Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakori mostanában (3 db)

Milyen gyakori nevek vannak a mostani gyerekeknél, amik furcsán hangzanak?

Legjobb válasz: Én a DZS- betûsöktõl kapok frászt. DZSenifer DZSesszika....

Én a DZS- betûsöktõl kapok frászt. DZSenifer DZSesszika....
Nagyon sok. Ma alig van olyan gyerek, aki normális nevet kap.
nekem az egyik ilyen fekete bárány a Zoé. (elnézést akit pont érint) Elég gyakori lány név mostanában. Nekem elsõre fiús, mint ahogy a Kincsõ is. Ennek a fordítottja a Jácint, ami viszont fiú név. Utóbbi kettõ nem gyakori, csak a példák kedvéért írtam
Zoé, Kincsõ, Jácint szerintem nem furcsák, vannak idõsebb ismerõseim a Dzsennifer, Dzsesszikától én is frászt kapok:D Nekem a Csenge ami fura, nem tudom hova tenni:D a unokahugomat is igy hivják Brendon, Alma, Leonardo am egyik név sem furi sztem csak nem itt használatosak M.o.-on vagy régi név és ritka Mondjuk Tégla, Orália ilyenek furcsák, de nem gyakoriak
Nekem ez is fura és elég sok van a környezetemben: Míra, Maja ("hagyományos" vezetéknevek mellett nem tetszenek ezek a nevek)
Tõlem a külföldi nevek állnak abszolút távol és külföldi nevek magyarosított változatai. Pl: ismerek Jennifert és Dzsenifert is. Még ilyen nevû ismerõseim: Szebasztián, Kevin, Zsaklin, Vanessza Pedagógusként nagyon sok különös nevû gyerekkel találkozok. A feljebb említettek a legdurvábbak. De megállok egy pillanatra, mikor Hilária, Maximilián és hasonlók vannak a névsorban.
Nekünk a férjemmel az abszolút szörnyû név a Noel. Manapság az az érzésem minden második kisfiút így hívnak és még nem is szép név (szerintem). De ugyanúgy kiborít a Dzsesszika, Dzsennifer és társai.
Egyáltalán nem tudnám elképzelni a gyerekemet a következõ nevekkel: Krisztofer, Kevin, Benett, Noel, Brendon, Maja, Míra, Kíra.
nekem nagyon nem jön be a Benett, Jázmin, Norina, Kevin Brendon, Dorián, Martin sem, de nálunk az oviban van több Farkas ami fiúnév, de hát ugye nekem az állat ugrik be, De nerég Hallottam egy ovis rendezvényen Dzsennárót, Lariont, Tulipánt, Napsugárt, ezek sem tteszenek.

Milyen gyakori ez mostanában?

6hetes terhes vagyok!Tegnap reggel nagyon megilyedtem,elmentem pisilni,és amikor megt?r?ltem magam láttam hogy vérzek.Azonnal bementünk a sürgösségire ahol találkoztam a dokimmal,csinált ultrahangot,és azt mondta minden rendben él a baba és jo a szivmüködése is,menjek haza feküdjek le.Estére elmult de ma reggel megint volt de már csak kevés.Most lenne az ideje a menszimnek,lehet attol is van?a hasam is ugy fáj mintha meg akarna jönni!Volt valaki ebben a helyzetben,és minden rendben volt nála?nagyon félek!!

Legjobb válasz: Igen, ráadásul pont én is 6 hetes voltam, pecsételõ vérzésnek hívják, sokat kell vele feküdni, lényegében csak feküdni, nekem még utána majd 1 hónapig volt de ritkán, egyszer volt egy nagyobb vérzés akkor befektettek visszatartáson voltam ekkor voltam 6 hetes. Most 24. vagyok minden rendben a kislányommal. Sok sikert és pihenj sokat nagyon sokat ne emelj kíméld magad mindentõl. Szívbõl kívánok minden jót

