Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran egy macska (4 db)

Egy 2 hónapos cicát lehet már lehet fürdetni? És milyen gyakran kell egy hosszűzőrű macskát fürdetni és fésülni? ÉS télen ezt hogyan lehet megoldani lakásban kell fürdetni hogy nem szokjon el tőle és szép bundája legyen?

Legjobb válasz: Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?

Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?
Nem kell fürdetni, csak ha kiállításra viszed. A macska megoldja magának, folyton fürdik, tisztogatja magát. Nála tisztább háziállat nincs.
Honnan veszed, hogy fürdetni kell? Általában a macskák ki nem állhatják a vizet. Ráadásul ész nélkül mosakodnak, tisztálkodnak. Fésülni kell! Kapható kifejezetten macskák számára készült kefe, ezzel fésüld át rendszeresen, hogy ne nyelje le a sok szõrt. Az így rendben tartott macskabunda szép csillogó lesz és nincs szüksége fürdetésre.
A perzsákat szokták fürdetni, fõleg akkor, ha kiállításra járnak a cicával. Milyen fajta a cica?
Nekem két kandúrom van, mindkettõ másfél éves.De csak az egyik lett eddig fürdetve, mert iszonyat bolhás volt, azóta egyszer sem, és nincs semmi baja a bundájának, mert rendszeresen vannak fésülve.Ja amúgy õk félperzsák, nem hiszem, hogy a rendes perzsát kéne fürdetni, fõleg ha lakásba lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen a macska félperzsa és hosszú a szõre ezért kérdeztem a fürdetést.Már volt egy macskám és a macskasampontól szép bundája lett.
Nem a samponnal kell megszépíteni a bundáját(ami szerintem hülyeség is, mert az is csak vegyszer, amivel a macsek természetes bõr és szõrflóráját tönkre lehet tenni, pl. az embereknél is a sok "vegyszeres sikálás" okozza a legtöbb bõrallergiát)Adj neki 2 hetente egy nyers tojássárgáját, amit ráadásul szeretnek is elnyalogatni(nyersen a fehérjét ne), meg valami multivitamint, ehet sajtot, vagy egy kis vajat és ezektõl lesz igazán szép és fényes a bundájuk.

Hogyan lehet egy felnőtt perzsa macskát leszoktatni a bútorok kaparásáról és hogyan lehet pórázra szoktatni? És megfürdethetem-e és milyen gyakran?

Legjobb válasz: Kaparó fa?Póráz passz!Én anno nem fürdettem, púdert használtam a farka tövét kellett! Állítólag van olyan mûtét hogy leveszik a karmait!Bár ez drasztikusnak tûnik!

Kaparó fa?Póráz passz!Én anno nem fürdettem, púdert használtam a farka tövét kellett! Állítólag van olyan mûtét hogy leveszik a karmait!Bár ez drasztikusnak tûnik!
Ajjaaajj ezeket már kölyökként megkellet volna tanulnia.. Ha nem a kaparófát használja akkor leszidod és a kaparófához rakod, de az a baj, hogy mindig van olyan bútordarab ami jobban tetszik a cicának. Minek póráz?Nem kell sétáltatni nem kutya.vegyél macskahálót és szereld fel a teraszra és oda engedd ki. A fürdést javaslom, de inkább kozmetikába vidd ahol orvos is van ha esetleg a cica nem hagyná magát ami esélyes, ha ehhez se lett hozzászoktatva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát a kaparó fát kipróbálom talán segít a pórázt meg meglátjuk még egyenlõre nem zaklatom had szokja meg a mostani helyét. én is kozmetikusra gondoltam És még annyit hogy szerintetek hogy lehet megszüntetni a szõr hullását?? Vannak ezek a tabletták vegyek olyant vagy minden hónapban vigyem el kozmetikushoz?
Ez nagyon nehéz, ha már berögzültek. Az elõzõ cicám is messzirõl tett a kaparófás macskabútorra.. és a hámját is utálta.. Fokozatosan és türelemmel. A kaparófára vagy kaparószõnyegre (amit falra, vagy ahhoz a bútorhoz teszel, amit kapar) olyan illatot nyomsz, ami megvadítja - feromon spray, macskagyökér, macskamenta -az odavonzza és rásegítesz a mozdulatokkal. De hosszú lesz és lesben kell állnod.. A hámot pedig felrakod neki a lakásban -mindig hosszabb idõre - ha nem piszkálja-jutifali, hogy jó élménye legyen, majd lakásban póráz, ez is mind hosszabb idõre. De ha kint fél, nem fogod tudni sétálni vinni.Sok-sok idõbe telik. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és a szõrhullásról nem tudsz valamit ajánlani?
szõrhullás az folyamatos mikor milyen intenzív.naponta fésülés és észre se veszed, hogy hullik :) De a havi fürdés is jó, de amellett se elhanyagolható a fésülés.
A szõr az szõr marad, de lehet csökkenteni- jó táppal (nem Wh ) és adj mellé lazac-vagy halolajat a kajára egy keveset.

