Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakorlatot végezni vagy (9 db)

16éves lány vagyok és gerincferdülésem van. Milyen gyakorlatokat tudnék végezni otthon?

Legjobb válasz: Menj el egy gyógytornászhoz,aki pontos gyakorlatokat tud neked mutatni amiket tudsz otthon végezni. De esélyes,hogy a tesi tanárod is tud segíteni.

Menj el egy gyógytornászhoz, aki pontos gyakorlatokat tud neked mutatni amiket tudsz otthon végezni. De esélyes, hogy a tesi tanárod is tud segíteni.
Gondolom ha gerincferdülésed van már jársz, vagy járni fogsz gyógytornára. Énnekemis gerincferdülésem van már 3éve és én minden este leteritek egy matracot és ami feladat eszembe jut zt csinálom, egyébként nekem a gyógytornászom adott egy nyomtatott lapot amin rajta vannak a gyakorlatok.
Menj el gyógyúszásra, hidd el az többet fog segíteni mint a gyógytorna! Egyik ismerõsöm 2 évig járt gyógytornára és egyáltalán nem javult az állapota, sõt, csak rosszabb lett (majdnem fûzõ kell neki) Én is gyógyúszásra járok, hetente 2 alkalommal van, igaz, kicsit el szoktam fáradni, de sokkal jobb, minthogyha a tesiteremben (vagy ahol szokott gyógytesi lenni) a koszban feküdni. Persze csak akkor menj el uszodába, hogyha tudsz úszni (nálunk 2 és fél méteres a víz)

Milyen gyakorlatot lehet végezni vagy kézisúlyzóval (4kg) a csuklyás izom erősítésére és milyen ismétlésszámmal?

Ha lehet vmi olyan gyakorlatra lennék kiváncsi ami, csak a csuklyás izmot er?síti vagy leginkább azt. 15 éves vagyok 1 éve közepesen intenzíven kondizok.(Napi 1-1,5 óra)

Legjobb válasz: Semmilyet. A 4 kiló az papírnehezék. A csukjásizomra vállvonogatást szoktak végezni. 15 évesen, ha 1 éve jársz kondizni, az dícséretes. Csak azt mond meg, hogy hova jársz, ahol csak 4 kilós súlyzó van? Ez valami nõi terem? Nos a csukjás izom nagyon erõs, sokszor 100 kiló feletti súlyal edzik. Neked olyan 14-15 kiló kellene oldalanként, és 10-12 ismétléssel sorozatonként.

Semmilyet. A 4 kiló az papírnehezék. A csukjásizomra vállvonogatást szoktak végezni. 15 évesen, ha 1 éve jársz kondizni, az dícséretes. Csak azt mond meg, hogy hova jársz, ahol csak 4 kilós súlyzó van? Ez valami nõi terem? Nos a csukjás izom nagyon erõs, sokszor 100 kiló feletti súlyal edzik. Neked olyan 14-15 kiló kellene oldalanként, és 10-12 ismétléssel sorozatonként.
A kérdező hozzászólása: 1. Nem járok kondizni hanem otthon csinálom, de ha nagyon akarod leírhatom az edéstervemet. 2.oké megértettem, hogy ez a gyakorlat 4 kilóra nem jó, de azért nem kell cikizni. 3. Sztem akármekkora súllyal csinálsz bármit hogyha 5-ször annyit csinálsz belõle( kisebb súllyal) mint amennyit egy 3-szor akkora súllyal csinálnál akkor van értelme.
A kérdező hozzászólása: Ja és még egy. Nem akarok kötekedni, mint ahogy te sem kötekedtél (ugye?). De azért a csuklyás izmot még mindig nem j-vel írják.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a választ!!!
Kézi sulyzóval elég nehéz edzeni a csuklya izmot sok mindenre jo lehet mind bicepsz tricepsz meg pl a váll erõsítésére. engem érdekelne az edzés terved lehet tudok segiteni. énis kondizok négy éve.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló (bocs hogy ezt írtam csak hogy biztosan tudd hogy neked küldöm) Küldök neked privát e-mailt az edzéstervvel
A 3. feltételezésed nem helytálló! Nem lehet 30-40 ismétléssel izomtömeget és eröt növelni. Az ideális ismétlésszám 6 és 12 közt van amelyben az utolsó 2 ismétlés már megeröltetö. CSak így tudod az izomrostokat túlterhelni és növekedésre késztetni. Ha 20 ismétlés felett végzel gyakorlatot akkor nem az izomrost terhelödik hanem csak az energiaraktárak merülnek ki és elfáradsz. Az izomzat megszokja a terhelést és nam fejlödik.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megpróbálok eszerint változtatni.

