Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran a babák (73 db)

A mecsek baby teát milyen gyakran adhatom babókámnak? Tegnap főztem először egy kis üvegcsényit, azt adogatom apránként. Jól adom? Vagy minden nap frissetkell főzni?

Legjobb válasz: Szia! Kínálgasd nyugodtan, nem árt neki, viszont jobb a friss, én is minden reggel fõzök neki 2 dl-t, aztán este kiborítom a maradékot, de volt, hogy megittam :) sztm finom. 5 hós kislány anyukája

Szia! Kínálgasd nyugodtan, nem árt neki, viszont jobb a friss, én is minden reggel fõzök neki 2 dl-t, aztán este kiborítom a maradékot, de volt, hogy megittam :) sztm finom. 5 hós kislány anyukája
Szerintem is frissen fõzd neki, én is minden reggel megfõztem, de volt, hogy csak pár korty fogyott belõle, a többit kiöntöttem.
Én frissen fõzöm neki minden nap. Kínáld meg vele többször úgyis csak akkor és annyit fog inni amennyi kell neki.

SOS! Milyen gyakran szabad szivatni a 6 és fél hónapos babám orrát? 10 percenként megtelik neki de nem tudom szabad e ilyen gyakran

Legjobb válasz: Igen szabad, ha kell akkor még gyakrabban is, ezzel csak könnyítessz neki, hisz ha mi is náthásak vagyunk mi is olyan gyakran fújjuk az orrunkat, amikor az eldugul és nem kapunk levegõt. ha kell akár 5 percenként is szívhatod neki.jobbulást!

Igen szabad, ha kell akkor még gyakrabban is, ezzel csak könnyítessz neki, hisz ha mi is náthásak vagyunk mi is olyan gyakran fújjuk az orrunkat, amikor az eldugul és nem kapunk levegõt. ha kell akár 5 percenként is szívhatod neki.jobbulást!
egyet értek az elõttem szólóval.
Attól is függ milyen szívód van. Nekünk azt mondta a védõnõ, hogy hálózatról csak napi 2-3X szívjam, elemmel lehet bármennyiszer. (olyan szívónk van ami mindkettõvel üzemel, a védõnõ errõl mondott véleményt), a porszívóssal nem tudom mi a helyzet, ha esetleg olyanod van. Azért mondta a védõnõ, mer ha túl erõsen szívjuk, akkor még több termelõdik. Szívás elõtt mindig fújjál be tenger vizes vagy Otrivin Baby orcseppet, Sprayt.
A porszívósra is rá van írva napi 6 alkalom.Az tény, ha erösen van szívva, akkor több nyák termelödik.
en mindenben úgy gondolkozom mintha rólam lenne szó... Hogy értsétek: Pl a gyerekemet ugyanúgy öltöztetem mint ahogyan én vagyok(max egy fölsõvel többet) már ugyanazt eszik mint én csak kevesebbet, (1 és 7 évesek) és pl az orruk is ugyanúgy folyik mint az enyém, ergó, ha én naponta 250x ki kell h fújjam ahoz h ne kelljen a fülemmel is kínlódnom, akkor ezt velük is megteszem. 1 évesemnek szívom az orrát, orrszívó porszívóval, 7 évesem magának intézi. Zsepit a kicsi nem használ, vagyis nem törölgetem az orrát, max ha úton vagyunk, de ez csak látszat...ezzel nem oldom meg a tartalom kiürítését. Szóval felejtsd el a max 6 alkalmat...Csináld csak úgy ahogyan magadnak szoktad. Vagy próbáld ki te is azt h amikor meg vagy fázva, egész nap csak 6x fujj orrot. Ki is készülnél.

Hogyan kezelitek a két év alatti babák megfázását? Milyen gyakran, mivel szívjátok le az orrukat? Éjszaka is?

16 hónapos a kisfiam és még szerencsére eddig semmi baja nem volt, ezért kérdezem, hogy ki hogyan ápolja a megfázott babáját.

