Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakori egy (25 db)

Milyen gyakori egy kiengyensulyozott nemi kapcsolat istenfelo, kereszteny hazasparok eseteben, ami nem elhanyagolt, de nem is tul gyakori?

Legjobb válasz: Manapság a vallás többnyire az "élvezeti cikkek" körébe tarozik. Értsd: mindenki annyit tart be egyháza elõírásaiból, amennyi a lelki komfortérzetéhez szükségeltetik. Ha netán a kérdezõ ortodoxabb hozzáállású, és valóban Istenfélõ keresztény. akkor tisztában van vele, hogy a választ egyháza válogatja: A kérdést — már amennyiben komolyan gondolta — a saját lelkészei körében kéne megvitatnia. A katolikusok pl. nagyban különböznek pl. az evangélikusoktól.

Manapság a vallás többnyire az "élvezeti cikkek" körébe tarozik. Értsd: mindenki annyit tart be egyháza elõírásaiból, amennyi a lelki komfortérzetéhez szükségeltetik. Ha netán a kérdezõ ortodoxabb hozzáállású, és valóban Istenfélõ keresztény. akkor tisztában van vele, hogy a választ egyháza válogatja: A kérdést — már amennyiben komolyan gondolta — a saját lelkészei körében kéne megvitatnia. A katolikusok pl. nagyban különböznek pl. az evangélikusoktól.
Ha neked a szex "gonosz" keress fel egy jó orvost gyorsan. Még van remény, hogy értékes tagja legyél a társadalomnak, de ahhoz változtatni kell a felfogásodon.
Szerintem az a normális, ami mindkét félnek megfelel. Pál apostol is megmondta, hogy egymástól ne tartóztassátok meg magatokat - nem tudom pontosan idézni, de valahogy így.
A kérdező hozzászólása: es ha az egyik felnek tobb kell, a masiknak meg eleg a heti pl. 1 alkalom, mi a megoldas, mert ugye eletbelephet az onfegyelem, de azert a gonosz is kisert...
A kérdező hozzászólása: nem gonosz, csak nehezen lehet osszehangolodni es szeretnem megtartani a bekesseget...
Kompromisszum. Mindkét félnek engednie kell a másik felé.
"es ha az egyik felnek tobb kell, a masiknak meg eleg a heti pl. 1 alkalom"? Utalnék arra, amit az elsõ hozzászóló írt, az a bibliai álláspont.Korintusziakhoz ít levél 7. fejezet. "A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképpen a feleség is a férjének. 4. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. .5 Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlõ akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bõjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok. Ezekbõl az igékbõl az látszik, hogy engedni kellene a másiknak, aki gyakrabban kívánja. Ha szeretet van, márpedig ezt feltételezi az ige, akkor nem lehet ez akkora teher?! Fontos lenne megegyeznetek, mert ennek hiánya katasztrófához vezethet.
Nincs ehhez statisztika, mert a férfi nemzõ képessége is sokat nyom a latba. Ha nagyon termékeny a férfi, akkor sok minden lehetséges
A szoptatás csak azért gátolhatja, mert közben oxitocin termelõdik ami méhösszehúzódásokat okozhat és emiatt lehetséges vetélés. Az orvosok fel is szokták hívni erre a szoptatós mamák figyelmét.
Ha rendesen, 3 óránként szoptat, akkor tényleg sokkal kisebb az esély. De ha már vérzése volt - az azt jelenti, hogy 2 hete akár teherbe is eshetett volna. Létezik külön, szoptatós nõknek ajánlott fogamzásgátló.
én úgy tudom, hogy szülés után-a szoptatás alatt elvileg nagyon kevés az esély a teherbeesésre..:/ de lehet, hogy rosszul tudom:)
a szoptatás alatt kisebb az esély. de ha vki nem védekezik, akkor elõbb vagy utobb, teherbeesik.
A régi idõkben a nõk rendszerint nem menstruáltak az esküvõjük után, egyszerûen nem volt rá idõ... A férjük élt "férji jogaival", akár terhes volt a nõ, akár szoptatott. Szoptatás közben így az elsõ peteérés során teherbe esett a nõ, és a menszesze már meg se jött neki sok esetben. Az átlagos gyerekszám 11 volt még 150 évvel ezelõtt. Védekezés nélkül a nõk 80%-a teherbe esik egy éven belül. Hiába szoptat, amint van ismét peteérése, azonnal teherbe eshet, ezért védekeznie kell, ha ezt el akarja kerülni. A fogamzásgátló tabletták közül csak az egyfázisú, egyedül progeszteront tartalmazó ún. minitabletták jöhetnek szóba szoptatás alatt, ezeknek azonban magasabb a terhességi indexe a többfázisú, hagyományos tablettáknál, ráadásul sok nõ szerint kevesebb lett tõle a tejük.
Egyátalán nem törvényszerû. szerintem nézz utána a baba témakörben, mert sok olyan kérdés van, hogy ki mennyi próbálkozás után esett teherbe és ott szép számmal találsz mindenféle esetre példát. Vannak akiknek elsõre összejött, de vannak akiknek 3 év próbálkozás után jött csak össze a baba. Ez mindenkinél változó.
A kérdező hozzászólása: éppen a védekezés nélküliségen van a hangsúly
A kérdező hozzászólása: És van külnbség a között, hogy csak szopik a baba, vagy mellette kap már mást is?
A kérdező hozzászólása: mondjuk egy házasságra gondolok, ahol a partner azonos, tehát azonos nemzõképességgel számolhatunk (ami persze az évtizdóedek alatt hanyatlik, de ez természetes elhasználódás)
Nem törvényszerû, de valószínû!Egyáltalán miért kell védekezés nélkül szexelni??
az a lényeg hogy a mellbimbó ingerlésétõl amit a baba a szopás közben produkál, termelõdik egy hormon ami megakadályozza a termékenységet. ha nem szopik rendszeresen már, néhány óránként, akkor kell védekezni. az elsõ menzesz elõtt két héttel már teherbe lehet esni, és mivel azt nem tudhatod elõre hogy mikor lesz így bármikor bekövetkezhet.

