Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyógyszereket szednie a (50 db)

Miért nem lehet gyógyszert szedni a terhesség alatt? Sokra rá van írva, hogy nem ajánlott terhesség alatt, de milyen baj lehet belőle?

Legjobb válasz: Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

10 hetes terhesen, meg úgy általában, a terhesség alatt milyen gyógyszereket lehet szedni? Elsősorban pl. fejfájásnál, de ha mondjuk elkapok valami nátha-félét, akkor beszedhetek egyáltalán valamit?

Legjobb válasz: "Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.

"Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.
Az elsõ trimeszterben jobb kerülni a gyógyszereket, de ha beteg vagy, menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, a "szedni" helyett milyen szóval lehetett volna másképp írni azt, hogy milyen gyógyszert szedhetek be, ha pl. fáj a fejem?! Amúgy nem vagyok beteg, csak tegnap fájt a fejem, és ennek kapcsán ötlött fel bennem, hogy vajon bevehetnék-e egy fájdalomcsillapítót. A válaszokat köszönöm!
hihetetlen.. rákra is itt keresnél gyógymódot????? menj el orvoshoz, majd ad gyógyszer. A pajzsmirigy gond nem nátha!
Honnan tudod, hogy túlmûködésed van? Ha van laboreredményed gondolom az orvosod ír ki erre gyógyszert, mert ez vényköteles.
A kérdező hozzászólása: Azért nem kell le teremteni az embert.. Onnan hogy a tesómnak is volt ilyen féle problémája és szinte az összes tünet meg van! Ezért gondoltam hátha van itt olyan akinek van és kíváncsi vagyok milyen gyógyszert kapott rá. És van ami nem vényköteles mert egyik ismerõsöm a gyógyszertárba vett...
Labor vizsgálat alapján dõl el, hogy valóban ez-e a bajod és endokrinológus ír fel gyógyszert. Amúgy megsúgom, nekem alul mûködésem van, és nem rég olvastam, hogy a közönséges galaj nevû gyógynövény igen jó hatással van a pajzsmirigyre, akár alul, akár túl mûködik. Én szedek gyógyszert a problémámra, amit az orvos szerin egész életemben kell, de pár hónapja mindennap iszom a galaj teát, majd meglátom mi történik. Persze mellette mindenképpen kell a gyógyszer is.
Szép is lenne, ha vény nélkül lehetne kapni... Felejtsd el, ilyen nincs. Tényleg jó hogy már a rákot nem vény nélküli szarral akarják az emberek kezelni...
Majd az endokrinológus megmondja, hogy milyen gyógyszer kell! Más nem is ajánlhat gyógyszert!

Melyik szervünk működését befolyásolhatja negatívan a sok idegeskedés, az állandó stressz? Milyen gyógyszert lehet szedni ennek orvoslására?

Előfordul hogy olyan dolgokat kell elvégeznem, melyek nagy idegeskedéssel járnak, és sajnos amúgy is egy idegeskedő ember vagyok. Szerintem ennek hatására, az arcomon kiütések jönnek ki, pattanáshoz hasonló dolgok, de nem lehet kinyomni őket és miután elmúlnak heget hagynak maguk után. Ha valakinek volt hasonló baja, vagy esetleg van ötlete, nagyon hálás lennék ha megosztaná velem. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Az idegeskedés, az agyban "jön létre". Mivel az agy az összes szervünk irányító "pultja", így bármelyik szervedre kihathat a stressz. Az, hogy idegeskedsz, azt nem szabad a környezetedre fogni, mert a tény, hogy valami fel tud idegesíteni, az a te döntésed. Ha elkezdenél valami gyógyszert szedni a stresszre, ugyan ott lennél, mintha semmit se csinálnál. (a gyógyszer a májban, a vesében, és máshol is fejthet ki káros mellékhatásokat a "tömény" vegyi anyag tartalma miatt.) A pattanásokra bõrgyógyászt ajánlok, és sok erõt! :\ (majd elmúlik)

