Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran elö, (143 db)

40-hez közeli párok milyen gyakran élnek házaséletet?

Nyilván számít az is, hogy mióta vannak együtt.

Legjobb válasz: Brit felmérések szerint a házasok mintegy 100 %-a napi 24 órában házas életet él.

Brit felmérések szerint a házasok mintegy 100 %-a napi 24 órában házas életet él.
Gyakrabban, mint huszonévesen. Persze ez nagyon sok mindentõl függ.
a szex pedig naponta lehetséges. h akívánatos a partner( nö) akkor miért ne.
Házaséletet? System error

El tudja vki mondani, milyen mikor a fogszabályozót felteszik, mikor húznak rajta, mikor gumit cserélnek? Milyen élmények? Milyen gyakran cserélnek gumit, milyen gyakran húzzák? Fáj? Help me plase!

Legjobb válasz: A kis tappancsokon levõ gumira gondolsz? Nekem csak akkor raktak másikat, mikor lejött az egyik tappancs. Nem cserélik azt nagyon. Mikor húznak az egyáltalán nem fáj, csak az utána levõ napokban nehéz enni, mert az egész állkapcsod sajog, de maga a mûvelet nem rossz. :) A fogszabályzó önmagában nem nagy cucc, csak az állítás utáni napok nehezebbek, de az sem vészes. :)

A kis tappancsokon levõ gumira gondolsz? Nekem csak akkor raktak másikat, mikor lejött az egyik tappancs. Nem cserélik azt nagyon. Mikor húznak az egyáltalán nem fáj, csak az utána levõ napokban nehéz enni, mert az egész állkapcsod sajog, de maga a mûvelet nem rossz. :) A fogszabályzó önmagában nem nagy cucc, csak az állítás utáni napok nehezebbek, de az sem vészes. :)
Ja, bocsi, hogy milyen gyakran húzzák? Nekem háromhavonta kellett mennem, akkor húztak is rajta mindig.
A kérdező hozzászólása: És azzal a befõttesgumi szerû gumival, amit az alsó és felsõ fogsorra erõsítenek, hogy közelebb huzza õket egymáshoz lehet beszélni?
Lehet beszélni de azt csak akkor lehet megoldani ha alul is és felül is van fogszabályzód. Nekem havonta kell húzásra mennem és az utána következõ napok elég durvák az egész állkapcsom fáj.
Milyen mikor felteszik? Abszolút nem fáj! Lefújják valamivel, az a valami nagyon savanyú! :D A felsõnél nagyon éreztem az alsónál egyáltalán nem! Utána a kis breketteket egyesével felragasztja, uv lámpánál köt meg a ragasztó! Utána fura lesz, mert olyan érzésed lesz hogy teli van a szád! Fájni fog és feszíteni, abszolút kibírható! Rágni, harapni egy pár napig nem fogsz tudni mert érzékenyek lesznek a fogaid és fájni fognak! Nyugi, pár nap és elmúlik! :) Gumi cserérõl nem tudok nyilatkozni, mert nekem nem olyan típusú van! Amikor húznak: na az olyan mintha összehúznák a fejedet! :D Érzed hogy egyre jobban feszül! Ezután megint fájhat pár napig! De a végeredmény kárpótolni fog! :) Én 4 hetente járok! A gumizásról sem tudok még nyilatkozni, de én is fogok kapni! Az a harapásodat fogja helyrerakni! Pont holnap megyek aktiválásra! Tudom hogy fájni fog utána, de mégis várom! :)
nekem is havonta húzzák és utána 2 napig nem bírok rendesen enni mert fáj ráharapni... de közben semmi extra

Milyen lehetőségeim vannak rákszűrésre, milyen gyakran van rá szükség és milyen gyakran érdemes, van-e rá támogatás, stb. Egyáltalán érdemes az "aggodalom"? Köszönöm előre is mindenkinek.

Legjobb válasz: Évente minimum egyszer keresd fel az urológust, illetve egy onkológust. székletmintát kell leadni (ehhez kapsz egy kis eszközt) ebbõl csinálják meg a prosztatarák szûrését. Más egyébrõl nem tudok.

