Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakorlatokkal, szülés (9 db)

Szülés után nagy lett a hasam, szeretném leadni. Hogy lehetne? Milyen gyakorlatot végezzek?

Legjobb válasz: Mikor szültél? Anyatej? (ahhoz sok kalóriát? szénhidrátot kell bevinni, különben , csökken azonnal a mennyisége/elapad). Saját tapasztalat. Majd ha nem szoptatsz, akkor kezdj bele bármibe is. Ahogy a hormonháztartásod helyre áll, a tested is kezd visszaállni.(szoptatás befejezése után 6-8 hét kell neki). A csípõcsontod eredeti szélességét kb 3-8 év! múlva éri el megint. Törzsfordításos gyakorlatok, hasprések talán, de sok reményt egyenlõre ne fûzz hozzá. Idõ és türelem a kulcs.

Mikor szültél? Anyatej? (ahhoz sok kalóriát? szénhidrátot kell bevinni, különben , csökken azonnal a mennyisége/elapad). Saját tapasztalat. Majd ha nem szoptatsz, akkor kezdj bele bármibe is. Ahogy a hormonháztartásod helyre áll, a tested is kezd visszaállni.(szoptatás befejezése után 6-8 hét kell neki). A csípõcsontod eredeti szélességét kb 3-8 év! múlva éri el megint. Törzsfordításos gyakorlatok, hasprések talán, de sok reményt egyenlõre ne fûzz hozzá. Idõ és türelem a kulcs.

Mikor lehet elkezdeni tornázni, hasizmozni stb szülés után? És milyen gyakorlatokat érdemes csinálni?

lassan 1 hónapja szültem. sok id?m nincs erre,m ert van egy 3 éves kislányom is mellette, de azért valamit szeretnék, hogy visszaer?södjön a hasizmom, meg úgy egyáltalán.

Legjobb válasz: Szia, én kivárnám a 6 hetet, aztán fokozatosan lehet edzeni, attól függ mit szeretnél? ha fogyni inkább akkor a futás, aerobik a jó! Ha erõsíteni mert alapvetõen vékony vagy, akkor a súlyzós, erõsítõs gyakorlatok.

Szia, én kivárnám a 6 hetet, aztán fokozatosan lehet edzeni, attól függ mit szeretnél? ha fogyni inkább akkor a futás, aerobik a jó! Ha erõsíteni mert alapvetõen vékony vagy, akkor a súlyzós, erõsítõs gyakorlatok.
Vannak gyakorlatok, amit már a 6 hét elõtt is lehet, de ezek ilyen szuperkímélõek. A 6 hetet a megerõltetõbb dolgokkal mindenképpen ki kell várni, mert addig nagyon érzékeny marad a szervezet. http://fittmamablog.hu/index.php/gyakorlatok/baba-mama-torna..
Nekem van egy gyermekágyas tornám, én azt csinálgattam, ahogy hazaértünk a kórházból, mindkét gyerekem után. Bár ennek sokkal kevésbé az erõsítés a célja, mint inkább hogy megnyújt és kellemes közérzetet biztosít. 6 hét után meg lehet szép lassan, fokozatosan többféle mozgást. Fontos mindig a kontroll! Ha bármi nem esik jól, azt ne csináld, ez általános szabály... Gratulálok a babához! :o)
Hüvelyi szülés után, ha jól érzed magad lassan már elkezdhetsz tornázni. Én 2-3 hetesen kezdtem el hasizmozni, mert nagyon zavart a hasam, bár annak így is - úgy is idõ kell... Ja és nekem a 2-3 hetet a NÕGYÓGYÁSZ mondta, persze azt is, hogy nagyon óvatosan.
En is ezt kerdeztem a dokitol, bar engem csaszaroztak, igy a tornaval 3 honapot kellett varnom
Attól ügg, hogy császároztak e vagy sem, mert ha császároztak akkor 3-4 hónapot még érdemes várni, és szép fokozatosan elkezdeni. Ha természetes úton szültél akkor meg a 6.héttõl miután az orvos látott, mert ha õ azt mondja minden rendben akkor nyugodtan elkezdheted szép lassan. :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. simán szültem, nem császárral. de akkor megvárom a hat hetes kontrollt. igazából mint írtam, sok idõm nincs, ilyenekre, hogy futás meg aerobic, meg pláne nem (segítségem nemigen akad, úgyhogy mindent magamnak kell csinálni), de mondjuk míg a gyerekek alszanak du, addig valamit (alakformáló, izomerõsítõ jelleggel) tudnék csinálni. alapvetõen a hasizmomat szeretném rendbetenni, nem extragáz, de hát ugye a terhessgé megviselte. lenne mit leadni is, egypár kilót, de ahhoz vmi intenzívebb mozgás kéne, arra meg most jelenleg nincs ugye módom.... köszi még1x!

Szülés után mennyivel kezdtetek el sportolni, hogy lemenjenek a + kilók a hasról, csípőről, fenékről? Milyen gyakorlatokat végeztek?

