkor azt, ha egy hintalovat, akkor azt. Egy kisgyerek nemigen fog reklamálni, hogy "csak ennyit költöttél?" Az meg hogy milyen gyakran: amilyen gyakran akar vagy tud. Az ajándék nem fizetés, nem "jár" rendszeresen meghatározott összegben... Szakadjunk már el icipicit ettõl az állandó anyagiasságtól és gondolkozzunk el, mi a lényege az ajándéknak. A négyéves lányom egy csomag rágónak is úgy örül, hogy tiszta öröm nézni. Soha életemben nem jutna eszemben azt mérlegelni, ki mennyit költött a gyerekem ajándékára és miért, és vajon mennyi az illetõ bevétele.

Lányok, milyen gyakran fordul elő veletek, hogy a párotok mellett kielégítetlenül maradtok?

Mennyire vagytok frusztráltak ilyenkor?

Legjobb válasz: Ha rajta múlna mindig.De segítek magamnak.Frusztráll ez a helyzet eléggé,ugyanis nem mindeggy hogy milyen módon jutok az orgazmusig.Megalázó érzés.Elveszi az önbizalmam.Õ meg eggy hatalmas egó.

Ha rajta múlna mindig.De segítek magamnak.Frusztráll ez a helyzet eléggé, ugyanis nem mindeggy hogy milyen módon jutok az orgazmusig.Megalázó érzés.Elveszi az önbizalmam.Õ meg eggy hatalmas egó.
Szinte mindig amikor együtt vagyunk. Én kielégítem õt, elélvez és utána be is fejezzük én meg "úgy" maradok. Nagyon frusztrált vagyok emiatt. Már unom, hogy folyton magamat kell kielégíteni minden egyes együttlét után.
Mert sok közös forog kockán, és eggy lányunk is van.
A kérdező hozzászólása: #7-esnek: akkor miért nem hagyod ott?
Nagyon ritkán, akkor se az õ hibájából. Általában inkább többször kielégít, mint egy.
2-es igen csaj vagyok.
sajnos már egyre többször elõfordul és eléggé zavar a dolog :/
Ritkán fordul elõ, az sem az õ hibájából. Nem frusztrál soha, majd legközelebb. Nem önzõ az ágyban szeret nekem örömet okozni 21L
Én mindig kielégílük, de eléggé zavarna, ha a barátom elélvezni fúú õ "kész van" és én meg csináljak amit akarok.
Nekem volt olyan barátom, aki hatalmas puncivezérnek képzelte magát, de soha az életben nem elégített ki. Eléggé frusztrált elõször, de aztán végül nem érdekelt.
Csaj vagy elsõ válaszoló??
A kérdező hozzászólása: Ez szomorú. :(

Távkapcsolatban élők! Milyen gyakran találkoztok a párotokkal? Mit csináltok a köztes időben, hogy gyorsabban teljen? Én mindig alig tudom kivárni, hogy lássam

Legjobb válasz: Én is távkapcsolatban élek,már 4hónapja.Õ az elsõ barátnõm ( és remélem egyben az utolsó is ). Valahogy megoldjuk a dolgokat,hétvégente találkozunk például 1egész napra. Akkor ilyen különféle programokat találunk ki. Néha ottalszunk a másiknál,értelemszerûen ekkor többet tudunk együttlenni. Most itt a nyár,szabadidõ,még több idõnk lesz egymásra. Amúgy,nekünk 1 fokkal jobb,mert tudjuk,hogy mikor egyetemre megyünk ( nekem 1év,neki még 2 ) akkor egy városban fogunk lakni,tehát meg lesz minden oldva. Ezért is csináljuk ezt,mindent megteszünk,hogy ez összejöjjön,és én érzem,hogy sikerülhet. Tényleg csak akarni kell. Az elsõ kommentelõvel ellentétben minket ez nemhogy távolit,inkább csak közelebb hoz. Összejöhet szerintem akárkinek. Sok sikert nektek:) 18F