Évente minimum egyszer keresd fel az urológust, illetve egy onkológust. székletmintát kell leadni (ehhez kapsz egy kis eszközt) ebbõl csinálják meg a prosztatarák szûrését. Más egyébrõl nem tudok.
KEdves Kérdezõ! Az elõzõ hozzászólásban van egy parányi tévedés. A prosztatarák-szûrést vérbõl végzik, az ún. PSA értéket nézik. Ha ez emelkedett, utalhat prosztatarákra, de jóindulatú prosztata-megnagyobbodásra is. Székletbõl vért néznek, ami esetlegesen utalhat vastagbéltumorra, de ez nem eléggé pontos módszer. Amit még mindenképpen ajánlott megtanulni, az a here önvizsgálata. Ezt bármelyik orvos megtanítja (nem kell hozzá urológus, bármilyen orvosnak tudnia kell). Üdv: dr. Szalai Krisztián
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, Önnek is Doktor Úr!
KEdves Kérdezõ! Nagyon szívesen, máskor is. További kérdések esetén bátran írj(on) a privát címemre! Üdv: dr. Szalai Krisztián


A suszter milyen név? Honnan származik mely népcsoportokban fordult gyakran elő?

Legjobb válasz: A "suszter" német jövevényszó, a 17. sz. elején már bizonyosan használták a magyar nyelvben. Etimológia: http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=s&qsearch=&qdetail=.. Ebbõl következõleg a német nyelvterületeken fordult elõ gyakran tulajdonnévként is. Viszont így a magyarban is nagybetûvel kezdendõ: Schuster.

A "suszter" német jövevényszó, a 17. sz. elején már bizonyosan használták a magyar nyelvben. Etimológia: http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=s&qsearch=&qdetail=.. Ebbõl következõleg a német nyelvterületeken fordult elõ gyakran tulajdonnévként is. Viszont így a magyarban is nagybetûvel kezdendõ: Schuster.

Kedves Anyukák! Ti milyen gyakran jártok el napközben/este szórakozni a gyerek nélkül?

Ezek milyen jellegű szórakozások (torna, kávézó, mozi, színház stb.)? Mennyi idős(ek) a gyereke(i)tek? Köszi a válaszaitokat!

Legjobb válasz: A lányom három és fél éves, a fiam 20 hónapos, 18 hósan abbahagyta a szopizást, azóta néha el tudunk menni a férjemmel kettesben este is valahová, anyukám vigyáz olyankor a gyerekekre. Nem történik meg túl gyakran, de úgy havonta egyszer eljutunk valahová - céges rendezvényen voltunk a férjem cégénél, meg egy farsangi bálban, amit a lányom ovija szervezett. Igyekszünk kihasználni a lehetõséget, nem sokáig fog menni ez úgysem, hiszen júniusra várjuk a harmadik babót. :-)

