Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran cserélni (63 db)

Milyen gyakran kell ágynemût cserélni?

Ti milyen gyakran szoktátok?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy szabály vonatkozna arra, milyen gyakran "kell" cserélni, én ilyenkor nyáron minden hétvégén mosom, de mindenki a saját igénye szerint igazítja. A szekrény tetejét nem azért tisztítom, mert végighúzza rajta az ujját a szomszéd néni és lebukok, hanem mert zavar, hogy poros. Szekrény teteje nem egy nagy munka, de ha a könyvespolcot kérdezed, na abba évente kb. háromszor merek belevágni. Többször lenne igényem, de ennyire van idõm. Alibibõl letisztítom azokat a részeit, ahol nincs könyv, de a teljes könyvállományt nem szedegetem ki hetene-havonta. Egyébként igazi nagytakarítás után még a szoba levegõje is teljesen más, megéri rááldozni az idõt.

Nem hiszem, hogy szabály vonatkozna arra, milyen gyakran "kell" cserélni, én ilyenkor nyáron minden hétvégén mosom, de mindenki a saját igénye szerint igazítja. A szekrény tetejét nem azért tisztítom, mert végighúzza rajta az ujját a szomszéd néni és lebukok, hanem mert zavar, hogy poros. Szekrény teteje nem egy nagy munka, de ha a könyvespolcot kérdezed, na abba évente kb. háromszor merek belevágni. Többször lenne igényem, de ennyire van idõm. Alibibõl letisztítom azokat a részeit, ahol nincs könyv, de a teljes könyvállományt nem szedegetem ki hetene-havonta. Egyébként igazi nagytakarítás után még a szoba levegõje is teljesen más, megéri rááldozni az idõt.
Te tudod hogy mekkora mértékû koszosság zavar. Én mindig akor szoktam amikor már koszosnak látom/érzem.
Szerintem heti egyszer illik ágyat húzni. A szekrény tetejét (bevallom) én csak a gyerekeknél pucolom havonta, nálunk csak a sátoros ünnepek elõtt kerül rá sor. Igen, elég igénytelen vagyok :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én akkor szoktam mikor érzem hogy valami már nem ok. az ágynemûvel. Azért kérdezem mert nem tudom sosem csináltam még ilyet. És kíváncsi voltam hogy egyáltalán mikor kell.
Én havonta 1x cserélem, vagy ha már érzem, hogy nem oké. Persze 40 fokban inkább hetente-kéthetente. Szekrény tetejét ritkán takarítom.

Milyen gyakran kell a fedeles macska WC-t cserélni? A filtert milyen gyakran kell cserélni?

milyen almot kell beletenni?

Legjobb válasz: Félévente? kimosni?? Én hetente fertõtlenítem, mikor cserélem az almot.

Félévente? kimosni?? Én hetente fertõtlenítem, mikor cserélem az almot.
Alomból sokféle van, érdemes csomósodót venni, ezek között van illatosított tehát szaga se lesz a wc-nek. Nem érdemes megvenni a legdrágábbat, olcsók is elvégzik azt ami kell (én személy szerint a lidlbe szoktam venni) Wc-t nem kell cserélni :) bár érdemes félévente kimosni! Csak az alomból kell 2-3 naponta valamilyen alomtakarító kanállal kiszedni az összecsomósodott végterméket és után tölteni egy keveset.
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor ugyanúgy kell mint a fedél nélkülinél most olyan van csak ez nem lesz olyan büdi.A filter meddig bírja?Milyen márkájú Wc-t vegyek?A Prima az tartós?Mivan ha nem megy bele mert megszokta a másikat?
Bele fog menni az újba is, csak meg kell neki mutatni! A csomósodós alom tényleg a legjobb, mi a Fressnapfban vesszük, 7, 5 kg és kb 1000 Ft, sokáig jó. A filtert pedig elég 5 havonta kicserélni, ha rendszeresen tisztítod magát az almot.
A kérdező hozzászólása: Értem, szuper.Mert már nagyon unom hogy folyton kikaparja a (kavicsokat)almot a taposóra és takaríthatok utána.A következõ kiadásom egy cica wc lesz.:) Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: :D kihogy érzi...
Nem félévente kimosni elég, hanem fél évente elég magát a szûrõt kicseréli:-) A macskavécét mi is hetente fertõtlenítjük, természetesen.
A kérdező hozzászólása: Na megvan a cica wc elég nagy méretû a cicám 2x 3x is beleférne.:D belement magától de csak úgy hogy levettük róla a billenõ ajtaját.Valamiért fél az ajtajától..Hogyan szoktassam rá?
Néhányszor "vidd/told" rajta keresztül, és rá fog jönni, hogy semmi baja nem lesz tõle:-)

A processzoron a kenést milyen gyakran kell cserélni? Mert mostanában megemelkedett a proci hőfoka (alap járaton is 60 Celsius fok körül mozog ami aggodalomra ad okot) szóval okozhatja ez a problémát?

