Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyógyszerrel be a (62 db)

Milyen gyógyszerrel kezeljem a nyelvem. Égetö érzést érzek a nyelvemen, s a torkomot zavarja valami. Gyógyszertárban be lehet szerelni, anélkül. Hogy az orvos felirná? Mi a neve a gyógyszernek?

Legjobb válasz: Próbálkozhatsz torokfertõtlenítõvel. Név nem jut eszembe, de ha így kéred tudják mi az, és vény nélkül lehet kapni.

Próbálkozhatsz torokfertõtlenítõvel. Név nem jut eszembe, de ha így kéred tudják mi az, és vény nélkül lehet kapni.
Eszembe jutott: septofort, de van többféle.

Refluxosok! Nektek milyen gyógyszer vált be, mit szedtek! A vény nélküli gyógyszerek mennyire hatásosak?

Legjobb válasz: Csaladtagomnak van ilyen problemaja, gyogyszert nem szed, neki a refluxparna valt be nagyon!

Csaladtagomnak van ilyen problemaja, gyogyszert nem szed, neki a refluxparna valt be nagyon!
Javaslom h probald ki a szejkei forrast, gyomorbantalmakra nagyon jo, Udvarhely mellett talalod, nem kell fizetni erte ejjel-nappal csorog.

7hetes terhesen mire kell a legjobban vigyázni? Fej fájásra milyen gyogyszert lehet be venni? Buék mindenkinek!

Legjobb válasz: Az én személyes véleményem ,hogy semmilyen fájdalomcsillapítót ne szedj próbáld meg hogy nyugiban egy csendes helyen lefekszel és így majd elmúlik a fejfájás.:) Nekem a derekam fájt az 6-9 hét között de úgy hogy csak segítséggel tudtam kimenni a wc-re is + anya és anyos fõzõtt, a nõvérem és a keresztlányom takarítottak, mostak ránk ebben az idõszakban. Az orvos írt ki nekem fájdalomcsillapítót(algopirynt) de nem szedtem mert nagyon sok rosszat hallottam a terhesség elején szedett fájdalocsillapítók rossz hatásáról és inkább nem vettem be egyet sem. Igaz Czeizel Endre egyszer azt nyilatkozta hogy ha valaki lázas és nem vesz be lázcsillapítót a láz rosszabb hatással van a terhesre mint maga a gyógyszer, de mivel én nem lázas voltam akkor, ezért inkább hanyagoltam a gyógyszert. 32 heteske

Az én személyes véleményem , hogy semmilyen fájdalomcsillapítót ne szedj próbáld meg hogy nyugiban egy csendes helyen lefekszel és így majd elmúlik a fejfájás.:) Nekem a derekam fájt az 6-9 hét között de úgy hogy csak segítséggel tudtam kimenni a wc-re is + anya és anyos fõzõtt, a nõvérem és a keresztlányom takarítottak, mostak ránk ebben az idõszakban. Az orvos írt ki nekem fájdalomcsillapítót(algopirynt) de nem szedtem mert nagyon sok rosszat hallottam a terhesség elején szedett fájdalocsillapítók rossz hatásáról és inkább nem vettem be egyet sem. Igaz Czeizel Endre egyszer azt nyilatkozta hogy ha valaki lázas és nem vesz be lázcsillapítót a láz rosszabb hatással van a terhesre mint maga a gyógyszer, de mivel én nem lázas voltam akkor, ezért inkább hanyagoltam a gyógyszert. 32 heteske
Szerintem se vegyél be gyógyszert. (én amúgy se vagyok a gyógyszerek híve, csak végsõ esetben) Igaz, hogy a kávét sem javasolják terhesség alatt, de nekem is állandóan fájt a fejem, és amúgy is alacsony a vérnyomásom. Ezért én minden reggel megiszom a tejeskávémat. De ez kb. 2 cl kávé, és 2 dl tej. Megkérdeztem az orvosomat, és azt mondta, hogy nyugodtan lehet. És ez segít is. Amúgy amire még figyelned kell: forró vízben ne fürödj, ne egyél nyers húst (tatárbeefsteak), nyers tojást (pl. különbözõ sütik), sajtokkal is vigyázz (pl. camembert, penészes NO ), ne emelgess, ne hajolgass sokat. Szerintem a porszívózás sem tesz jót, és egyél nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlésû kenyeret, szóval rostokban gazdagon táplálkozz, sószegényen, és igyál sok szénsavmentes vizet. Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Legfeljebb írd be keresõbe: terhesen mit lehet, mit nem. Remélem, segítettem valamit. Buék!
Fejfájásra lázra Paramax Rapid vagy Paracetamol. Ne emelj ne cipelj nagy súlyt Buék!!
Szia Azért sok gyógyszert lehet szedni terhesen de "terhesség ideje alatt történõ alkalmazása során a magzat károsodásának lehetõsége nem zárható ki teljesen ezért a terhesség elsõ harmadában csak kifejezett orvosi utasításra alkalmazható a lehetõ legrövidebb ideig" ilyenkor a fejfájást leginkább a hormon változás okozza tehát ha bele gondolsz nem sok értelme van gyógyszert pakolni magadba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!!!!

