Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakori hogy (58 db)

Milyen gyakori, hogy a szemeink nem szimmetrikusak, hanem az egyik mondjuk kicsit feljebb/lejjebb van a másiknál?

A kérdést kiegészíteném még annyival, hogy ezt lehet-e kezelni? Feln?tt férfiról van szó, enyhe baloldali eltolódással. F?ként olyanok válaszát várnám akik hasonlóval rendelkeznek vagy a környezetükben észleltek már ilyent. Mennyire zavaró ez?

Legjobb válasz: gyakori, egy ember se teljesen szimmetrikus. nekem pl. az egyik szemem szélesebb, de a kutya se veszi észre... csak én ha órák hosszat nézem a tükörben.

gyakori, egy ember se teljesen szimmetrikus. nekem pl. az egyik szemem szélesebb, de a kutya se veszi észre... csak én ha órák hosszat nézem a tükörben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én is így vagyok vele, hogy magamon látom, mert tudom, hogy ilyen. Viszont másnak még nem tûnt fel, vagy nem szólt érte senki. Akkor gondolom ezek a kis szépség hibák, nem olyan hatalmas gondok. :)
Nekem is az egyik szemem feljebb van, észre is venni, legalább is szerintem...párom szerint is.Mondtam is páromnak, hogy engem mennyire zavar, de szerinte hülyeséget beszélek.Örülnék, ha kezelnék, de lehet nekem azért, mert mûtve volt a nyakam, (nem tudtam volna forgatni)és ez hatással van, mert nem teljesen egyenes a fejem :(((
nem túl gyakori, de elõfordulhat.

Milyen gyakori, hogy császár után sérv alakuljon ki az emelgetéstől?

Egy ismer?sömnek más m?tét után lett sérve,mert 2 hónap után tornázott.

Legjobb válasz: Milyen sérvre gondolsz?

Milyen sérvre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Hasfal sérvre gondolok.

Szerintetek milyen gyakori, hogy a felek (kölcsönös egyetértés esetén persze) nem hívnak rendõrt hanem zsebbõl zsebbe intézik a baleset költségeit?

Mennyire gyakori, hogy a rendõr a baleset helyszínére élve még külön meg is bünteti a feleket? Milyen esetekben van ez? Ráfutásos baleseteknél büntet a rendõr ha pl figyelmetlen voltam és azért mentem bele vagy mert a követési távolság volt elégtelen?

Legjobb válasz: Ha nincs személyi sérülés és a felek megegyeznek, akkor nem kötelezõ rendõrt hívni. Ha mégis rendõr hívsz, akkor csak felvszi a helyszínt és a többit a szabálysértési elõadó intézi. Persze a szabs. elõadó megbírságolja azt akit vétkesnek hoz ki. Régen volt, hogy a rendõr a helyszínen igazolólapot állított ki - amit általában elfogadott a biztosító - és olyankor a vétkes kapott helyszíni bírságot.

Ha nincs személyi sérülés és a felek megegyeznek, akkor nem kötelezõ rendõrt hívni. Ha mégis rendõr hívsz, akkor csak felvszi a helyszínt és a többit a szabálysértési elõadó intézi. Persze a szabs. elõadó megbírságolja azt akit vétkesnek hoz ki. Régen volt, hogy a rendõr a helyszínen igazolólapot állított ki - amit általában elfogadott a biztosító - és olyankor a vétkes kapott helyszíni bírságot.

Ha még soha nem estem le lóról de már 4 éve lovagolok akkor megfog történni? Vagy van olyan hogy soha nem esel le? Vagy ha valaki leesik milyen gyakori hogy törése lesz?

Legjobb válasz: Elõbb-utóbb le fogsz esni. Csak meg kell találni hozzá a megfelelõ lovat, ha érted mire gondolok. :) Az esések meg általában rosszabbul néznek ki, mint amilyenek. Ettõl függetlenül persze elképzelhetõ, én is szereztem már kisebb-nagyobb sérüléseket 10 év alatt, de nagyon kicsi az esélye, hogy komoly törés lesz a vége (attól függetlenül, hogy sokan ijesztgetnek vele).