Milyen gyakran lehet fürdetni egy macskát?

Vagy egyáltalán lehet?

Legjobb válasz: Lehet, de nem kell.

Lehet, de nem kell.
Bár egy benti cicát általában tényleg nem szükséges fürdetni, ártani sem árt. Az enyém nagyritkán kimegy és pl az esõben tiszta víz és sár lesz, akkor nyilván megfürdetem. Pont amiatt nem hiszem hogy bármi baja lenne a fürdetéstõl, mivel az esõben is képes teljesen átázni... A sampon más tészta, én eddig kétszer samponoztam be, egyszer amikor hazahoztam, egyszer meg összeolajozta magát és nem akartam hogy lenyalja (utána én nyalogathattam a sebeim). Úgy fürdetem hogy én is beülök vele a kádba, akkor nem szed szét a karmaival. De ha csak poros lett vagy valamit magára kent, akkor vizes szivaccsal szoktam megtörölgetni, azt teljesen jól tûri.
A kérdező hozzászólása: köszi, de én szeretném fürdetni. ha kb. félévenként fürdetem az nem túl gyakori nem?
Mert minek akarod fürdetni? Egyedül akkor érdemes, ha úgy bepiszkolódott a bundája, meg kiállítás elõtt... Ennyi erõvel a fogát is moshatnád!
Én panellakásban lakok, de a földszinten, és az utcáról fogadtuk be a macskánkat kölyökkorában. Akkor kétszer kellett megfürdetnem, egyszer amikor behoztuk, mert csupa olaj, sár és bolha volt, utána pedig még egyszer kb. 3 nap múlva, miután az állatorvos kezelte Strongholddal a bolhák és a többi élõsködõ ellen. De nem lett semmi baja. Aztán többször is elõfordult, hogy kiszökött a lépcsõházba és leszaladt a pincébe, és akkor a 90%-ban fehér macskánkból lett egy 90%-ban szürke... Akkor újrafürdettem. Olyan is elõfordult, hogy kiesett az erkélyen egymás után kb. 3 nap különbséggel (azóta már odafigyel magára...:) ), akkor is muszáj voltam megfürdetni, mert az autók alól szedtem ki... Semmi baja nem lett. Egyébként szinte sosem fürdetem, mivel a macskákat alapvetõen nem kell fürdetni. A kinti macskákat nem is érdemes, mert úgysem tart sokáig az eredmény.


Milyen gyakran kakil egy macska?

Legjobb válasz: A mi britünk eléggé rendszeresen, naponta egyszer, általában ugyanabban az idõpontban kakil. Hosszú távon persze van hogy a hajnali órákról az estire csúszik az idõpont, de pár napra/hétre nézve az idõpont ugyanaz.

A mi britünk eléggé rendszeresen, naponta egyszer, általában ugyanabban az idõpontban kakil. Hosszú távon persze van hogy a hajnali órákról az estire csúszik az idõpont, de pár napra/hétre nézve az idõpont ugyanaz.
Naponta 2-szer
általában naponta egyszer, de ha egy-egy nap idõnként kimarad akkor sincs nagy tragédia csak ne történjen rendszeresen.
1-szer naponta.
Az én házimacskám naponta 2-3 alkalommal, általában evés után. De mikor kicsi volt, akkor többször is csinálta.
az már fostos macska... :-D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!