Legjobb válasz: Kenést?!? Miért, hengerfejben csökken az olajnyomás a bütykös tengely mellet? :) Ha a hõvezetõpasztára gondolsz, általában nem szokták cserélni. Ha jól van összerakva, általában nem is kell egy normál hosszúságú számítógép élete folyamán. Ha kitakarítottad a port a hûtõbordák közül és még mindig meleg, megpróbálhatod átpasztázni. Az sem mindegy milyen processzort.

Kenést?!? Miért, hengerfejben csökken az olajnyomás a bütykös tengely mellet? :) Ha a hõvezetõpasztára gondolsz, általában nem szokták cserélni. Ha jól van összerakva, általában nem is kell egy normál hosszúságú számítógép élete folyamán. Ha kitakarítottad a port a hûtõbordák közül és még mindig meleg, megpróbálhatod átpasztázni. Az sem mindegy milyen processzort.
Nekem egy éve nincs cserélve. Gyári hûtõvel az alap 60 sok. Egyszerûen tisztítsd ki a bordákat (porszívót neki). Az lejjebb tolja a hõfokot, az enyémnél 3havonta kb 3°C-al (igaz nekem egy elég nagy toronyhûtõm van, és az átlag az 36°C)
Érdemes szétkapni a hûtõt, levenni a ventillátort és a bordák felületére rakódott porcicákat leszedni, de elsõ körben elég kifújni a bordákat sûrített levegõvel a gép megbontása nélkül. Ha leszeded arra vigyázz, hogy a rajta lévõ paszta ne koszolódjon össze, és akkor simán visszarakható lesz. De 60 fok környéke sztem csak a porra utal.
kompresszorral ki kell fújni a bordák közül a port - ahogy elõttem is írták. A pasztát cserélgetni 4 havonta meg felesleges szerintem. Én volt hogy évekig nem pasztáztam újra, viszont takarítottam negyedévente a gépet... nem volt gond a hõfokokkal. Igaz, hogy a rossz minõségû paszták kiszáradhatnak, elporosodhatnak egy idõ után, és így nem látják el megfelõlen a feladatukat, viszont a 4 havonta újrakenni, szerintem pazarlás.
4 havonta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon sokat segítettetek, kitakarítottam a hûtõbordát volt rajta por dögivel, és újra pasztáztam, így a hõfok 60-ról lecsökkent 34-körülire:) )), még 1x köszönöm :D

Benzinszűrőt milyen gyakran kell cserélni?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen autó. Általában 60 ezer kmenként, de vannak típusok, melyeknél nem kell cserélni.

Attól függ, milyen autó. Általában 60 ezer kmenként, de vannak típusok, melyeknél nem kell cserélni.
2-3 évente.

Milyen gyakran kell cserélni egy autóban az akkumulátort?

A mostani már 5 éves és aggódom, hogy egyszer csak elromlik és nem mûködik többet.

Legjobb válasz: 5 év az átlagos élettartama egy ólmos akkunak. Persze elõfordulhat 9-10 év is,.. és sajnos olyan is, amikor csak 2-3(bóvli kategória) Szerintem amíg bírja ,addig hagyd benn. Ha deszt. vizes akkor rá nézhetsz a vízszintre,és ha kell tölts rá desztillált/ioncserélt vizet.Ha gondozás mentes(zselés típus) akkor persze nem kell. Szóval amíg van benne erõ....fölösleges cserélni !

5 év az átlagos élettartama egy ólmos akkunak. Persze elõfordulhat 9-10 év is, .. és sajnos olyan is, amikor csak 2-3(bóvli kategória) Szerintem amíg bírja , addig hagyd benn. Ha deszt. vizes akkor rá nézhetsz a vízszintre, és ha kell tölts rá desztillált/ioncserélt vizet.Ha gondozás mentes(zselés típus) akkor persze nem kell. Szóval amíg van benne erõ....fölösleges cserélni !
Ha a telet kibírta, akkor erre a nyárra simán jó leaz még, viszont a télre én kicserélném, nehogy megadja magát, amikor nem kéne...
Nem hirtelen szkott elromlani, hanem elõször csak azt veszed észre, hogy hidegben nehezen indul és ez egyre gyakrabban fordul majd elõ.
Igy van, ez nem olyan, hogy múködik, leállitod, és következõ alkalommal be sem indul. Egy fokozatos "leépülés" megfigyelhetõ az akkuknál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! No name akku volt, de gondozâsmentes betekintõ lencsével. Azt írta, hogy ha fekete fel kell csak tölteni, de sajnos nem segített rajta, nyögve nyelõsen indította el a kisautómat. Kapott ma egy új akksit. Power Frame Grid technológiásat. Nem tudom mit jelent, remélem nem okoz gondot. Azonnal bestartolta a kocsit, nem nyektette, mint a régi.

Menstruacio elso napjan milyen gyakran kell cserelni a mini tampont?

Legjobb válasz: Olyan sûrûn, amilyen sûrûn szükséges. Amint megtelik, cserélni kell. És ez nem általános, hanem egyéni, hogy kinek mennyire erõs a vérzése. Mert valakinél másfél óra, valakinél meg 3 óra, míg megtelik.