Legjobb válasz: Mi pont most vagyunk ebben a cipõben (12 hós kisfiú).Én aszkorbinsavat adok neki az innivalójában (ennél tisztábban és koncentráltabban nem kaphat C vitamint)és napi szinten gyakran szívjuk az orrát,elõtte fellazítva Sterimar Baby-vel.Már lassan 2. hete vagyunk ebben és most látom hogy kezd javulni. Mikor még köhögött is,akkor Luuf Balzsammal kentem a mellkasát (pár napig).

Mi pont most vagyunk ebben a cipõben (12 hós kisfiú).Én aszkorbinsavat adok neki az innivalójában (ennél tisztábban és koncentráltabban nem kaphat C vitamint)és napi szinten gyakran szívjuk az orrát, elõtte fellazítva Sterimar Baby-vel.Már lassan 2. hete vagyunk ebben és most látom hogy kezd javulni. Mikor még köhögött is, akkor Luuf Balzsammal kentem a mellkasát (pár napig).
Nekem egyszer volt eddig megfázva, 8 hónaposan. Azt mondta a doki, hogy csak akkor szabad szívni a baba orrát , ha folyik neki. Mert a szívó irritálja a nyálkahártyát és csak ront a helyzeten. Ha be van neki dugulva, akkor tengervizes orrspray-t kell befújni (van babáknak való), ez vagy kidugítja, vagy megindítja a váladékot és utána lehet szívni. Ha nem dugul ki neki, akkor még lehet nasivin orrcseppet adni (baba verziót), nekünk még írt fel gyógyszertári orrcseppet is a doki, de nem sokat ért...
Jajj még annyi, hogy Cebion c vitamin cseppeket adok neki minden nap a teájába, de mikor meg volt fázva akkor a napi adagnál többet adtam neki. Köhögésre nekünk Sinecod cseppeket írt fel az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket. A kisfiamnak nagyon folyik az orra. Éjszaka is leszívjátok az orrát?
A kérdező hozzászólása: Mármint nem az én fiam orrát, hanem a Ti kicsikétekét:)
:) 1. vagyok. Nálunk is volt orrfolyás, nyilván azért szívtuk.Én úgy csináltam, hogy közvetlenül lefekvés elõtt leszívtam és ha hallottam, hogy rendesen kap levegõt, nem zavartam a szívással.Viszont elõfordult, hogy 1-2 alkalommal az éjszaka közepén is kellett, mert annyira nem kapott levegõt és emiatt nyugtalanul aludt. Jobbulást a gyerkõcödnek! :)
Szia! Hát én is sokszor hezitálok a gyerekek kiságya felett éjszaka, hogy szívjam/ne szívjam. Ha nem kapnak levegõt, akkor azért összeszedem magam az éj közepén is. Olyan is volt, hogy annyit szívtam, hogy Neogranormonnal kellett kenni a fiam alatt az érzékeny bõrt. A párásító sokat segíthet meg a megemelt mellkas (mondjuk ezt nem tudtam kivitelezni).

Kúszó-mászó babáknak milyen gyakran mossátok a kezét a nap folyamán?

Legjobb válasz: Attól függ hol kúszik. De nem túl gyakran, mert eleve mászik, majd felül és bekapja a kezét. Hiába mosnám mondjuk óránként, akkor is kb 10x már az egyóra alatt bekapta az öklét.

Attól függ hol kúszik. De nem túl gyakran, mert eleve mászik, majd felül és bekapja a kezét. Hiába mosnám mondjuk óránként, akkor is kb 10x már az egyóra alatt bekapta az öklét.
Számtalanszor, de nem konkrétan kúszás miatt, hanem mert elõszeretettel "rohan" a másik szobában lévõ babakocsijához és azonnal a kerekét fogja, gurigatja, nem mindig tudom azonnal utolérni és ezt ki is használja a kis betyár, nagyon élvezi, hogy rosszalkodhat. Utána pedig jön a kis kéz-térd pancsi! Ha nem csinálna ilyet, akkor is idõnként megmosnám neki, fõleg az étkezések elõtt. 8 hónapos a babám.
Általában etetés elõtt, és ha nagyon összemaszatolja magát valamivel. akkor popsitörlõvel áttöröljük.
Amikor már nagyon koszos, vagy enni készül...
A mienk még csak a kb. 2 nm-en mozog, pörög, forog körbe-körbe (a plédjén), így csak evés elõtt. Egyébként rengetegszer bekapja a kezét, nem is tudnám olyan sokszor mosni. Ha majd több helyre eljut, akkor majd néha letörölgetem neki vizes kendõvel, addig nem foglalkozom vele.