Elõbb-utóbb le fogsz esni. Csak meg kell találni hozzá a megfelelõ lovat, ha érted mire gondolok. :) Az esések meg általában rosszabbul néznek ki, mint amilyenek. Ettõl függetlenül persze elképzelhetõ, én is szereztem már kisebb-nagyobb sérüléseket 10 év alatt, de nagyon kicsi az esélye, hogy komoly törés lesz a vége (attól függetlenül, hogy sokan ijesztgetnek vele).
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ utolsó :) jobbulást neked és lehet hogy igen én is így fogok járni ! :) De igaz ha egyszer felülsz többet nem fogsz tudni leszálni:)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van köszi a választ ! :)
Azt mondják az az igazi lovas, aki már legalább tízszer esett le lóról. Egyébként nem gyakori a törések száma.
Két fajta lovas van: Aki leesett és aki le fog
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat :) Sokat segítettetek ! :)
Igazából , aki régóta lovagol, az már számolni sem tudja hányszor esett le. Ez vele jár, lefogsz esni valamikor.
19 éve lovagolok, kb. 15-ször estem, törésem egyszer sem volt, a legsúlyosabb sérülés egyszer egy kisebb agyrázkódás, de ez is elkerülhetõ lett volna kobakviseléssel. A statisztikai esélye annak, hogy valaki soha nem esik le, minimális. Viszont ha a potenciális veszélyforrásokat kerülöd (hordasz kobakot, nem ülsz közveszélyes lóra, ha tele van, lefutószárazod, mielõtt ráülsz stb.), azzal mindent megteszel, amit csak megtehetsz az esés elkerülése érdekében. Hallottam már olyat, hogy szállt le a huszonéves ismerõsöm a buszról, rosszul lépett és eltörött a lába, tehát ilyen is van. De normális körülmények között lóról eséskor elég ritka a törés.
23 éve lovagolok, 5 éve van saját lovam, csak tippelni tudok, de szerintem kb. 20-30x estem le, zúzódásaim voltak, meg olyan, hogy elpukkant egy ér, de törésem lovas esésbõl még nem volt. esni meg biztos fogsz majd, ha rendszeresen lovagolsz és nem csak szuper cukimuki 25 éves iskolalovakon. esni terepen szokás elsõsorban, ha sokat jársz terepre és majd bevállalsz valami tudásszintedet meghaladó lovat, akkor nagyon jó esélyed lesz az esésre! :)
Aki lóra ül az bizony egyszer le is esik, a lovaglás ezzel jár. Ha rosszul esel akkor eltörhet csontod, de nem gyakori. Én már nagyon sokszor estem egyszer eltörtem mind két kezem, mûteni kellett és egyszer szilánkosra törtem a lábszáramat, mert a ló rám eset és ezt össze kellett szegecselni. DE ezek nem gyakoriak, csak én voltam ilyen "szerencsés".
Ló nélkül lehet élni, de minek?

Kinek mikor derült ki a baba neme? és milyen gyakori hogy téved az orvos?

:)

Legjobb válasz: 1. baba: 8 hónapos korig tutira fiút mondott. Aztán a 8. hónapban közli, hogy hát amit õ látott kukinak, az tulajdonképpen a köldökzsinór a lába közt, bocs..kislányom lett. 2. baba: 16 hetes uh-n kisfiúra tippelt, 18. hetin már mutatta a kukit, 24 heted 4D-n 100%-ra láttuk, hogy kisfiú. Az lett :-)

1. baba: 8 hónapos korig tutira fiút mondott. Aztán a 8. hónapban közli, hogy hát amit õ látott kukinak, az tulajdonképpen a köldökzsinór a lába közt, bocs..kislányom lett. 2. baba: 16 hetes uh-n kisfiúra tippelt, 18. hetin már mutatta a kukit, 24 heted 4D-n 100%-ra láttuk, hogy kisfiú. Az lett :-)
Nekünk 25 hetesen mondták 4D-n, hogy kislány :) 28 hkm
Még 98-ban volt..végig azt mondták hogy fiú aztán születéskor nem volt ott az a dolog a lábak között..a kismillió fiús cuccnak búcsút mondhattunk
Mindkettõnél a 12 hetes UH-n lányt mondtak, azok is lettek.
1 baba :4 hónapban derült ki hogy kislány és az is lett. 2 baba: 12 hetes ultrahangon derült ki hogy fiú 18 hetesen is fiút mondtak . 25+1 hkm :)
1. 18. heti UH-n kislány, és az is lett 2. 12. heti UH-n nagy valószínûséggel kislány, nemsokára megyek ismét UH-ra...meglátjuk, ha megmutatja
15 hetesen és kislány:)
1.gyerekem: 12 hetesen tuti fiút mondtak, az is lett 2.gyerkõc: 12 hetesen talán fiú, 15 hetesen, "mintha nem lenne kukaca". Holnap leszek 18 hetes, pénteken voltam dokinál, és puncis képet kaptam. Ez most elvileg tuti, de azért még nem kezdem rózsaszínre festeni a szobát... :)
Nálunk 16-18-ik héten mindegyiknél egyértelmüen kislány volt. De 2 ismerösömnél is kisfiúbol lett lány. Mindegyiknél a 20-ik hét felett derült ki hogy még sem kukacos.
12 hetes ultrahangon egyértelmûen kisfiú és az is lett!:)
16. héten már látta a doki, hogy kisfiú.

