Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakran / ajánlott (17 db)

Milyen gyakran ajánlott hordani a parókát?

Nincsen semmilyen egészségügyi problémám, nem emiatt lenne a paróka, egyszerûen divatból/poénból hordanám, és mivel festetni nem akarom, meg nagyon hamar megunom a dolgokat, ezért nem az eredeti hajamat akarom "bántani", inkább parókákat hordanék. Az érdekelne, hogy milyen gyakran ajánlott hordani, hogy ne legyen belõle se a fejbõrömnek, se az igazi hajamnak baja (mert mégis csak össze van nyomorgatva egy paróka sapka alá), vagy neadjisten, nehogy tetves legyek? És akkor milyen gyakran kéne mosni? Mennyi ideig elég egy 200ml-s parókasampon, balzsam, kondicionáló? Elõre is köszi!

Legjobb válasz: Szia, ha rendes jó minõségû parókát veszel, azt hordhatod bármeddig, most ne úgy értsd, hogy a nap 24 órájában hanem egy 16 órában nyugodtan hordhatod. Tetves pedig emiatt nem lehetsz, max korpás, de ha a rendes hajaddal is törõdsz akkor nem lesz baja. Kéthetente egyszer ajánlott kimosni, de nyáron ugye, melegben amikor jobban izzadunk akkor nem árt hetente 1x mosni. A sampon meddig elég, azt majd meglátod, attól is függ, hogy milyen hosszú parókát veszel, és mennyi kell a mosáshoz, de szerintem 2 hónapig még egy 80 cm parókához is elég.

Szia, ha rendes jó minõségû parókát veszel, azt hordhatod bármeddig, most ne úgy értsd, hogy a nap 24 órájában hanem egy 16 órában nyugodtan hordhatod. Tetves pedig emiatt nem lehetsz, max korpás, de ha a rendes hajaddal is törõdsz akkor nem lesz baja. Kéthetente egyszer ajánlott kimosni, de nyáron ugye, melegben amikor jobban izzadunk akkor nem árt hetente 1x mosni. A sampon meddig elég, azt majd meglátod, attól is függ, hogy milyen hosszú parókát veszel, és mennyi kell a mosáshoz, de szerintem 2 hónapig még egy 80 cm parókához is elég.
Egy ebay-es, 3-5000 forintos paróka mennyire számíthat jó minõségûnek? (igazi hajat nem akarok, az drága ahhoz hogy hobbim legyen x.x)
Cosplayezéshez tökéletes, meg amúgy is ebayen elég jó minõségû parókákat árulnak (nekem onnan való minden cpm-hez) (elsõ válaszoló)
A kérdező hozzászólása: És a parókát mennyire lehet alakítani? Úgy gondolom, hogy pl. copf, vagy fonni.
4-6 ezreseket elég jól lehet, azok már általában hõállóak, tehát vasalni és göndöríteni is lehet. Fonni az összeset lehet, viszont ha copfot akarsz, az nemigazán mutat szépen egy pareszon max ha nagyon lazán a tarkódhoz kötöd. De copfhoz lehet kapni 1 illetve 2 copfos parókákat. Néz körül ebayen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, fogok rendelni :)

Milyen gyakran ajánlott hajat mosni?

Elég hamar rossz lesz a hajam, régebben naponta mostam, hogy ne legyen zsíros, de mondták sokan, hogy ezzel csak tönkreteszem a hajam, és egy kicsit hullott is (de lehet, hogy az a hajfestést?l, de mostmár majdnem 2 éve nem volt festve) Most háromnaponta mosom meg, de a végére már borzalmasan tud kinézni... Meg ha nem is zsíros, akkor is összevissza áll, ha nincs megmosva...

Legjobb válasz: Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.

Attól függ milyen hosszú a hajad és milyen típusú. Ha korpás a hajad akkor legjobb ha elmész bõrgyógyászhoz és õ felírja a neked való samponokat és szereket. A napi hajmosással tényleg tönkreteszed a hajad. Ha nagyon zsíros akkor háromnaponta ráérsz megmosni, sõt. Talán jobban járnál egy frizuraváltással, ha zavar hogy össze-vissza áll.
én úgy hallottam hogy hetente kellene mert úgy nem árt a hajnak és nem is hullik ki annyi. zsíros hajra nekem a sunsilk vált be
a legjobb ha hetente mossa valaki a haját. végül is akkor sem lesz baja ha 3 naponta mossa, csak aznemjo ha balzsamot is használ mert egyes barzsamtol hullhat a haj. és hamarabb zsirpspdik a hoszzu haj mint a rövid mert jobban hozzálapul a fejbörhöz. én is 3 naponta mosom. nemtudom kibirnám e ha hetente mosnám mert akkor nagyon zsiros lenne , és nemjol érezném magam.

Milyen gyakran ajánlott hajpakolást feltenni?

Derékig érõ vékony szálú hajam van. Heti kétszer mosom.