Először is sziasztok! Fáj a nyelés, fáj a torkom. Be van gyulladva a garatmandulám. :S Azt akarom megkérdezni hogy milyen gyógyszert szedtetek és a gyógyszer hatására milyen hosszú idő alatt gyógyultatok meg? :DD

Legjobb válasz: Ezt az esetek 99%-ban vírus okozza, semmiféle gyógyszer nem kell rá, magától elmúlik pár nap alatt. Igyál sok meleg teát, szedjél C-vitamint, és patikában vegyél valamilyen szopogatós torokfertõtlenítõt!

Ezt az esetek 99%-ban vírus okozza, semmiféle gyógyszer nem kell rá, magától elmúlik pár nap alatt. Igyál sok meleg teát, szedjél C-vitamint, és patikában vegyél valamilyen szopogatós torokfertõtlenítõt!
MÉZ! 3 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:D
A kérdező hozzászólása: Illetve:-van egy fekete folt vagy valami kis izé rajta az micsoda ??elfog múlni??

Milyen gyógyszert vehetek be menstruációs görcsökre, ha még szoptatom a 8 hónapos kislányom?

Sziasztok! Most jött meg el?ször, eddig egy Algo-t vettem be. Be lehet venni Algoflex M-et? Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: "Terhesség és szoptatás alatt nem szabad Algoflex-M tablettát szedni." http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/ALGOFLEX-M_tabl.. Inkább vegyél be Paramax tablettát, nekem a védõnõm azt ajánlotta még terhesség alatt is a fejfájásra. A tájékoztatójában az van, hogy lehet szedni szoptatás alatt is, és jó menstruációs görcsökre is. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PARAMAX_RAPID_5..

"Terhesség és szoptatás alatt nem szabad Algoflex-M tablettát szedni." http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/ALGOFLEX-M_tabl.. Inkább vegyél be Paramax tablettát, nekem a védõnõm azt ajánlotta még terhesség alatt is a fejfájásra. A tájékoztatójában az van, hogy lehet szedni szoptatás alatt is, és jó menstruációs görcsökre is. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PARAMAX_RAPID_5..
"Terhesség és szoptatás A PARAMAX tabletták a jelzett dózisban alkalmazhatók terhesség és szoptatás ideje alatt." Bocsi, ez lemaradt. Szóval ezt írja a Paramax tájékoztatója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!
Én NO-SPA-t szedtem végig, de epeprobléma miatt.Doki engedte.

Milyen hatással vannak egy gyógyszerrel kezelt kényszerbetegre vagy más mentális betegre a különböző drogok, hallucinogén szerek, ha aznap direkt nem veszi be a gyógyszerét? Tapasztalatok esetleg vannak valakinek?

Az alkoholnak nincs különösebben káros hatása ilyen esetben, nem károsabb, mint egy átlagemberre.

Legjobb válasz: A több száz gyógyszer és több száz drog közül pontosan melyikekre gondolsz? Mert ilyen általánosságokkal nem lehet pontos választ adni a kérdésedre.

A több száz gyógyszer és több száz drog közül pontosan melyikekre gondolsz? Mert ilyen általánosságokkal nem lehet pontos választ adni a kérdésedre.
A kérdező hozzászólása: Pl egy SSRI készítményre mondjuk Ica, gomba, LSD, kokain:)
Nincs tapasztalatom, de elég egyértelmûen le van írva a gyógyszerek használati utasításában, hogy tilos egyszerre drogot vagy alkoholt SSRI-vel beszedni. Ha egy napra hagyod ki, az nem számít, mert több idõ kell neki, mire kiürül a szervezetbõl.
Rossz hatással van a betegre, ha nem szedi rendesen a gyógyszerét. Még rosszabb hatással van, he eközben valamiféle kábítószert szed be. Az ilyen beteg valójában nem is akar meggyógyulni.

Kilenc hetes terhes vagyok. Gyakran faj a fogam, de csak Decemberbe tudok menni fogorvoshoz mivel akkor megyek haza Kulfoldrol, itt mar nemakarok menni fogorvoshoz mert nagyon draga. Milyen gyogyszert vehetek be?

Igaz az,hogy nemvolna szabad semmilyen gyogyszert szedni?

