Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyakori az (85 db)

Fiatalabb nőknél (kb 16-30 év) milyen gyakori az éjszakai vizeletvesztés?

Volt már másnak is ilyen "problémája"? Milyen gyakran?

Legjobb válasz: Nem gyakori. Mindenképpen vizsgálatra van szükség. Lehet szervi és lehet pszichés oka. A háziorvos elküld oda,ahova kell.

Nem gyakori. Mindenképpen vizsgálatra van szükség. Lehet szervi és lehet pszichés oka. A háziorvos elküld oda, ahova kell.
egyáltalán nem gyakori. Sõt valami rendellenességre utal, mindenképp vizsgáltasd ki.
Mindenképpen ki kellene vizsgáltatnod magad!!!

Milyen gyakori az az eset amikor a pici nyakára tekeredik a köldökzsinór?

Nem vagyok aggódós kismama,de ett?l az egyt?l nagyon félek!

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire gyakori,nálunk az elsõnek a nyakára és a bokájára is rá volt tekeredve- természetes úton született,semmilyen problémát nem okozott a rá tekeredett köldökzsinór- de nem is szabad ezért aggódni,hisz fél méter hosszú!! A másodiknak csak a nyakára volt rátekeredve. Nõvérem 3. gyermekének pedig ide is -oda is volt tekeredve,nála már volt egy kis gond,egy rövid idõre oxigén hiányos is lett. Azóta már 12 éves,és makk egészséges :-) Mivel átlagosan 50 cm hosszú a köldökzsinór,így nagyon ritkán okoz problémát szülésnél!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos,9hkm

Nem tudom mennyire gyakori, nálunk az elsõnek a nyakára és a bokájára is rá volt tekeredve- természetes úton született, semmilyen problémát nem okozott a rá tekeredett köldökzsinór- de nem is szabad ezért aggódni, hisz fél méter hosszú!! A másodiknak csak a nyakára volt rátekeredve. Nõvérem 3. gyermekének pedig ide is -oda is volt tekeredve, nála már volt egy kis gond, egy rövid idõre oxigén hiányos is lett. Azóta már 12 éves, és makk egészséges :-) Mivel átlagosan 50 cm hosszú a köldökzsinór, így nagyon ritkán okoz problémát szülésnél!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm
Az elsõ fiam nyakán egyszer rajta volt a zsinór. A másodikon nem, most a harmadikat várom, de eddig nincs rajta. Viszont az én nyakamon háromszor volt megtekeredve és semmi bajom se lett, simán születtem, ahogy a fiaim is. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!! 35hkm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtatásokat :)
Az én fiam nyakára 2x volt rátekeredve és simán született. Szinte minden gyereknek néha rátekeredik, de ettõl nem fulladnak meg. ;)
Szia. 8hetes a kisfiam, 3szor volt rátekeredve a köldökzsinór a nyakára. Semmi gond nem volt belõle, makk egészséges. 3kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: azt hiszem egy kicsit megnyugodtam, köszönöm! :)

Milyen gyakori az Andrea név?

Legjobb válasz: Eléggé gyakori.

Eléggé gyakori.
Hát igen eléggé gyakori név!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) és véletlenül nem tudtok valamit az eredetérõl?
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Szerintetek milyen jellemű, külsejű lehet egy olyan lány, akinek valamiért a vékony, alacsony fiúk jönnek be? Egyáltalán milyen gyakori az ilyen lány?

Legjobb válasz: Ez nem jellem, hanem ízlés kérdése. Szerintem olyan ízlése van, hogy neki a vékony, alacsony fiúk tetszenek.

Ez nem jellem, hanem ízlés kérdése. Szerintem olyan ízlése van, hogy neki a vékony, alacsony fiúk tetszenek.
Szerintem is elsõsorban ízlés kérdése. Viszont a lányok nagy része szereti ha egy fiú magasabb nála, szóval szerintem a nálad alacsonyabb vékony lányoknál van a legtöbb esélyed... (ez persze nem törvény)

Milyen gyakori az irodai munkahelyeken az, hogy hétvégéken a cég képviseletében el kell menni ide oda, pl. focizni meg minden, hallottam egy ilyen hülyeséget. Ez milyen irodai munkákra vonatkozik, adminisztrativra nem ugye?