Legjobb válasz: Ajánlani tudom pl. a Serical vagy a Kallos nagy tégelyes hajpakolásait, fodrászkellékesnél tudod õket megvenni. Nézz utánuk a Krémmánián :)

Ajánlani tudom pl. a Serical vagy a Kallos nagy tégelyes hajpakolásait, fodrászkellékesnél tudod õket megvenni. Nézz utánuk a Krémmánián :)
Minden hajmosásnál kellene használni. Mondjuk én kókuszolajjal pótolom az ilyesmit. Nem drága és puha, szép lesz tõle a haj.


Milyen gyakran ajánlott újratelepíteni a számítógépet?

Legjobb válasz: Amikor már annyira szétbarmolja a buta user a Wint, hogy gyorsabb újratelepíteni ( fõleg ghostolni ), mint annyira megtákolni, hogy mûködjön.

Amikor már annyira szétbarmolja a buta user a Wint, hogy gyorsabb újratelepíteni ( fõleg ghostolni ), mint annyira megtákolni, hogy mûködjön.
Többnyire fél évet szoktak mondani hogy fél évente nem árt újra telepitgetni meg minden. Bár windows függõ a dolog. Ha a felhasználó nem barmolja úgy szét akár 1-2 évig is jól ketyeghet. Windows 7 esetében, persze akinek egy normális fajta van meg az eddig 2 évig megy gond nélkül a másik gépemen 2 éve nem telepítettem újra, semmi gond nincs vele nincs tele minden kacattal nem lassult be. Persze ezeket egy egyszerûbb karbantartó programokkal is el lehet kerülni fõleg egy töredezettség mentesítés segít rajta, egy rendszer karbantartás, felesleges meguint fájlok törlése, gyakori vírus és egyéb féreg program ellenõrzés és kitörlése. Ezeket célszerûbb havonta csinálni.
Tényleg felhasználó függõ, ahogy írták elõttem is. Ha minden héten telepítessz egy újjabb játékot meg szárnyaidat próbálgatod különféle programok terén akkor a fél éves intervallum simán helyes. De különben registry-cleanerek meg töredezettségmentesítések sokat javíthatnak a rendszer állapotán, mielõtt eltemetnénk az elõzõ telepítést érdemes használni õket.

Hüvelygomba esetén milyen gyakran ajánlott a tusolás? Nektek mennyi idő alatt múlt el?

Nagyon rossz...:(

Legjobb válasz: nekem a napi 2 bevált (reggel, este) persze használj emellett krémet és tablettát a betegtájékoztatón olvashatóak szerint.

nekem a napi 2 bevált (reggel, este) persze használj emellett krémet és tablettát a betegtájékoztatón olvashatóak szerint.

Milyen gyakran ajánlott mosni a törölközőket, pizsamákat?

Tudom picit hülye kérdés, de tényleg érdekelne, hogy higiénia szempontokból hogy lenne érdemes.

Legjobb válasz: Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.

Kb hetente vagy érzésre. Ha beleizzadsz egy nap alatt a pizsiba, cseréld.
Sok mindentõl függ. A higiénia nem indokolja a túl gyakori mosást, ugyanis semmi bajod nem lesz, ha régóta használod ugyanazt a törölközõt. Akkor mosd, ha úgy érzed, hogy cserélni kell. Például én pizsamát nem használok, max. egy bugyit, az ágynemût télen 1-2 hetente, nyáron 2-3 naponta cserélem. A törölközõt amikor érzem, hogy nem jó, akkor berakom a szennyesbe. Sõt a páromé is önállóan megy, tehát ha újat akar, akkor a régit beteszi a szennyesbe és ki lesz mosva. Külön nem tartom számon, mikor cseréli.
kb minden ilyesmit heti 1x. nekünk elég, nincsenek lázálmaink, h megizzadjunk, a Fõtáv sem olyan kegyes, h 25 fokot nyomasson :D a törcsibe meg ugye fürdés után törölközünk, szóval olyan gyalázatosan nem lesz koszos az sem.
Törölközõt mi hetente 1-szer mossuk, vagy szükség szerint többször. A pizsamát és 2-3 éjszakénként cserélem.
pizsamát naponta-kétnaponta, törölközõt meg amikor úgy érzem...ez van, h hetente, 2 hetente, de elõfordult már, h egy héten 2 is elment.hajmosós törölközõt meg mindig újat veszek elõ. Ágynemût, meg változó...mikor már nem érzem benne jól magam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Egy párkapcsolatban szerintetek milyen gyakran ajánlott talizni, mi az ideális? Naponta talizás az már túl sok lehet a jóból?

Legjobb válasz: A naponta találkozás... nem jó. Nem tudtok semmit elmesélni egymásnak. Talán úgy 3-4 naponta elég.