Amióta megszületett a baba 2 alkalommal volt kint. Egyszer behívott, hogy megmérjük a babát és ennyi.Milyen gyakran jár ki a védőnő, a babához?

Ha valami problémám van kénytelen vagyok telefonálni neki. Ekkor telefonon keresztül ad tanácsot és azt mondja, hogy eljön, de semmi. Most már elkezdtem a hozzátáplálást is és ha nem lenne ez a honlap ahol segítünk egymásnak, nem is tudom mi lenne velem. Igazából az is érdekel, hogy ha nem jár ki a "naplójába" mit ír be?Azt, hogy volt kint, mert valaki t?le is számon kéri a dolgokat? Mit lehet ilyenkor tenni? Második baba, de 6 évvel ezel?tt szültem az els?t, és sok mindent elfelejtettem.

Legjobb válasz: Ez szerintem sok helyen van így, és persze nem lehet kifogás, de biztos nagyon sok babához kell menniük. Nem tudom mennyi idõs a babád, de nálunk a 2 alkalom 3-4 hó alatt normális. Szeritem menj be te a bébivel és keresd meg a tanácsadáson. Ott válaszol az összes kérdésedre, ti meg levegõztök egy jót.

Ez szerintem sok helyen van így, és persze nem lehet kifogás, de biztos nagyon sok babához kell menniük. Nem tudom mennyi idõs a babád, de nálunk a 2 alkalom 3-4 hó alatt normális. Szeritem menj be te a bébivel és keresd meg a tanácsadáson. Ott válaszol az összes kérdésedre, ti meg levegõztök egy jót.
Nálunk az elsõ 1-2 hónapban viszonylag sûrûnm jött, de utána szinte semmi.Most 2 éves a fiam, és tartósan betegnek van nyilvántartva( szerencsére nincs komolyabb baja) de a védõnõt majdnem egy fél éve nem láttam, csak ha én bemegyek.A 2 éves státuszvizsgálatra is én kérdeztem rá, mert már 1 hónappal elmúlt 2, mikor elmentünk.Nekem is sok kérdésem lenne, és nem tudom mi lenne , ha én pl. egy felelõtlen szülõ lennék, aki pl. nem adja a gyerekének a gyógyszereket.Nem is tudja miket szed, mikor voltunk kontrollvizsgálaton, csak ha én beviszem a papírokat és bemásolja a számítógépbe. ...és ezt nevezik a világhírú magyar védõnõi hálózatnak.:-( Én nagyot csalódtam.
Nálunk az elsõ védõnõ a babám 4 hónapos koráig összesen 2x volt kint majd jött egy új védõnõ aki 1x kijött hogy bemutatkozzon és azóta (4 hónapja) nem is láttam.
A kérdező hozzászólása: Hát látom nem vagyok egyedül. Ami azt illeti a babát 2 hónapos korában is terhestanácsadáson mérte a váróban, 5 perce volt ránk. Ez idõ alatt kellett a problémáimat elmondanom neki a többi nõ, férfi jelenlétében, mert a váró tele volt. Tanácsadásra pedig másik doktornõhöz járok. Külön hozzá nem tudok bemenni mert ilyenkor "sok a dolga". más idõpont pedig nincs, hogy elmenjek. Tehát marad ez a honlap, mert mondtam, elvbõl többet nem hívom föl( eddig nem is keveset költöttem a telefonos beszélgetéseinkre).
Nálunk 4 hónapja nem volt, most 7 hósak vagyunk.
Az elõzõ vagyok kiirom a várost is : GYÕR!
Debrecenben 6 hetes koráig hetente aztán 2x2 hetente azóta havonta jön mindig pénteken. Ir elõtte sms-t hogy jönni fog. De havonta mi is megyünk súlymérésre és iratni ha kell valami. Nálunk jól müködik.

A PCOS-ok milyen gyakran pontosabban, milyen riktán menstruálnak és hogy a kezelés megkezdése után, mennyi idő alatt sikerülhet nekik a babó?