Igen, ráadásul pont én is 6 hetes voltam, pecsételõ vérzésnek hívják, sokat kell vele feküdni, lényegében csak feküdni, nekem még utána majd 1 hónapig volt de ritkán, egyszer volt egy nagyobb vérzés akkor befektettek visszatartáson voltam ekkor voltam 6 hetes. Most 24. vagyok minden rendben a kislányommal. Sok sikert és pihenj sokat nagyon sokat ne emelj kíméld magad mindentõl. Szívbõl kívánok minden jót
Az elsõ vok, azt még hozzáteszem hogy az a veszélyes ha világos színû a vérzésed rózsaszines, a sötétebb pecsételõ még belefér, bár egyáltalán nem kéne lennie.
Ha a doki látott, és rendben van minden, és nem erõs a vérzés, akkor lehet, hogy csak mensis vérrõl van szó. A mensis fájdalom teljesen normális, van akinél végig van, nekem 10 hét körül mult el. Aztán a terhesség végén visszajön, akkor már mint jóslófájás. Pár csepp vér, ha nem erõs és nem sok, és nem kimondottan görcsölsz, akkor nem gond. Nekem 3X volt vérzésem, 29, 32 és 36 hetesen, de nem csináltak semmit vele, kaptam egy tabit...Egészségesen még egyben vagyunk 38 és fél hetesen:-) Ha megnyugtat, azért menj el a dokihoz, de ha nem erõs a vérzés, nem hinném, hogy gond lenne. Nekem a Rutascorbint írták fel 3X2 adagban, recept nélkül lehet kapni, egyfajta izomlazító. Ha gondolod, kérdezz rá. És nyugi, ne légy nyugtalan, az nemjó:-)
A rutascorbin nem izomlazító hanem érfalerösítõ.
Igen én is véreztem a múlthéten csak én 13 hetes voltam. Semmi jele nem volt. Kaptam rá gyógyszert az orvos megnézte a babót ulrahangon és mozgot keze lába. Nálam egy ér pattant el. Mi is nagyon megijedtünk most már tünet mentesek vagyunk jövõhéten megyünk kontrollra vissza! Remélem minden ok lesz! Fontos hogy feküdj nagyon sokat és csak akkor kellj fel ha muszáj! És ne aggodj annyira mert az agy nagy úr! 14 hetes kismama!
Ja és én is Rutoscorbint kaptam meg magne b6-ot és seduxent. Az utolsó válaszoló voltam

Milyen meghökkentő, vagy nem épp gyakori nevet adtak mostanában a környezetedben?

Nálunk például: Hilária, Vanessza, Fatime

Legjobb válasz: Az én fiam Ármin lett.

