Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakorlatot végezni (83 db)

16éves lány vagyok és gerincferdülésem van. Milyen gyakorlatokat tudnék végezni otthon?

Legjobb válasz: Menj el egy gyógytornászhoz,aki pontos gyakorlatokat tud neked mutatni amiket tudsz otthon végezni. De esélyes,hogy a tesi tanárod is tud segíteni.

Menj el egy gyógytornászhoz, aki pontos gyakorlatokat tud neked mutatni amiket tudsz otthon végezni. De esélyes, hogy a tesi tanárod is tud segíteni.
Gondolom ha gerincferdülésed van már jársz, vagy járni fogsz gyógytornára. Énnekemis gerincferdülésem van már 3éve és én minden este leteritek egy matracot és ami feladat eszembe jut zt csinálom, egyébként nekem a gyógytornászom adott egy nyomtatott lapot amin rajta vannak a gyakorlatok.
Menj el gyógyúszásra, hidd el az többet fog segíteni mint a gyógytorna! Egyik ismerõsöm 2 évig járt gyógytornára és egyáltalán nem javult az állapota, sõt, csak rosszabb lett (majdnem fûzõ kell neki) Én is gyógyúszásra járok, hetente 2 alkalommal van, igaz, kicsit el szoktam fáradni, de sokkal jobb, minthogyha a tesiteremben (vagy ahol szokott gyógytesi lenni) a koszban feküdni. Persze csak akkor menj el uszodába, hogyha tudsz úszni (nálunk 2 és fél méteres a víz)

Milyen egy átlagos napon a "szemtornád", milyen gyakorlatokat szoktál végezni?

Esetleg valami tipp amit tudnom kell ?

Legjobb válasz: én reggel felkeléskor és este lefekvés elõtt 10-10percet ingázom. du.1kor végigcsinálom az összes gyakorlatot egymás után (ez olyan 1 óra hossza), vagyis: napoztatás, tenyerezés, ingázás és annak több típusa, pszihikai gyakorlatok. Valamint egy hasznos tipp: Ha lelki gondjaid vannak, sosem fogsz meggyógyulni.

én reggel felkeléskor és este lefekvés elõtt 10-10percet ingázom. du.1kor végigcsinálom az összes gyakorlatot egymás után (ez olyan 1 óra hossza), vagyis: napoztatás, tenyerezés, ingázás és annak több típusa, pszihikai gyakorlatok. Valamint egy hasznos tipp: Ha lelki gondjaid vannak, sosem fogsz meggyógyulni.
Igen használt. Még mikor nem szemtornáztam, irtó rossz volt a látásom. Emlékszem hogy a nagyszüleimnél voltam, ültem a fotelban (kb 3 m-re a tv-tõl) néztük a vv-t, a képbõl csak nagy foltokat láttam a szemem fájt és irtóra könnyezett. Azóta már rendszeresen szemtornázok, a szemem nem fáj, a nagyszüleimnél pedig már az rtl-feliratot is látom.
én csak régebben végeztem szemtornát, mikor számítógép elõtt dolgoztam, csak annyiból állt, hogy nagyon távoli dolgokra fókuszáltam, és szinte éreztem, ahogy megnyúlt olyankor a szememben az "izom".
A kérdező hozzászólása: Itt senkinek sincsenek lelki gondjai :) Minden fejben dõl el, nem igaz ? Am köszi. fasza válasz volt u.i.: használt már valamennyit?
A kérdező hozzászólása: Akkor ez esetben köszönöm a választ, további jó szemtornzást :)

Milyen gyakorlatot lehet végezni vagy kézisúlyzóval (4kg) a csuklyás izom erősítésére és milyen ismétlésszámmal?

Ha lehet vmi olyan gyakorlatra lennék kiváncsi ami, csak a csuklyás izmot er?síti vagy leginkább azt. 15 éves vagyok 1 éve közepesen intenzíven kondizok.(Napi 1-1,5 óra)

Legjobb válasz: Semmilyet. A 4 kiló az papírnehezék. A csukjásizomra vállvonogatást szoktak végezni. 15 évesen, ha 1 éve jársz kondizni, az dícséretes. Csak azt mond meg, hogy hova jársz, ahol csak 4 kilós súlyzó van? Ez valami nõi terem? Nos a csukjás izom nagyon erõs, sokszor 100 kiló feletti súlyal edzik. Neked olyan 14-15 kiló kellene oldalanként, és 10-12 ismétléssel sorozatonként.

