Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyógyszereket szedni (91 db)

Az anyuka megfázására milyen gyógyszert lehet szedni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Egy egyszerû megfázásra is gyógyszert szedni? Pláne szoptatás alatt? Kamilla teát igyál mézzel, és gõzölj. Felesleges gyógyszert szedni.

Egy egyszerû megfázásra is gyógyszert szedni? Pláne szoptatás alatt? Kamilla teát igyál mézzel, és gõzölj. Felesleges gyógyszert szedni.
Megfázásra nem szokás gyógyszert szedni.
A kérdező hozzászólása: Jaj de okos itt mindenki, nem is rólam van szó. Barátnõm szerdán szült de a kicsit átszállították másik kórházba és ma mehet hozzá megnézni, de közben össze szedett valamit.És ezért kellene s.o.s segítség, hogy be engedjék hozzá.
Taknyosságra jó a Corizalya, ez egy homeopátiás szer, ezt nyugodtan lehet szedni terhesség vagy szoptatás alatt is.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a hoeós bogyók szärt sem érnek:-(((
Nekem használt, terhesség alatt szedtem, pont a Corizalyát.Fiam allergiájára is tökéletes.

10 hetes terhesen, meg úgy általában, a terhesség alatt milyen gyógyszereket lehet szedni? Elsősorban pl. fejfájásnál, de ha mondjuk elkapok valami nátha-félét, akkor beszedhetek egyáltalán valamit?

Legjobb válasz: "Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.

"Szedni" semmilyen gyógyszert nem lehet orvos tudta nélkül. Alkalmanként fejfájásrea bevehetsz Algopirint, panadolt, paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Paramax rapid-ot. Náthára nem kell gyógyszer, hanem meleg tea, ágynyugalom, méz, fokhagyma, calcium-pezsgõtabletta stb. 38 fok fölötti láznál meg lázcsillapító és azonnal orvos, mert a láz fejlõdési rendellenességet és/vagy vetélést okozhat.
Az elsõ trimeszterben jobb kerülni a gyógyszereket, de ha beteg vagy, menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, a "szedni" helyett milyen szóval lehetett volna másképp írni azt, hogy milyen gyógyszert szedhetek be, ha pl. fáj a fejem?! Amúgy nem vagyok beteg, csak tegnap fájt a fejem, és ennek kapcsán ötlött fel bennem, hogy vajon bevehetnék-e egy fájdalomcsillapítót. A válaszokat köszönöm!

Bélgyulladásosoktól kérdezném, milyen panaszaitok vannak, kell rá rendszeresen gyógyszert szedni?

Pontosítanék: Milyen panaszaitok voltak mikor el?ször mentetek vele orvoshoz, és kiderült, hogy err?l a betegségr?l van szó? ...és vékony- vagy vastagbélgyulladásotok van? Ezen kívül minden ételt bírtok, ha szedtek gyógyszert, mellette is vannak panaszok...?

Legjobb válasz: A barátnõmnek volt régen. Elég veszélyes és bizony jó darabig gyógyszer kell szedni rá. A panaszai majdnem hasonlóak voltak, mint nekem a vakbélgyulladásnál. Tehát rossz volt a közérzete, emésztési panaszai voltak, a gyomra fájt igazából, ha evett az volt a baj, ha nem evett akkor meg az, szóval sehogy sem volt jó. A másik jellemzõ tünet a nyálkás, megszokottnál is büdösebb széklet. Majdnem olyan veszélyes lehet, mint a vakbélgyulladás, csak hát az ember beleit ugye mégsem szedhetik ki ezért keményen kezelni kell. Neki épp akkor volt kisbabája és a gyógyszerek miatt a szoptatást is abba kellett hagynia.

A barátnõmnek volt régen. Elég veszélyes és bizony jó darabig gyógyszer kell szedni rá. A panaszai majdnem hasonlóak voltak, mint nekem a vakbélgyulladásnál. Tehát rossz volt a közérzete, emésztési panaszai voltak, a gyomra fájt igazából, ha evett az volt a baj, ha nem evett akkor meg az, szóval sehogy sem volt jó. A másik jellemzõ tünet a nyálkás, megszokottnál is büdösebb széklet. Majdnem olyan veszélyes lehet, mint a vakbélgyulladás, csak hát az ember beleit ugye mégsem szedhetik ki ezért keményen kezelni kell. Neki épp akkor volt kisbabája és a gyógyszerek miatt a szoptatást is abba kellett hagynia.
Hát ha colitise van az örökké tart, szóval igen. Nekem is az van. Én már 10 féle gyógyszert szedtem, de most csak 2õt kell. A panaszai: 20 jártam wc-re egy nap és véres is volt, de nagyon, annyira rosszul voltam, hogy nem kaptam levegõt és majdnem elájultam.
én csak fél évig szedtem a gyógyszereket. mióta nem szedem õket jobban vagyok, (persze ez nem biztos h mindenkinél így van), nekem véres székletem volt, amikor kiderült. Olyan véres székletre kell itt gondolni, amit nem lehet nem észre venni. Kb ennyi. Azóta meg néha fáj, szúr, görcsöl a hasam, fõleg ha stresszesebb idõszakom van, vagy nem étkezem megfelelõen.


