Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran / ajánlott (15 db)

Milyen gyakran ajánlott hajat mosni?

Elég hamar rossz lesz a hajam, régebben naponta mostam, hogy ne legyen zsíros, de mondták sokan, hogy ezzel csak tönkreteszem a hajam, és egy kicsit hullott is (de lehet, hogy az a hajfestést?l, de mostmár majdnem 2 éve nem volt festve) Most háromnaponta mosom meg, de a végére már borzalmasan tud kinézni... Meg ha nem is zsíros, akkor is összevissza áll, ha nincs megmosva...

Legjobb válasz: Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.

Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.
én úgy hallottam hogy hetente kellene mert úgy nem árt a hajnak és nem is hullik ki annyi. zsíros hajra nekem a sunsilk vált be
a legjobb ha hetente mossa valaki a haját. végül is akkor sem lesz baja ha 3 naponta mossa, csak aznemjo ha balzsamot is használ mert egyes barzsamtol hullhat a haj. és hamarabb zsirpspdik a hoszzu haj mint a rövid mert jobban hozzálapul a fejbörhöz. én is 3 naponta mosom. nemtudom kibirnám e ha hetente mosnám mert akkor nagyon zsiros lenne , és nemjol érezném magam.

Milyen gyakran ajánlott újratelepíteni a számítógépet?

Legjobb válasz: Amikor már annyira szétbarmolja a buta user a Wint, hogy gyorsabb újratelepíteni ( fõleg ghostolni ), mint annyira megtákolni, hogy mûködjön.

Amikor már annyira szétbarmolja a buta user a Wint, hogy gyorsabb újratelepíteni ( fõleg ghostolni ), mint annyira megtákolni, hogy mûködjön.
Többnyire fél évet szoktak mondani hogy fél évente nem árt újra telepitgetni meg minden. Bár windows függõ a dolog. Ha a felhasználó nem barmolja úgy szét akár 1-2 évig is jól ketyeghet. Windows 7 esetében, persze akinek egy normális fajta van meg az eddig 2 évig megy gond nélkül a másik gépemen 2 éve nem telepítettem újra, semmi gond nincs vele nincs tele minden kacattal nem lassult be. Persze ezeket egy egyszerûbb karbantartó programokkal is el lehet kerülni fõleg egy töredezettség mentesítés segít rajta, egy rendszer karbantartás, felesleges meguint fájlok törlése, gyakori vírus és egyéb féreg program ellenõrzés és kitörlése. Ezeket célszerûbb havonta csinálni.
Tényleg felhasználó függõ, ahogy írták elõttem is. Ha minden héten telepítessz egy újjabb játékot meg szárnyaidat próbálgatod különféle programok terén akkor a fél éves intervallum simán helyes. De különben registry-cleanerek meg töredezettségmentesítések sokat javíthatnak a rendszer állapotán, mielõtt eltemetnénk az elõzõ telepítést érdemes használni õket.

Hüvelygomba esetén milyen gyakran ajánlott a tusolás? Nektek mennyi idő alatt múlt el?

Nagyon rossz...:(

Legjobb válasz: nekem a napi 2 bevált (reggel, este) persze használj emellett krémet és tablettát a betegtájékoztatón olvashatóak szerint.

nekem a napi 2 bevált (reggel, este) persze használj emellett krémet és tablettát a betegtájékoztatón olvashatóak szerint.

Milyen gyakran ajánlott mosni a törölközőket, pizsamákat?

Tudom picit hülye kérdés, de tényleg érdekelne, hogy higiénia szempontokból hogy lenne érdemes.

Legjobb válasz: Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.

Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.
Sok mindentõl függ. A higiénia nem indokolja a túl gyakori mosást, ugyanis semmi bajod nem lesz, ha régóta használod ugyanazt a törölközõt. Akkor mosd, ha úgy érzed, hogy cserélni kell. Például én pizsamát nem használok, max. egy bugyit, az ágynemût télen 1-2 hetente, nyáron 2-3 naponta cserélem. A törölközõt amikor érzem, hogy nem jó, akkor berakom a szennyesbe. Sõt a páromé is önállóan megy, tehát ha újat akar, akkor a régit beteszi a szennyesbe és ki lesz mosva. Külön nem tartom számon, mikor cseréli.
kb minden ilyesmit heti 1x. nekünk elég, nincsenek lázálmaink, h megizzadjunk, a Fõtáv sem olyan kegyes, h 25 fokot nyomasson :D a törcsibe meg ugye fürdés után törölközünk, szóval olyan gyalázatosan nem lesz koszos az sem.
Törölközõt mi hetente 1-szer mossuk, vagy szükség szerint többször. A pizsamát és 2-3 éjszakénként cserélem.
pizsamát naponta-kétnaponta, törölközõt meg amikor úgy érzem...ez van, h hetente, 2 hetente, de elõfordult már, h egy héten 2 is elment.hajmosós törölközõt meg mindig újat veszek elõ. Ágynemût, meg változó...mikor már nem érzem benne jól magam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Egy párkapcsolatban szerintetek milyen gyakran ajánlott talizni, mi az ideális? Naponta talizás az már túl sok lehet a jóból?