A lányom három és fél éves, a fiam 20 hónapos, 18 hósan abbahagyta a szopizást, azóta néha el tudunk menni a férjemmel kettesben este is valahová, anyukám vigyáz olyankor a gyerekekre. Nem történik meg túl gyakran, de úgy havonta egyszer eljutunk valahová - céges rendezvényen voltunk a férjem cégénél, meg egy farsangi bálban, amit a lányom ovija szervezett. Igyekszünk kihasználni a lehetõséget, nem sokáig fog menni ez úgysem, hiszen júniusra várjuk a harmadik babót. :-)
A nagy 4 éves, a kicsi 2 éves. 4, 5 éve vagyok itthon, ez idõ alatt egyszer sem jutottam el szórakozni, kikapcsolódni. Hiába mennénk a férjemmel moziba (10 év alatt 1szer voltunk), a nagyi kijelentette, hogy õ bizony nem vigyáz a gyerekekre, mert nem tudja, mit adjon nekik enni és nem tudja õket megfürdetni sem... Az én szórakozásom az, ha az egész család elmegy 1 hónapban 1szer nagybevásárolni.
15 hónaposak az ikreim, egyszer voltam nélkülük szórakozni, a bátyám esküvõjén. Összesen 5-6 órára mentem el. Egyéb szórakozás a napközben lopott pár perc, amikor lerogyok egyet a számítógép elé, mint most is. :) Esténként, ha már alszanak, néha filmet nézünk a férjemmel, vagy társasjátékozunk, de a közös vacsora és beszélgetés is ki tud kapcsolni. Ennyi.
3, 5éves lesz a nagy, 13hós a kicsi és még SOHA nem tudtunk/tudtam elmenni sehova. Nincsenek a gyerekeinkre kíváncsi nagyszülõk.
4 éves fiam van. Már kisebb korában is az volt a rendszer, hogy havonta egy este elmegyek valahova szórakozni (hozzáteszem, csak hogy ne legyen félreértés, egyedül nevelem, ezért nem többes számban írtam). Általában a baráti társasággal járunk koncertre vagy csak beülni valahova este egy-két sör mellé beszélgetni. Színházban sajnos már ezer éve nem voltam, pedig nagyon szeretem a színházat, csak elég drága mulatság :S A kisfiam ilyenkor a nagyihoz szokott menni, és rettentõen élvezi a dolgot :)
3 éves a lányom, nekem a szórakozás ha nélküle megyek bevásárolni mondjuk havonta 1x :) De mostanában barátnõm is apára bízza a kisfiát, én is apának hagyom kislányunkat és másfél órára elmegyünk cukrászdába sütizni. Ez mondjuk 1-2 havonta 1 alkalom.
Volt kolléganõkkel egy-két havonta egy alkalom, pizzéria. Barátnõm mióta másik városban dolgozik szinte semmi A párommal ha jó idõ van ritkán motorozni is megyünk, kávé, üdítõ....ennyi..... Egy évben egyszer Pesti barátnõhöz két napra. Pálinka, vörösbor, ....stb..! Picim most 2 éves. Elõször 8 hónaposan mentem el apával egy napra kikapcsolódni. Egyébként mióta lejárt a GYED-em, és GYES-en vagyok, leépülõben mindenféle szórakozás...... amire eddig jutott, arra már nem .... Talán szórakozás marad, hogy három havonta el tudok menni fodrászhoz gyerek nélkül:) :) :) De ha kikapcsolódáshoz sorolható, a gyerek a maminál hétvégére verzió......az havonta egy-két hétvége...ez többett jelent mindennél..:) :)
A kislányom 13 hónapos, nekem még nem sikerült elmennem sehová mellõle. Kb. hathetente eljutok fodrászhoz festetni és kész. Érdekes, nem is igénylem annyira, mint anno a fiam mellõl. Mellõle már háromhónapos korában egész éjszakára elmentünk szilveszterezni és rendszeresen jártunk moziba, buliba is az apjával (anyósom vigyázott rá).
Sehova nem járok, pedig már rám férne, 15 éve itthon vagyok gyesen.A legnagyobb 14 éves a legkisebb 2. Már eléggé nehezen bírom itthon. 4 gyerkõc anyukája
Én kb havonta egyszer, ilyenkor a párom vigyáz a kicsire, õk szeretik ezeket a fiús napokat/estéket :D. Ha viszont kettesben megyünk el, akkor a nagyszülõk vigyáznak a babára, de ilyen még csak egyszer volt. Most tervezzük a következõt.
soha....de nyárra beterveztem már dolgokat.....persze akkor a férjemmel járunk majd el ide-oda mikor a nagyi eljön hozzánk "nyaralni" :) ) :SSSS 2 évesés 9 hós anyukája....

Kedves kisbabat nevelo anyukak, nektek milyen a napirendetek, mozdultok-e el a babatok, kisgyermeketek mellol, ha van segitseg gyermekfelugyeletben, milyen gyakran, s milyen programokat tudtok szervezni a kikapcsolodasra? Egy 9 honapos baba anyukaja

Legjobb válasz: külföldön elek, egyedül vagyok egesz nap a babaval amolyan gyes vagy gyed vagy nemtudom otthon hogy hivjak micsodan. reggel felkelünk lustalkodunkközben eszik aztan kimegyünk ha jo idö van 11elött valamikor setalni aztan alszik kicsit közben van idöm fözni utana ha felebredt jatszunk aztan eszik utana kicsit el van egyedül akkor en is eszek aztan megint elalszik, olyankor takaritok mosok vasalok, stb. amire idöm van, aztan felkel, uzsonnazik jatszunk vagy kimegyünk megint aztan fürdes vacsi es alvas. igy telnek a mindennapok, eleg unalmas, de se ismerös se mas akire ra tudnam bizni vagy legalabb egy kicsit atjönne. Neha nehez, plane a nyügösebb napokon, de szeretem a gyerekem es probalom elvezni amennyire csak lehet mert soha többe nem lesz mar kisbaba. 5 hos baba anyukaja

