Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran cserélni az (15 db)

Milyen gyakran tanácsos az ágyneműt cserélni?

Milyen gyakran tanácsos az ágynem?t cserélni?

Legjobb válasz: Hát én szinte hetente váltom, mert sajnos ágyban kávézom, és még béna is vagyok:( De amíg otthon laktam úgy csinálta anyukám, hogy ha pl betegek voltunk, akkor is hetente váltotta, nyáron a 40 fokokban szintén, télen két három hetente. Lepedõt úgy emlékszem sûrûbben.

Hát én szinte hetente váltom, mert sajnos ágyban kávézom, és még béna is vagyok:( De amíg otthon laktam úgy csinálta anyukám, hogy ha pl betegek voltunk, akkor is hetente váltotta, nyáron a 40 fokokban szintén, télen két három hetente. Lepedõt úgy emlékszem sûrûbben.
Mi hetente váltjuk!
1-2 hetente. attól függ milyen idõ van.
koliban 2-3 hetente, de ha valaki beteg akkor azonnal viszi haza
Én úgy gondolom, az saját magától adódik.Pl.ha valaki izzadósabb, természetesen sûrûbben.Aki nyugtalanabbul alszik, sokat forgolódik, nyílván hamarabb gyûrödik a lepedõje.
Szia! Nálam a lepedõ naponta cserélve van, mert ha belegondolunk, ugyanúgy beleizzadhatunk, mint napközben egy fehérnemûbe! Ágynemût 3 naponta cserélek, bár lehet, hogy fanatikus tisztaságmániás vagyok. Szeretem a friss illatú huzatokat a fejem alatt érezni!

Milyen gyakran kell cserélni egy autóban az akkumulátort?

A mostani már 5 éves és aggódom, hogy egyszer csak elromlik és nem mûködik többet.

Legjobb válasz: 5 év az átlagos élettartama egy ólmos akkunak. Persze elõfordulhat 9-10 év is,.. és sajnos olyan is, amikor csak 2-3(bóvli kategória) Szerintem amíg bírja ,addig hagyd benn. Ha deszt. vizes akkor rá nézhetsz a vízszintre,és ha kell tölts rá desztillált/ioncserélt vizet.Ha gondozás mentes(zselés típus) akkor persze nem kell. Szóval amíg van benne erõ....fölösleges cserélni !

5 év az átlagos élettartama egy ólmos akkunak. Persze elõfordulhat 9-10 év is, .. és sajnos olyan is, amikor csak 2-3(bóvli kategória) Szerintem amíg bírja , addig hagyd benn. Ha deszt. vizes akkor rá nézhetsz a vízszintre, és ha kell tölts rá desztillált/ioncserélt vizet.Ha gondozás mentes(zselés típus) akkor persze nem kell. Szóval amíg van benne erõ....fölösleges cserélni !
Ha a telet kibírta, akkor erre a nyárra simán jó leaz még, viszont a télre én kicserélném, nehogy megadja magát, amikor nem kéne...
Nem hirtelen szkott elromlani, hanem elõször csak azt veszed észre, hogy hidegben nehezen indul és ez egyre gyakrabban fordul majd elõ.
Igy van, ez nem olyan, hogy múködik, leállitod, és következõ alkalommal be sem indul. Egy fokozatos "leépülés" megfigyelhetõ az akkuknál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! No name akku volt, de gondozâsmentes betekintõ lencsével. Azt írta, hogy ha fekete fel kell csak tölteni, de sajnos nem segített rajta, nyögve nyelõsen indította el a kisautómat. Kapott ma egy új akksit. Power Frame Grid technológiásat. Nem tudom mit jelent, remélem nem okoz gondot. Azonnal bestartolta a kocsit, nem nyektette, mint a régi.

Milyen gyakran kell cserélni a melltartóbetétet, ha nem ázik át?

Elég, ha csak naponta egyszer, az esti zuhanyzásnál lecserélem, vagy gyakrabban kellene?

Legjobb válasz: Amikor nyáron használtam, gyakrabban cseréltem az izzadtság miatt. Amikor télen, akkor napi 1x. Kb. úgy kell elképzelni, mint a tisztasági betétet. Amilyen gyakorisággal azt szoktad cserélni, úgy jó lesz ez is. :o)

Amikor nyáron használtam, gyakrabban cseréltem az izzadtság miatt. Amikor télen, akkor napi 1x. Kb. úgy kell elképzelni, mint a tisztasági betétet. Amilyen gyakorisággal azt szoktad cserélni, úgy jó lesz ez is. :o)
Naponta egyszer elég!
Naponta.

Milyen gyakran kell vizet cserélni az akváriumban?

Legjobb válasz: Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.