7 hónapos a babám, tegnap nekiálltam a felüléseknek és rájöttem, hogy a hasizmom az 0, a hátam pedig recsegett-ropogott.

Legjobb válasz: Én terhesen is tornáztam, majd szülés után 6 héttel újra. Ajánlom a Rubint Réka terhestornáját, nagyon jó, nem ugrálós, hanem "lábemelgetõs", 20 perc. Hasazás nincs benne, de azt tudsz pluszban csinálni. Ajánlom még a Béres Alexandra/Détár Enikõ Változz vissza dvd-jét, ott van 20 perces torna és 30 perces torna is. Sok sikert!

Én terhesen is tornáztam, majd szülés után 6 héttel újra. Ajánlom a Rubint Réka terhestornáját, nagyon jó, nem ugrálós, hanem "lábemelgetõs", 20 perc. Hasazás nincs benne, de azt tudsz pluszban csinálni. Ajánlom még a Béres Alexandra/Détár Enikõ Változz vissza dvd-jét, ott van 20 perces torna és 30 perces torna is. Sok sikert!
én 6 héttel utána kezdtem, mondjuk én elõtte is sportoltam. jobb késõn, mint soha, hasizom gyakorlatokat folytasd mindenképpen. ha van valami sport, amit szeretsz, vagy szeretnél kipróbálni, én azt javaslom, azt kezd el! sokkal könnyebb úgy, ha élvezed is a mozgást, mintha csaak napi kötelezõ szenvedésként éled meg a tévé elõtt valami fittness-dvd-re. persze ha azt szereted, az is jó, de a fittness is jobb társaságban :) sok sikert!
Én kismamaként is tornáztam a végéig jártam kismamatornára, szülés után meg 6 héttel elkezdtem újra. Most hetente 1-szer a kislányommal is járunk baba-mamatornára. 4 hónapos anyuka
Én most kezdtem, mikor a kisfiam 19 hónapos lett - jobb késõbb mint soha alapon:) Nincs rajtam sok, pár kiló, de az elég ahhoz, hogy ne érezzem jól magam és egy ruhám se jöjjön rám. Januártól 2x egy héten járok spinningre - már jól bírom, szülés elõtt is jó volt a kondim, meg a 90 napos diétát csinálom. Mivel akarunk még 1 gyereket, nem akartam 68 kilóval nekiállni a terhességnek. Kitartás, csak elhatározás kérdése az egész.
A kérdező hozzászólása: Sajna az már nem fér bele a keretbe, hogy eljárjak valahova, pedig spiningelni szerettem volna én is :(, uh. marad az, hogy itthon csináljak valamit. Köszi az ötleteket!


Szülés után a 3. héten milyen gyakorlatokat lehet elkezdeni tornázni?

Már a múlthéten feltetem ezt a kérde´st,de nem érkezett válasz.Ezért kérem,hogy ne töröljék el.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom, hogy semmit, mert elapadhat tõle a tej. Pedig én is szerettem volna nagyon tornázni.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy semmit, mert elapadhat tõle a tej. Pedig én is szerettem volna nagyon tornázni.

Milyen gyakorlatokkal, és szülés után mennyi idővel lehet kezdeni tornázni?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Alexandrának a Változz vissza dvd-jét vettem meg. Ott három hónapos a baba amikor elkezdik a tornát. Addigra visszahúzódik a méhed és nem az ellenkezõjét éred el mint szeretnéd. Kezdetben egy 20 perces torna majd késõbb nehezedik 6 hónapos korban.

Szia! Én a Béres Alexandrának a Változz vissza dvd-jét vettem meg. Ott három hónapos a baba amikor elkezdik a tornát. Addigra visszahúzódik a méhed és nem az ellenkezõjét éred el mint szeretnéd. Kezdetben egy 20 perces torna majd késõbb nehezedik 6 hónapos korban.

Milyen szülés utáni intimtorna gyakorlatok vannak? Kinek mi jött be és mikorra segitett? Eléggé kitágultam szülés után. Tanfolyam nincs a közelünkben

Legjobb válasz: Én még csak 19 hetes vagyok, de járok terhestornára ás ott csinálunk ezt is.Így most nem tudom leíri miket mert ezt mutatni kéne, de szerintem lehet találni a neten ha találok ideteszem.Eddig én nem kerestem mert én most megelõzöm, ti persze nem tudjátok már megelõzni de ezek a gyakorlatok biztos jók szülés utánra is.

Én még csak 19 hetes vagyok, de járok terhestornára ás ott csinálunk ezt is.Így most nem tudom leíri miket mert ezt mutatni kéne, de szerintem lehet találni a neten ha találok ideteszem.Eddig én nem kerestem mert én most megelõzöm, ti persze nem tudjátok már megelõzni de ezek a gyakorlatok biztos jók szülés utánra is.
Szia! Küldtem neked mail-t, remélem megkaptad! Ha nem, kérlek jelezd! I.
Szia! Én 9 hete szültem, én is kitágultam, ugy érzem, kiváncsi lettem volna a válaszokra, de ugy látszik más nem küszködik ilyen problémákkal.