Melyik szervünk működését befolyásolhatja negatívan a sok idegeskedés, az állandó stressz? Milyen gyógyszert lehet szedni ennek orvoslására?

Előfordul hogy olyan dolgokat kell elvégeznem, melyek nagy idegeskedéssel járnak, és sajnos amúgy is egy idegeskedő ember vagyok. Szerintem ennek hatására, az arcomon kiütések jönnek ki, pattanáshoz hasonló dolgok, de nem lehet kinyomni őket és miután elmúlnak heget hagynak maguk után. Ha valakinek volt hasonló baja, vagy esetleg van ötlete, nagyon hálás lennék ha megosztaná velem. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Az idegeskedés, az agyban "jön létre". Mivel az agy az összes szervünk irányító "pultja", így bármelyik szervedre kihathat a stressz. Az, hogy idegeskedsz, azt nem szabad a környezetedre fogni, mert a tény, hogy valami fel tud idegesíteni, az a te döntésed. Ha elkezdenél valami gyógyszert szedni a stresszre, ugyan ott lennél, mintha semmit se csinálnál. (a gyógyszer a májban, a vesében, és máshol is fejthet ki káros mellékhatásokat a "tömény" vegyi anyag tartalma miatt.) A pattanásokra bõrgyógyászt ajánlok, és sok erõt! :\ (majd elmúlik)

Az idegeskedés, az agyban "jön létre". Mivel az agy az összes szervünk irányító "pultja", így bármelyik szervedre kihathat a stressz. Az, hogy idegeskedsz, azt nem szabad a környezetedre fogni, mert a tény, hogy valami fel tud idegesíteni, az a te döntésed. Ha elkezdenél valami gyógyszert szedni a stresszre, ugyan ott lennél, mintha semmit se csinálnál. (a gyógyszer a májban, a vesében, és máshol is fejthet ki káros mellékhatásokat a "tömény" vegyi anyag tartalma miatt.) A pattanásokra bõrgyógyászt ajánlok, és sok erõt! :\ (majd elmúlik)
hihetetlen.. rákra is itt keresnél gyógymódot????? menj el orvoshoz, majd ad gyógyszer. A pajzsmirigy gond nem nátha!
Honnan tudod, hogy túlmûködésed van? Ha van laboreredményed gondolom az orvosod ír ki erre gyógyszert, mert ez vényköteles.
A kérdező hozzászólása: Azért nem kell le teremteni az embert.. Onnan hogy a tesómnak is volt ilyen féle problémája és szinte az összes tünet meg van! Ezért gondoltam hátha van itt olyan akinek van és kíváncsi vagyok milyen gyógyszert kapott rá. És van ami nem vényköteles mert egyik ismerõsöm a gyógyszertárba vett...
Labor vizsgálat alapján dõl el, hogy valóban ez-e a bajod és endokrinológus ír fel gyógyszert. Amúgy megsúgom, nekem alul mûködésem van, és nem rég olvastam, hogy a közönséges galaj nevû gyógynövény igen jó hatással van a pajzsmirigyre, akár alul, akár túl mûködik. Én szedek gyógyszert a problémámra, amit az orvos szerin egész életemben kell, de pár hónapja mindennap iszom a galaj teát, majd meglátom mi történik. Persze mellette mindenképpen kell a gyógyszer is.
Szép is lenne, ha vény nélkül lehetne kapni... Felejtsd el, ilyen nincs. Tényleg jó hogy már a rákot nem vény nélküli szarral akarják az emberek kezelni...
Majd az endokrinológus megmondja, hogy milyen gyógyszer kell! Más nem is ajánlhat gyógyszert!

Milyen gyogyszer az elevit. meddig kell szedni?