Ha az akváriumot esõvízzel töltöd fel, és a vízmennyiségnek megfelelõ szûrõberendezést használsz akkor a vizet évekig nem kell cserélni.
Sok mindentõl függ: 1. mennyire áll összefüggésben a halnépesség az akvárium térfogatával (ezen azt értem, hogy egy 1cm-es hal 1 liter vizet igényel) 2. milyen szûrõt használsz 3. milyen bomlástermékek jöhetnek számításba: pl. el nem fogyasztott mûeleség, talajba fúródott élõ tubifex, haltetemek, elpusztult növényi részek 4. milyen halakat tartasz (pl. a Vitorláshal, de még inkább a Diszkoszhal nagyon igényli a rendszeres részleges vízcserét).
Kéthetente le kell cserélni az akvárium vizének egyharmadát, vagy hetente 15-20%-át. Ha sok halunk van, célszerû ennél gyakrabban vizet cserélni.
az esoviz magaban nem hasznalhato', nagyon lagy es szenyeztt
Nyáron, vagy melegben gyakrabban, egyébként kb 12-14 naponta, vagy amikor látod, hogy koszos :)

Kaptam egy nõstény tengerimalacot 3 napja mennyi idõ után szokik hozzám, és az új környezetéhez? Kiveszem gyakran simogatni is és salátát azt tényleg nem lehet neki adni? Almot milyen gyakran kell cserélni egyedül van 50X31 es ketrecbe?

Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Hmm... a ketrec méretét elírtad, ugye? Mondd, hogy legalább 70x40-es... Salátát ne adj neki, de a legjobb, ha itt utánaolvasol: www.gemon.ro És ha teheted, vegyél neki egy azonos nemû társat!

Hmm... a ketrec méretét elírtad, ugye? Mondd, hogy legalább 70x40-es... Salátát ne adj neki, de a legjobb, ha itt utánaolvasol: http://www.gemon.ro És ha teheted, vegyél neki egy azonos nemû társat!
50X31 ez tuti elírás, ez még hörcsög kecónak is nagyon-nagyon kicsi. A tengerimalacnak minimum 100X50-es+emelet vagy nagyobb ketrec kell. Tengerimalacot tilos egyedül tartani, ez az aranyszabály, a legfontosabb. Keresd fel a fajmentést, és fogadj örökbe egy társat neki. A salátát tényleg kerüld el, legjobban ezen tapadnak meg a méreganyagok (permetszerek), könnyen halálhoz vezethet egyetlen rossz saláta levél is. Az alom csere függ, a kecó méretétõl (a tiéd nem nevezhetõ kecónak, de csak elírtad), a malacok számától, az alom fajtájától (forgács, pellet) stb. A fent leírt oldal nagyon jó, érdemes elõlrõl-hátulról megtanulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket, válaszokat!hamarosan jön mellé még 1 nõstény. Igen a méretett elírtam/mértem!!

A nagy kijelzőjű telefonokra hogyan lehet felhelyezni a kijelzővédő fóliát? Milyen gyakran kell cserélni azt?

Legjobb válasz: Ugyanúgy, mint a kicsikre. Amúgy a cserélés attól függ, hogy milyet veszel. Ha megveszed mondjuk 3000alatt, akkor lehet, hogy valami kínai fóliát kapsz cserébe. De, ha 3000 feletti fóliát veszel, az lehet, hogy alig fog karcolódni. Valaki mondta, hogy neki Brando féle fóliája van, és neki fél év alatt nem lett karcos. Nem tudom, hogy mi az igaz belõle, de a drágább fóliákra garanciát is vállalnak, és könnyebb is felhelyezni, mert adnak hozzá ilyen felhelyezést könnyítõ dolgokat.

Ugyanúgy, mint a kicsikre. Amúgy a cserélés attól függ, hogy milyet veszel. Ha megveszed mondjuk 3000alatt, akkor lehet, hogy valami kínai fóliát kapsz cserébe. De, ha 3000 feletti fóliát veszel, az lehet, hogy alig fog karcolódni. Valaki mondta, hogy neki Brando féle fóliája van, és neki fél év alatt nem lett karcos. Nem tudom, hogy mi az igaz belõle, de a drágább fóliákra garanciát is vállalnak, és könnyebb is felhelyezni, mert adnak hozzá ilyen felhelyezést könnyítõ dolgokat.
Bodyguardz és SGP az egyik legjobb fóliagyártó, drágábbak a kínaiaknál, de nem véletlen (egyik, hogy kevésbé karcolódnak, másik, hogy kevésbé gyûjtik az ujjlenyomatokat, van rájuk garancia, kevésbé tükrözõdik tõle a kijelzõ, és nem is ront a képminõségen). Érdemes a gyártó honlapjáról megrendelni a cuccot: http://www.bodyguardz.com/ http://www.spigen.com/

Milyen gyakran kell cserélni az almot?

Az egészet cserélni kell mindig, vagy van, amikor elég csak a tetejét cserélni?

Legjobb válasz: Amikor kakil akkor elég csak azt kiszedni, én akkor szoktam kicserélni az egészet, ha már látszik rajta, hogy elég nedves..

Amikor kakil akkor elég csak azt kiszedni, én akkor szoktam kicserélni az egészet, ha már látszik rajta, hogy elég nedves..
Én úgy csinálom hogy naponta egyszer, általában este fele kiszedem a kakit meg a pisit. Ott ahol pisi van össze áll az alom, legalábbis az a fajta amit én veszek (bentonit alapú). Ilyenkor egy keveset utána töltök hogy meglegyen az alom vastagság és ennyi.
Naponta 1 vagy 2 alkalommal szedem ki a pisit és a kakát, 2 naponta kell rátölteni, mert ugyebár fogy. Ja és át kell szitálni az egészet, mert van, hogy a tetején van a cucc, van hogy mélyre elássa a pisit is.