Legjobb válasz: Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!

Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!
Az embereknek családjuk van, vannak sokkal fontosabb dolgaik is ezért sem kötelezõ.
Ezek a csapatépítõ tréningek. Van cég, ahol csinálják, van ahol nem. AHol viszont csinálják ott menni kell
Minden irodai munka adminisztratív! Ha ennyire nem akarsz ilyen munkakörben dolgozni, akkor mit kérdezed állandóan?
Hát a csapatépítésen nem részt venni az egyenes út a felmondáshoz... Épp az a lényege, hogy összetartsa a munkatársakat. Ha valaki ebben nem vesz részt, az nem jó csapatjátékos....
Átgondolom, okoska. A csapatépítõ tréning független attól, hogy te milyen kapcsolatban vagy egyébként a munkatársaiddal. Ez KÖTELEZÕ. Nem HIVATALOSAN, de kötelezõ. Kihagyhatod persze, de láss is neki az álláskeresésnek.
Kedves kérdezõ és elõzõ hozzászóló! Ha olyan helyen dolgoztok, ahol van csapatépítõ tréning, akkor az kötelezõ jelleggel van, nem önkéntesen, erre akarták felhívni a figyelmeteket az elõzõ hozzászólók, kár volt fölényeskedni, meg birkázni. Én sem hiszek a csapatépítésben, sõt hülyeségnek tartom, de náluk pl. van és nem mondhatom, hogy nem megyek el, mert azzal magamat golyózom ki a cégbõl és manapság nem könnyû másik állást találni. Szóval inkább legyen oda egy szombatom, minthogy ne legyen munkám.
Nem bántásként: De az általad képviselt hozzáállással, és a rugalmatlansággal, amit itt tanúsítasz a munkavállalás is kérdéses, nem a középvezetõi szint elérése. Tényleg nem rossz indulattal mondtam.
A kérdező hozzászólása: Én valószinû nem fogok a középvezetõi szint felé kerülni (legalább is egy ideig :D ) és az alatt úgysincs ilyen, egy egyszerû alkalmazottal nem képéviseltetik a céget! :D
Ha meg tudod indokolni miért nem mész akkor nem kötelezõ, de ha sokszor lemaradsz az feketepont. Nem lehet minden alkalommal esküvõ-temetés. Ha nem mész el a csapatépítésre akkor kilógsz a sorból, szerintük nem tudsz beilleszkedni a kollégák közé, kihúzod magad a "kellemes" feladat alól is, mi lesz így a kellemetlenekkel. Ráadásul 1000 ember pályázhat a helyedre akik minimálbérért örömmel mennének vasárnap délután féllábon ugrálni a kollégákkal. Nagyobb cégeknél szoktak ilyeneket szervezni, valahol reggeli torna van, valahol kocogás az épület körül munkaidõ közepén. Mondjuk ezek legalább nem az ember hétvégéjét viszik.
A kérdező hozzászólása: Persze majd az ember minden fontos dolgát eldobja, nem intézi a családi ügyeket mert jópofizni kell ? :D
Hát persze:) Majd mondd ezt a fõnöködnek is. Gondolom életedben nem dolgoztál még... Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Ami nem hivatalos, az nem kötelezõ!
A kérdező hozzászólása: helyesbites hetvegen is hetkoznap is,
A kérdező hozzászólása: Attól még lehetek jóban a többi dolgozóval, attól még megismerhetem a többi dolgozót, hogy erre nem megyek el.. :D Gondold már át, hogy miket mondassz. Köszi! :) Csapatjátékosnak munkában kell lenni, nem munkaidõ után. Meg a másik az h a csapatjátékossság sem azt jelenti h mindenben benne legyek ami nem kötelezõ!
Hát nekünk nem kell hála Istennek ilyenekre menni. Én egy kis ügyvédi irodában vagyok. Inkább nagy multiknál, vagy "sznob"-abb helyeken van ez így, tapasztalatom szerint. De ott is, ha nem akarsz, nem mész, és kész.
Nyilván nem arra értettem, hogy birka, aki kötelesség miatt megy! Hanem arra, aki ezeket kitalálja, meg szorgalmazza, és KÖTELEZÕVÉ teszi. Épp errõl van szó, nem másról.