Hogyan tanuljam meg a spárgát? Melyik a könnyebb a francia vagy az angol spárga? Sokszor keveset kell nyújtani vagy ritkán sokat? Milyen gyakorlatokat kell végezni? Mennyi idõ Körülbelül?

Segítsetek!! Már rég óta szeretném megtanulni, de valahogy nem sikerül a technikám lehet a rossz vagy mi?

Legjobb válasz: Nekem az angol könnyebb de nem tudom általában Azt mondják a francia könnyebb. Mondjuk teljsen nekem se sikerült lemennem, még két cm hiányzik.:(

Nekem az angol könnyebb de nem tudom általában Azt mondják a francia könnyebb. Mondjuk teljsen nekem se sikerült lemennem, még két cm hiányzik.:(
Különben ugy tudsz gyakorolni, hogy minden nap nyújtassz egy kicsit minding lejjebb mész aztán sikerülni fog. Tudsz lótuszülésben ülni? AZ is segit.
A kérdező hozzászólása: igen tudom a lótuszülést.... :) köszönöm a válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: 15-20 perc elég egy napi nyújtáshoz?? Légyszi nagyon fontos lenne!! :/
Persze, mindig csak picit nyújts, nehogy meghúzd valamidet! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!! :)


17 eves lany vagyok es eleg sovanyka, de szeretnem ha a fenekem kicsit izmosabb lenne, illetve domborubb letezik ra oylan gyakorlat amivel ezt losegithenem? Milyen idokoznknet kell ezeket a gyakorlatokat vegezni?

Legjobb válasz: Béres Alexandra vagy akárki más fajta popó tréning:D hatásos!:) plusz ahhoz kell még egy kis fehérje meg szénhidrát magyarul többet kéne enned! és akkor az lesz ! Bár de ez attól is függ hogy sportolsz-e? Mert ha igen nagyon nehéz lesz mert volt egy ismerõsöm õ is vékony volt sportolt többet evett mint én fiú létemre de nagyon vékony volt...meg ez alkattól is függ!

Béres Alexandra vagy akárki más fajta popó tréning:D hatásos!:) plusz ahhoz kell még egy kis fehérje meg szénhidrát magyarul többet kéne enned! és akkor az lesz ! Bár de ez attól is függ hogy sportolsz-e? Mert ha igen nagyon nehéz lesz mert volt egy ismerõsöm õ is vékony volt sportolt többet evett mint én fiú létemre de nagyon vékony volt...meg ez alkattól is függ!
kondi teremben van nagyon jó fenék gép általában :) azzal csinálhatod minden másnap, az szép kerek popót varázsolhat. meg ha már ott vagy akkor lehet edzeni lábra is , had formásodjon, meg amire szeretnél... am vannak neten ilyen otthon végezhetõ fenék kerekítõ gyakorlatok, bár szerintem az sok izmot nem tesz rá.
BBIICICKLII BICIKLIII :D de télleg izombol mennyél vele felálva és fincsi lesz a popsi
ja és ne szobabiciklivel kint a szabadba menny
A kérdező hozzászólása: A biciklizest azt naponta?ugy hallodtam attol konnyen lehet fogyni es en azt igazna nem szeretnem.
hát ha naponta nemis de legalább 1 héten 3 szor, de ha naponta csinálod elõbb lesz formásabb, de az elején ne nagyon eröltesd meg magad. hát ha mozog az ember meg edz akkor már fogy, ezért kell enni többször, meg nem mindegy mit, de ha soványka vagy akkor húst hussal 18/F legalábbis nekem igy jó és bevált
naponta inkább fogyni fogsz keveset de feszes lesz rendesen;):D meg guggolások kitörések combra is jók
naponta inkább. fogyni fogsz keveset de feszes lesz rendesen;):D meg guggolások kitörések combra is jók

Nagyon alacsony vagyok, 156 cm, és 64 kiló, 20 éves, régóta küszködöm ezzel, milyen gyakorlatokat kéne végeznem, hogy lefogyjak? Helyesen táplálkozom, de az magában nem ér semmit.

Például egy hozzáért? megmondaná, milyen gyakorlatokat mennyiszer kéne elvégeznem naponta.