külföldön elek, egyedül vagyok egesz nap a babaval amolyan gyes vagy gyed vagy nemtudom otthon hogy hivjak micsodan. reggel felkelünk lustalkodunkközben eszik aztan kimegyünk ha jo idö van 11elött valamikor setalni aztan alszik kicsit közben van idöm fözni utana ha felebredt jatszunk aztan eszik utana kicsit el van egyedül akkor en is eszek aztan megint elalszik, olyankor takaritok mosok vasalok, stb. amire idöm van, aztan felkel, uzsonnazik jatszunk vagy kimegyünk megint aztan fürdes vacsi es alvas. igy telnek a mindennapok, eleg unalmas, de se ismerös se mas akire ra tudnam bizni vagy legalabb egy kicsit atjönne. Neha nehez, plane a nyügösebb napokon, de szeretem a gyerekem es probalom elvezni amennyire csak lehet mert soha többe nem lesz mar kisbaba. 5 hos baba anyukaja
A gyerekem 2 hetes kora óta kinyitom minden nap, délután az üzletemet, hátul pihenget, amíg jönnek a vevõk. Mondjuk nagy hajtás nincsen, senkinek nincs elég pénze. Ebbõl láthatod, hogy segítségem az nincs. Majd nyaralni megyünk külföldre, persze gyerekkel. Szórakozni egyedül járok.
Hát nem túl sokszor van lehetõség kimozdulni...:(( Anyukám van egyedül ( a másik mama messze lakik), igaz, õ bármikor jön, ha kérem, ilyenkor bemegyek a városba egy kis shoppingra. De ez már nem olyan, mint régen! Egyrészt sok minden egyebet kell beszerezni, elintézni - nem sok idõ jut a sétára, üzletekre. Ha be is megyek 1-2 helyre, gyorsan kell átnéznem a kínálatot, mert mindig szorít az idõ. Jobb esetben hetente egyszer összejön, de van, hogy csak kéthetente. A férjemet hosszú idõre nem lehet a babával hagyni, õ nem igazán tudja ellátni, sajnos. program nem jellemzõ, mi elég nehézkesnek találjuk a gyerekkel való mozgást (kaja, pelus, babakocsi stb). Ez egy ilyen idõszak, valahogy túléljük, nem tart örökké...11 hónapos kislány anyukája
én egyetemre járok, az a kikapcsolódás, addig anyósom vagy anyukám vigyáz a kicsire. Szórakozni kettesben járunk a párommal, pizzázni, kirándulni a kicsivel, táncolni, bulizni nélküle. Keresztszülõk külföldön élnek, hozzájuk megyünk idén nyaralni. Bevásárolni, ügyintézni, mindenhova visszük a gyereket is, még fodrászhoz is. Ha itthon vagyok, nincs szükségem segítségre, elboldogulok egyedül. 4 és fél hónapos a kisfiam.

Milyen gyakran fordul elő, hogy az anyanyulak (törpenyulak) nem gondozzák kicsinyeiket?

Legjobb válasz: Ha hozzányúlsz a kicsikhez születésük után, akkor nagyon gyakran utána már nem gondozza õket az anyanyúl. egyébként ritkán aszokott probléma lenni.

Ha hozzányúlsz a kicsikhez születésük után, akkor nagyon gyakran utána már nem gondozza õket az anyanyúl. egyébként ritkán aszokott probléma lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Milyen gyakran beszéltek egymással? Lehet én várok el túl sokat?

Van egy srác, akivel kialakulóban vannak a dolgok. Csak hétvégente talizunk, mert 25km-re lakik, és hétköznap mindketten dolgozunk estig. Olyan 2-3 naponta beszélünk msn-en, de nem szeretem hogy ott tartjuk a kapcsolatot, mert az olyan személytelen. Zavar, hogy nem tölti fel sohasem a telefonját, így nem tud felhívni és sms-t sem kapok t?le, pedig néha olyan jó lenne egy kedves üzi. Nagyon szeretek telefonon beszélgetni, és az is olyan jó volt, mikor vmi miatt fel kellett hívnom, és csomót beszélgettünk. Nem érzem azt hogy tör?dik velem, hogy gondol rám. Mikor együtt vagyunk akkor is vissza kell fognom magam, lehet túl szeretet éhes vagyok, de én állandóan ölelném és csókolnám. A barátai el?tt fogja a kezem meg flörtölünk, de csak akkor csókolózunk, mikor este lefekszünk aludni. Én minden barátommal órákon keresztül csókolóztam, és ez nagyon hiányzik. Mikor elfordulok az ágyban ? egyb?l fordul utánam és jó szorosan átölel, meg általában bújik hozzám, puszilgat mikor mondjuk tv-zünk vagy ilyesmi, de én kicsit visszafogom magam, nehogy sok legyek neki. Nagyon aranyos és nagyon tetszik, de nem érzem hogy eléggé tör?dne velem, és úgy szeretném ha többet beszélnénk... De nem akarom elijeszteni. Az el?z? barátom amiatt hagyott ott, mert elvártam, hogy minden nap beszéljünk vmilyen formában.