15 literes aksiba milyen gyakran kell vizet cserélni? 2 felnött és 6 kisguppi van benne. Van benne szűrő de a kajadarabok ott vannak az alján.

Legjobb válasz: Ne etess annyit,hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik,hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik,ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának,mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy,de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.

Ne etess annyit, hamar be fog algásodni az akvád.Mindig úgy add nekik, hogy ne menjen le az aljára szépen lassan úgy add nekik ahogy eszik, ne hirtelen sokat.Én személy szerint 15 L-es akit nem tartom akvának, mert egyszerûen túl kicsi.Nano akváriumnak ég elmegy, de az alsó határnak garnélásnak.50L-az ami márkezd szinten van szerintem.De a válasz a kérdésedre hetente min. 20%-os vízcsere.Ami 3L-ert jelent esetedben.Ha bármi van még kérdezz.
15 literben nem lehet halat tartani mert a törvény tiltja hogy 30 liter alatt gerinces állatot tarts ! mivel írtad hogy 2 felnõtt és 6 kis guppi van benn akkor gondolom a 2 felnõttbõl 1 hím és 1 nõstény már így is elég szûkösen voltak de hogy szaporodtak így még szûkösebb nem adok nekik 2 hónapot sem és elkezdenek kihullani !!
nem csak a vizet kell lecserélni, hanem az akit, egy minimum 30 literesre. és nem csak a törvény miatt. abba 9-10 litert kell cserélni.
Nekem csak a szûrõakvárumom 12 literes... (72 litereshez) Ez nem akvárium. Ajánlok egy minimum 54 literest, nem is drága.

Milyen gyakran kell cserélni az egészségügyi (Always) betétet? Nekem néha 8 óra alatt sem telik meg (elég gyenge vérzésem van). Megvárhatom, amíg megtelik vagy korábban cseréljem?

Legjobb válasz: Szerintem akkor a 8 órát várd meg, aztán viszont már cseréld ki mert elszaporodhatnak benne a baktériumok, ami ugye nem jó :) egyébként a "rossz hetem" vége felé nekem sem telik meg a tampon vagy a betét, de kicserélem a higiénés okokból

Szerintem akkor a 8 órát várd meg, aztán viszont már cseréld ki mert elszaporodhatnak benne a baktériumok, ami ugye nem jó :) egyébként a "rossz hetem" vége felé nekem sem telik meg a tampon vagy a betét, de kicserélem a higiénés okokból
ne várd meg amíg megtelik...egy idõ után már van 'szaga is a betétnek...tampon praktikusabb, használj azt és tegyél be még 1 tisztasági betétet is.ha már érzed, hogy feszít vagy 1-2csepp a tisztaságidon van akkor cseréld ki.
Szerintem mindegyiket kell cserélni 3-4 óránként, akkor is, ha nem "telik meg". A mensi alatt is fogékonyak vagyunk felszálló fertõzésekre (is), a vér pedig a betéten vagy tamponon, mint meleg és nedves "táptalaj", ideális a baciknak. Csajok, ilyeneken ne spóroljunk már.
A kérdező hozzászólása: Közsi a választ! Ha fél napig bent lenne a betét, lenne valami bajom? Persze addig nem tartom bent, csak kérdezem.
A kérdező hozzászólása: És a tamponnal mi a helyzet?
NE várd meg míg megtelik.Ha nincs erõs vérzésed akkor is cseréld max 5 óránként, ha tovább hagyod baktériumok telepszenek meg rajta és amellett, hogy kellemetlen szaga lesz egészségügyi okokból sem jó!

Milyen gyakran kell cserélni az ápolószert, amiben a kontaktlencséket tárolom?

Minden nap, vagy hogyan? :S

Legjobb válasz: Mindennap, a szemész nem mondta el?

Mindennap, a szemész nem mondta el?
A kérdező hozzászólása: hát ezt konkrétan nem, csak a tisztítását. azt, hogy ami kis tégelyben ugye tartom õket (amiben áznak éjszaka), abba milyen gyakran cseréljem a folyadékot, azt nem.
Nekem még azt is elmagyarázta hogy mossak kezet:D
A kérdező hozzászólása: Az, akihez én mentem egyébként egy idióta :D Amikor próbálgattam a lencséket, úgy küldött ki, hogy menjek, aszalódjak egy kicsit :'D Köszönöm a válaszokat. :)
Ha a szemedbe raktad a lencsét, utána mindig ki kell önteni a folyadékot, majd a tokot (mondjuk egy zsepire téve) lefordítva hagyd ott száradni. Este ha kiveszed akkor új folyadékot teszel bele. De ha nem hordod minden nap akkor nem kell folyadékot cserélni minden nap, csak legalább hetente.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm szépen a segítséget! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!