Milyen gyakori, hogy egy embernek saját egyedi génje van, amelyre azt lehet mondani, hogy volt értelme az életének, mert az örökre megmarad az emberiségben?

Legjobb válasz: Ez egy értelmetlen kérdés. Miért egy egyedi gén (igazából allél) tenné értelmessé az életet? És ha Einstennek, Da Vincinek, Newtonnak, Arisztotelésznek, Picassónak nem volt egyedi allélja, az életük máris értelmetlen? (Neked van?) Ha továbbadja az allélt az utódjának, máris nem egyedi. Teljesen újfajta allélok nem nagyon szoktak keletkezni, de ha mégis, a legtöbb káros.

Ez egy értelmetlen kérdés. Miért egy egyedi gén (igazából allél) tenné értelmessé az életet? És ha Einstennek, Da Vincinek, Newtonnak, Arisztotelésznek, Picassónak nem volt egyedi allélja, az életük máris értelmetlen? (Neked van?) Ha továbbadja az allélt az utódjának, máris nem egyedi. Teljesen újfajta allélok nem nagyon szoktak keletkezni, de ha mégis, a legtöbb káros.
Ha tudományos, biológiai szempontból nézzük akkor minden olyan egyed életének volt van és lesz értelme amely sikeresen nemzett utódokat amelyek el is érték az ivarérett kort. Persze az ember életének már nem csak a gyerekgyártás adhat értelmet, pl. ahogy írták feljebb a tudósok életének is bõven volt értelme mivel ha utódokat nem minden esetben hagytak de fontos, az emberiséget nagyban segítõ felfedezéseket tettek. "Milyen gyakori, hogy egy embernek saját egyedi génje van" Mármint olyan gén amely másokban is megvan csak az illetõnél ez módosult? Senki nem tudja megmondani mivel sokszor nincsenek külsõleg észrevehetõ jelei a mutációnak, mindenkit egyenként meg nem lehet átnézni hogy akkor most valakiben csak találunk ilyet. Az pedig megint más kérdés hogy az illetõ vajon fog e gyereket vállalni, tehát ezt a gént továbbadni vagy nem.
Becslések szerint 1-2 új mutáció keletkezik (és marad meg) a kódoló régióban minden egyes egyedben az emlõsöknél, úgyhogy jó eséllyel neked is van egyedi géned.
Mutációra gondolsz? Mivel egyrészt ugye minden ember egyedi a maga összességében, viszont az építõelemeink meg ugyanazok, hiszen azért vagyunk emberek, és mondjuk nem kutyák vagy növények, mert egy bizonyos módon épülünk fel... Bocsi, de szerintem is értelmetlen a kérdésed, már csak azért is, mert nem attól lesz egy ember életének értelme, hogy mutációt hordoz-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: A kérdés második fele, csak egy magyarázat, nem az a lényeg, az elsõ felére kéne válaszolni igazából!
Van ötvenezer génpár, tehát a mutáció esélye nem is olyan kicsi. Minden ivarsejtben van néhány új mutáció, ami nem biztos, hogy örökre megmarad, de néhány nemzedéken át biztosan. Már ha sikerült neki szaporodnia.

Lehet két (vagy akár három) gyereket egyformán szeretni? Milyen gyakori, hogy egy szülő az egyik gyerekét jobban szereti mint a másikat?

Legjobb válasz: Köszönöm elõzõ, hogy ezt belinkelted. Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elfuserált, hogy az egyik gyerekem közelebb áll hozzám, mint a másik. De most olvastam, hogy nem csak én vagyok így. Nagyon nagyon vigyázok, hogy semmiben ne essen különbség, mindkettõ ugyanannyit kap mindenbõl, de bizony egy simulékony, ragaszkodó, kedves gyereket könnyebb szeretni, mint egy dacos, problémás gyereket. Olvastam, hogy van aki szerint ez undorító. Undorító szerintem az, ha az ember érezteti is ezt. Ha az egyik többet kap bármibõl is. De ha odafigyelésbõl, szeretetbõl, ajándékokból, mindenbõl mindkettõ egyformán részesül, akkor nem tudom mi az undorító. Az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni szándékosan, legfeljebb letagadni lehet õket.