Legjobb válasz: Az eszedbe sem jutott, hogy õ is ugyanúgy visszafogja magát, mint Te, és ugyanúgy tart attól, hogy sok lesz neked? Mondd el neki, hogy mit gondolsz, mit érzel. Beszéljétek meg, kinek hogy jó. Mondd el, hogy szeretnél többet beszélni vele, szeretnél többet csókolózni, és ne fogd vissza magad, ha éppen megkívánod. Szerintem normális, hogy minden nap beszéljetek. Nem muszáj órákat beszélni. 5 perc bõven elég. Hogy vagy, milyen napod volt, stb. Ha ez sok neki, akkor nem szeret igazán.

Az eszedbe sem jutott, hogy õ is ugyanúgy visszafogja magát, mint Te, és ugyanúgy tart attól, hogy sok lesz neked? Mondd el neki, hogy mit gondolsz, mit érzel. Beszéljétek meg, kinek hogy jó. Mondd el, hogy szeretnél többet beszélni vele, szeretnél többet csókolózni, és ne fogd vissza magad, ha éppen megkívánod. Szerintem normális, hogy minden nap beszéljetek. Nem muszáj órákat beszélni. 5 perc bõven elég. Hogy vagy, milyen napod volt, stb. Ha ez sok neki, akkor nem szeret igazán.
A kérdező hozzászólása: igen én is gondoltam erre, de olyan 3 hete tart ez közöttünk, de még ki sem mondtuk, hogy mi együtt vagyunk, csak alakulgat, és nem merem még neki mondani, mert a pasik tapasztalatom szerint menekülnek az ilyentõl:( amúgy szerelemrõl még nincs szó közöttünk. olyan régen volt már normális kapcsolatom, ezt nem szeretném elrontani:(
Ja, ha még csak alakulgat, akkor jó ez így, ahogy van. De azért néha Te is keresheted. Ha kicsúszik a száján, hogy "dejó, hogy hívtál" vagy valami hasonló, akkor jó úton vagytok. Ha leráz, vagy nagyon közönyös, akkor hagyd a fenébe.

Milyen az ha elõször mozdul meg a baba? Az elsõ mozgás után milyen gyakran mozog?

Tegnap a köldököm alatt egy fél tenyérnyi részen azt éreztem mintha egy nagyobb buborék kipukkant volna. De azóta nem éreztem semmi hasonlót. Lehetséges, hogy a kisbabám volt az? Köszönöm a válaszokat.18 hkm

Legjobb válasz: Amikor elõször megmozdul azt nem érzed, mivel egész pici kora óta mozgolódik. Nekem még nincs tapasztalatom ilyen téren, de ismerõs kismamik azt mondták, hogy olyan bélmozgás szerû érzés... persze majd ha nagyobb lesz, biztos más lesz :) Boldog babavárást!

Amikor elõször megmozdul azt nem érzed, mivel egész pici kora óta mozgolódik. Nekem még nincs tapasztalatom ilyen téren, de ismerõs kismamik azt mondták, hogy olyan bélmozgás szerû érzés... persze majd ha nagyobb lesz, biztos más lesz :) Boldog babavárást!
Nekem elsõ Babó, 17+3 hetesen ereztem elõször. Mintha valami "elúszott" volna a pociban, hozzá-hozzá érve a hasamhoz. Nekem teljesen más volt mint a bélmozgás. Utána pár napig semmi, aztán megint. Most meg már nagy :) 33 hkm
nekem olyan volt 16 hetesen elõször mint ha pillangó szárny vagy valami rezgés szerû lett volna a pocakomban nagyon lent...majd utána 18 hetesen bélmozgás szerû megint kimaradt egy hét a 19 héten már 3x éreztem ezt, majd a 21 héttõl lett mindennapos de kb akkor hirtelen már kívülrõl is látszott...
A védõnõm azt mondta, hogy olyan, mintha egy felfújt lufit nyomkodnának finoman a hasadhoz belülrõl :) Én még sajnos nem éreztem, de már nagyon várom. Ma töltöttük a 18. hetet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!