Semmilyet. A 4 kiló az papírnehezék. A csukjásizomra vállvonogatást szoktak végezni. 15 évesen, ha 1 éve jársz kondizni, az dícséretes. Csak azt mond meg, hogy hova jársz, ahol csak 4 kilós súlyzó van? Ez valami nõi terem? Nos a csukjás izom nagyon erõs, sokszor 100 kiló feletti súlyal edzik. Neked olyan 14-15 kiló kellene oldalanként, és 10-12 ismétléssel sorozatonként.
A kérdező hozzászólása: 1. Nem járok kondizni hanem otthon csinálom, de ha nagyon akarod leírhatom az edéstervemet. 2.oké megértettem, hogy ez a gyakorlat 4 kilóra nem jó, de azért nem kell cikizni. 3. Sztem akármekkora súllyal csinálsz bármit hogyha 5-ször annyit csinálsz belõle( kisebb súllyal) mint amennyit egy 3-szor akkora súllyal csinálnál akkor van értelme.
A kérdező hozzászólása: Ja és még egy. Nem akarok kötekedni, mint ahogy te sem kötekedtél (ugye?). De azért a csuklyás izmot még mindig nem j-vel írják.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a választ!!!
Kézi sulyzóval elég nehéz edzeni a csuklya izmot sok mindenre jo lehet mind bicepsz tricepsz meg pl a váll erõsítésére. engem érdekelne az edzés terved lehet tudok segiteni. énis kondizok négy éve.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló (bocs hogy ezt írtam csak hogy biztosan tudd hogy neked küldöm) Küldök neked privát e-mailt az edzéstervvel
A 3. feltételezésed nem helytálló! Nem lehet 30-40 ismétléssel izomtömeget és eröt növelni. Az ideális ismétlésszám 6 és 12 közt van amelyben az utolsó 2 ismétlés már megeröltetö. CSak így tudod az izomrostokat túlterhelni és növekedésre késztetni. Ha 20 ismétlés felett végzel gyakorlatot akkor nem az izomrost terhelödik hanem csak az energiaraktárak merülnek ki és elfáradsz. Az izomzat megszokja a terhelést és nam fejlödik.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megpróbálok eszerint változtatni.


A hasamból milyen gyakorlatok segítségével tudok fogyni, és azt milyen gyakran kell végezni?

Legjobb válasz: gyakorlatokkal nem tudsz fogyni mert nincs helyi zsírégetés. Futás+ megfelelõ diéta.

gyakorlatokkal nem tudsz fogyni mert nincs helyi zsírégetés. Futás+ megfelelõ diéta.
GOTO 1
Guggolj, a comb a legnagyobb izom, sok energiát használ, mellette meg diétázz.

Milyen gyakorlatokat lehet végezni a felsőtestem megmozgatására ezekkel az eszközökkel?

Az összes gyakorlatra kiváncsi vagyok mert nincs túl sok lehet?ségem kondiba lemenni de viszont szeretnék kreatint szedni. Van egy scott padom francia rúddal, fekvenyomó padom aminek lehet állítani a d?lés szögét, húzódzkodásra is van lehet?ségem elég sokrét? fogásban x) továbbá 1kezes súlyzóim is vannak és kétkezes is természetesen.

Legjobb válasz: Ezekkel gyakorlatilag mindenfajta edzést megtudsz csinálni, legalábbis minden izomra tudsz rendesen edzeni. Keress rá edzéstervekre és nézd meg milyen gyakorlatokat ír... Amit gépen csinál pl lehúzás, azt a húzódzkodással tudod helyettesíteni, ugyanaz a mozdulat és ugyanazt az izmot terheled csak a súlyt nem tudod növelni és csökkenteni.

Ezekkel gyakorlatilag mindenfajta edzést megtudsz csinálni, legalábbis minden izomra tudsz rendesen edzeni. Keress rá edzéstervekre és nézd meg milyen gyakorlatokat ír... Amit gépen csinál pl lehúzás, azt a húzódzkodással tudod helyettesíteni, ugyanaz a mozdulat és ugyanazt az izmot terheled csak a súlyt nem tudod növelni és csökkenteni.

Milyen gyakorlatokat kell végeznem/tudok végezni a 4 fal között, amivel 85/70/95-ből lehet belőlem egy 90/60/90? Úgy gondolom nem állok messze tőle, csak a 8 óra ülő munka miatt nem igen jut időm mozogni.

Konkrét tornagyakorlatokra vagyok kíváncsi olyanoktól, akik tudják, hogy kifejezetten milyet kell végezni karcsúsodásra/mell izmosítására. Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: A futás erre is konkrét, ahogy az úszás szintén. 8 óra ülõmunka után pedig még jól is eshet!

A futás erre is konkrét, ahogy az úszás szintén. 8 óra ülõmunka után pedig még jól is eshet!
Én tennék a kardio edzések mellé erõsítõ edzéseket is. Ha nincs otthon súlyzó, akkor jó lenne a fegyencedzés. Nõknek is szuper edzésrendszer, keress rá és töltsd le, ha érdekel. Ezek az alapgyakorlatok benne: fekvõtámasz, karhajlítás kézállásban, lábemelés függeszkedve, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás, hídtartások. De ne ijedj meg, egészen alaptól vannak benne a gyakorlatok és az edzéstervek.
A kérdező hozzászólása: A fegyencedzésre már én is gondoltam, konkrétan úszni és futni nem tudok a lakásban. És nem is akarok futópadot. (Nem szívesen futok a szmogos városban.) Kössz a válaszokat

Mellre milyen gyakorlatokat tudok végezni? Fekvenyomáson, és 45-fokos nyomáson kívül, kétkezes ill. francia rúddal?