Milyen gyakori az, hogy kiszakad a gumi?

Sziasztok! Szűz vagyok, és igaziból már vágyom arra, hogy lefeküdjek a barátommal, csak attól rettegek, hogy a gumi kiszakad. Később fogamzásgátlót szeretnék, de az elején még nem. Veletek már történt olyan, hogy kiszakadt?

Legjobb válasz: Vannak olyan erõszakos spermiumok amik kirágják a gumit. Mint az elsõ válaszoló

Vannak olyan erõszakos spermiumok amik kirágják a gumit. Mint az elsõ válaszoló
Én így fogantam.. na de most viccen kívül tényleg:D
Velem 8 év alatt egyszer fordult elõ, pedig elég aktív szexuális életet élek. A miértjét nem tudom, rendeltetésszerûen használtuk. Szóval elõfordul, de tényleg ritka. Az a lényeg, hogy ha megtörténik, akkor azonnal sipirc az ügyeletre esemény utáni tablettáért, és akkor nem lesz gond. Ebbõl a szempontból egyébként jó is a gumi, mert látod ha baj van és közbe tudsz lépni.
Meg olyan puncik is, amiknek foga van belül, és úgy harapják ki... Na de viccen kívül, szerintem ez nagyon ritka. Nekem még csak úgy szakadt el, mikor a barátom felhúzta, de hát az meg látszott, így nem volt gond, kicseréltük. :)
Én 6 éve élek szexuális életet, ezalatt a kínairól vásárolt ótvar gumit is kipróbáltuk, és soha egyetlenegyszer sem szakadt ki egy se. Volt amelyik a rajta lévõ anyag miatt csípett, de szakadás nem volt soha. És nem szedhetek gyógyszert, úgyhogy jó sok fogyott. Ne aggódj, a kiszakadásához keményen kell dolgozni rajta és egy sima normál szex az bõven kevés hozzá. Éles tárgyak, körmök, fog, alá szorult levegõ, ezek okozhatnak gondot.
Én kábé 300-szor dugtam, abból 1 szakadt ki(rendeltetés szerû használat mellett, világmárka, végighasadt az egész hogy mitõl, máig gondolkodom, de józanok voltunk, nem durvultunk, normálisan lett feltéve...). Szóval megeshet normális használat közben is, de ne aggódj, észrevehetõ.:)
Ha normálisan tároljátok (nem zsebben, nem pénztárcában), nem gagyit vesztek, normálisan húzzátok fel, akkor nem lehet gond, de ha mégis, akkor el lehet menni esemény utáni tablettáért. Minden használat után ellenõrizni kell, hogy nem lyukas-e. (Feltöltitek vízzel, nem valami romantikus de ez van)
mi gumit használunk mióta abbahagytam a foggátlót már 1 éve. Ez idõ alatt egyszer sem szakadt ki ha rendesen használjátok nem szakad az ki....
Szerintem nagyon ritka. Nálunk még soha nem szakadt ki. Persze ehhez rendeltetésszerû használatra van szükség. :)
Vááááá!! Egy gumiszökevény!!!
Normális használat mellett is elõfordulhat, egyáltalán nem lehetetlen, de kicsi rá az esély. Én olyan 0.1..1%-ra tippelem. Utólag mindig ellenõrizni kell és ha kiszakadt, akkor esemény utáni tabi, de erre kicsi az esély.