Legjobb válasz: Szia.Nekem 10évvel ezelött derült ki,hogy pcom van nagyon rendszertelen volt,volt olyan is 50 naponként jött meg.Kaptam rá gyógyszert,végül is akkor viszonylag hamar sikerült 10hónap múlva terhes lettem.Most 3éve probálkoztunk már a babával,de nem akart össze jönni,kaptam megint gyógyszert,aztán akkor sem,utána clostit kaptam az elsõ kúra után sikerült:)Minden jót,mielöbbi babázást:) 33hetes kismama

Szia.Nekem 10évvel ezelött derült ki, hogy pcom van nagyon rendszertelen volt, volt olyan is 50 naponként jött meg.Kaptam rá gyógyszert, végül is akkor viszonylag hamar sikerült 10hónap múlva terhes lettem.Most 3éve probálkoztunk már a babával, de nem akart össze jönni, kaptam megint gyógyszert, aztán akkor sem, utána clostit kaptam az elsõ kúra után sikerült:) Minden jót, mielöbbi babázást:) 33hetes kismama
Szia! Nekem két éve diagnosztizálták a PCOS-t. Amikor még nem kezeltek, akkor 8 hónapig nem menstruáltam. De mikor kaptam gyógyszeres kezelést rá 2 hónapra elindult a menstruációm és azóta rendszeresen 31-32 naponta van. A kezelés megkezdése után egy évre rá mondta az orvos (3 havonta voltam kontrolon), hogy vállalhatok babát és meg is fogant a kisbabánk:-)
Szió! nekem sunyi pco-m volt, a menzimhez órát lehetett volna igazítnai, fel órával elõtte mindig éreztem, hogy "namost jönni fog", és mindig be is jott (28 napos ciklus) a kezeles megkezdese utan egy evvel elmúlt a pcom (merkforminnnal kezeltek). a baba nekunk ugy jott, hogy amikor nodokihoz mentem, hogy babaproject indul, rákszûrés, stb, akkor már nem voltam pcos, és három hónappal rá össze is jött.

3 hónapos babák anyukái. A ti babáitok milyen gyakran, hányszor szopiznak? Megnövekedett szükségletet tapasztaltok babáitoknál?

Legjobb válasz: Az enyém 1 hét múlva lesz 3 hós, fiú. Õ napi 6x eszik,csak anyatejes, viszonylag fix a napirendje, kb 1 hós kora óta ugyanígy megy. Reggel 5 óra, aztán 9-fél 10, 12-13, 16, 19, 22 órakor. Éjjel alszik, de napközben már sokat nézeget. Megnövekedett igényt most nem érzek, valamikor 5-6 hetes kor körül kicsit sûrübben evett pár napig.

Az enyém 1 hét múlva lesz 3 hós, fiú. Õ napi 6x eszik, csak anyatejes, viszonylag fix a napirendje, kb 1 hós kora óta ugyanígy megy. Reggel 5 óra, aztán 9-fél 10, 12-13, 16, 19, 22 órakor. Éjjel alszik, de napközben már sokat nézeget. Megnövekedett igényt most nem érzek, valamikor 5-6 hetes kor körül kicsit sûrübben evett pár napig.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ éjjel hogy Marci átaludta az éjszakát (lehet hogy csak kivételes este volt) Reggel óta evett egyszer 6-kor, majd 8-kor, fél 10-kor, fél 11 -kor. Tiszta õrület. A két utolsó evés során kiváncsiságból mértem, összesen 280-at evett meg. Hova fér belé?

Mennyire káros az UH a babára? És milyen gyakran lehet?

Sziasztok! 28. héten szeretnék menni 4D UH-ra de ma voltam dokinál és mondta, hogy a 28. héten lesz a kövi UH. Akkor hirtelen eszembe se jutott, hogy akkor mennék 4d-re is, így nem tudtam megkérdezni.

Legjobb válasz: Egy idõ után felmelegíti a magzatvizet, ezért nem jó sokáig uh-ozni a babát.