Az idegeskedés, az agyban "jön létre". Mivel az agy az összes szervünk irányító "pultja", így bármelyik szervedre kihathat a stressz. Az, hogy idegeskedsz, azt nem szabad a környezetedre fogni, mert a tény, hogy valami fel tud idegesíteni, az a te döntésed. Ha elkezdenél valami gyógyszert szedni a stresszre, ugyan ott lennél, mintha semmit se csinálnál. (a gyógyszer a májban, a vesében, és máshol is fejthet ki káros mellékhatásokat a "tömény" vegyi anyag tartalma miatt.) A pattanásokra bõrgyógyászt ajánlok, és sok erõt! :\ (majd elmúlik)
A xanax a legbrutálisabb gyógyszerek egyike. Könnyû, kellemes, és pillanatok alatt függõvé tesz.
Elõször a doki meghallgatja a panaszodat. Gyûjtsd össze magadban, vagy írd össze, szerinted mi okozza a panaszaidat, és milyen formában jelentkeznek azok. A doki segít, és kérdez. Ne izguljál. Pánikra, depresszióra antidepresszánst írnak. Ez maga a gyógyszer. És ehhez mellékelnek némi nyugtatót ( xanaxm rivotril stb), hogy ha feldobódsz, vissza tudjál nyugodni. Ne feledd: a gyógyszer a fontos, nem a nyugtató. Olyan gyógyszert kapsz, amilyen õszinte vagy a dokinál. Mivel nem lát beléd, mint a sebész.Sokan panaszkodnak, hogy nem jó gyógyszert kaptak. Hát ezért.
Andaxin jeeeee!
Azt talán pont nem.
Én a xanaxtól kipurcantam!! Nem is arra való, ami a kommentelõnek kellene.
Xanaxot
A kérdező hozzászólása: Lehet más megoldás? Úgy gondolom gyógyszer nélkül. Már próbáltam magamon "uralkodni", de nem ment. Ezért gondoltam, hogy a gyógyszer talán segítene.
biztos, hoyg kell?? kolléganõmet jól félrekezelték, kb 7 éve vette be az elsõ pirulákat, aztán nem volt jó. szanatóriumba ment, ott még hülyébbet csináltak belõle. oda jutott, hoyg öngyilkossági kísérlete is volt, az apja simán el tudta venni tõle a gyerekét, azóta egyedül van, magábafordult, általában nyugatót szed és totál belassul a beszéde, látszik rajta, hoyg nme okés. ez biztos szélsõséges eset, de inkább gondolj át más módszereket.
Szia!Gyógyszer nevet nem írok mert több van.Viszont jók!!!Mivel szakorvos írja fel így jóval olcsóbb.(Kb.200-300 ft).
Nagyon vigyázz a gyógyszerekkel. Én már voltam függõ a Xanax-tól. És úgy sikerült leszoknom róla, hogy rászoktattak másokra. És ez igy ment hosszéveken keresztül. Szerencsére leszoktam a gyógyszerekrõl, miután a pszichiáterem meghalt. És már három éve tiszta vagyok de nagyon nehéz volt. Csak akkor szedj gyógyszert ha semmi más megoldási lehetõség nincs. A gyógyszer szedése elodázza a problémát, nem gyógyít meg. Ha nem sikerül megoldanod a problémáidat amíg szeded a gyógyszert akkor elõbb-utóbb függõ leszel.

17 éves vagyok. Szeretnék együtt lenni a barátommal. De nem szeretnék teherbe esni és maximálisana védekezni, nem csak gumival. Milyen gyogyszert kéne szednem? és kb mennyibe kerül? Nögyogyászhoz nem szeretnék menni.

Legjobb válasz: 1.Nõgyógyász nélkül nem kapsz receptet, szóval muszáj lesz elmenned. 2. Orvos szokott ajánlani gyógyszert. 3. Az enyém pl 8000/3 hó, de igen, 10 körül mozognak.