Nálatok milyen gyakori az análszex? És hogyan jön ki rá a lépés? Megbeszélitek előtte, hogy most be fogom rakni hátulra is, vagy aktus közben elkap a hév és akkor gyors tágítás után mehet az análvarázs?

Legjobb válasz: 3. vagyok: Nem talált! :o) Tényleg nincs rá és nem is lesz rá igényem! 15 éve házas azzal a lánnyal, akit említettem. 43F

3. vagyok: Nem talált! :o) Tényleg nincs rá és nem is lesz rá igényem! 15 éve házas azzal a lánnyal, akit említettem. 43F
Szinte minden alkalommal anál. Nem mondom neki.Csak mikor hátulról dugom akkor kihúzom a puncijából, és át a másik lyukba.
megbeszélés alapján, ha épp szex közben fog el a hév akkor szólok neki és lesz ami lesz :) amúgy heti 2 alkalom kb. :) 24 F
Hát ezt az egyet a második randinál leszögeztük, hogy NINCS! Egyszóval NULLA az igényünk rá mindkettõnknek! Egyáltalán nem vágyunk rá, sõt undorral tölt el!
exit only
Balázs 25, remélem egyszer elkap majd egy homo hátulról, ne aggódj õ sem fog szólni hogy most akkor anál, majd csak érezni fogod, hogy valaki tövig a seggedben van D:
Minden haverom dugja a barátnöjét seggbe.Én miért ne tehetném?
Nálunk úgy megy, hogy egy varázsintésre kitágul a csajom seggluka, aztán beledugom a varázspálcám, utána pedig egy újabb varázsintéssel eltûnik a pálcáról a szar.Az aranyérre is van varázsigém! :D
Általában már elõtte beszélünk róla, tehát tudja jól, hogy este lesz anál is. Ilyenkor úgy is készül rá, hogy tiszta legyen teljesen, és tágítja is kicsit magának, hogy a behatolás minél könnyebben menjen. Mondjuk volt már olyan is, hogy közben kapott el a hév, és egyszerûen muszáj volt megdugnom a popsiját, nem bírtam ki anélkül. Természetesen utóbbi sosem elsõ alkalommal történt, hanem amikor már jártam a csaj fenekében párszor. ;) 27/F
Mi kb kéthetente szoktunk popsisat játszani, általában nem dumáljuk meg elöre. Általába a páromon mulik hogy mikor kivánja meg popsim, ilyenkor mibdig meg kérdezi hogy megkivánhatja e és a válaszomtól függöen történnekaz események. Én nagyon szeretem mert finoman lrzékien csinálja és még sose voltak gusztustalan élményeink....
Csak az idióta análpártiak gondolják, hogy ez minden pasi vágya.Belõlem egyenesen undort vált ki, hogy oda rakjam be ahonnan szarik a barátnõm, már de elnézést.Nem véletlen van a punci, oda rakom be, és nem kell azon elgondolkoznom közbe hogy milyen gusztustalan dolgok jönnek ki onnan nap, mint a szar.... 22/F
A kérdező hozzászólása: szegény utolsó, szerintem neked még közöd nem volt nõhöz...azt hiszed csak úgy van, hogy kihúzod és átdugod? :D
kölcsönös megegyezés alapján az elsõ mindenképpen utána meg ha jó akkor már csak úgy simán..
Megegyezés alapján, csak ugy nem lehet a tágitás miatt. ha be van ra az ember indulva nagyon jol tud esni mind két félnek! általában porno film a felbujtó...
Én megkérdeztem a pasimat, hogy cisnálnálná-e nekem popóba és egyenesen undorodott tõle..ahogy én is.. Engem csak érdekelt a dolog.. szóval lehet igazat mondd a 3:)
A kérdező hozzászólása: 3. gondolom te hölgy vagy :D szerintem minden férfiban megvan a vágy. ha azt mondanád a párodnak, hogy csinálhatja, biztos nem hagyná ki..
Ez engem is erdekelne, milyen ovintezkedeseket kell tenni vagy mik a szokäsok stb..
Nem szoktuk megbeszélni elõtte. Kb kéthetente van, a hangulattól függ. Nyalakodás közben mindig kényezteti a popsim is, ilyenkor vagy rámjön az inger vagy nem. Ha igen, akkor rávezetem hogy mást is szeretnék ott. Hálisten már pontosan érti hogy mikor mit akarok. sose volt még kellemetlen élmény, vagy bármi "baleset". 26/L

Milyen gyakori az állandó két csík az ovulációs teszten?