Legjobb válasz: Az Elevit nem gyógyszer,hanem magzatvédõ vitamin. A várt terhesség elõtt is el lehet kezdeni szedni és a szoptatás alatt is javasoltják. Én a várandóságom elsõ 3 hónapjában minden nap szedtem,most már csak heti egyszer. 23 hetes kismami

Az Elevit nem gyógyszer, hanem magzatvédõ vitamin. A várt terhesség elõtt is el lehet kezdeni szedni és a szoptatás alatt is javasoltják. Én a várandóságom elsõ 3 hónapjában minden nap szedtem, most már csak heti egyszer. 23 hetes kismami
Szia!Az ELEVIT szedése csökkenti a veleszületett, idegrendszert érintõ fejlõdési rendellenességek kialakulásának lehetõségét.Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést és hányingert.Lehetõség szerint a tervezett terhesség elõtt legalább egy hónappal el kell kezdeni a szedését, vagy amint a terhesség ténye tudomásodra jut, folytathatod a terhesség, szoptatás teljes idõtartama alatt.De a nõgyógyászodat mindenképpen kérdezd meg.Van egy másik magzatvédõ vitamin, a neve Gravida.Azt mondják az jobb.De nem vagyunk egyformák, mindenkinek más válik be. Remélem tudtam segíteni a leírással.A betegtájékoztatóról írtam le a lényegesebbeket.Tervezitek vagy már babás vagy?
szia én is csak annyit hogy magzatvédõ!én állt ugy szedem hogy 2-3 napig igen 2nem mert nállam szék rekedést okozott de igy jo és szerintem szedjed.28hetes kis mama
A xanax a legbrutálisabb gyógyszerek egyike. Könnyû, kellemes, és pillanatok alatt függõvé tesz.
Elõször a doki meghallgatja a panaszodat. Gyûjtsd össze magadban, vagy írd össze, szerinted mi okozza a panaszaidat, és milyen formában jelentkeznek azok. A doki segít, és kérdez. Ne izguljál. Pánikra, depresszióra antidepresszánst írnak. Ez maga a gyógyszer. És ehhez mellékelnek némi nyugtatót ( xanaxm rivotril stb), hogy ha feldobódsz, vissza tudjál nyugodni. Ne feledd: a gyógyszer a fontos, nem a nyugtató. Olyan gyógyszert kapsz, amilyen õszinte vagy a dokinál. Mivel nem lát beléd, mint a sebész.Sokan panaszkodnak, hogy nem jó gyógyszert kaptak. Hát ezért.
Andaxin jeeeee!
Azt talán pont nem.
Én a xanaxtól kipurcantam!! Nem is arra való, ami a kommentelõnek kellene.
Xanaxot
A kérdező hozzászólása: Lehet más megoldás? Úgy gondolom gyógyszer nélkül. Már próbáltam magamon "uralkodni", de nem ment. Ezért gondoltam, hogy a gyógyszer talán segítene.
biztos, hoyg kell?? kolléganõmet jól félrekezelték, kb 7 éve vette be az elsõ pirulákat, aztán nem volt jó. szanatóriumba ment, ott még hülyébbet csináltak belõle. oda jutott, hoyg öngyilkossági kísérlete is volt, az apja simán el tudta venni tõle a gyerekét, azóta egyedül van, magábafordult, általában nyugatót szed és totál belassul a beszéde, látszik rajta, hoyg nme okés. ez biztos szélsõséges eset, de inkább gondolj át más módszereket.
Szia!Gyógyszer nevet nem írok mert több van.Viszont jók!!!Mivel szakorvos írja fel így jóval olcsóbb.(Kb.200-300 ft).
Nagyon vigyázz a gyógyszerekkel. Én már voltam függõ a Xanax-tól. És úgy sikerült leszoknom róla, hogy rászoktattak másokra. És ez igy ment hosszéveken keresztül. Szerencsére leszoktam a gyógyszerekrõl, miután a pszichiáterem meghalt. És már három éve tiszta vagyok de nagyon nehéz volt. Csak akkor szedj gyógyszert ha semmi más megoldási lehetõség nincs. A gyógyszer szedése elodázza a problémát, nem gyógyít meg. Ha nem sikerül megoldanod a problémáidat amíg szeded a gyógyszert akkor elõbb-utóbb függõ leszel.

Ciklus beállítására, milyen gyógyszert szoktak írni? Mennyi idő alatt lettetek terhesek tőle? Mikor kell elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: A gyógyszer nevét nem tudom, én tavaly május elején hagytam abba a fogit, július végén kaptam a gyógyszert, de azért nem vártunk többet mert augusztus elején volt az esküvõnk és nem akartam hogy pont ott vagy a nászúton legyek bajban.A kislányom 3 hete született, bent alszik a kiságyban.:-)Szóval hamar.