Egy idõ után felmelegíti a magzatvizet, ezért nem jó sokáig uh-ozni a babát.
Az ultrahang nem káros se rád, sem a magzatra, nem bocsát ki sem káros sugárzást, semmit. A testedben levõ vizet használja a gép ahhoz, hogy képet tudjon alkotni. Ne aggódj, örülj, hogy láthatod a babádat. Egyébként szakmabeli vagyok, és 18 hetes km Boldogságos babavárást!
Semennyire, a klinikumban nem igazolódott, hogy bármilyen teratogén hatással bírna. 40 percen túl nem érdemes használni, a már említett melegedés miatt, de ezt épkézláb helyen nem is teszik. Sokak terhessége pedig hetekig napi szintû ultrahangos monitorozásnak van kitéve - veszélytelen.
Menjél akkor 2 héttel késõbb 4D-re, akkor már legalább jobban látszódik :) És akkor nem fogsz aggódni annyira. Ha már egyáltalán aggódsz emiatt.
Én inkáb elõbb mennék a 4D-re, 24-25 hetesen (nem tudom hol tartasz) akkor annyira szép :-) Én 24+4 hetesen voltam, és gyönyörû felvétel és képek készültek róla! :-) 33 hkm
A kérdező hozzászólása: 23 hetes vagyok. Azért mennénk a 28. héten mert úgy kapunk fizut.:) De lehet megyek 2 héttel késõbb.
30 hetesen már nagyobb a baba, nehezebben kivehetõ, csak azért javasoltam a 24-25. héten :) De ti tudjátok, én maradnék akkor inkább a 28. hétnél :)
Én 34 hetesen voltam csodaszép képek lettek, szerintem a 30. hét még bõven ok, de pusztán amiatt ne halaszd, mert károsnak véled. :) 36 hetes kismama

Kúszó-mászó babák anyukái, ahol már minden szanaszéjjel van, milyen gyakran tisztítjátok a babák játékait? Esetleg ahol házikedvenc is van?

Legjobb válasz: Hát én 2 naponta porszívózok!Házikedvenc nincs,de Apa erdész,és fát aprítanak,és minden apró kis fadarab.... meg hár hullik a hajam is,meg morzsál a lányom is!Felmosás heti 1-2-szer van!

Hát én 2 naponta porszívózok!Házikedvenc nincs, de Apa erdész, és fát aprítanak, és minden apró kis fadarab.... meg hár hullik a hajam is, meg morzsál a lányom is!Felmosás heti 1-2-szer van!
Benti cicánk van, így naponta porszívózok kivéve ha nem vagyunk egész nap otthon. Felmosni hetente szoktam. A kislányom az elõszobába és a fürdõbe nem mehet ki, mert ott a macskaalom plusz oda érkezünk koszos cipõben. A játékait én akkor mosom, ha leesik kint vagy múltkor például egy plüssjátékot összekent kajával. Egyébként nem.
én 2 hetente 1X felmosok felporszívózok 9hós kislány anyukája csúszó-mászó gyerkõc
bár házikedvencünk sincs (sajnos :-( ) de nem tisztítom gyakran a játékokat. bele is boldonulnék. Minden 2.nap felmosok és porszívózok, amúgy szana szét vannak a játékok. Mondjuk rágókákat már nem szereti, de a kiskockákat, építõkockákat elõszeretettel veszi be a szájába. De ennyi baci kell. te hogy csinálod?
A kérdező hozzászólása: Kb. ugyanígy. A kutya a lakásban van, az összes játék szétszórva a parkettán, és minden a kislányom szájában köt ki elõbb-utóbb. Egész nap mosogathanám õket, ha el akarnám kerülni, hogy kosszal érintkezzen (habár valószínûleg így se sikerülne). Így nem is gyötröm magam ezzel. A plüssöket néha kimosom. Annyi még, hogy általában napi 2x felsöprök.
Én semmit nem csinálok takarítás terén sûrûbben. Állatunk nincs, de mindig is próbáltam ügyelni a tisztaságra. Ha meg valami piszkos lesz, akkor leöblítem, vagy kimosom, de én sem vagyok az az állandóan sikálós anyuci.
Szia! Nálunk is van kutya, a 1O hónapos kisfiam imádja! Csak akkor hajlandó kúszni, ha a kuytához megy, amúgy a hátán, hasán jótszik, elég lusta... Bezzeg ha a kutya lefekszik abban a szobában, ahol a gyerkõc van, egybõl odakúszik, és simogatja - inkább tépi, marja..:) de a kuytus nagyon élvezi. A játékai neki is szanaszét, 2 hónappal ezelõttig mindig lemostam õket naponta, a plüssöket is sokat mostam. De feladtam, nem lehet bírni! Most már csak kb. 2 hetente ha eszembe jut le- és kimosni õket...
A kérdező hozzászólása: Azért emeltem ki a kérdést, mert kíváncsi voltam, ki hogyan végzi a tisztítást. Néha elfog a nyugtalanság, hogy nem kéne ilyen lazán vennem a dolgokat. Fõleg amikor jön egy-két sunyi megjegyzés, hogy gyerek mellé kutya a lakásban, miért nem szabadultam meg tõle stb. (11 éves kutyától!) De ezek szerint nem csak én nem suvickolok egész nap. Köszi mindenkinek!