Olyan sûrûn, amilyen sûrûn szükséges. Amint megtelik, cserélni kell. És ez nem általános, hanem egyéni, hogy kinek mennyire erõs a vérzése. Mert valakinél másfél óra, valakinél meg 3 óra, míg megtelik.
Ezt csak Te tudod kitapasztalni a vérzésed erõsségétõl függõen.

A tisztasági betétet hogy kell használni? És milyen gyakran kell cserélni?

Legjobb válasz: Leveszed róla a ragasztószalagot és beleragasztod a bugyidba. Azt vécézéskor látod, ha cserélni kell, ha már nagyon átázott.

Leveszed róla a ragasztószalagot és beleragasztod a bugyidba. Azt vécézéskor látod, ha cserélni kell, ha már nagyon átázott.
Tisztasági betétet a folyások alatt, vagy a mensturáció végén érdemes használni, amikor már nem jön sok. Sokféle van belõle, kisebb-nagyobb, illatosabb, lehet válogatni. a mosdóban látod, hogy mikor kell cserélni, de én például minden nap használom, és van hogy egész napra elég egy is. :)

A borotva pengét kb milyen gyakran kell cserélni?

Hetente borotválkozom ha ez számít de ezt annyira nem tom. 23 F

Legjobb válasz: Ezt te érzed. Én akkor szoktam cserélni, mikor már nem viszi le a szõrt tökéletesen, húz, már kicsit fájdalmat okoz.

Ezt te érzed. Én akkor szoktam cserélni, mikor már nem viszi le a szõrt tökéletesen, húz, már kicsit fájdalmat okoz.
Célszerû 3-4 hét a maximum. Utána kuka.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi mindkettõtöknek.

Milyen gyakran kell cserélni a melltartóbetétet, ha nem ázik át?

Elég, ha csak naponta egyszer, az esti zuhanyzásnál lecserélem, vagy gyakrabban kellene?

Legjobb válasz: Amikor nyáron használtam, gyakrabban cseréltem az izzadtság miatt. Amikor télen, akkor napi 1x. Kb. úgy kell elképzelni, mint a tisztasági betétet. Amilyen gyakorisággal azt szoktad cserélni, úgy jó lesz ez is. :o)

Amikor nyáron használtam, gyakrabban cseréltem az izzadtság miatt. Amikor télen, akkor napi 1x. Kb. úgy kell elképzelni, mint a tisztasági betétet. Amilyen gyakorisággal azt szoktad cserélni, úgy jó lesz ez is. :o)
Naponta egyszer elég!
Naponta.

A váltóban milyen gyakran kell cserélni olajat, egyátalán kell e?

Az egyik szerel? ismer?söm azt mondta amelyik kocsinak nincs váltóbaja azoknál sosem kell cserélni amelyikbe már cserélve volt ott már valószín? volt a váltóhiba! Míg a másik azt mondja h 30-ezer kilóméter után illik váltóolajat is cserélni! Feltéve manuális váltórol van szó!

Legjobb válasz: Elvileg 30-40ezrenként kéne. Gyakorlatban az új autókon már csak az ellenõrzés van a gépkönyvben is. Általában akkor szoktunk cserélni ha kidobálja sebességeket a váltó (ennek a fõ oka az olaj koszossága/elhasználtsága), vagy ha szmötyi kerül bele, illetve ha megbontjuk a váltót.

Elvileg 30-40ezrenként kéne. Gyakorlatban az új autókon már csak az ellenõrzés van a gépkönyvben is. Általában akkor szoktunk cserélni ha kidobálja sebességeket a váltó (ennek a fõ oka az olaj koszossága/elhasználtsága), vagy ha szmötyi kerül bele, illetve ha megbontjuk a váltót.
Milyen márka/típus? A Fordoknál pl. nem szokott elõírni a gyár cserét, csak ellenõrzést a gyári olajra.
A kérdező hozzászólása: Suzuki Swift 1.3 GLX sedan 2000-res évjárat!
Nekem asszem 60 000 a csereperiódus az automatára. Ha 60 000-renként te is ledobod a váltóból az olajat, attól baja nem lesz. Abba a kréziváltóba mehet is talán 2 liter olaj, szerintem 4-5 évente vállalható az a 2-3000 forint. Utána meg nyugodtan alszol, hogy megtettél mindent annak érdekében, hogy a kocsid sokáig megbízhatóan szolgáljon.
Suzukban nemkell, a váltó túléli az autót. /98-as Swift-em van/
Kicsit furcsa nekem ez a felfogás. Hogy váltóban csak akkor kell kicserélni az olajat, ha baja van, vagy már kidobálja a sebességet? Ilyen alapon a motorolajat is már csak akkor cseréled le, ha már gyenge, és füstöl a motor? A sebességet nem azért dobálja ki, mert rossz az olaj. Valószinûleg már elkoptak benne a dolgok. Nekem is swiftem van. Lehet hogy a váltó túlélné az autót, de én azért a gyári könyvben leírtaknak megfelelõen lecseréltettem az olajat. Legközelebb 60ezer km múlva kell. Nem olyan nagy tétel. Inkább most költsek rá kb.8-10 ezret, minthogy 3-4 év múlva az elmulasztott csere miatt kínlódni kelljen a váltóval.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!