Legjobb válasz: ha valaki alacsonyabb, akkor már ducibb is :) hát sztem jó lehet úszás, esetleg futás, vagy valami otthoni gyakorlat minden este/reggel (jobb ha mindkétszer bírod) PILATES (van könyv is és mivel fekve kell csinálni nem nagy erõfeszítés) esetleg felülések...

ha valaki alacsonyabb, akkor már ducibb is :) hát sztem jó lehet úszás, esetleg futás, vagy valami otthoni gyakorlat minden este/reggel (jobb ha mindkétszer bírod) PILATES (van könyv is és mivel fekve kell csinálni nem nagy erõfeszítés) esetleg felülések...
Súlyzós gyakorlatokkal szépen lehet formálni a testet. Nem a profi testépítésre gondolok, hanem egy egészségmegõrzéshez összeállított közepes erõsségû edzéstervre. Kezdetben elég hetente 2x majd hetente 3x végezni a gyakorlatokat. Ha több mozgásra vágysz, akkor futással, úszással lehet lazítani. Egy dolgot tudomásul kell venni. Egy hosszabb idõ alatt kialakult állapot tartós és biztonságos megváltozatásához hosszú idõ - akár több év - kell. Nem szabad siettetni a folyamatot. Fokozatosan, lépésenként kisebb célokat kitûzve kell elõre haladni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a második válaszoló elsõ linkjén most vagyuk túl, izzadok, mint a dög :) .
A helyes táplálkozás sokszor eléggé félreértelmezett és ezért is hiányzik a megfelelõ eredmény. A súlyzós edzések mindenképpen számítanak hogy formás idomokra tehessünk szert és ez mellé a helyes étrend pedig a felesleg eltünését eredményezi, hogy a megszerzett formák látszódjanak. Aerob-kardio edzésekete végezhetünk az anyagcsere gyorsítás érdekében. Ha bõvebben érdekel írj mailt! (személyi edzõ)

Milyen gyakorlatokat ( vagy nyújtást) ajánlatos végeznem hogy sikerüljön ezt (lent) elérnem?

http://muzy.com/#lightbox_post_167232029

Legjobb válasz: rossz a linked...

rossz a linked...
A kérdező hozzászólása: bocsi:) itt egy masik http://favim.com/image/613833/
A kérdező hozzászólása: közben találtam egy másikat amit szintén meg szeretnék tanulni. eEhhez milyen gyakorlatokat tanácsoltok? http://www.masterfile.com/stock-photography/image/649-061647..

Nagyon gyenge vagyok. Milyen gyakorlatokat végezzek súlyzókkal ahhoz, hogy idővel tudjak húzódzkodást végezni?

És mekkora kézisúlyzók szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: Montez, ha erõsödni akar a kérdezõ, akkor miért tömegnövelõi edzést javasolsz neki? Persze azzal is erõsödik, de ha erõnövelõi edzést végez, azzal hamarabb eléri a kívánt célt. Bár ugye kezdõrõl beszélünk, ezért szerintem a fegyencedzés lenne neki praktikusabb kicsit átalakítva.

Montez, ha erõsödni akar a kérdezõ, akkor miért tömegnövelõi edzést javasolsz neki? Persze azzal is erõsödik, de ha erõnövelõi edzést végez, azzal hamarabb eléri a kívánt célt. Bár ugye kezdõrõl beszélünk, ezért szerintem a fegyencedzés lenne neki praktikusabb kicsit átalakítva.
A fegyenc is jó lesz . Szerinted az általam leírt edzéstervvel valaki nem erõsödik??? lol:) Gondolkozz már ember! Majd pont egy kezdõ szakadjon szét 3-5 ismétléses erõemelõ edzéstervvel, mikor még edzeni sem tud még egy kezdõ! Elõször tanulja meg a technikát, legyen agy-izom kapcsolata, aztán erõlködjön nagy súlyokba. Hát ez a helyzet!
Direkt írtam, hogy azzal is erõsödik. :) Viszont azt nem írtam, hogy egybõl nagy súlyokkal kezdjen, inkább a fegyencet javasoltam, amit késõbb át lehet alakítani.
okés.:)

15 éves fiú vagyok, mellizom erősitésére milyen gyakorlatokat kell végezni?