Sajnos ahol jelenleg edzek nem találhatóak egykezes rudak..

Legjobb válasz: Tudsz még kétkezessel áthúzást végezni és ugye ott van a tolódzkodás is. Nyilván ez rúd nélkül.:)

Tudsz még kétkezessel áthúzást végezni és ugye ott van a tolódzkodás is. Nyilván ez rúd nélkül.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Sajnos tolódzkodni sem tudok makszimum a feltámasztott lábassal, van egy hely ahol tudnék de tulságosan felülre rakták igy csak húzodzkodni lehet ott..:D Köszönöm a választ!:)
Lábbal kicsit segíts rá. A lábad alá teszel egy széket vagy egy kis emelvényt.
A kérdező hozzászólása: Megy a rendes tolódzkodás is, csak a hely szintén nem alkalmas..így maradt a székes verzió:)

Leírnátok nekem milyen gyakorlatokat kell végeznem bicepszre meg tricepszre hogy a karom minél nagyobb legyen?

Edzek lábra is meg minden másra de a kar az els? számú számomra leírná valaki milyen edzések a leghatásosabbak a kar izmainak a fejlesztésére?

Legjobb válasz: pl.bicepsz 3 max. 4 gyakorlat.3-4sorozat 8-12ismétlés legjobb gyakorlatok scott pados bicepsz franciai ruddal,kalapács bicepsz ,egykezes bicepsz beforditással,karhajlitás álva egyenes ruddal.tricepszre-letolás kotéllel,homlokra engedés,szuknyomás,forditott egykezet letolás csigán

pl.bicepsz 3 max. 4 gyakorlat.3-4sorozat 8-12ismétlés legjobb gyakorlatok scott pados bicepsz franciai ruddal, kalapács bicepsz , egykezes bicepsz beforditással, karhajlitás álva egyenes ruddal.tricepszre-letolás kotéllel, homlokra engedés, szuknyomás, forditott egykezet letolás csigán
+vitaminok és tomegnovelo étrend
egy vmit csinálok bicepszre , egykezes v kétkezes scott pad 4-5 sorozattal tricepszre meg 2 gyakorlat 4-5 sorozattal és így is megvan 50 centi szerintem nem kell túlzásba vinni mert a sok edzéstõl megállhat az izomnövekedés is fõleg egy kis izomnál!!
Bicepsz 2-3 gyakorlat tricepsz 3 gyakorlat. Kicsi izmok, nem kell túl edzeni õket. A gyakorlatokat úgy válogasd össze hogy mindkét izom, összes fejét edzd meg.
Bicepszre: állva kétkezes rúddal Tricepszre:állva, ülve, csigán fej feletti gyakorlat súlyzóval. Tömegnövelés érdekében csinálj kevesebb ismétlést nagyobb súllyal.Nagyobb súly, amivel tudsz még dolgozni, nem szakad le tõle a kezed, de megtudsz csinálni 6 ismétlést és 4 sorozatot. 4x6 Heti 3x1 elég a fejlõdéshez.

Mellizom felső részére (tömegnövelés) milyen gyakorlatokat tudok végezni?

pl egyenes fekpadom stb..

Legjobb válasz: Felsõ részre sehogy. Mivel a mellizomnak nincs felsõ része. Viszont a felsõ izomrostokat valóban a dirtboy által írt gyakorlatokkal stimulálhatod jobban.

Felsõ részre sehogy. Mivel a mellizomnak nincs felsõ része. Viszont a felsõ izomrostokat valóban a dirtboy által írt gyakorlatokkal stimulálhatod jobban.
ferdepad kellene hozzá és azon nyomni rúddal vagy kézi súlyzóval valamint tárogatni.
A kérdező hozzászólása: ÉS a tárogatás azhogy néz ki? egy kezes súlyzókkal, fekpadon?
A kérdező hozzászólása: köszi!
ma 16:53 tévedsz mellizomnak van felsõ része, a hibás az mikor valaki azt mondja hogy felsõ mellizom. na az már nincs de az helytálló megnevezés hogy a mellizom felsõ része. a legjobb meg ha azt mondjuk hogy a mellizom felsõ rostjai.

Milyen gyakorlatok vannak a külső-belső comb formálásásra, amit itthon is el tudok végezni?

Legjobb válasz: Balett gyakorlatok:) (Youtube) Fogsz egy széket támasznak, és lábemelés, láblendítés stb. Vagy esetleg ajánlani tudom még a Callanetics könyveket.

Balett gyakorlatok:) (Youtube) Fogsz egy széket támasznak, és lábemelés, láblendítés stb. Vagy esetleg ajánlani tudom még a Callanetics könyveket.
Szerezz a Tescoból egy Béres Alexandra dvd-t, nagyon jó, én azt használom. Valami 2-3 ezer Ft, és szuper. Új kihívás a címe.
Szia! Egy labdat tegyel a ket terded koze es nyomd ossze majd lazisd el, ujra nyomd ossze, ujra lazisd el. Ez nagyon jo combformalo, foleg belso combizmot erositi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!