Én is távkapcsolatban élek, már 4hónapja.Õ az elsõ barátnõm ( és remélem egyben az utolsó is ). Valahogy megoldjuk a dolgokat, hétvégente találkozunk például 1egész napra. Akkor ilyen különféle programokat találunk ki. Néha ottalszunk a másiknál, értelemszerûen ekkor többet tudunk együttlenni. Most itt a nyár, szabadidõ, még több idõnk lesz egymásra. Amúgy, nekünk 1 fokkal jobb, mert tudjuk, hogy mikor egyetemre megyünk ( nekem 1év, neki még 2 ) akkor egy városban fogunk lakni, tehát meg lesz minden oldva. Ezért is csináljuk ezt, mindent megteszünk, hogy ez összejöjjön, és én érzem, hogy sikerülhet. Tényleg csak akarni kell. Az elsõ kommentelõvel ellentétben minket ez nemhogy távolit, inkább csak közelebb hoz. Összejöhet szerintem akárkinek. Sok sikert nektek:) 18F
Nekem ez elég volt 1x!!! Soha többé nem mennék bele! Hogy mért? Mert elhidegülsz a másiktól a sok külön töltött idõ miatt, illetve ha alapból így indult a kapcsolat, nincs is nagyon esély egymás pontosabb megismerésére, mert folyton az idõt kell néznetek!!! Nem éri meg, mindkét fél csak szenved! És mondjuk ha az egyik közben megunja, és félre..., de nincs szíve kidobni a párját, akkor az még rosszabb, és igazából nincs is hibás, hacsak nem mind a kettõ, mert belementek egy ilyenbe! Persze ez az én szubjektív véleményem.... 28f
én is alig tudom kivárni, hogy lássam õt. nemsokára itthon lesz kb. 2 hét múlva:) általában egy hónapot szokott külföldön lenni de elõfordul, hogy két hónapot is kint van:( jelenleg a tanulásra koncentrálok , hogy elteljen az idõ és dolgozok is. nem érzem úgy, hogy elhidegültünk volna egymástól és hálistennek mindketten hûségesek vagyunk egymáshoz.
Régebben hetente találkoztunk, péntektõl vasárnapig. Hét közben suliztam, így gyorsan elment az idõ. Nyáron meg annyit voltunk együtt, amennyit csak tudtunk. De most külföldön van, április eleje óta nem találkoztunk, de 2 nap múlva jön haza:) Amúgy 4 éve vagyunk együtt.

Milyen gyakran fordul elő, hogy ha valakinek párja lesz, a baráti társaságát elfelejti? Tehát nem nagyon törődik már velük.

Legjobb válasz: Velem elõfordult 2 szer is és tanulétam belõle,de én hálázt adok az égnek hog yoylna barátaim imserõseim vannka akik ezek után is úgy várták hogy újra "Visszatértem"!Tehát elõfordul,és amegbocsájtás a barátokon múlik!

Velem elõfordult 2 szer is és tanulétam belõle, de én hálázt adok az égnek hog yoylna barátaim imserõseim vannka akik ezek után is úgy várták hogy újra "Visszatértem"!Tehát elõfordul, és amegbocsájtás a barátokon múlik!
Sajnos mi sem járunk nagyon társaságba a barátommal mióta összeköltöztünk(5 hónapja). Ennek több oka is van sok volt a tanulni való, távolabb lakunk a többiektõl, és a társaság is szétesett akikkel eddig lógtunk. Mert egy része eléggé elzüllött(állandóan füveznek meg isznak, meg dohányoznak), és mi ezt nem akarjuk csinálni, a másik része meg egy másik csapatba került át. Úgyhogy elhatároztam hogy majd most az újévbe összehozok egy csapatot akik nem ilyen ivós-dohányzós-meg halálra bulizós lesz, hanem olyan embereket gyûjtök magam köré akiknek hasonló céljuk van. Pl össze lehet gyûlni társasozni, filmezni, moziba menni, kirándulni, és nem beszélik ki egymást.. Énilyen embereket keresek az ismerettségi körömbõl, de sajnos ilyenbõl nincs olyan sok. Vagy akik vannak õk már egy csapatot alkotnak.. max majd megpróbálok oda csatlakozni. Sztem nagyon fontos hogyha valakivel komoly a kapcsolatod akkor attól még legyen közös baráti körötök, mert egy ideig jó hogy csak kettesben vagytok, de egy idõ után biztos unalmas lesz az egyik félnek...
Elég gyakran, én is így vagyok. Erõsebben kell koncentrálni ahhoz, hogy foglalkozz velük, de megéri :D
Nem jut már rájuk idõ.