Legjobb válasz: A fiúknak mióta van melljük?Te iku fályter /bocs ha roszul irtam csak nemtokk angolulnyelven

A fiúknak mióta van melljük?Te iku fályter /bocs ha roszul irtam csak nemtokk angolulnyelven
Magyarul sem igazán tudsz... Amúgy a férfiaknak is van mellizmuk (bár szerintem nem szép amikor akkorára gyúrják mint egy nõé) De a kérdésre válaszolva ezen az oldalon van pár tipp az edzéshez: http://www.fogyokurak.hu/mellizom-gyakorlatok--cikk Ha a google-ba beírod, hogy mellizom erõsítés sok más hasonló oldalt fog kiadni, szerintem ott keresgélj szimpatikus gyakorlatokat.

Hogyha rendőr (esetleg kommandós) akarok lenni, akkor milyen gyakorlatokat kéne végeznem? Heti vagy napi hány perc futás. Felülés, fekvőtámasz stb mennyit? Sújzózás kell?

Legjobb válasz: Lehet, hogy rendõr akarsz lenne de attól még meg kéne tanulni írni... nem? Amúgy meg ott vannak a rendészetinek az oldalán a követelmények azokat gyakorold. Ha ez megvan lehúzol ott két évet majd jelentkezel kommandósnak ott majd mondják mik kellenek