Legjobb válasz: Szia Szerintem inkább menj fogorvoshoz mert ha begyullad a fogad rosszabbul fogsz járni.A 12.hétig nekem nem ajánlotta a dokim a gyógyszereket És a gyógyszer se megoldás mert attól csak egy rövid ideig lesz jobb és nem tesz kicsit se jót a babának ha azt eszed fõleg az elsõ idõkbe

Szia Szerintem inkább menj fogorvoshoz mert ha begyullad a fogad rosszabbul fogsz járni.A 12.hétig nekem nem ajánlotta a dokim a gyógyszereket És a gyógyszer se megoldás mert attól csak egy rövid ideig lesz jobb és nem tesz kicsit se jót a babának ha azt eszed fõleg az elsõ idõkbe
Van olyan gyogyszer amit szabad, foleg meg a terhesseg elejen, de en azt tanacsolom neked hogy a gyogyszertarban ugy kerd, olyant kerj amit terhesek is szedhetik.Ok tudnak ebben a legjobban segiteni.Ha nagyon faj es nincs keznel gyogyszer nagyol jo a fajdalomra szegfuszeg(el kell ragcsalni), de nem lenyelni!!
Paramax Rapid 500mg. Szedhetõ terhesség és szoptatás alatt is, sem Neked sem a Babának nem árt. Remélem, hogy segítettem én is szedem/szedtem. 21 hetes kislány anyukája
Attol fugg melyik orszagban vagy, mert INGYEN mehetnek a kismamak a fogorvoshoz, jarj utana, erdemes!Angliat tutira tudom.
Inkább menj el, s csináltasd meg a fogad, mert a gyógyszerre is rámenne annyi, mint a tömésre.s most fejlõdik mindene a picinek, ne szedj be gyógyszert. Nekem is fájt a fogam 8 hetesen, inkább kinlódtam, mint hogy valamit bevegyek, s másnap már mentem is fogorvoshoz, s itthon is ugyan úgy kellett érte fizetnem. Ezt ne sajnáld rá, neked is jobb lesz ha nem fog fájni.

Kinek milyen gyógyszer vált be a cigi lerakásához? A tapasz valahogy nem segített. Hallottam a kudzu tabletta állítólag jó. Hallott valaki erről valamit vagy tapasztalat?

Legjobb válasz: Egyik sem. Mikor meguntam és le akartam szokni, nem gyújtottam rá többet aztán kész, amíg ez az akarat nincsen meg, egy gyógyszer sem segít.

Egyik sem. Mikor meguntam és le akartam szokni, nem gyújtottam rá többet aztán kész, amíg ez az akarat nincsen meg, egy gyógyszer sem segít.
Jelentem nekem nem kellett hozzá segédeszköz. A módszer, amit kitaláltam: 1. El kezdtem mondani magamnak, ha rá akartam gyújtani: még 5 percet bírj ki, még 10 percet bírj ki! (0, 7 mg nikotintartalmú cigibõl) 2. A kezem ügyébe (az automatikus rágyújtás miatt) tettem 0, 3 mg-os nikotin tartalmú cigit, tehát gyengébbet. Az eredetileg szívott erõsebbet csak akkor vettem elõ, amikor valóban éreztem a nikotin-hiányt. 3. Egy idõ után az eredeti erõsebbet felváltotta ez a gyengébb, és az automatikus rágyujtásokhoz kézügybe egy még gyengébbet tettem, 0, 1-est. Tulajdonképpen a ténylegesen bevitt nikotin mennyiség ezzel a módszerrel jelentõsen lecsökkent, miközben az elszívott napi adag az addigi napi másfél dobozról lecsökkent napi egy dobozra. Tehát jelentõs nikotin-megvonást értem el úgy, hogy közben a megvonási tünetek nem jelentek meg, és nem szenvedtem. 4. Eljutottam oda, hogy a 0, 1-esbõl is csak a napi fél dobozt szívtam el, elõször csak kávé, és kaja után, késõbb már a kaja utánit is el tudtam hagyni. Ha mégis "rámjött", akkor helyette ittam egy nagy pohár vizet. Az egész akciót áprilisban kezdtem, a héten már 4 napja nem gyújtottam rá. Érdekes módon, inkább estefelé érzem a hiányt, a reggeli kávé utáni "megvonást" sokkal könnyebben viselem, mint gondoltam. Bízom benne, hogy mostmár nem is fogok visszatérni. Az biztos, hogy a drasztikus megvonási módszerekkel hiába próbáltam korábban én is leszokni, az nem ment. Ez a fokozatosság módszere (úgy néz ki) mûködik.

Kényszerbetegségre, melyik fajta antidepresszáns, gyógyszer a leghatékonyabb? Akik szenvedtek ebben a betegségben, melyik vált be? Valamint milyen mellékhatásokkal járt a szedésük?

Legjobb válasz: Én Cipralexet szedtem, naponta 20 mg-ot. Nekem hatásos volt, szerintem megérte elmenni az orvoshoz. Eleinte féltem ettõl a gyógyszertõl, de a végére teljesen elfogadtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Én Cipralexet szedtem, naponta 20 mg-ot. Nekem hatásos volt, szerintem megérte elmenni az orvoshoz. Eleinte féltem ettõl a gyógyszertõl, de a végére teljesen elfogadtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Az antidepresszánst a pszichiáter írja elõ. Kinek milyent. Ebbõl nincsen legjobb. Mindenkinek kor, nem , betegség, foglalkozás alapján mérlegelve. A Cipralex valóban alapgyógyszer. De ez sem mindegy mennyit, milyen nyugtatóval. Tehát, doki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!