Tápszeres babák anyukái (meg akik használnak vízforralót a babának), vízforralót mivel, hogyan és milyen gyakran vízkőtlenítitek?

Mindig para van, hogy benne maradt egy kis ecet.

Legjobb válasz: 3-4 naponta ecettel vízkõtelenítem, mert iszonyat kemény itt a víz. Utána felforralom benne a tiszta vizet, de azt kiöntöm. Nem fog benne maradni ecet. Meg inkább ecet maradjon, ha véletlen is marad, mint vegyszer. Egyébként az én gyerekem 1 évesen benyomott egy üveg ecetes vizet. Épp állt az ecetben, de el kellett rohannom, apukának nem tûnt fel, kiöntötte a gyerek üvegébe, õ meg megitta szegénykém. A mai napig nem fogom fel, hogy bírta meginni, szörnyen rossz volt. :(

3-4 naponta ecettel vízkõtelenítem, mert iszonyat kemény itt a víz. Utána felforralom benne a tiszta vizet, de azt kiöntöm. Nem fog benne maradni ecet. Meg inkább ecet maradjon, ha véletlen is marad, mint vegyszer. Egyébként az én gyerekem 1 évesen benyomott egy üveg ecetes vizet. Épp állt az ecetben, de el kellett rohannom, apukának nem tûnt fel, kiöntötte a gyerek üvegébe, õ meg megitta szegénykém. A mai napig nem fogom fel, hogy bírta meginni, szörnyen rossz volt. :(
Ecettel forraltam fel benne a vizet, és utána én is forraltam benne még egyszer sima vizet, és kiöntöttem, mint az elsõ válaszoló. Amúgy megpróbálhatod citromlével is, az is leviszi valamelyest a vízkövet, de szerintem jobb az ecet. Szerintem se aggódj, nem marad benne ecet, de ha benne maradna, akkor sem lesz tõle semmi baja. Nem emlékszem pontosan, de talán 1-2 hetente forraltam ki ecettel.
Hetente 1x szoktam vízkõteleníteni, utána átforralok benne sima vizet. Még ecet szagú sem marad, nem hiszem, hogy bármi is benne maradna. Jobban bízom az ecetben, mint az ilyen-olyan háztartási vízkõtelenítõkben.
Bocsi az offért, de mennyi ecetet tesztek bele?
Hetente egyszer, egy keveset csak úgy löttyintek bele (kb. fél decit meg pici vizet az is leviszi). Aztán többször kiöblitem csak tiszta vizzel. Azelõtt én is szoktam utána egyet forralni vizzel, de már rájöttem fölösleges. Semmilyen ecet iz, szag sem marad meg benne igy sem.
A kérdező hozzászólása: Én is így szoktam, ecet bele, meg víz, felforralom, kiöntöm, utána én még átöblítem, még egy adagot forralok, azt kiöntöm. Igaz, nálunk is volt egyszer ecetes víz baleset, õ nem itta meg, csak pár kortyot. :) Apával félreértettük egymást. Csak tegnap vízkõtlenítettem, és rengeteget bukott, lehet, hányt is, volt 1 nagyobb adag is, és elég emésztett tej szaga volt. De ma úgy látom, nincs gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!