A naponta találkozás... nem jó. Nem tudtok semmit elmesélni egymásnak. Talán úgy 3-4 naponta elég.
A barátnõm és én az elsõ héten minden nap találkoztunk. Utána elment tengerre, mikor hazajött megint minden nap találkoztunk kb 1 hétig hogy bepótoljuk :) utána elkezdõdött a suli és ez miatt csak hétvégén bírunk találkozni (péntek-szombat-vasárnap, vagy csak szombat-vasárnap), így megint csak amikor bírunk minden nap találkozunk :) de ha bírnánk az év összes napján akkor szerintem azért néha kihagynánk 1-2 napot :) .
Attól függ :) Ha csak egy párkapcsolat akkor tényleg sok a minden nap. Ha Õ az IGAZI akkor nem sok :) (szerintem)
Szia! A kérdésedbõl kiindúlva elég fiatal lehetsz még és ez az elsõ kapcsolatod! Gondolom nem tervezed komolyra! Szerintem nyugodtan találkozhattok minden nap! Az úgyis akkor derül ki, hogy sok vagy nem!
A kérdező hozzászólása: 19 éves vok, az elsõ komolyabb kapcsolatom már 2 éve tart, de eléggé a végét járjuk... gondoltam a gyakori tali is lehet a baj..
Tartsatok egy kis szüntetet, ne hosszút, 1-2 hét max. Ha utána nem rohantok egymáshoz hogy "hiányzol" akkor valóban a végét járja...
Mi is mindennap találkozunk és nem unjuk meg egymást. Szerintem ez jót jelenthet. Ha már egy nap kimarad akkor sms, telefon stb.

Milyen gyakran ajánlott hasznáni az otthoni kézi szívhang hallgatót (dopplert)?

Kaptam egyet kölcsönbe és olyan szívesen hallgatnám naponta akár többször is, de nem tudom ez mennyire káros, vagy mennyire zavarja a babucit. Szerintetek?

Legjobb válasz: Igazán nem káros, de zavarja egy kicsit. Mi a 12. héttõl használjuk, bár most már mocorog, úgyhogy ritkán. A doki azt mondta, hogy nem árt neki, de 2 naponta maximum és csak fél percre. Ha többször akarod használni, akkor az a lényeg, hogy amint megvan a baba szívverése, utána ne hallgatózz sokáig (én max 10 mp-ig hallgattam).

Igazán nem káros, de zavarja egy kicsit. Mi a 12. héttõl használjuk, bár most már mocorog, úgyhogy ritkán. A doki azt mondta, hogy nem árt neki, de 2 naponta maximum és csak fél percre. Ha többször akarod használni, akkor az a lényeg, hogy amint megvan a baba szívverése, utána ne hallgatózz sokáig (én max 10 mp-ig hallgattam).
Mi csak akkor hasznljuk ha esetleg hosszab idejig nem erzem a babat mozogni. Engem megnyugtat, hogy minden rendben van (panikolosabb tipus vagyok mint az atlag, sajnos). De van olyan nap, hogy elo sem vesszuk ha minden rendben es erzem a picit mozogni.

Milyen gyakran ajánlott testgyertyát használni méregtelenítés céljából?

Legjobb válasz: www.mayafulgyertya.hu itt találsz infót hozzá!

http://www.mayafulgyertya.hu itt találsz infót hozzá!

Milyen gyakran kell / ajánlott ablakot pucolni?

Legjobb válasz: Mi minden évszakban egyszer szktunk, de ez attól is függ, hogy mennyire poros környezetben laksz. Van olyan ,aki addig nem pucol ablakoz, amíg kilát az ablakon. Nincs elõírva, hofy milyen gyakran kell ablakot mosni. Te döntöd el, hogy milyen idõközönként teszed, és mennyire van rá idõd.

Mi minden évszakban egyszer szktunk, de ez attól is függ, hogy mennyire poros környezetben laksz. Van olyan , aki addig nem pucol ablakoz, amíg kilát az ablakon. Nincs elõírva, hofy milyen gyakran kell ablakot mosni. Te döntöd el, hogy milyen idõközönként teszed, és mennyire van rá idõd.
Valtozo. Kornyezet fuggo. Nalunk peldaul egy evben max ketszer kell. Bar azt sem banom ha nincs megcsinalva. Romantikus a kod. :D:D
Ezt nem az idõ határozza meg, hanem az, hogy hogy néz ki az ablak s mi az igényed rá! Amíg szép és könnyen bejön a fény, addig nem olyan fontos. Én úgy szoktam, hogy megnézem kinyitva és bezárva is, hogy milyenek a lakásban a fényviszonyok, s ez alapján döntöm el.
Ha már nem látsz ki rajta akkor már érdemes.
Hát gyerekek, nekünk 14évig voltak fennt a bukóablakok a tetõtérben...minden szobában azok voltak(tavalyig..).. és bizony egyszer nem voltak lemosva kívülrõl!! Belülrõl se sokszor:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!