Milyen gyakori, hogy a szemeink nem szimmetrikusak, hanem az egyik mondjuk kicsit feljebb/lejjebb van a másiknál?

A kérdést kiegészíteném még annyival, hogy ezt lehet-e kezelni? Feln?tt férfiról van szó, enyhe baloldali eltolódással. F?ként olyanok válaszát várnám akik hasonlóval rendelkeznek vagy a környezetükben észleltek már ilyent. Mennyire zavaró ez?

Legjobb válasz: gyakori, egy ember se teljesen szimmetrikus. nekem pl. az egyik szemem szélesebb, de a kutya se veszi észre... csak én ha órák hosszat nézem a tükörben.

gyakori, egy ember se teljesen szimmetrikus. nekem pl. az egyik szemem szélesebb, de a kutya se veszi észre... csak én ha órák hosszat nézem a tükörben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én is így vagyok vele, hogy magamon látom, mert tudom, hogy ilyen. Viszont másnak még nem tûnt fel, vagy nem szólt érte senki. Akkor gondolom ezek a kis szépség hibák, nem olyan hatalmas gondok. :)
Nekem is az egyik szemem feljebb van, észre is venni, legalább is szerintem...párom szerint is.Mondtam is páromnak, hogy engem mennyire zavar, de szerinte hülyeséget beszélek.Örülnék, ha kezelnék, de lehet nekem azért, mert mûtve volt a nyakam, (nem tudtam volna forgatni)és ez hatással van, mert nem teljesen egyenes a fejem :(((

A kora terhesség (2-3 hetes) egyik tünete a gyakori vizelés. Ez mégis mit jelent? Mármint milyen gyakori (óránként, félóránként)? És társul hozzá a sok ivás?

Legjobb válasz: ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.

ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.
Annyival gyakoribb, mint Nálad a szokásos, hogy feltûnik. Én nem sokat iszok általában (sajnos), 3-4 pisivel elvoltam 1 nap. Amikor várandós lettem, ez kb. a duplájára változott, még mielõtt direkt elkezdtem volna többet inni.
Nekem mensi elõtt mindíg sûrûbben kell járnom pisilni!!!Ezt a hormonok alapból is okozzák nem jelent feltétlenül terhességet! A valódi jel a pozi teszt addig meg nem szabad a tünetekre adni mert ha bele éled magad sokkal jobban fáj a csalódás! Tapasztalat hidd el!!!
14:15-össel teljes mértékben egyetértek!
Amíg nagyon vártam, hogy teherbe essek, mensi elõtt minden tünet jelentkezett. Köztük a gyakori pisi is, volt hogy fél-egyóránként rohantam a wc-re. Most, hogy végre sikerült teherbeesni a napi 3-4 pisijárat helyett 5-6-szor is megyek. Viszont sokszor rámjön, hogy iszonyat szomjas vagyok, szóval ez is okozhatja. Egyáltalán nem olyan feltûnõ nálam ez a gyakori pisi, inkább azt jelenti, hogy kicsit többször járok, mint egyébként. Ja és ez sem a 2.-3. héten (hiszen a második héten történik maga a megtermékenyítés), hanem a 4-5 héten jött elõ.

Szerintetek milyen jellemű, külsejű lehet egy olyan lány, akinek valamiért a vékony, alacsony fiúk jönnek be? Egyáltalán milyen gyakori az ilyen lány?

Legjobb válasz: Ez nem jellem, hanem ízlés kérdése. Szerintem olyan ízlése van, hogy neki a vékony, alacsony fiúk tetszenek.

Ez nem jellem, hanem ízlés kérdése. Szerintem olyan ízlése van, hogy neki a vékony, alacsony fiúk tetszenek.
Szerintem is elsõsorban ízlés kérdése. Viszont a lányok nagy része szereti ha egy fiú magasabb nála, szóval szerintem a nálad alacsonyabb vékony lányoknál van a legtöbb esélyed... (ez persze nem törvény)

Milyen gyakori az irodai munkahelyeken az, hogy hétvégéken a cég képviseletében el kell menni ide oda, pl. focizni meg minden, hallottam egy ilyen hülyeséget. Ez milyen irodai munkákra vonatkozik, adminisztrativra nem ugye?

Legjobb válasz: Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!

Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!
Az embereknek családjuk van, vannak sokkal fontosabb dolgaik is ezért sem kötelezõ.
Ezek a csapatépítõ tréningek. Van cég, ahol csinálják, van ahol nem. AHol viszont csinálják ott menni kell
Minden irodai munka adminisztratív! Ha ennyire nem akarsz ilyen munkakörben dolgozni, akkor mit kérdezed állandóan?
Hát a csapatépítésen nem részt venni az egyenes út a felmondáshoz... Épp az a lényege, hogy összetartsa a munkatársakat. Ha valaki ebben nem vesz részt, az nem jó csapatjátékos....
Átgondolom, okoska. A csapatépítõ tréning független attól, hogy te milyen kapcsolatban vagy egyébként a munkatársaiddal. Ez KÖTELEZÕ. Nem HIVATALOSAN, de kötelezõ. Kihagyhatod persze, de láss is neki az álláskeresésnek.
Kedves kérdezõ és elõzõ hozzászóló! Ha olyan helyen dolgoztok, ahol van csapatépítõ tréning, akkor az kötelezõ jelleggel van, nem önkéntesen, erre akarták felhívni a figyelmeteket az elõzõ hozzászólók, kár volt fölényeskedni, meg birkázni. Én sem hiszek a csapatépítésben, sõt hülyeségnek tartom, de náluk pl. van és nem mondhatom, hogy nem megyek el, mert azzal magamat golyózom ki a cégbõl és manapság nem könnyû másik állást találni. Szóval inkább legyen oda egy szombatom, minthogy ne legyen munkám.
Nem bántásként: De az általad képviselt hozzáállással, és a rugalmatlansággal, amit itt tanúsítasz a munkavállalás is kérdéses, nem a középvezetõi szint elérése. Tényleg nem rossz indulattal mondtam.
A kérdező hozzászólása: Én valószinû nem fogok a középvezetõi szint felé kerülni (legalább is egy ideig :D ) és az alatt úgysincs ilyen, egy egyszerû alkalmazottal nem képéviseltetik a céget! :D
Ha meg tudod indokolni miért nem mész akkor nem kötelezõ, de ha sokszor lemaradsz az feketepont. Nem lehet minden alkalommal esküvõ-temetés. Ha nem mész el a csapatépítésre akkor kilógsz a sorból, szerintük nem tudsz beilleszkedni a kollégák közé, kihúzod magad a "kellemes" feladat alól is, mi lesz így a kellemetlenekkel. Ráadásul 1000 ember pályázhat a helyedre akik minimálbérért örömmel mennének vasárnap délután féllábon ugrálni a kollégákkal. Nagyobb cégeknél szoktak ilyeneket szervezni, valahol reggeli torna van, valahol kocogás az épület körül munkaidõ közepén. Mondjuk ezek legalább nem az ember hétvégéjét viszik.
A kérdező hozzászólása: Persze majd az ember minden fontos dolgát eldobja, nem intézi a családi ügyeket mert jópofizni kell ? :D
Hát persze:) Majd mondd ezt a fõnöködnek is. Gondolom életedben nem dolgoztál még... Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Ami nem hivatalos, az nem kötelezõ!
A kérdező hozzászólása: helyesbites hetvegen is hetkoznap is,
A kérdező hozzászólása: Attól még lehetek jóban a többi dolgozóval, attól még megismerhetem a többi dolgozót, hogy erre nem megyek el.. :D Gondold már át, hogy miket mondassz. Köszi! :) Csapatjátékosnak munkában kell lenni, nem munkaidõ után. Meg a másik az h a csapatjátékossság sem azt jelenti h mindenben benne legyek ami nem kötelezõ!
Hát nekünk nem kell hála Istennek ilyenekre menni. Én egy kis ügyvédi irodában vagyok. Inkább nagy multiknál, vagy "sznob"-abb helyeken van ez így, tapasztalatom szerint. De ott is, ha nem akarsz, nem mész, és kész.
Nyilván nem arra értettem, hogy birka, aki kötelesség miatt megy! Hanem arra, aki ezeket kitalálja, meg szorgalmazza, és KÖTELEZÕVÉ teszi. Épp errõl van szó, nem másról.

Milyen gyakori felnőttkorban, hogy az egyik szemünk fentebb van a másiknál?

Lehet-e ezt valahogy gyógyítani, hogy viszonylag szimmetrikus legyen? Úgy érzem, hogy fentebb van és mintha kisebb is lenne a bal.

Legjobb válasz: ha egyszerre, ugyanabba az irányba és ugyanolyan gyorsan mozog mindkét szem, nincs kettõslátás akkor nincs min javítani. akkor van gond ha ez a "fentebb van az egyik szem" nem csak esztétikai, hanem azt érted alatta hogy az egyik szemgolyód valamely irányba nem, vagy csak lassan mozog mert akkor esélyes hogy gond van valamelyik szemmozgató izommal. ha nem errõl van szó csak jól értettem, látszatra kisebb az egyik szem mérete, nem csinálnak vele semmit. egy ember arca sem tökéletesen szimmetrikus

ha egyszerre, ugyanabba az irányba és ugyanolyan gyorsan mozog mindkét szem, nincs kettõslátás akkor nincs min javítani. akkor van gond ha ez a "fentebb van az egyik szem" nem csak esztétikai, hanem azt érted alatta hogy az egyik szemgolyód valamely irányba nem, vagy csak lassan mozog mert akkor esélyes hogy gond van valamelyik szemmozgató izommal. ha nem errõl van szó csak jól értettem, látszatra kisebb az egyik szem mérete, nem csinálnak vele semmit. egy ember arca sem tökéletesen szimmetrikus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Lehet két (vagy akár három) gyereket egyformán szeretni? Milyen gyakori, hogy egy szülő az egyik gyerekét jobban szereti mint a másikat?