Köszönöm elõzõ, hogy ezt belinkelted. Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elfuserált, hogy az egyik gyerekem közelebb áll hozzám, mint a másik. De most olvastam, hogy nem csak én vagyok így. Nagyon nagyon vigyázok, hogy semmiben ne essen különbség, mindkettõ ugyanannyit kap mindenbõl, de bizony egy simulékony, ragaszkodó, kedves gyereket könnyebb szeretni, mint egy dacos, problémás gyereket. Olvastam, hogy van aki szerint ez undorító. Undorító szerintem az, ha az ember érezteti is ezt. Ha az egyik többet kap bármibõl is. De ha odafigyelésbõl, szeretetbõl, ajándékokból, mindenbõl mindkettõ egyformán részesül, akkor nem tudom mi az undorító. Az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni szándékosan, legfeljebb letagadni lehet õket.
Szia! Én is már többször leírtam itt, hogy úgy érzem, nem szeretem egyformán a 2 gyerekemet. Rettenetesen nagy csalódás volt elõször, hogy nem kislány lett:(, bár errõl nem õ tehet, de azóta sem tudtam feldolgozni. Mindig is 2 kislányt szerettem volna , de 2 kisfiam lett. A 2 gyerekem belsõleg sem egyforma, a nagyobb dacosabb, a pici bújósabb...
A kérdező hozzászólása: Anyám egész gyerekkoromban világosan éreztette , hogy a testvéremet jobban szereti nálam. Ne tudjátok meg , hogy milyen érzés , amikor egy 5 éves gyerek annyit érez , hogy kicsi, gyenge, senki sem szereti, egyedül van , és ki van szolgáltatva az égvilágon mindennek és mindenkinek. És ilyenkor jön a kérdés , hogy "de engem miért nem?". Nyilván vmennyire engem is szeretett, de ez egy kisgyereknek nem elég. Csak akkor érzi magát biztonságban, ha tudja , hogy mindennel szemben prioritást élvez a szülei szemében, vagy ugyanannyit , mint a másik gyerek. Én mélységesen szégyelném magam , ha az egyik gyerekem jobban szeretném , mint a másikat, akkor is , ha az érzelmeinket nem mi irányítjuk. Addig-addig dolgoznék magamon, amíg meg nem változna a helyzet , és mindkét gyerekem egyformán szeretném. Tényleg undorító , ha egy szülõ különbséget tesz.
A kérdező hozzászólása: De nem csak kisgyerekekrõl van szó. Igazából nem is lehet felsõ korhatárt megállapítani, bár nyilván egy huszonévesnek nem esik annyira rosszul , mint egy gyereknek.
nem esik annyira rosszul, de a tüske örökre ott marad:(

Milyen gyakori, hogy valaki vakon születik?

Legjobb válasz: A gyermeked vak, vagy csak félsz, hogy az? Az újszülöttek az elsõ 6 hétben nem látnak semmit, csal elmosódott alakzatokat. Nem is tartanak szemkontaktust.

A gyermeked vak, vagy csak félsz, hogy az? Az újszülöttek az elsõ 6 hétben nem látnak semmit, csal elmosódott alakzatokat. Nem is tartanak szemkontaktust.
Nem hiszem, hogy számosítani lehetne annyira keves.Remélem.
keves= kevesen:)
A kérdező hozzászólása: Egyik sem. Csak kiváncsi vagyok.
nem sûrû
Italozó, cigizõ drogozó szülöknél gyakoribb ha a kismama elesik, ha a szülés próblémás és oxigén hiányal születik a kicsi, valamilyen fertõzés a terheség alatt is lehet kiváltó ok, ha minden rendben kicsi az esély hogy baj lesz.

Milyen gyakori, hogy valakinek 5-6 hetes terhességet csak nagyon-nagyon halványan, vagy egyáltalán nem mutat ki a teszt?

Legjobb válasz: szerintem próbálj meg egy másik tesztet is.én 5hetesen csináltam tesztet délután és kb 2 másodperc kellett hozzá,hogy 2 csíkos legyen.

szerintem próbálj meg egy másik tesztet is.én 5hetesen csináltam tesztet délután és kb 2 másodperc kellett hozzá, hogy 2 csíkos legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!