Az én fiam Ármin lett.
Szia! A fiam Mátyás lett, öcsémet Zsigmondnak hívják, szerintem szép nevek. Fiam 5 hós, öcsém 2 éves. Unokatesóm 4 éves fiát Kevinnek hívják (nekem mindig a Backstreet Boys jut róla az eszembe, hát nem is tetszik ez a név :) ) Akikkel egy kórterembe feküdtem anno ilyen neveket adtak: Gellért, Örs, Arabella. Ismerek egy Zselykét is. Van Zétény Raul nevû kisfiú is a környezetemben. Üdv
Nem, nem cigányos a Ramóna!!Èn ismerek párat, szökék, bombázók, kedvesek! :) Külföldön lakom, itt nagyon elterjedt az Alina-de nagyon szép-, minden második kislányt Lenának, Leninek, Leonának hívnak, vagy még gyakori a Magdalena is.. ??Fiúnevek:Max, Leo, Leon, Timo, Elias..
A mi kisfiunkat valószínû, hogy Flóriánnak fogják hívni. De nekem a Zalán is nagyon tettszik.
Szia! Ha igaza van a dokinek és tényleg lány, akkor Míra lesz:)
Az én lányom Napsugár. Nem túl gyakori név:)
Szia! Nekünk ha kislány lett volna akkor Vanessza lett volna a neve:) ! Nekem már nagyon régóta tetszik. De végül kisfiú lesz igy Martin lesz a neve:DD!
Én Ramónát szeretnék ha lány! És a páromnak is tetszett! De valaki bebeszélte neki h cigányos név:(! Ugye nem???
Alina
A Ramónak nekem is tetszett de tényleg elég cigányos név(sajnos) szerintem a vanessa is!! DE mindenkinek más és más ízlése van!:) ) Az én lányom Panna lesz!
Nem tudom miért lenne cigányos név a Ramóna??????!!!!!! ( Pedig egyet sem ismerek..... Nem inkább a Rozália a cigányos????? mondjuk nekem a Panna sem tetszik. Mindenki úgy fogja csúfolni, hogy Pöttyös Panna.... Nekem a Vanessza nagyon tetszik és a Cintia is.....
Nem olvastam el minden választ. Egy ismerõsöm fia Firtos lett.
Fiorella, Fiona (bár ez a Shrekbõl ismerõs már)
Az én kislányom Gréta Boglárka, nem tartom nagyon különleges névnek (a felsoroltakhoz képest pláne), de különösen jól áll neki:) Viszont a környezetünkben van Buda és Édua.
A kérdező hozzászólása: Találtam az interneten egy babaszépségversenyt. A versenyzõk nevei közül: Brájenka, Sólyom, Rodrigó, Gvendolin, Zoárd, Kevin, Brendon, Daren.
Nekem nagyon tetszik a Zorka, az egyik kedvencem!
én óviban dolgozom, és a botond, bendegúz, zoé, tamara, alina, lili, vanessza, fatime, dominik - ezek jutottak most hirtelen az eszembe azok közül, amit írtatok baromi gyakori nevek!
Szntem a Zorka nagyon szép név, ne hallgass a barátnödre, biztos csak irigykedik.
A Pöttyös Panni nagyon szép mese.
Hát én Vanessza vagyok:) Most akkor húú cigányozzatok le:P
A nagyon becézõs, meg gyümölcsös nevekkel azért vigyázzatok. Képzeljétek el, amikor a lány bemegy majd 20 évesen egy állásinterjúra, és bemutatkozik, hogy Kovács Õzike Gyöngyike vagyok. Szerintem nagyon gáz, ki fogják röhögni. Ugyanez fiúknál is igaz lesz a sok magyarított angolszász névvel, pl. Kevin, Brendon. A régi magyar nevek között is vannak kevésbé felkapottak, de szépek, és vannak szép új keletû, de mégsem elcsépelt nevek is. Példát nem mondok, mert magunknak is tartalékolok még kettõt-hármat :)
Ne akadjatok ki, kedves Ramónak, ha azt gondoljátok, cigányos a nevetek:) (Nem én írtam, és szerintem egyáltalán nem igaz.) Higyjétek el, nem cigányos, ne foglalkozzatok azzal, mit mondanak, mint ahogy rengeteg névre mondják, hogy cigányos, pl.A Vanesszára is, azért, mert a romák gyakran adják névnek, de ettõl függetlenül nem cigányos.Ramónában pedig nem is hallottam cigány még:O Szóval ne foglalkozzatok az ilyen hülye elõítéletekkel!Szép név!:) Egy Vanessza
A Ramóna nagyon szép név, és az a cigány, aki azt mondja rá, h cigányos!!!:@
Kislányom Nanda A Fernanda önállósult rövidítése és nem becézése:) !
amúgy lánynév:)
A Nanda a Fernanda becézése tudtommal.:) Amúgy gyönyörû név!:) Egy Nandát ismerek:)
A kérdező hozzászólása: Nanda? Fiú vagy lány?
8hónapja adtam a Babámnak a Nanda nevet:) !
Esthajnalcsillag :Ð
én a Zorkát szertettem volna de a barátnõm kinevetett, neketek tetszik?
Én az utónévkönyven ezt olvastam és szerintem nagyon furcsa: Inkontinencia mint lány név a kismamában pedig volt Vilibald és Odin fiúnevek. Hát nekem egyik sem tetszik. Nekem három lányom van Anett, Nikolett, Hanna a kisfiam most Dominik lesz. 29 hetes kismama