1.Nõgyógyász nélkül nem kapsz receptet, szóval muszáj lesz elmenned. 2. Orvos szokott ajánlani gyógyszert. 3. Az enyém pl 8000/3 hó, de igen, 10 körül mozognak.
100%-os védekezési mód sajna nincs. A fog gátló 10e körül van 3 hónapra. És ha szexelsz, bizony el kéne menned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: és fogamzásgátló fajtái küzül melyiket ajánlod?
Én mercilont szedtem, megvoltam vele elégedve.
ne úgy képzeld el, hogy itt írnak neked fogamzásgátló tabletta fajtákat, te pedig szépen elsétálsz a gyógyszertárba, és megveszed. Nõgyógyászaton kell feliratni, orvosi vizsgálat után! így kaphatod meg a számodra legmegfelelõbbet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segitséget
Vizsgálat sem kell hozzá feltétlenül. Én mondjuk mielõtt irtattam elmentem vizsgálatra is, de amikor visszamentem pár hét mulva, másik doki volt, és csak ugy felirta a gyógyszert. Utólag kérdezte csak meg h voltam e már vizsgálaton. Szóval attól annyira nem kell félni. És igen, csak nõgyógyász írhatja fel neked, senki más. Az én gyógyszerem (stodett) amúgy nem vészes, 5400/3 hó.
hát pedig a nõgyógyász nem fog megenni, õ fogja felírni neked a megfelelõ tablettát. itt hiába kérdezed, hogy melyik lenne a jó, nem tudják neked megmondani. Különben is egyénfüggõ. Ja és fogamzásgátlót receptre kapod....:)
ja és az én gyógyszerem Jangee 6340ft/3hó de amit elõtte akart felírni, a tri-regol 3500 ft/3hó. de azt nem akartam szedni, mert azt mondták róla, hogy régi gyógyszer, magas hormontartalommal...
olyat, amit az orvosod felírt amúgy coryzalia nevû homeopátiás cucc jó rá
A kérdező hozzászólása: tegnap 12:25 Figyu! Szerinted ha elmentem volna orvoshoz akkor megkérdezném milyen gyógyszer kell? Nagyon kevés szabadidõm van, nincs idõm ezzel orvoshoz rohangálni. Vény nélkül kapható pirula érdekel. Egyébként köszönöm a választ!
figyu, húzz el orvoshoz, mert elõbb-utóbb nagyobb problémád lesz, mint a szénanátha ;)
amúgy meg nagy balfa.szság gyk-n gyógyszer után érdeklõdi, a gyógyszerészre legalább érdemes hallgatni ;)
A kérdező hozzászólása: Igen is értettem!!! :-))

Homeopátiás készítményeket szeretnék szedni szülés előttre, szülés megkönnyítésére, ill. a szülés utánra. Milyen gyógyszereket szedjek?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek,és nem mérgez mint a gyógyszerek,sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet,abban mindent megtalálsz,és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami

Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek, és nem mérgez mint a gyógyszerek, sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet, abban mindent megtalálsz, és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami
Itt homeopátiával foglalkozó orvosok segítenek, ha kérdezel (elég gyorsan szoktak válaszolni, általában 24-48 óra): http://www.homeopatia.info.hu
Örülj, hogy "csak" köhög, és nem lázas beteg 2 hetente, mert az is lehetne... Nekünk amúgy az ACC 100 vált be leginkább a köptetõk közül.
Az én fiamnál is ez van, miótaszeptemberben elkezdte az ovit. Nálunk a Lándzsás útifû szirup és a Stodal vált be. Ha jobban köhög, akkor akettõt egyszerreadom, ha csak kicsit, akkor a Lándzsás útifû szirupot.
Stodalt. Homeos
Nekünk a majoranna tea vált be, 1 literhez 1 evõkanálnyit kell tenni a forró vízbe, kis lángon, fedõ alatt 2-3 percig forralni, utána elzárni. Reggel-este 1-1 deci belõle, langyosan.
Most fedeztem fel egy új szert és nagyon hatásos : izlandi zúzmó köhôgés elleni szirup gyerekeknek. A dm-Ben kapható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A stodalt és a lándzsás útifüvet ismerem, de a többi után utána olvasok :) Szép estét nektek!
Köptetõként az Ambroxol vált be. Próbáltuk még a Prospant is, ez is jó, csak a fiaimnak hasmenést okoz. Köhögés csillapítóként a Dr.Theiss féle Hustensaft vált be, és az Erigon szirup. Száraz köhögésre éjjelente a Sinecod. Plusz ilyenkor kenem a hátukat Kinder Luuf balzsammal. Fõzöm nekik a vöröshagyma teát, amibe mézet teszek és citrom helyett narancsot facsarok.
Legutóbb a doki a Mucopront köptetõt írta fel, nagyon jó! Már 1. nap után használt. Finom is, karamell íze van. Az Ambroxolt nem vált be így. Stodalt régebben használtuk, az is jó volt.

A kalcium candoz mellett milyen gyógyszereket nem lehet szedni?

Legjobb válasz: Szerintem bármit. A Ca-sandoz nem egy dúrva gyógyszer. Egyébként pedig olvasd el a betegtájékoztatót, ott minden le van írva.

Szerintem bármit. A Ca-sandoz nem egy dúrva gyógyszer. Egyébként pedig olvasd el a betegtájékoztatót, ott minden le van írva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!