Legjobb válasz: A naponta találkozás... nem jó. Nem tudtok semmit elmesélni egymásnak. Talán úgy 3-4 naponta elég.

A naponta találkozás... nem jó. Nem tudtok semmit elmesélni egymásnak. Talán úgy 3-4 naponta elég.
A barátnõm és én az elsõ héten minden nap találkoztunk. Utána elment tengerre, mikor hazajött megint minden nap találkoztunk kb 1 hétig hogy bepótoljuk :) utána elkezdõdött a suli és ez miatt csak hétvégén bírunk találkozni (péntek-szombat-vasárnap, vagy csak szombat-vasárnap), így megint csak amikor bírunk minden nap találkozunk :) de ha bírnánk az év összes napján akkor szerintem azért néha kihagynánk 1-2 napot :) .
Attól függ :) Ha csak egy párkapcsolat akkor tényleg sok a minden nap. Ha Õ az IGAZI akkor nem sok :) (szerintem)
Szia! A kérdésedbõl kiindúlva elég fiatal lehetsz még és ez az elsõ kapcsolatod! Gondolom nem tervezed komolyra! Szerintem nyugodtan találkozhattok minden nap! Az úgyis akkor derül ki, hogy sok vagy nem!
A kérdező hozzászólása: 19 éves vok, az elsõ komolyabb kapcsolatom már 2 éve tart, de eléggé a végét járjuk... gondoltam a gyakori tali is lehet a baj..
Tartsatok egy kis szüntetet, ne hosszút, 1-2 hét max. Ha utána nem rohantok egymáshoz hogy "hiányzol" akkor valóban a végét járja...
Mi is mindennap találkozunk és nem unjuk meg egymást. Szerintem ez jót jelenthet. Ha már egy nap kimarad akkor sms, telefon stb.

Milyen gyakran ajánlott hasznáni az otthoni kézi szívhang hallgatót (dopplert)?

Kaptam egyet kölcsönbe és olyan szívesen hallgatnám naponta akár többször is, de nem tudom ez mennyire káros, vagy mennyire zavarja a babucit. Szerintetek?

Legjobb válasz: Igazán nem káros, de zavarja egy kicsit. Mi a 12. héttõl használjuk, bár most már mocorog, úgyhogy ritkán. A doki azt mondta, hogy nem árt neki, de 2 naponta maximum és csak fél percre. Ha többször akarod használni, akkor az a lényeg, hogy amint megvan a baba szívverése, utána ne hallgatózz sokáig (én max 10 mp-ig hallgattam).

Igazán nem káros, de zavarja egy kicsit. Mi a 12. héttõl használjuk, bár most már mocorog, úgyhogy ritkán. A doki azt mondta, hogy nem árt neki, de 2 naponta maximum és csak fél percre. Ha többször akarod használni, akkor az a lényeg, hogy amint megvan a baba szívverése, utána ne hallgatózz sokáig (én max 10 mp-ig hallgattam).
Mi csak akkor hasznljuk ha esetleg hosszab idejig nem erzem a babat mozogni. Engem megnyugtat, hogy minden rendben van (panikolosabb tipus vagyok mint az atlag, sajnos). De van olyan nap, hogy elo sem vesszuk ha minden rendben es erzem a picit mozogni.

Milyen gyakran ajánlott testgyertyát használni méregtelenítés céljából?

Legjobb válasz: www.mayafulgyertya.hu itt találsz infót hozzá!

http://www.mayafulgyertya.hu itt találsz infót hozzá!

Milyen gyakran kell / ajánlott ablakot pucolni?

Legjobb válasz: Mi minden évszakban egyszer szktunk, de ez attól is függ, hogy mennyire poros környezetben laksz. Van olyan ,aki addig nem pucol ablakoz, amíg kilát az ablakon. Nincs elõírva, hofy milyen gyakran kell ablakot mosni. Te döntöd el, hogy milyen idõközönként teszed, és mennyire van rá idõd.