Három hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Lassan egy hónapja csinálgatok LH teszteket, eddig még nem sikerült pozitívat tesztelnem. Volt már rá példa, hogy majdnem olyan er?s volt, mint a kontrol csík, de mégsem. Viszont az összes tesztem 2 csíkos, a ciklusom bármelyik napján. Ez miért lehet? Vagy ez általában így szokott lenni?

Legjobb válasz: Azért két csíkos mindig (nekem is), mert mindig van egy bizonyos mennyiségû luteinizáló hormon (LH) a szervezetben, csak peteérés elõtt az alapszintje megemelkedik. Tehát a két csík teljesen normális, sõt én azokat nem értem, akik úgy írják, fõleg ha jóstesztként használják, hogy "LH tesztem nagyon halvány pozitív lett" ... ???? Ha a tesztcsík nagyon halvány, az egyértelmûen NEM pozitív. Amúgy itt egy jó leírás róla: http://www.fertinet.hu/ovulacios-lh-teszt Hogy nem lett még pozi, az lehet azért mert még nem állt vissza a szervezeted normál mûködésre a tabletta után. Ha továbbra is így lesz, egy orvoslátogatást megér, de hallottam már olyanról, akinek normál peteérés mellett sose sikerült pozi LH tesztet produkálnia. Elég kiszámíthatatlanok, bár nekem eddig jól jelezte.

Azért két csíkos mindig (nekem is), mert mindig van egy bizonyos mennyiségû luteinizáló hormon (LH) a szervezetben, csak peteérés elõtt az alapszintje megemelkedik. Tehát a két csík teljesen normális, sõt én azokat nem értem, akik úgy írják, fõleg ha jóstesztként használják, hogy "LH tesztem nagyon halvány pozitív lett" ... ???? Ha a tesztcsík nagyon halvány, az egyértelmûen NEM pozitív. Amúgy itt egy jó leírás róla: http://www.fertinet.hu/ovulacios-lh-teszt Hogy nem lett még pozi, az lehet azért mert még nem állt vissza a szervezeted normál mûködésre a tabletta után. Ha továbbra is így lesz, egy orvoslátogatást megér, de hallottam már olyanról, akinek normál peteérés mellett sose sikerült pozi LH tesztet produkálnia. Elég kiszámíthatatlanok, bár nekem eddig jól jelezte.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! 2. válaszoló: Van PG/53 tesztem, de vagy rossz a mikroszkópom, vagy nincs peteérésem, vagy hülye vagyok hozzá. :) Még sosem volt páfrányos... Lehet, hogy selejtes?
Én azt javasolnám, hogy kombináld mellé a PG53-at is. Ez az ösztrogén szintet nézi, ami a peteérés elõtti napokban már kezd megemelkedni (tehát féli-meddig szálkás képet mutat) és a peteérés napján tetõzik (tehát teljesen tiszta szálkás képet mutat). Elvileg ezen a napon (max 24-36 óra) mutat az LH teszt is pozitívat. És ráadásul a PG53-at csak egyszer kell megvenni és akárhányszor használható. Míg az LH teszt elég drága, ha azt vesszük, hogy havonta sokat csinálsz. Én úgy szoktam, hogy PG53-al nézem a peteérés várható idõpontja környékén, és amikor teljesen tiszta képet mutat, akkor ellövök egy LH tesztet, ami akkor egyértelmûen pozitívat mutat. De idõ kell, míg kitapasztalod ezt a PG53-at, nekem ráment pár hónapom mire rájöttem, hogyan is kell használni. Sok sikert!