Legjobb válasz: Köszönöm elõzõ, hogy ezt belinkelted. Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elfuserált, hogy az egyik gyerekem közelebb áll hozzám, mint a másik. De most olvastam, hogy nem csak én vagyok így. Nagyon nagyon vigyázok, hogy semmiben ne essen különbség, mindkettõ ugyanannyit kap mindenbõl, de bizony egy simulékony, ragaszkodó, kedves gyereket könnyebb szeretni, mint egy dacos, problémás gyereket. Olvastam, hogy van aki szerint ez undorító. Undorító szerintem az, ha az ember érezteti is ezt. Ha az egyik többet kap bármibõl is. De ha odafigyelésbõl, szeretetbõl, ajándékokból, mindenbõl mindkettõ egyformán részesül, akkor nem tudom mi az undorító. Az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni szándékosan, legfeljebb letagadni lehet õket.

Köszönöm elõzõ, hogy ezt belinkelted. Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elfuserált, hogy az egyik gyerekem közelebb áll hozzám, mint a másik. De most olvastam, hogy nem csak én vagyok így. Nagyon nagyon vigyázok, hogy semmiben ne essen különbség, mindkettõ ugyanannyit kap mindenbõl, de bizony egy simulékony, ragaszkodó, kedves gyereket könnyebb szeretni, mint egy dacos, problémás gyereket. Olvastam, hogy van aki szerint ez undorító. Undorító szerintem az, ha az ember érezteti is ezt. Ha az egyik többet kap bármibõl is. De ha odafigyelésbõl, szeretetbõl, ajándékokból, mindenbõl mindkettõ egyformán részesül, akkor nem tudom mi az undorító. Az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni szándékosan, legfeljebb letagadni lehet õket.
Szia! Én is már többször leírtam itt, hogy úgy érzem, nem szeretem egyformán a 2 gyerekemet. Rettenetesen nagy csalódás volt elõször, hogy nem kislány lett:(, bár errõl nem õ tehet, de azóta sem tudtam feldolgozni. Mindig is 2 kislányt szerettem volna , de 2 kisfiam lett. A 2 gyerekem belsõleg sem egyforma, a nagyobb dacosabb, a pici bújósabb...
A kérdező hozzászólása: Anyám egész gyerekkoromban világosan éreztette , hogy a testvéremet jobban szereti nálam. Ne tudjátok meg , hogy milyen érzés , amikor egy 5 éves gyerek annyit érez , hogy kicsi, gyenge, senki sem szereti, egyedül van , és ki van szolgáltatva az égvilágon mindennek és mindenkinek. És ilyenkor jön a kérdés , hogy "de engem miért nem?". Nyilván vmennyire engem is szeretett, de ez egy kisgyereknek nem elég. Csak akkor érzi magát biztonságban, ha tudja , hogy mindennel szemben prioritást élvez a szülei szemében, vagy ugyanannyit , mint a másik gyerek. Én mélységesen szégyelném magam , ha az egyik gyerekem jobban szeretném , mint a másikat, akkor is , ha az érzelmeinket nem mi irányítjuk. Addig-addig dolgoznék magamon, amíg meg nem változna a helyzet , és mindkét gyerekem egyformán szeretném. Tényleg undorító , ha egy szülõ különbséget tesz.
A kérdező hozzászólása: De nem csak kisgyerekekrõl van szó. Igazából nem is lehet felsõ korhatárt megállapítani, bár nyilván egy huszonévesnek nem esik annyira rosszul , mint egy gyereknek.
nem esik annyira rosszul, de a tüske örökre ott marad:(

Milyen gyakori, hogy egy embernek saját egyedi génje van, amelyre azt lehet mondani, hogy volt értelme az életének, mert az örökre megmarad az emberiségben?