Milyen gyakran fordul elő, hogy két egymást követő hónap 13-ája péntekre esik?

Legjobb válasz: Most csak azért fordul elõ, mert a február 28 napos és pont 4 hét telik el a két hónap péntek 13-ja között. Viszont, ha szökõév lenne, és február 29 napos lenne, már nem állna fent ez a lehetõség. Egyszerûen csak a számok miatt van, mivel 28 nap = 4X7, tehát pont 4 hét. :)

Most csak azért fordul elõ, mert a február 28 napos és pont 4 hét telik el a két hónap péntek 13-ja között. Viszont, ha szökõév lenne, és február 29 napos lenne, már nem állna fent ez a lehetõség. Egyszerûen csak a számok miatt van, mivel 28 nap = 4X7, tehát pont 4 hét. :)
ha jól számolok kb 21 évente, mivel ha azt veszed hogy ahhoz 28napot kéne elõre menni, de van 7 év amikor kettõt: 28-7=21 évente, de lehet nagy hülyeséget írtam
Az ismétlõdés 6 év, majd 11, majd 11év, majd megint 6. igy folytatódik (excellben kipróbáltam) Tehát 6-11-11-6-11-11-6-11-11-...
igen, 6-11-11 a ritmus, bár a szökõévszámítás kicsit azért bekavar, mer 2099 ilyen év lesz, de 2100 nem szökõév (mert osztható 100zal, de 400zal nem), ezért aztán 2105ben is lesz ilyen, majd újra visszaáll a 6-11-11, a következõ 2111, 2122, 2133 stb. aztán a 2200 miatt megint botlik a dolog (2195, 2201, 2207). Aztán a 2300 megint borít egyet, csak a másik irányba (2291, 2303, 2314, 2325, 2331 és helyreáll)
itt a táblázat: http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pHeGRbdY-b10GH8WTcd1FNQ csak a vastagon szedett évszámot kell átírni, de csak olyanra szabad, amikor feb. 13. péntekre esett, különben nem mûködik. ja és ha nem muszály, ne tegyétek már tönkre...
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is tudom, de nem ez volt a kérdés.
Szerintem 100%-ban fordul elõ. :D
Nem a csók után nedvesedünk be, hanem közben... Egyébként kb. annyiszor, ahányszor egy férfival elõször csókolózom. Azért, mert csak olyanokkal csókolózom, akikhez egyébként is vonzódom.
eléggé gyakran :) még egy év után is benedvesedek ha csókolózom a barátommal :)
szerintem mindig így van:D
szinte mindig :)
A kérdező hozzászólása: Na és ha a fiú rondának számít a lány meg szép és mégis szívesen smárol a fiúval, akkor is lehet, hogy benedvesedtek vagy ti van, hogy egy csúnyának tartott fiút helyesnek láttok és beizgultok rá?
ha szereted akkor nem számít a kinézet :)
A kérdező hozzászólása: 7-es, ez okés lenne, de nem is ismertük egymást, elsõ talin történt, megcsókoltam, nem ellenkezett. Amúgy elég ronda vagyok, még be is szólogattak ilyen menõ fiúk a lánynak, hogy minek van velem ja és sértegettek is engem a srácok, a külsõmet.
És azt hogy vennétek h ha rákérdezne a srác az elsõ csóknál h benedvesedtetek e? ha meg van a bizalom?

Külföldön élők! Milyen gyakran jöttök haza? Hogy bírjátok?

Az egyik távoli rokonom a nyáron kiköltözött Kanadába a barátjával, mindketten 21 évesek. Azóta nem voltak itthon, azt tervezik hogy csak jövő ősszel jönnek majd haza látogatóba. Az több mint 1 év távollét a szüleiktől, tesóktól...Én tuti nem bírnám ki annyi ideig. Ti milyen gyakran jöttök haza?