HÉV-en közig. Határon belül milyen gyakori az ellenőr?

Legjobb válasz: Általában csúcsidõben mindig van rajta.Ami azt jelenti hogy reggel 7-11-ig szokott lenni ,meg mikor mész haza a munkából 14-16 ,este én még egyel sem találkoztam .A Ráckevei héven ez a szokás már mióta evvel járok kb 4 éve :)) Meg vannak állomások ahol ált felszállnak és meddig mennek,de ez már más kérdés.

Általában csúcsidõben mindig van rajta.Ami azt jelenti hogy reggel 7-11-ig szokott lenni , meg mikor mész haza a munkából 14-16 , este én még egyel sem találkoztam .A Ráckevei héven ez a szokás már mióta evvel járok kb 4 éve :) ) Meg vannak állomások ahol ált felszállnak és meddig mennek, de ez már más kérdés.
Elég sûrû, sokszor elmennek a gödöllõin is az Örsig.
Bizony eléggé gyakori, talán a Szentendrein ritkább, mert ott nagyon sok a szerelvény, ott inkább úgy ellenõriznek, mint buszon-villamoson, hogy néha felszáll egy csapat, azt megnézik kinek van jegye, bérlete.
Vegyél jegyet. Egy jegy 320 ft, a pótdíj 16.000 ft. Melyik éri meg jobban? Ne a 320 ft-on zsidóskodj.
8000 ft a bírság, a bérlet majdnem hogy 10 000, a magyar kereset meg hát... szóval, nem éri meg jegyet/bérletet venni, fõleg nem ilyen [email protected] szolgáltatásért fizetni...
A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad. Látom a matek nem volt az erõsséged. 8000 ft a bírság, oké. 1 hónap alatt megbüntetnek 2x, az 16.000 Ft. Stim? No most, a 16.000 Ft, az több, mint a 10.000 ft, egy bérlet ára.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen csináld úgy, hogy ne büntessenek meg kétszer (vagy inkább egyszer se).
A kérdező hozzászólása: Egyébként szentendrein járok (nem gyakran) és Békásmegyer utánra mindig veszek kiegészítõt (azt mellesleg jegyzem meg, hogy a határon kívüli 10 km feleannyiba kerül diákkal, mint a határon belüli 10, itt ugye nincs lehetõség jegyesnek kedvezményt kapni). Miért nem lehet bevezetni távolság- vagy idõalapú jegyet? Rengeteg helyen alkalmazzák, és sokkal igazságosabb, mint az, hogy a Margitszigetrõl a Jászaira eljutni ugyanannyiba kerül, mint éjszakai busszal Káposztásmegyerrõl a Dél-pesti buszgarázsig.

Milyen gyakori az RH negatív vércsoport egy nőnél? Ilyenkor miért kell ellenanyagot vizsgálni terhesség alatt? 28hkm

Legjobb válasz: Én is RH negatív vagyok. Én azt tudom, hogy ellenanyag injekciót kell majd kapnunk szülés után és ugye nem kaphatunk más típusõ vért. Mást még nem mondott a dokim.