Milyen mozgás, torna, gyakorlatok vannak amivel meg tudom indítani a szülést és amivel nem ártok a babának?

Várom válaszaitokat. És akinek valamelyik torna gyakorlatal sikerült megindítani a szülést.

Legjobb válasz: Szia, nekem anno ajánlották a lépcsõzést, szépen kinéztem magamnak egy tíz emeletes bérházat, és felmásztam a lépcsõkön a tetejéig, majd le, nagyon elfáradtam, keményedtem de a szülés nem indult meg még egy hét múlva sem:)) ekkor ajánlották a szexet, mivel a spermák felpuhítják a méhszájat és állítólag beindul a szülés, hát ez sem jött össze, úgy, hogy én most figyelni fogom a kérdésedet mert hátha valaki tud valami okosat, ugyanis most a másodikat várom és jobb lenne ha magától indulna be mint ,hogy ismét megindítsák.

Szia, nekem anno ajánlották a lépcsõzést, szépen kinéztem magamnak egy tíz emeletes bérházat, és felmásztam a lépcsõkön a tetejéig, majd le, nagyon elfáradtam, keményedtem de a szülés nem indult meg még egy hét múlva sem:) ) ekkor ajánlották a szexet, mivel a spermák felpuhítják a méhszájat és állítólag beindul a szülés, hát ez sem jött össze, úgy, hogy én most figyelni fogom a kérdésedet mert hátha valaki tud valami okosat, ugyanis most a másodikat várom és jobb lenne ha magától indulna be mint , hogy ismét megindítsák.
A kérdező hozzászólása: Akkor együtt várjuk a válaszokat, tippeket
en itt olvastam a gyakorin mar tobbszor, hogy a baba ital, nem tudok ekezetet irni az a-ra, szoval baba-ital receptjet ajanljak es hogy az hasznal, menjetek ra, igaz, nem mozgas, hanem ital.
Mármint bábakoktél. Szerintem, ha az a baba nem akar kijönni, csinálhatsz bármit, nem indul meg a szülés. Bár nekünk a szex bejött.
kinek mi jon be, igaz, babakoktel, lepcsozes, csilis , eros fuszerezesu kaja, sex, oral sex, ananasz, vagy semmi sem ezek kozul...

Milyen hasizom gyakorlatot lehet vegezni szules utan fel evvel?

Nem fogyni szeretnek, csak egy kicsit izmosodni.

Legjobb válasz: Ha már nem szoptatsz bármilyet. Ha szoptatsz semmilyet ami elfáraszt, tehát nem fogsz tudni izmosodni.

Ha már nem szoptatsz bármilyet. Ha szoptatsz semmilyet ami elfáraszt, tehát nem fogsz tudni izmosodni.
A kérdező hozzászólása: Mar nagyon keves tejem van, este szoptatok csak.
Akkor elvileg bármilyet végezhetsz. A szoptatás miatt nem szabad mozogni, mert elmehet a tej. Tornagyakorlatot nem javasolnék, mert mindenkinek más jön be, nekem az ugrabugra és a páros lábemelés tette izmossá a pocakomat. Esetleg kérdezz meg egy edzõt valami komolyabb konditeremben.
Szia!Én is így vagyok kevés a tejem de tornázom már, én a Rubint Réka 20 perceseit csinálom!Az nem megeröltetõ!Abban van 20 perc hasizom is csak ajánlani tudom! 5 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Koszi utolso.

Szülés után milyen hatásos gyakorlatot végezzek, hogy a hasamról és a derekamról lemenjen az úszógumi?

Már 1 hónapja járok kardiózni (3x70-80 perc/hét), hogy egy kicsit formába lendüljek a szülés után. Nem maradt rajtam sok plussz kiló, de a ruhák sajnos így sem jönnek rám a combom, a hasam és a derekam miatt. Mivel még szoptatok, így semmi er?teljes mozgást nem tudok végezni. És pont ezért a drasztikus diéta sem jöhet szóba. Kíváncsi lennék, hogy milyen gyakorlatot tudtok ajánlani, amely valóban hatásosnak bizonyul.

Legjobb válasz: A kicsihez Gratuláció!:P Egyébként nincs helyi zsírégetés...tehát marad a szép kardió és persze a diéta...diéta alatt nem kell semmi durvára gondoloni,napi 6x étkezés(lehetõleg)ami begyorsíja az anyagcserét is, sok zöldség...kevés ch(szénhidrát),tehát minél kevesebb tészta,édesség,rizs stb:)

A kicsihez Gratuláció!:P Egyébként nincs helyi zsírégetés...tehát marad a szép kardió és persze a diéta...diéta alatt nem kell semmi durvára gondoloni, napi 6x étkezés(lehetõleg)ami begyorsíja az anyagcserét is, sok zöldség...kevés ch(szénhidrát), tehát minél kevesebb tészta, édesség, rizs stb:)
Légy kicsit türelemmel!A sok stressz, munka, összpontosítás, fáradság, mozgás megteszi a hatását!Na meg a jó szex!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!