Mi minden évszakban egyszer szktunk, de ez attól is függ, hogy mennyire poros környezetben laksz. Van olyan , aki addig nem pucol ablakoz, amíg kilát az ablakon. Nincs elõírva, hofy milyen gyakran kell ablakot mosni. Te döntöd el, hogy milyen idõközönként teszed, és mennyire van rá idõd.
Valtozo. Kornyezet fuggo. Nalunk peldaul egy evben max ketszer kell. Bar azt sem banom ha nincs megcsinalva. Romantikus a kod. :D:D
Ezt nem az idõ határozza meg, hanem az, hogy hogy néz ki az ablak s mi az igényed rá! Amíg szép és könnyen bejön a fény, addig nem olyan fontos. Én úgy szoktam, hogy megnézem kinyitva és bezárva is, hogy milyenek a lakásban a fényviszonyok, s ez alapján döntöm el.
Ha már nem látsz ki rajta akkor már érdemes.
Hát gyerekek, nekünk 14évig voltak fennt a bukóablakok a tetõtérben...minden szobában azok voltak(tavalyig..).. és bizony egyszer nem voltak lemosva kívülrõl!! Belülrõl se sokszor:) ))

Milyen gyakran szabad (ajánlott) végezni anális szexet?

Szeretném kipróbálni az anál szexet de félek hogy valami bajom eshet. A barátom szeretné hetente 2 szer min. ez sok? írjátok le tapasztalaitokat is milyen volt az els?.

Legjobb válasz: 14:27 Bocsi, de tudsz orvosilag elismert forrást hozni az anális szex és a végbélrák között kimutatható oksági viszonyról, vagy ez csak egy jól "ijesztgetõ taktika" a részedrõl, némi tudományosnak ható okoskodással megspékelve? Mert ismerek embereket, akik évtizedeken át gyakoroltak rendszeres anális szexet, és érdekes módon egyikrõl se tudom, hogy végbélrákjuk lett volna. Kérdezõ, amennyire tudom, Maarcónak van igaza: kellõ felkészüléssel és elõvigyázatossággal nem okozhat problémát.