Lehet, hogy rendõr akarsz lenne de attól még meg kéne tanulni írni... nem? Amúgy meg ott vannak a rendészetinek az oldalán a követelmények azokat gyakorold. Ha ez megvan lehúzol ott két évet majd jelentkezel kommandósnak ott majd mondják mik kellenek
A kérdező hozzászólása: Értem, köszön szépen a válaszokat.Hát még igazán nem kezdtem el felkészülni, ugyhogy nem tudok infoval szolgálni, hogy hány perc alatt futok stb.De amint kitavaszodik elkezdek keményen futni stb.Szoval köszönöm a válaszokat és énis örülök hogy van ez az önvédelem óra, mert akarnék ezzel foglalkozni!Jah és fiú vagyok.
egyébként már (köszönhetõen egy intézkedésnek) kötelezõen legalább 1 plusz önvédelem óra van, aminek én nagyon örülök. és igaz, amit az elõttem szólók írnak, ha te nem sportolsz az órákon kívül, de legalábbis nem futsz, nagyon leépülsz. (sajnos nem követelnek többet, pedig kéne)
abban a könyvben, ahol a felsõoktatási intézmények vannak, ott benne van minden a rendõrtisztirõl. na kb. az az alap, az órákon ennél jobban kell teljesíteni. ott úgy van, hogy 100-ból 60 pontot kell minimum elérni egy félévben 4 féle gyakorlatból. de ez attól függ, hogy fiú vagy e vagy lány. ha tudsz várni még egy hetet amíg vége a vizsgaidõszaknak, akkor a teljes táblázattal tudok szolgálni, illetve ha megírod, hogy nagyjából mennyi idõ alatt futsz 2km-et, milyen távolra bírsz ugrani helybõl, hány felülést bírsz csinálni 1 perc alatt, illetve az utolsó választható: vagy fekvenyomás (nõknek 25, férfiak 60 kg) vagy függeszkedés hajlított karral. persze ne felejtsd el leírni a nemed, az nagyon fontos, a nõknek a felvételin könnyebb dolguk van. ez persze nem azt jelenti, hogy meg kell elégedni azzal, hogy a pasik lehagynak, én lány vagyok, tök jó az egómnak ha néhány pasi mögöttem van. :)
A kérdező hozzászólása: A készenléti rendõrség pontosan mi?utánanéztem , de nem nagoyn értem.Van tûzszerész része, búvár valami meg nemtudom.Nagy nem vagoyk othon benne.Segítene valaki?
A kérdező hozzászólása: értem.Pontosan nemtudod, hogy hány kilómétert, mennyi edõalatt kell futni?Hány felülést, fekvõtámaszt, stb.
01-17 23:24 persze most jártam néhány éve... (nem 20 éve :) ) én azt tapasztaltam, hogy azalatt az idõ alatt szépen leépültem, míg odajártam ... :((( elõtte versenyszerûen sportoltam, így elég jó kondiban voltam, a suliban pedig - az egy dolog, h minden félévben meg kell csinálni az "alkalmasságit" - nem sok lehetõséget kaptunk, h kondiba maradjunk, magyarán edzettél magadnak a félévek során, ahogy akartál/tudtál, aki pedig nem sportolt semmit, az nem sportolt. én csalódtam a fõsuliban ilyen téren elég nagyot! nem gondolom, h heti 1 tesióra/önvédelem elegendõ lenne + "a sportolj magadnak a szabadidõdben, ahogy akarsz" hozzáállás :((( --->viszont REMÉLEM AZÓTA NEM ÍGY FOLYIK A FIZIKAI "KÉPZÉS" a fõsulin!!! a 80-100 pontról pedig annyit, h - bár én sportoló voltam - de az a szakasztársam, aki világ életében nem sportolt, és nem éppen a legszálkásabb alkatú volt, õ is tudta telsesíteni a szintet, sõt nem is a 80 pontot, hanem mondjuk a 90-100-at. mégegy:aki, nem tud 2-3 vagy akár 5 km-t lefutni, x db-ot felülni...stb., szerintem elbújkálhat!!! - ez a szint én nem gondolom, h olyan magasan lenne!
A kérdező hozzászólása: még csak 16 és fél vagyok angolos elõkészítõn vagyok, még van idõm. De ha a fõsulin/egyetemen úgyis fogom tanulni, akkor nem kezdem el most.
a küzdõsportot én is most kezdtem fél éve, miután bekerültem a fõsulira, nem baj ha még nem kezdted el, de lassan ideje lenne, hiszen valahogy meg kell védened majd magad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Az esetleg baj, hogy nem végzek küzdõ sportot?Viszont kondiba járok.
kiegészítés: az alkalmasságit minden félévben meg kell csinálni.
kérdezném a 15:32es hozzászólót, hogy õ esetleg járt már a rendõrtisztire mostanában? attól mert nem leheled ki a lelked az önvédelem órán, az alkalmasságit meg kell csinálni. és ott elég ciki a 80-100 alatti pontszám, amihez azért kell állóképesség.
napi 5-10 km futás. felülés 65-70/perc, fekvõtámasz úgy 100 db egy huzamban jó tempóval. én lány vagyok és megtudom ezeket csinálni, az RTFen tanulok, de azt javaslom, hogy ha eddig nem csináltál egyáltalán ilyeneket, akkor csak fokozatosan, nehogy sérülés legyen belõle. ajánlatos egy kondibérlet is, ott tudsz súlyt emelni, nekünk fekvenyomni kell. meg hát ugye ott van a lövedékálló mellény, meg az egyéb eszközök, amit majd hordanod kell magaddal, és az nagyon jó állóképességet igényel. hát nem lesz egyszerû :) nem akartam elvenni a kedved, de tudnod kell mire számíthatsz. sok sikert a felkészüléshez!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és elnézést az íráshibákért , de nem értem hogy mért muszály pontosan irni eg yilyen "kis fórumon" és elnézést hogy nem olvastam el mégegyszer amit írtam hogy esetleg hol lehetne benne egy pici hiba.
az elsõnek igaza van... a rendõr ill. a kommandós nem ua., sõt, milyen rendõr szeretnél lenni?"egyenruhás" v. "irodai"???s, miért szeretnél az lenni???-ez fontos kérdés!!! - mert ne a gagyi sorozatok hatására, az csak illúzió!!! a rendészeti szakközép ill. a rendõrtiszti fõisk. elvégzése nem nagy dolog, fõleg h. a fizikai része semmi... :((( vagy magadnak sportolsz v. nem, sajnos "rád van bízva" :((( kommandósnak lenni pedig...szerintem a "csúcs" lehet :) )) ...annak ellenére, h az életeddel játszol masszívan. háát, én "hallottam" róla, h nem igazán "sok" ember felel meg erre a "posztra" és igencsak jó kondiban kell lenni, mind pszichikailag mind fizikailag és amiket írtál, h miket kellene sportolni...azokat úgy sorban mindet és minden nap több órán keresztül, én úgy gondolom. pl. nem az a kérdés, h heti hány perc futás van, hanem h. napi mennyi, milyen szintû ill. az is változó, h adott nap mit futtok (hosszú, rövid, akadály...), természetesen a súlyzós edzés is nagyon fontos, továbbá önvédelmi sportok, szituációs gyakrlatok, lövészet, gépjármûkezelés...gyakorlatilag minden sportban "otthon" kell lenni valamilyen szinten, a "fontosabbakban" pedig profi szinten. én úgy gondolom rendõrnek, illetve kommandósnak lenni igen nagy elszántságot igényel, ezek nem "civil" szakmák, nem elég csinálni és "szeretni", sajnos aki nincs benne, az nem sokat lát az egészbõl, úgyh. jól gondold meg, érdeklõdj utána (ne ilyen fórumon keresztül), h mit is "takar" konkrétan mindez.
A kérdező hozzászólása: azt a táblázatot eltudod küldeni majd? E-mail om:[email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!