Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyógyszert be, (110 db)

Ha szedek be gyógyszert és iszok rá alkoholt, az akkor mindegy, hogy milyen gyógyszert szedek be?

Detralex, augmentin, mydeton

Legjobb válasz: "mindegy, hogy milyen gyógyszert szedek be?" Ebbõl volt gyanús a kérdés..

"mindegy, hogy milyen gyógyszert szedek be?" Ebbõl volt gyanús a kérdés..
Meg akarsz halni?? Nem, nem mindegy, mit veszel be.
Próbáld ki a marslakós vitaminokkal, nagyon brutális:D
Elsõ Arra nem gondoltál, hogy esetleg csak buliba megy a kérdezõ, ahol alkohol is lesz, a gyógyszert pedig muszáj szednie ezért kérdezi?

7hetes terhesen mire kell a legjobban vigyázni? Fej fájásra milyen gyogyszert lehet be venni? Buék mindenkinek!

Legjobb válasz: Az én személyes véleményem ,hogy semmilyen fájdalomcsillapítót ne szedj próbáld meg hogy nyugiban egy csendes helyen lefekszel és így majd elmúlik a fejfájás.:) Nekem a derekam fájt az 6-9 hét között de úgy hogy csak segítséggel tudtam kimenni a wc-re is + anya és anyos fõzõtt, a nõvérem és a keresztlányom takarítottak, mostak ránk ebben az idõszakban. Az orvos írt ki nekem fájdalomcsillapítót(algopirynt) de nem szedtem mert nagyon sok rosszat hallottam a terhesség elején szedett fájdalocsillapítók rossz hatásáról és inkább nem vettem be egyet sem. Igaz Czeizel Endre egyszer azt nyilatkozta hogy ha valaki lázas és nem vesz be lázcsillapítót a láz rosszabb hatással van a terhesre mint maga a gyógyszer, de mivel én nem lázas voltam akkor, ezért inkább hanyagoltam a gyógyszert. 32 heteske

Az én személyes véleményem , hogy semmilyen fájdalomcsillapítót ne szedj próbáld meg hogy nyugiban egy csendes helyen lefekszel és így majd elmúlik a fejfájás.:) Nekem a derekam fájt az 6-9 hét között de úgy hogy csak segítséggel tudtam kimenni a wc-re is + anya és anyos fõzõtt, a nõvérem és a keresztlányom takarítottak, mostak ránk ebben az idõszakban. Az orvos írt ki nekem fájdalomcsillapítót(algopirynt) de nem szedtem mert nagyon sok rosszat hallottam a terhesség elején szedett fájdalocsillapítók rossz hatásáról és inkább nem vettem be egyet sem. Igaz Czeizel Endre egyszer azt nyilatkozta hogy ha valaki lázas és nem vesz be lázcsillapítót a láz rosszabb hatással van a terhesre mint maga a gyógyszer, de mivel én nem lázas voltam akkor, ezért inkább hanyagoltam a gyógyszert. 32 heteske
Szerintem se vegyél be gyógyszert. (én amúgy se vagyok a gyógyszerek híve, csak végsõ esetben) Igaz, hogy a kávét sem javasolják terhesség alatt, de nekem is állandóan fájt a fejem, és amúgy is alacsony a vérnyomásom. Ezért én minden reggel megiszom a tejeskávémat. De ez kb. 2 cl kávé, és 2 dl tej. Megkérdeztem az orvosomat, és azt mondta, hogy nyugodtan lehet. És ez segít is. Amúgy amire még figyelned kell: forró vízben ne fürödj, ne egyél nyers húst (tatárbeefsteak), nyers tojást (pl. különbözõ sütik), sajtokkal is vigyázz (pl. camembert, penészes NO ), ne emelgess, ne hajolgass sokat. Szerintem a porszívózás sem tesz jót, és egyél nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlésû kenyeret, szóval rostokban gazdagon táplálkozz, sószegényen, és igyál sok szénsavmentes vizet. Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Legfeljebb írd be keresõbe: terhesen mit lehet, mit nem. Remélem, segítettem valamit. Buék!
Fejfájásra lázra Paramax Rapid vagy Paracetamol. Ne emelj ne cipelj nagy súlyt Buék!!
Szia Azért sok gyógyszert lehet szedni terhesen de "terhesség ideje alatt történõ alkalmazása során a magzat károsodásának lehetõsége nem zárható ki teljesen ezért a terhesség elsõ harmadában csak kifejezett orvosi utasításra alkalmazható a lehetõ legrövidebb ideig" ilyenkor a fejfájást leginkább a hormon változás okozza tehát ha bele gondolsz nem sok értelme van gyógyszert pakolni magadba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!!!!

Refluxosok! Nektek milyen gyógyszer vált be, mit szedtek! A vény nélküli gyógyszerek mennyire hatásosak?

Legjobb válasz: Csaladtagomnak van ilyen problemaja, gyogyszert nem szed, neki a refluxparna valt be nagyon!

