Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakorlatokkal formázni a popsit (3 db)

Szeretném kerekíteni, formázni a popsim. Milyen gyakorlatokkal lehet ezt pontosan? És a combomat is szeretném vastagítani, formázni? Milyen gyakorlatokat végezzek?

el?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: popsira a futás és föleg a lépcsõzés jó! ez a combra is jóirányba hat. De a legjobb combgyakorlat amikor az oldaladon fekszel és csak az egyik lábad emelgeted lassan.És utánna ugyan ez a másikkal is. De mind a kettõ rendszeres edzés után hat.

popsira a futás és föleg a lépcsõzés jó! ez a combra is jóirányba hat. De a legjobb combgyakorlat amikor az oldaladon fekszel és csak az egyik lábad emelgeted lassan.És utánna ugyan ez a másikkal is. De mind a kettõ rendszeres edzés után hat.
popsi kerekítésére a gugolás és a kitõrés a legjobb és mindkettõt súlyzóval csináld. meg van még egy jó gyakorlat: állj a falhoz lépj elõre egyet de a hátaddal dõlj neki és úg gugolj le, szerintem ez nyagyon szépen kerekíti a popsit és a combokat is formázza.
Van egy nagyon jó gyakorlat, nekem nemrég mondták. Hülyén fogom leírni, mert nem vagyok ilyen dolgokban amúgy jártas, de ez tuti, hogy jó :) Szóval állsz, és veled szembe vmi zsámoly, vagy ilyesmi.. az a lényeg, h kb akkora legyen. Mint valami sámli. És a lábaidat felváltva "nyújtod elõre" , mintha egy lépcsõnél csinálnád.. Lehet, h beugrik mirõl beszélek.. szóval így, mondjuk 5ször az egyikkel, 5ször a másikkal. Viszont vigyázni kell vele, mert nagyon egyszerûnek tûnõ gyakorlat, de elõször ne csinálj belõle sokat (csak mondjuk 4x 10-et) mert utána másnap borzalmas izomlázad lesz... Ez nagyon jól formálja a popsit, és a combot. Remélem beugrott ez melyik gyakorlat!
És gondolom egyértelmû, h mikor elõrenyújtod, a zsámolyra vagy vmire így ráteszed.. épp hogy megérinted.. utána vissza .. és megint.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tippeket, aranyosak vagytok :-) ha van még ötlet szóljatok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-) És nincs valami olyan, ami ultragyorsan formáz, olyan gyakorlat? A barátommal a jövõ hétvégén megyünk a Balcsira és nem akarom így mutgatni magam,

Milyen gyakorlatokkal lehet a legjobban formázni a popsit és a hasat?

Legjobb válasz: sõt ha úgy fekvõzõl ahogy valójában kell, az is alakít a popsin

sõt ha úgy fekvõzõl ahogy valójában kell, az is alakít a popsin
Üdv. Hasat diétával lehet formázni a legjobban, de hasprés-lábfelhúzás-mezei felülések is jók lehetnek az erõsítésükre.. A feneket pedig egykezes súlyzókkal.. a gyakorlat neve: kitörés.
hát azzal, hogy idehasalsz a térdemre, és jól elpaskolom a popsidat, mert kb 600x kérdezték már meg ezt.

Milyen gyakorlatokkal lehet formázni a popsit?

Régen szép, kerek fenekem volt, aztán felszedtem pár kilót, most leadtam és lapos lett...hogyan tudnám elérni hogy megint kerek legyen???

Legjobb válasz: négykézláb menj le a földre majd hol a bal hol a jobb lábad emelgesd minél magasabbra behajlítva.