A gyógyszer nevét nem tudom, én tavaly május elején hagytam abba a fogit, július végén kaptam a gyógyszert, de azért nem vártunk többet mert augusztus elején volt az esküvõnk és nem akartam hogy pont ott vagy a nászúton legyek bajban.A kislányom 3 hete született, bent alszik a kiságyban.:-)Szóval hamar.
Én gyógyszer helyett a cickafarkfû teát ajánlom, amit a mensi elsõ napjától a peteérésig kell inni napi egy csészével.Peteérés után pedig a palástfû teát a mensi elsõ napjáig, szintén napi egy csészével.Homeos bogyók is vannak, amik segítenek, én is így estem teherbe, mert amíg ezeket nem használtam, meg nem ittam a teákat, addig nem sikerült a baba.A babatervezõk otthona címû honlapon Leo tud neked segíteni, minden kérdésre válaszol.
17:52-esnek! De ha szabálytalan a ciklus, akkor honnan tudod, hogy mikor van peteérés???

Milyen gyógyszert lehet szedni terhesség alatt?

pl ha fáj a torkom vagy a fejem akkor mit szabad szedni,mert még csak kb 3 hetes vagyok és még az orvos ezt nem mondta.csak szerdán megyek vissza,de fáj a torkom.

Legjobb válasz: Alapszabály, hogy az elsõ három hónapban orvosi javaslat nélkül mindenféle gyógyszer szedéstõl óvakodni kell. Torokfájásra vagy hasonló tünetekre inkább a népi gyógymódokat kell alkalmazni ha a betegséget nem kíséri láz. Fájdalom csillapításra ha feltétlenül szükséges paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Algpyrint alkalmanként lehet.

Alapszabály, hogy az elsõ három hónapban orvosi javaslat nélkül mindenféle gyógyszer szedéstõl óvakodni kell. Torokfájásra vagy hasonló tünetekre inkább a népi gyógymódokat kell alkalmazni ha a betegséget nem kíséri láz. Fájdalom csillapításra ha feltétlenül szükséges paracetamol tartalmú gyógyszert vagy Algpyrint alkalmanként lehet.
Homeogene 9 homeós gyógyszert szedhetsz. Az immunrendszerre hat. Babák is szedhetik. Nincs mellékhatása. Figyelni kell, hogy az elszopogatása elõtt és után fél óráig nem szabad enni, inni semmit. Emellett nem használhatsz mentol tartalmú dolgokat, még fogkrémet se a szedése alatt, mert megváltoztatja a hatását. Nekem a mandulagyulladásomat 2 nap alatt elmulasztotta szoptatás alatt. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi, már minden gyógyszert elolvastam, de mindegyiknél azt irja hogy a terhesség elsö hónapjaiban nem szabad késõbb meg azért nem, dehát mi is lehetünk betegek, és ez igy nem könnyü, de köszi a segitséget, az aspirin-re gondoltam az jó lehet?
Aszpirint a legtilosabb!! Homeopátiát használj és akkor a babád is ellenállóbb lesz. Esetleg méz , citromlé. Fejfájás? Hát igen durva migrainemre megengedték a saridont, de alacsony vérnyomás mellett. Ha alvásra elmúlana, inkább feküdj le. Torokfájásra pedig homeo!!
Szia!!talán ez segít : milyen gyogyszereket lehet a terhesség alatt alkalmazni: http://www.abbcenter.com/?t=kismamalinkek&m=A%20legfontosabb.. Üdv 34heteske+6napos KisMami :-)))))
Szia! Nekem a doki a panadolt mondta fejfájásra, a betegtájékoztatójában bennt is van, hogy terhesekre tesztelve, nyugodtan szedhetõ. Az orrdugulásra, orrfolyásra, köhögésre sinupret drazsé és bioparox orrspay, elõbbit bátran az elsõ harmadban is, a spray max napi 2 alkalommal! Üdv 21 hetes km

Homeopátiás készítményeket szeretnék szedni szülés előttre, szülés megkönnyítésére, ill. a szülés utánra. Milyen gyógyszereket szedjek?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek,és nem mérgez mint a gyógyszerek,sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet,abban mindent megtalálsz,és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami

Szia! Homeopátiás szert ajánlanék, direkt erre a problémára: szülés elõtt ARNICA 9CH napi 1x5 golyó , szülés megkönnyítésére: CAULOPHYLLUM 5CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó, szülés után gátmetszés vagy császármetszés után sebgyógyulást elõsegítõ és fájdalomcsillapító hatású STAPHYSAGRIA 30CH napi 2x5 golyó. Érdemes kiprobálni, én nem szedek mindenféle gyógyszert, a homeopátia a legjobb, nem drága szerek, és nem mérgez mint a gyógyszerek, sõt babáknak is adható. Érdemes a gyógyszertárban kérni homopátiás könyvet, abban mindent megtalálsz, és nem drága, de a neten is rákereshetsz. boldog babavárást! Egy 9 hetes kismami
Itt homeopátiával foglalkozó orvosok segítenek, ha kérdezel (elég gyorsan szoktak válaszolni, általában 24-48 óra): http://www.homeopatia.info.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!