Legjobb válasz: Ez egy értelmetlen kérdés. Miért egy egyedi gén (igazából allél) tenné értelmessé az életet? És ha Einstennek, Da Vincinek, Newtonnak, Arisztotelésznek, Picassónak nem volt egyedi allélja, az életük máris értelmetlen? (Neked van?) Ha továbbadja az allélt az utódjának, máris nem egyedi. Teljesen újfajta allélok nem nagyon szoktak keletkezni, de ha mégis, a legtöbb káros.

Ez egy értelmetlen kérdés. Miért egy egyedi gén (igazából allél) tenné értelmessé az életet? És ha Einstennek, Da Vincinek, Newtonnak, Arisztotelésznek, Picassónak nem volt egyedi allélja, az életük máris értelmetlen? (Neked van?) Ha továbbadja az allélt az utódjának, máris nem egyedi. Teljesen újfajta allélok nem nagyon szoktak keletkezni, de ha mégis, a legtöbb káros.
Ha tudományos, biológiai szempontból nézzük akkor minden olyan egyed életének volt van és lesz értelme amely sikeresen nemzett utódokat amelyek el is érték az ivarérett kort. Persze az ember életének már nem csak a gyerekgyártás adhat értelmet, pl. ahogy írták feljebb a tudósok életének is bõven volt értelme mivel ha utódokat nem minden esetben hagytak de fontos, az emberiséget nagyban segítõ felfedezéseket tettek. "Milyen gyakori, hogy egy embernek saját egyedi génje van" Mármint olyan gén amely másokban is megvan csak az illetõnél ez módosult? Senki nem tudja megmondani mivel sokszor nincsenek külsõleg észrevehetõ jelei a mutációnak, mindenkit egyenként meg nem lehet átnézni hogy akkor most valakiben csak találunk ilyet. Az pedig megint más kérdés hogy az illetõ vajon fog e gyereket vállalni, tehát ezt a gént továbbadni vagy nem.
Becslések szerint 1-2 új mutáció keletkezik (és marad meg) a kódoló régióban minden egyes egyedben az emlõsöknél, úgyhogy jó eséllyel neked is van egyedi géned.
Mutációra gondolsz? Mivel egyrészt ugye minden ember egyedi a maga összességében, viszont az építõelemeink meg ugyanazok, hiszen azért vagyunk emberek, és mondjuk nem kutyák vagy növények, mert egy bizonyos módon épülünk fel... Bocsi, de szerintem is értelmetlen a kérdésed, már csak azért is, mert nem attól lesz egy ember életének értelme, hogy mutációt hordoz-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: A kérdés második fele, csak egy magyarázat, nem az a lényeg, az elsõ felére kéne válaszolni igazából!
Van ötvenezer génpár, tehát a mutáció esélye nem is olyan kicsi. Minden ivarsejtben van néhány új mutáció, ami nem biztos, hogy örökre megmarad, de néhány nemzedéken át biztosan. Már ha sikerült neki szaporodnia.

Hány hetesen jönnek a jóslófájások? Honnan tudom, hogy jóslófájások-e? Más mikor nő a méh érzés? Egy nap milyen gyakori és mennyire erős?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.

Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.
Jóslófájások a 29. héttõl már lehetnek. Általában csak pár másodpercig tartanak, és attól különböznek az igazi fájásoktól, hogy szabálytalanok, és pl. vízben elmúlnak. A méh növekedését többnyire görcsök kísérik, a jóslófájások más érzés, nem fogod félreértelmezni. Naponta többször is jelentkezzhet, de ismtélem, szabálytalan fájások, csak pár másodpercesek, és nem olyan, "Hogy juj de fáj, majd bepisilik".
Hát ami a rendszertelenséget illeti, nekem a múlt éjjel 6-5-4-3 perces fájásaim voltak ilyen sorrendben, mindegyikbõl több.. azt hittem, itt az idõ, aztán lebeszéltem magam róla, a végefelé már enyhült a vehemenciájuk, és tényleg elaludtam, reggel arra ébredtem, hogy még nem szültem. na. És pont ez volt az egésszel a bajom, ha jóslófájás, miért rendszeres..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!