Csaladtagomnak van ilyen problemaja, gyogyszert nem szed, neki a refluxparna valt be nagyon!
Javaslom h probald ki a szejkei forrast, gyomorbantalmakra nagyon jo, Udvarhely mellett talalod, nem kell fizetni erte ejjel-nappal csorog.

Először is sziasztok! Fáj a nyelés, fáj a torkom. Be van gyulladva a garatmandulám. :S Azt akarom megkérdezni hogy milyen gyógyszert szedtetek és a gyógyszer hatására milyen hosszú idő alatt gyógyultatok meg? :DD

Legjobb válasz: Ezt az esetek 99%-ban vírus okozza, semmiféle gyógyszer nem kell rá, magától elmúlik pár nap alatt. Igyál sok meleg teát, szedjél C-vitamint, és patikában vegyél valamilyen szopogatós torokfertõtlenítõt!

Ezt az esetek 99%-ban vírus okozza, semmiféle gyógyszer nem kell rá, magától elmúlik pár nap alatt. Igyál sok meleg teát, szedjél C-vitamint, és patikában vegyél valamilyen szopogatós torokfertõtlenítõt!
MÉZ! 3 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:D
A kérdező hozzászólása: Illetve:-van egy fekete folt vagy valami kis izé rajta az micsoda ??elfog múlni??

Milyen gyógyszert vehetek be menstruációs görcsökre, ha még szoptatom a 8 hónapos kislányom?

Sziasztok! Most jött meg el?ször, eddig egy Algo-t vettem be. Be lehet venni Algoflex M-et? Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: "Terhesség és szoptatás alatt nem szabad Algoflex-M tablettát szedni." http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/ALGOFLEX-M_tabl.. Inkább vegyél be Paramax tablettát, nekem a védõnõm azt ajánlotta még terhesség alatt is a fejfájásra. A tájékoztatójában az van, hogy lehet szedni szoptatás alatt is, és jó menstruációs görcsökre is. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PARAMAX_RAPID_5..

"Terhesség és szoptatás alatt nem szabad Algoflex-M tablettát szedni." http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/ALGOFLEX-M_tabl.. Inkább vegyél be Paramax tablettát, nekem a védõnõm azt ajánlotta még terhesség alatt is a fejfájásra. A tájékoztatójában az van, hogy lehet szedni szoptatás alatt is, és jó menstruációs görcsökre is. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PARAMAX_RAPID_5..
"Terhesség és szoptatás A PARAMAX tabletták a jelzett dózisban alkalmazhatók terhesség és szoptatás ideje alatt." Bocsi, ez lemaradt. Szóval ezt írja a Paramax tájékoztatója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!
Én NO-SPA-t szedtem végig, de epeprobléma miatt.Doki engedte.

Milyen gyógyszer vált be fejfájásra? Ha van természetes gyógymódotok az is érdekel.

Legjobb válasz: én ha fáj a fejem inkább lefekszek aludni, minthogy gyógyszert vegyek be. ha épp nem tudok lefeküdni, és nagyon fáj, akkor veszek be Algoflex Forte-t. ez direkt fejfájásra van, gyorsan hat.

én ha fáj a fejem inkább lefekszek aludni, minthogy gyógyszert vegyek be. ha épp nem tudok lefeküdni, és nagyon fáj, akkor veszek be Algoflex Forte-t. ez direkt fejfájásra van, gyorsan hat.
Értelek, hát akkor nem olyan jó a helyzet. Próbáld ki a masszázst, hátha javít, egy próbát talán megér. Ha feszültség, stressz van mögötte, akkor esélyes.
A kérdező hozzászólása: Majdnem egy évig jártam fejfájáscentrumba...
Akkor keressél egy fejfájásambulanciát. Vannak ilyen szakrendelések, ahol csak ezzel foglalkoznak, és ott ki tudják deríteni az okot. Gyógymasszõr
Front érzékeny vagy.
A kérdező hozzászólása: Én is cataflamot szedek, eddig háromszor volt olyan fejfájásom, hogy csak a xilox vette ki. Nem tudom milyen eredetû a fejfájásom, de mivel már nagyon régóta van, gyakorlatilag mióta eszem tudom, gondolom nem komoly eredetû úgy értem nem agydaganat vagy ilyesmibõl fakad. Nem vérnyomás, nem a szemem. És mivel millió egy oka lehet, szerintem soha az életbe ki nem derítik nekem , hogy mitõl. Ha front jön akkor biztos, hogy napokig fáj.
Azt is tudni kéne, milyen jellegû a fejfájásod. Nekem migrénes szokott lenni, erre egész jól hat az ADVIL ultra forte, Algoflex 400 + sötét és csendes szobában fekvés. Néha a jeges borogatás is beválik csak az csavar benne, hogy máskor meg a meleg vizes fejmosás segít. A migrén ilyen alattomos és kiszámíthatatlan.. :(
Nekem csak a cataflam segít. Semmi más.Öröklött migrénes fejfájás.:-(((
A fejfájás nagyon sokrétû dolog, kevés fájdalomnak lehet ilyen sokféle oka. Éppen ezért gyógyszerezni csak akkor érdemes, ha alkalmilag fordul elõ, de ha rendszeres, akkor ki kell vizsgáltatni. Én például tudok neked különbözõ fejfájás elleni gyógymasszázsokat csinálni, egyszerû masszázst, ami a nyak-vállövre és az arcra terjed ki, vagy szegmentmasszázst kúraszerûen, ami már komolyabb. Ennél természetesebb és vegyszermentesebb módszert el sem tudok képzelni. Ezek jók is lesznek, ha a fejfájásod izomeredetû. De ha például a szemed okozza a fejfájást, és szemorvoshoz kéne menned, akkor fölösleges masszírozni. Gyógymasszõr
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megpróbálom, de gondolom, több alkalom kell hozzá ugye???