Legjobb válasz: Én Oxfordban élek a párommal.Mi évente egyszer megyünk haza 1-2 hétre. Pl: Idén májusban voltunk otthon 2 hetet,de már tudjuk,hogy jövõre nem megyünk haza majd talán utána következõ évben..Azok egyszerû: Elég sokba kerül a hazamenetel is.Így most a pénzt másra költjük.. A családdal meg továbbra is tudjuk tartani a kapcsolatot webkamerán,telefonon,skype-on keresztül mint eddig.

Én Oxfordban élek a párommal.Mi évente egyszer megyünk haza 1-2 hétre. Pl: Idén májusban voltunk otthon 2 hetet, de már tudjuk, hogy jövõre nem megyünk haza majd talán utána következõ évben..Azok egyszerû: Elég sokba kerül a hazamenetel is.Így most a pénzt másra költjük.. A családdal meg továbbra is tudjuk tartani a kapcsolatot webkamerán, telefonon, skype-on keresztül mint eddig.
Én évente 1x, esetleg 2x megyek, pedig Európán belül vagyok. De olyan is volt már, hogy 1, 5 évig nem mentem haza. De az még az elején volt, amikor inkább a pénzgyûjtésre koncentráltam. Jól bírom, pár családtag van csak, akikkel nem olyan szoros, bensõséges a viszonyom, megvagyok akkor is, ha ilyen ritkán látom õket, a tesóm is messze lakik Pesttõl, felesége, gyereke van. A barátaim sokszor hiányoznak, de ha otthon lennék, sem találkoznánk olyan sûrûn, többen elköltöztek Pestrõl, közelebb-távolabb onnan, ill. férjük, gyerekük lett, mikor még Mo.-on laktam, az utolsó 1 évben csak kb. 2x találkoztam többségükkel, de olyan is volt, akivel csak 1x. Egyikükkel találkoztam csak kb. havi szinten. Tehát ezek után minek is lennék otthon.
Én Ausztriában lakom, úgyhogy szerencsére gyakran, 2-3 havonta hazamegyek hétvégézni, családhoz, barátokhoz. Elõtte Chilében laktam, most direkt egy közeli helyet akartam, ahonnan akármikor hazamehetek, ha rám tör a honvágy. Így tökéletes. :) 23/L
Egy évben egyszer, mamáék hiányoznak, meg néha a barátaim is, akik már nem is keresnek, szóval már inkább nem is hiányoznak. Kibírom, nem nehéz. 17/L
Nem csak a pénz határozza meg, hogy az ember mikor látogat haza, hanem a szûkös szabadság. Ha belegondolsz az csak 4 hét, és ha van pénz nyaralni, nyilván máshová is szívesen megy az ember. Ha Angliából csak 1 hétre is jövök haza, abból 2 nap elmegy az oda-vissza útra, mivel vidéken lakok.
elsõ: húúú, ha én angliában laknék, 2-3 havonta hazamennék. most csak félévente szoktam, nehéz kibírni (Észak-Afrika), de tök jó lenne sûrûbben, csak túl sok pénz :-(
Finnorszag, 2 havonta

Kedves párok! Milyen gyakran jön össze, hogy egyszerre élveztek el?

Ha nem jön össze egyszerre,ki az első általában?

Legjobb válasz: Nekünk 9 hónap alatt eddig csak egyszer jött össze, de azt úgy, hogy a barátom visszafogta magát, amíg én el nem mentem és akkor rögtön utánam õ is. Ez mondható annak, hogy egyszerre. :)

Nekünk 9 hónap alatt eddig csak egyszer jött össze, de azt úgy, hogy a barátom visszafogta magát, amíg én el nem mentem és akkor rögtön utánam õ is. Ez mondható annak, hogy egyszerre. :)
ezt simán lehet kivitelezni!!!!!! Csak én kellenék oda bébi!!!!!!
Emberfüggõ... volt olyan akivel folyamatosan úgy mentünk el, és volt olyan akivel alig-alig. De a gyakorlás mint általában, itt is segít ;) És, hogy ki az elsõ... vagy én vagy Õ... :)
A kérdező hozzászólása: Nekem volt egy csajom, akivel elsõre összejött, és szinte mindig utána is , azota sem volt olyan jo senkivel.
10-bõl 1x elõször a barátnõm és utána én.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!