Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakorlatokkal a testtartásomon (4 db)

Szeretnék javitani a testtartásomon. Púpos a hátam! Milyen gyakorlatokat végezzek? Sűrgősen irjatok mert minnél hamarabb szeretném hogy normális legyen a testtartásom

https://www.google.hu/search?q=p%C3%BApos+h%C3%A1t&bav=on.2,..

Legjobb válasz: legegyszerûbb lenne elmenni ortopédushoz... ha annyira púpos vagy, elküld heti pár alkalommal gyógytornára. ha idõd nincs rá (mint nekem sem volt), tájékoztatnia kell, hogy milyen gyakorlatokat végezhetsz. az ilyesmi nem megy SÜRGÕSEN. idõ kell a javuláshoz, de nekem bevált. :)

legegyszerûbb lenne elmenni ortopédushoz... ha annyira púpos vagy, elküld heti pár alkalommal gyógytornára. ha idõd nincs rá (mint nekem sem volt), tájékoztatnia kell, hogy milyen gyakorlatokat végezhetsz. az ilyesmi nem megy SÜRGÕSEN. idõ kell a javuláshoz, de nekem bevált. :)

Milyen gyakorlatokkal javíthatok a testtartásomon?

Legjobb válasz: a testtartás igazából nem gyakorlatok kérdése. Hanem gyakorlásé. Nem attól lesz jó a tartásod, hogy erre, vagy arra edzel, hanem attól, hogy odafigyelsz rá. Egy darabig tudatosan, utána már megszokásból is menni fog. A sportolóknak sem azért jó a tartásuk (nézz meg mondjuk egy focistát mondjuk a szabadidejében, egyáltalán nem biztos, hogy jó a tartása), mert a sport jó tartást ad, hanem azért mert egy részüket az edzéseken baszogatják érte (pl. a tornászokat, futókat). A sportnak a tartáshoz annyi köze van, hogy ha jobb tõle a közérzeted, akkor magadtól is kihúzod magad.

a testtartás igazából nem gyakorlatok kérdése. Hanem gyakorlásé. Nem attól lesz jó a tartásod, hogy erre, vagy arra edzel, hanem attól, hogy odafigyelsz rá. Egy darabig tudatosan, utána már megszokásból is menni fog. A sportolóknak sem azért jó a tartásuk (nézz meg mondjuk egy focistát mondjuk a szabadidejében, egyáltalán nem biztos, hogy jó a tartása), mert a sport jó tartást ad, hanem azért mert egy részüket az edzéseken baszogatják érte (pl. a tornászokat, futókat). A sportnak a tartáshoz annyi köze van, hogy ha jobb tõle a közérzeted, akkor magadtól is kihúzod magad.
Nem igaz, igenis van köze a sportnak a jó testtartáshoz. Erõsítsd a hátizmaid, az sokat segít.
az erõs hátizmok nem jelentik azt, hogy jól is tartja magát. Nézd meg az úszókat púpos egytõl egyig mindegyik és még rosszul is tartják magukat mert túl vannak fejlesztve a gerinc mentén az izmok.
Ja, es ruha alatt tudod hordani a heveredt, mivel nem latszik.
Nem "mivel" nem latszik, hanem "igy" nem latszik, de sebaj. Majd megtanulok fogalmazni, igegem. :S Gyakorlatok pl.: hason fekve kezek tarkon kulcsolva, karok vallakkal parhuzamosan, fej megemelve --> felso test megemelese 3x20 ugyanez, csak nem emelgeted magad, hanem kitartod 20 mp-ig terpeszallas, kezek tarkon kulcsolva --> torzshajlitas es dontes ("bokahoz" le hajolni hajlitott hattal, elore dolni vizszintes felso testig egyenes hattal. mikor "bokaig" hajolasz, akkor a konyokoddel erintheted az ellentetes oldalu terded)Ezek varialasa.
Én mondok valami egyszerûbbet: Seprûnyél a derekadhoz és a könyökhajlatba.Nah az majd kihúzza a hátad.No meg odafigyelés.Amúgy a hátizom erõsítés sem rossz, mert a rossz tartásból kialakuló gerincferdülésnél szinte az egyetlen gyógymód.
Jógával javíthatsz, tapasztalat.

Milyen otthon is elvégezhető gyakorlatok vannak a testtartás javítására?

Legjobb válasz: Hátizom gyakorlatok végezz. A legegyszerûbb, ha megemeled a válladat úgy, hogy a könyöködet összeérintsed egymással a talaj felett. De ha meg tudod oldani végezz hiperhajlítást

Hátizom gyakorlatok végezz. A legegyszerûbb, ha megemeled a válladat úgy, hogy a könyöködet összeérintsed egymással a talaj felett. De ha meg tudod oldani végezz hiperhajlítást
A pilates is jó erre. Lehet kapni hozzá dvd-t, vagy könyvbõl is megtanulhatod a gyakorlatokat.
Hátizom, hasizomerõsítõ gyakorlatok...
Fit ball labda, ehhez is van dvd.


Milyenek ezek a tornák? Milyen gyakorlatokat végeznek ott az emberek? És kb. mennyi ideig kell gyógytornára járnom, hogy ez rossz testtartás elmúljon?

Tegnap voltam orvosi vizsgálaton ahol mondták, hogy nagyon rossz a testtartásom.És, hogy ebből a kettes szintű problémás testtartásom van ezért gyógytornára kell járnom.Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!