Én is RH negatív vagyok. Én azt tudom, hogy ellenanyag injekciót kell majd kapnunk szülés után és ugye nem kaphatunk más típusõ vért. Mást még nem mondott a dokim.
Akkor kapsz csak Anti d-t, ha a kicsi pozitív lesz. Szülés után megnézik a vércsoportját és attól függ. Én negatív vagyok, párom pozitív és mível a kislányunk is negatív lett, nem kaptam. De ne aggódj, erre figyelni fognak.
Ha negatív vagy, még nem biztos, hogy kapsz injekciót, legalábbis én nem kaptam. Negatív vagyok, a férjem is az és természetesen a kislányunk is negatív lett.
Igazából majdnem mindegy, hogy mi az õ vércsoportja, ha te negatív vagy, akkor kapsz ilyet. De 28 hetesen már túl vagy az ellenanyag szûrésen és a vércsoport meghatározáson, szóval ez már tárgytalan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én sajna nem tudom, hogy mi a párom vércsoportja, õ sem tudja. Azt az Anti-D injekciót automatikusan adják szülés után?
Ellenanyag méréssel lehet kontrollálni a terhesség alatt. Elsõ szülésnél nem okoz gondot, maximum jobban besárgul a baba születése után. Ekkor egyébként Anti-D injekciót kapsz rutinszerûen, a következõ terhesség esetleges problémáit elkerülendõ.
Utolsó!nálunk is ez a helyzet, én RHnegatív vok, párom RH pozitív!szülés után max. Anti-D szurit kapunk!
Én RH negatív vagyok, férjem RH pozitív. Akkor a baba bármilyen lehet...
Elmész vérvételre, ott megállapítják a vércsoportot, és ha olyan a vércsoportod, mész máskor is!
És hogy figyelnek erre a terhesség alatt??
Eléggé gyakori, egy ember vagy negatív, vagy pozitív lehet, a pozitívok kicsit többen vannak, mert az a domináns. Azért kell ellenanyagszûrés, mert a következõ terhességedre veszélyes lehet, ha most negatívként a kisbabád pozitív. Az Rh- anya szervezete "idegen" tényezõként fogja fel a következõ babát, ha az is Rh+, mint az elõzõ baba. Ennek következménye a következõ babára nézve halálos, ezek a magzatok hamar elhalnak, és nagyon eldeformálódottak. Hogy ezt kiküszöböljék, ha negatív vagy, és pozitív babád születik, szülés után kapsz a fenekedbe egy ún. ANTI-D injekciót, ami ezt az érzékenységet kivédi, és a következõ terhességnél pozitív babánál sem lehet gond. Amennyiben történik rajtad olyan vizsgálat, ami vérrel jár, és keveredhet a te és a babád vére, szintén kapsz anti-D-t. Ilyen vizsgálat az amniocentézis.
A kérdező hozzászólása: Jézusom, most eléggé megrémültem. És azt honnan tudhatom, hogy a baba negatív vagy pozitív? Nem inkább nagyobb valószínûséggel negatív, mint én?
Ha RH negatív az anya, és a baba (apától örökölt) RH pozitív, akkor már gondok lehetnek. A baba és a mama vére a terhesség alatt ugyan nem keveredik, de a szülésnél, illetve ha a méhlepény bevérzik magzati vér juthat az anyai vérkeringésbe. Ez a bevérzés a terhesség során spontán, vagy valamilyen orvosi beavatkozás során is megtörténhet. Ilyenkor a magzat vére bekerül az anya keringési rendszerébe. Ezt az eseményt pontosan ugyanúgy értékeli a szervezet, mintha hibás vérátömlesztés történt volna. Az anya szervezete ellenanyagot kezd el termelni a magzati vörösvérsejtek ellen, ezzel károsítja a magzatot. Ugyanez a vérkeveredés jön létre szüléskor is. Ezért az elsõ terhesség alatt is fokozottan kell figyelni, nem csak a szülés alatt.
Az emberek 15-18%-a RH negatív egyébként. Azért kell folyamatosan vizsgálni ellenanyagot a terhesség alatt RH negatív vércsoportnál, mert ellenanyagok bármikor maguktól elkezdhetnek termelõdni. Nem feltétlenül a D antigén, amirõl beszélünk, hanem sok más ilyen típusú antigén van még a vérben. Illetve RH- esetben nincsen. Ez nem a babának árt, azért nézik, hogy ha esetleg császármetszésed lesz és vérátömlesztést kell kapnod, csak ugyanilyen típusú vért kaphatsz, amiben ugyanezek az antigének vannak, mint nálad. Amit elõttem írtak, az is helyes, ha RH+ a babád, akkor ellenanyagot kapsz. Ez a terhességek 10%-ában fordul elõ. Nem kell aggódni, manapság ez már nem vészhelyzet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!