Amiket hallottam furcsat a kornyezetunkbol:Fortuna, Darinka, Angyalka, Hajna, Szidonia, Odett.Fiuknal:Tihamer, Maddox, Leon, Raul, Nekem kislanyom lesz(uh szerint) es Bonita Viktoria lesz a neve.Sokak szerint ez is furcsa. Az en nevem amugy Noemi es ugy latom megint egyre tobben valasztjak ezt a nevet.Amugy Naomi lettem volna csak a kommunizmusba meg nem engedelyeztek. A testvereimnek is kulonleges nevuk van: Noverem:Rahel, ocsem:Ruben, hugom:Dorkas, kisebbik hugom:Rebeka.
Fúúú, most látom mennyi Mira és Mirella lesz mire megszületik a kislányom, hát akkor mi maradunk a Kendránál.
Az én kislányom Noémi lesz, de szerintem szép még a Loretta, Fruzsina, Miranda, Írisz. Fiúnevek: Botond, Zsombor, Márk
Szia! Nekem kisfiam lesz, és a Zétény nevet kapja. Ha lány lett volna akkor:Menta, Málna, vagy a Mirella nevet adtuk volna neki.
Mikor én szültem a következõ neveket adták.Fiú:Maddox, Junior, Flávió, Ármin Lány:Amira, Luca, Lara
mi kislánynak a Tamarát szerettük volna, de mivel fiúcska lesz Balázs lesz, mert nagyon tetszik, és a családom érzelmileg nagyon kötõdik ehhez a névhez. Meg én is ez lettem volna :) Lesz majd Tamara is (bízzunk benne) Itt a házunkban van egy kislány aki Scarlet-nek hívnak (nem tudom h kell írni) de Õ más bõrszínû... Unokatestvérem felesége kubai-német nõ, a fiát Maximiliem-nek, lányát Fabiana-nak hívják.
Nekem is tetszik a Ramóna. Lánynévnek mi is ezt választanánk. A következõket adták az ismerõseim: Hanna, Gréta, Hédi, Netta. Dominik, Bertalan.
A Leonát is akartuk ! Én vagyok a Ramónás..de akkor lehet mégis Leona lesz:) )az nagyon szép név:) !
Én a Bence nevet adom. Valahogy ezt a nevet tudom kimondani rá, ami jó a lelkemnek is.
Szerintem nem cigányos a Ramóna!Ez lesz a lányom neve.
Az én kisfiam Valentin Martin, ha kislányom lenne akkor a Jázmin nevet adnám neki de tetszik még a Zsombor, Zalán, Jordán, Jodell, Levente, Marcell lányban pedig az Amina, Luca, Boglárka, Manuéla, Napsugár, Zoé vannak extrémek sztem!!:) :) Te milyet adnál neki??
Nekem a Málna tetszik ujjabban.
Szia! Ami fura név volt az Õzike, Erdõ. Találkoztam már Ketrinnel, Hosé Armandóval... Én Rita vagyok( látom még senki nem írta, hátha...) Bár én nem szeretem túlzottan:)
nekem a kis unokaöcsikemet Jusua -nak hivjäk, josinak, josikänak becezzük.elöször nem voltam ugy oda ezert a nevert, de olyan kis edes kisfiu! :)
Ha lányunk lesz Elizabet , ha fiú valószínûleg Alexander. Fontos, hogy a vezetéknévvel jól hangozzon. Többféleképp lehessen becézni és ne legyen tömegnév, de túl különleges sem. Ja és se gyerekkorában, se felnõttként ne hangozzon hülyén. Legalábbis mi ez alapján döntünk.
Dárius (elõször nem voltam elájulva tõle, de most már nagyon tetszik). Valentina, Ruben. De amiken ledöbbenten (még csak utónévkönyvben láttam): Orália, Csörsz,
Az én unokahugim: Lorina, szerintem nagyon szép név! De van aki akkor tájban született mint õ és Norina, és Dorina, Máté, Bence lett! Nekem a Lilien, Lien, nevek tettszenek! Az viszont még érdekes lehet hogy az én nevemet már 3 barátném is kiszemelte a babájának, de mind a három kisfiú lett! (én Lilla vagyok, anya Csokonay után választotta a nevem, és én nagyon szeretem!)
Az én nagylányom Jázmin Ibolya, ha újra kislánykánk lesz azt hiszem maradunk a virágoknál és Lili Gyöngyike lesz. Fiúkkal már tanácstalan vagyok... 19 hetes
Nekem van egy 10 éves kisfiam õt Martinnak hívják.Szeretnénk hugicát:-)A favorit Nikoletta, de még van talonban Ramóna, Angéla, Viktória.Ha öcsi lesz:Levente, de itt is van még pluszba választási lehetõség:Dávid, Ádám, Kornél, Ármin.Az én becses nevem:LIÁNA hátha valakinek megtetszik:-))
Az egyik ismerõsömnek a kislányát Zselykének hívják, az unokatesom fiát meg Kendének.Akkor ismerek olyat is aki a lányának a Tekla nevet adta, egy másik ismerõsöm a fiát Farkasnak nevezte el. Nekem ezek egyik sem tetszik (bevallom õszintén ebben a dologban egy kicsit konzervatív vagyok).De mint mindenben nem vagyunk egyformák, azért mert nekem nem tetszenek a nagyon "elvont" nevek attol még másnak lehet szép.:) ) Üdv 39 hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!