14:27 Bocsi, de tudsz orvosilag elismert forrást hozni az anális szex és a végbélrák között kimutatható oksági viszonyról, vagy ez csak egy jól "ijesztgetõ taktika" a részedrõl, némi tudományosnak ható okoskodással megspékelve? Mert ismerek embereket, akik évtizedeken át gyakoroltak rendszeres anális szexet, és érdekes módon egyikrõl se tudom, hogy végbélrákjuk lett volna. Kérdezõ, amennyire tudom, Maarcónak van igaza: kellõ felkészüléssel és elõvigyázatossággal nem okozhat problémát.
Mi sokáig napi 1x vagy 2x csináltuk és semmi bajom nem volt... Síkosító elengedhetetlen! És bízz benne, az a legfontosabb. Ha izgulsz akkor aranyered is könnyen lehet. Csak akkor csináld, ha lelkileg is felkészültél! :)
Meg annyit, hogy egyszer kiprobalhatod, ha figyeltek par apro dologra, bajod nem eshet: 1. Vegezzetek elotte beontest ha nem akartok sok uruleket es az ezzel jaro illatot elvezni. 2. Hasznaljatok profi minosegu sikositot amit szexshopban talaltok - NAGYON FONTOS!! 3. Lassan, sikositot hasznalva kezdjen a baratod "tagitani", eloszor kisujjal, majd mutatoujjal, majd ket ujjal, majd vibratorral, majd johet a husa. :D 4. Hasznaljon ovszert, mar csak azert, hogy utana ne kelljen itt kerdezned, hogy analtol felcsinalodhatsz-e! 5. Anal behatolas utan tartsa tavol a farkat a p.ncidtol, a vegbeledben levo bakteriumok komoly fertozest okoznak odaat!
Persze, csinalhatod minden nap, csak nehogy ilyen legyen majd a vegbeled 3x-4x evesen: https://www.google.hu/search?q=anal+cancer&um=1&ie=UTF-8&hl=.. (eleg durva fotok, ha gyenge idegzetu vagy, ne nezd meg!) Hogy mi a kapcsolat vegbelrak es analis szex kozott? Anal szex soran keletkeznek elobb-utobb apro serulesek a vegbelben, barmilyen ovatosan is csinaljatok, ezek meg idovel rakot okoznak. Becsuld meg a vegbeledet es hasznald rendeltetesszeruen, ne csak akkor lasd be hogy fontos, mikor kolosztomara szorulsz! "A barátom szeretné hetente 2 szer " - a baratod egy perverz allat, nem erdekli a testi epseged. Mondd, hogy dugjon hetente 2x vibratort a sajatjaba, ha szerinte annyira jo...
mi a barátnõmmel heti 1x vagy két hetente csináljuk és nincs ebbõl semmilyen problémája szeretjük mind ketten :)
Minden nap csinálhatod
Próbáljátok ki, de ne vigyétek túlzásba. Ha túl sokat csináljátok, végleg kitágulnak a fenékizmaid és idõsebb korban visszatartási problémáid lesznek. Évi 3-4 alkalomtól nem lesz bajod.
a segged szarásra való.
Minden nap ötször, hogy ne kívánja többször!
14:27 vagyok. Utolso, olvass csak utana a wikipedian, idezek a Risk Factors fejezetbol: "Benign anal lesions (inflammatory bowel disease (IBD), hemorrhoids, fistulae or cicatrices). Inflammation resulting from benign anal lesions, such as hemorrhoids and anal fistulas, has been considered to cause a predisposition to anal cancer." A lenyeg, hogy serulesek a vegbelben novelik a rak kialakulasanak eselyet. Es mi van, ha Te ismersz olyanokat akik evtizedeken at muveltek es nem lettek rakosok?!? Mindnyajan ismerunk cigizoket, akik par evtized cigizes utan sem lettek tudorakosok. A lenyeg, hogy noveli az eselyet. A vegbeled meg egy nagyon kenyes szerv, en nem kockaztatnam. Kepzeld el az eleted nelkule! (Kolosztoma = kivezetik a vastagbeled a hasadon egy lyukra, amihez egy zacskot csatolsz es abba omlik a fekalia!) Nezd, en nem akarok ilyesztgetni senkit, ugy es annyit fajtalankodsz amennyit akarsz es amig csak a magadet (vagy baratodet :D) kockaztatod, nem a baratnodet, addig ezzel semmig baj nincs!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is ilyesmiket olvastam a neten hogy ha jól elõkészített az eljárás és a sikosítás akkor semmi baj nincs belõle és székelési zavart sem okoz ez igaz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is ilyesmiket olvastam a neten hogy ha jól elõkészített az eljárás és a sikosítás akkor semmi baj nincs belõle és székelési zavart sem okoz
11/12....csodálkoztam volna ha nem lett volna senki aki szûk tõmondatban "kifejti" konzervatív "véleményét" XDXDXDXD Kérdezõ: én már több éve szexelek (szeretkezek, dugok, baszok és kúrok) análisan és a lényeg amit már az elõttem szólók is jól leírtak az a kimosás, síkosító és a bizalom a másikban.....akkor minden rendben lesz ;) 26f

Milyen gyakran kell (mennyi kilométer után ajánlott) a lánc olajozása? A kerékcsapágyak zsírozása?

Van egy új kerékpárom (országúti verseny) idén tavaszal vettem, majdnem 3000-km van már benne, a láncot kb: 300 km-ént olajzom, de a kerékcsapágyakat még egyszer sem , úgy van ahogy gyárilag kenték. Szükséges a zsirzása (nem igazán szeretném szétszedni) vagy elég majd jövö tavaszal? Kitart (elég) addig a gyári kenés?

Legjobb válasz: Én láncot kb két hetente szoktam karbantartani. Illetve ha látom, hogy nagyon dzsuvás, poros, vagy hallom is ahogy korcog a láncszemek között a kosz, akkor gyakrabban, igény szerint. Km-re azt nem tudom mennyi, de 300 alatt. Kerékcsapágyakat én még soha nem zsíroztam. Igaz, csak 2 éves a biciklim és kb 1500 km van benne. Néha ellenõrzöm, hogy könnyem forog és nem kotyog-e. de amíg semmi rendellenességet nem tapasztalok, addig nem szedem szét.

Én láncot kb két hetente szoktam karbantartani. Illetve ha látom, hogy nagyon dzsuvás, poros, vagy hallom is ahogy korcog a láncszemek között a kosz, akkor gyakrabban, igény szerint. Km-re azt nem tudom mennyi, de 300 alatt. Kerékcsapágyakat én még soha nem zsíroztam. Igaz, csak 2 éves a biciklim és kb 1500 km van benne. Néha ellenõrzöm, hogy könnyem forog és nem kotyog-e. de amíg semmi rendellenességet nem tapasztalok, addig nem szedem szét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!