Milyen gyógyszert vehetek be menstruációs fájdalomra, hogyha ma szeretnék alkoholt is fogyasztani?

Legjobb válasz: Hát amit biztosan ne, az diklofenák tartalmú szer, Cataflam, Flector stb, paracetamol tartalmú szer- pl. Rubophen és Algopyrint se vegyél be (metamizol-nátrium). A legveszélytelenebbek véleményem szerint az ibuprofen tartalmú szerek- Nurofen, Algoflex, Advil. Azért gyógyszerre ne igyál féktelenül, sose lehet tudni, mit hoz ki belõled így az alkohol.

Hát amit biztosan ne, az diklofenák tartalmú szer, Cataflam, Flector stb, paracetamol tartalmú szer- pl. Rubophen és Algopyrint se vegyél be (metamizol-nátrium). A legveszélytelenebbek véleményem szerint az ibuprofen tartalmú szerek- Nurofen, Algoflex, Advil. Azért gyógyszerre ne igyál féktelenül, sose lehet tudni, mit hoz ki belõled így az alkohol.
igyál magnéziumot, hátha az is segít és arra ihatsz is
De lehet, hogy pont az ivástól fog csökkenni a fájdalom. De azért ne csont részegre.

Szoptatás alatt gyomorfájásra milyen gyógyszert kaphatok be?

Legjobb válasz: attól függ, milyen jellegû fájás. ha ég, savas a gyomrod, Rennie-t rághatsz. nagyjából ua. vonatk. a szoptatásra is, mint a terhességre a gyógyszerek terén. amit terhesen nem szedhettél, azt szoptatáskor sem szedheted.

attól függ, milyen jellegû fájás. ha ég, savas a gyomrod, Rennie-t rághatsz. nagyjából ua. vonatk. a szoptatásra is, mint a terhességre a gyógyszerek terén. amit terhesen nem szedhettél, azt szoptatáskor sem szedheted.
Nekem a salvus víz segített kicsit rongy az íze de hatásos próbáld meg! Patikába tudsz venni kb 5-600 ft 1.5 l

Kilenc hetes terhes vagyok. Gyakran faj a fogam, de csak Decemberbe tudok menni fogorvoshoz mivel akkor megyek haza Kulfoldrol, itt mar nemakarok menni fogorvoshoz mert nagyon draga. Milyen gyogyszert vehetek be?

Igaz az,hogy nemvolna szabad semmilyen gyogyszert szedni?

Legjobb válasz: Szia Szerintem inkább menj fogorvoshoz mert ha begyullad a fogad rosszabbul fogsz járni.A 12.hétig nekem nem ajánlotta a dokim a gyógyszereket És a gyógyszer se megoldás mert attól csak egy rövid ideig lesz jobb és nem tesz kicsit se jót a babának ha azt eszed fõleg az elsõ idõkbe

Szia Szerintem inkább menj fogorvoshoz mert ha begyullad a fogad rosszabbul fogsz járni.A 12.hétig nekem nem ajánlotta a dokim a gyógyszereket És a gyógyszer se megoldás mert attól csak egy rövid ideig lesz jobb és nem tesz kicsit se jót a babának ha azt eszed fõleg az elsõ idõkbe
Van olyan gyogyszer amit szabad, foleg meg a terhesseg elejen, de en azt tanacsolom neked hogy a gyogyszertarban ugy kerd, olyant kerj amit terhesek is szedhetik.Ok tudnak ebben a legjobban segiteni.Ha nagyon faj es nincs keznel gyogyszer nagyol jo a fajdalomra szegfuszeg(el kell ragcsalni), de nem lenyelni!!
Paramax Rapid 500mg. Szedhetõ terhesség és szoptatás alatt is, sem Neked sem a Babának nem árt. Remélem, hogy segítettem én is szedem/szedtem. 21 hetes kislány anyukája
Attol fugg melyik orszagban vagy, mert INGYEN mehetnek a kismamak a fogorvoshoz, jarj utana, erdemes!Angliat tutira tudom.
Inkább menj el, s csináltasd meg a fogad, mert a gyógyszerre is rámenne annyi, mint a tömésre.s most fejlõdik mindene a picinek, ne szedj be gyógyszert. Nekem is fájt a fogam 8 hetesen, inkább kinlódtam, mint hogy valamit bevegyek, s másnap már mentem is fogorvoshoz, s itthon is ugyan úgy kellett érte fizetnem. Ezt ne sajnáld rá, neked is jobb lesz ha nem fog fájni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!