négykézláb menj le a földre majd hol a bal hol a jobb lábad emelgesd minél magasabbra behajlítva.
Nem vagy ám olyan okos edzõkém mint gondolod. 1. A guggolás valóban az alap, ezzel nincs is semmi gond. 2. Az általad rehabosnak aposztrofált gyakorlatok nagyon jók - nem csak kiegészítésnek, önmagában is megállják a helyüket. 3. Igen, a kitörés valóban elsõsorban combra jó, de emellett elég jól dolgozza a feneket is. 4. A földön fekvõs gyakorlat - csípõemelés - nem csak alsóhát. 5. Az elõredõlõs - merev lábú felhúzás - (mondjuk súllyal ha lehet) a megfelelõ végrehajtással az egyik legjobb láb-, és fenékformáló gyakorlat (hátsócomb, fenék). Alapvetõen nem rossz amit írtál de szerintem azért nem ártana még tanulni kicsit, talán ki kéne próbálni biz. gyakorlatokat mielõtt össze-vissza szövegelsz, meg embereket "kihajítasz a terembõl". Sikeres fenéképítést kívánok a hölgynek.
én is több embert, fittnessoktatót, szeméyli edzõket, tesitanárokat megkérdeztem ezügyben. a guggolást(egyenes háttal, telitalpon) javasolták, meg a sprintet( rövid távon gyorsan futni). a guggolás nemcsak nálam vált be, hanem több osztálytársnõmnél is.
A kérdező hozzászólása: Az biztos hogy nem én pontoztalak le!:) sõt! nekem hasznos volt a tanácsod;)
Hogy itt mennyi gyógytornász van! :-) Ez például alsóhát gyakorlat volt, hátfájós nagymamáknak kiválló. Az én válaszomat meg lepontozza! Persze nem tudhatta, hogy én edzõ is vagyok, az ilyen tanítványt úgy vágnám ki a terembõl, mint a taknyot. Egyébként utána lehet nézni, de ha választani kell, hogy egy testépítõ edzõnek, vagy egy lottyadtseggû "otthonvideokazettáraedzõ" okostojásnak a tanácsait fogadod el, akkor...... Na vajon?
vagy feküdj le a földre, hajlítsd be a lábad, a talpadat szorísd a padlóhoz és emelgesd a popsid :) úgy hogy csak ritkán tedd le a földre (vicces de jó !!)
Az elõzõ gyakorlatnak kitörés a neve és a négyfejü combizomra egy kitûnõ gyakorlat. Csak nem fenékre. Az elõzõ kettõ meg maximum gyógytornának jó, 70 év felett. Te inkább csinálj guggolást súlyzóval, egyenes háttal. Próbálj meg nem elõre dõlni és a sarkadat szorítsd a padlóhoz. A hátaddal homoríts hözben, nehogy meghúzódjon. Kezdetnek 10-15 kilós súlyal csinálj 5x15 ismétlést, késõbb muszáj emelni a súlyt, mert hozzászoksz majd és már könnyûnek fogod érezni. A súly azért kell, mert az lenne a cél, hogy szokatlan terhelésnek tedd ki az izmot, amihez alkalmazkodnia (erõsödnie) kell. Lessz ám izomláz ha rendesen csinálod, de az mindíg hasznos, és legalább érzed hogy a fenékben izom is van nem csak zsír, és bizony a formáját sem a zsír adja (szerencsére).
+ a támadólépés (egyik lábbal kilépsz, behajlítod derékszögbe, a másik térdeddel majdnem érinted a talajt, szintén derékszögben).
(az elõzõ is használ), én még ezt is csináltam: lábbujhegyen csipõre téve - vagy oldaltartásban a kezek egyenes háttal lemenni teljesen (közbe szépen kitolod a popsid...aztán vissza...(jó vádlira combbra is!) vagy ennek a másik változata hogy nem lábujhenyen hanem pont hogy földre szoritott talpakkal - igy lemenni elég nehéz... (mindkettõ használ) sok sikert ;)
Te, szerinted nem próbáltam? Nem magamról akarok írkálni ide, de legyen elég annyi, hogy nem ma kezdtem. Persze biztos mindig van mit tanulni az embernek, de úgylátom, hogy az alap-dolgokkal te nem vagy tisztában. Akkor: -A kitörés NEM megy fenékre, mivel váltott lábbal dolgozol, mindíg csak az elöl lévõ comb dolgozik (ez a sétáló kitörésre is igaz) és csak ezzel nyomod vissza magad. A guggolásnál is csak akkor dolgozik a fenék, ha elég mélyre mész le, és közepes terpeszben állsz, zárt lábbal az is csak egy láb-gyakorlat. A merevlábú felhúzás, a klasszikus felhúzás egyik változata, inkább a hátgyakorlatok közé soroljuk (alsóhát) A felhúzás (NEM MEREVLÁBÚ változat!) összetett gyakorlat, tényleg nagyon hasznos, a combhajlítót is megdolgozza keményen, a feneket azonban nem! (az igazi felhúzás enyhén hajlított lábbal végzendõ, különben nem tudsz elég mélyre menni, és akkor még a combhajlítót sem terheled vele, nemhogy a feneked.) Senkinek se jusson eszébe semmilyen felhúzást csinálni még üres (20 Kg.)rúddal se edzõi felügyelet vagy megfelelõ gyakorlat nélkül, mert csúnya hátsérülés, húzódás lehet a vége. A helyes technikát talán ennél a gyakorlatnál a legnehezebb megtanítani. (saját tapasztalat)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!