Találatok a következő kifejezésre: Milyen gyógyszerek gyógyhatású készítmények (6 db)

Milyen gyógyszereknek, gyógyhatású készítményeknek kell egy kisbabás háztartásban lenniük feltétlenül?

Els? babások vagyunk és szerintem hiányos a patikánk.

Legjobb válasz: Szerintem ne ess túlzásba, mert ezeknek is hamar lejár a szavatosságuk. Ráadásul egy újszülöttnek más kell, mint pl. egy 3 hónapos babának. Mi úgy jártunk, hogy a 3 hónapos oltásnál felírta a doki a lázcsillapító kúpot, biztos, ami biztos. Fél évesen beteg lett, adtuk neki, nem vitte le a lázát. Na, miért nem? Mert a súlya alapján már kétszer akkora adag kellett volna. Lázcsillapító kúp, orrszívó, szerintem más nem kell. Vigantolt, meg Konakiont ír fel a doki.

Szerintem ne ess túlzásba, mert ezeknek is hamar lejár a szavatosságuk. Ráadásul egy újszülöttnek más kell, mint pl. egy 3 hónapos babának. Mi úgy jártunk, hogy a 3 hónapos oltásnál felírta a doki a lázcsillapító kúpot, biztos, ami biztos. Fél évesen beteg lett, adtuk neki, nem vitte le a lázát. Na, miért nem? Mert a súlya alapján már kétszer akkora adag kellett volna. Lázcsillapító kúp, orrszívó, szerintem más nem kell. Vigantolt, meg Konakiont ír fel a doki.
Újszülött babának lázcsillapító kúp, 3 hónapos kortól meg már adható például a Nurofen szirup.Az láz és fájdalomcsillapító is, így abból jó, ha mindig van otthon.
Nekünk elõször azok voltak itthon amiket a gyermekorvos felírt: D-vitamin, Germicid kúp, K-vitamin, gyógyszertári fürdetõ és krém(nagyon száraz volt a bõre), alkohol és hintõpor a köldökre. Aztán késõbb jött a hasfájós idõszak, akkor vettünk infacolt, angolvizet stb...sajnos feleslegesen, míg végül egy homeós orvos segített, és azóta is csak homeós szereket használunk bármi is van. Azokból van itthon sokféle, nekünk nagyon beváltak. Aztán a lázmérõ ami még kell, orrszívó, popsikrémnek mi sudocremet használunk születése óta.
Az elõzõ hozzá szólóhoz még hozzátenném. Cebion csepp és a kamilla és édeskömény teát.
Nem tudom, hogy mennyi idös a babad, de ami fontos, es mindig legyen az a laz es fajdalomcsillapito.nekem a PANADOL valt be.csak az adagolast tartsd be!!!ES lehet egy kis vitamin is a megfazas es nagyobb etvagy miatt.A vitamint ajanlom neked is(c vitamin).De ezt beszeld meg a vedönövel(hogy mit javasol), vagy a gyerekorvossal.

Milyen gyógyszereknek, gyógyhatású készítményeknek kell lennie egy háztartásban, illetve melyek hasznosak, ha kéznél vannak?

Legjobb válasz: Biztos van erre valami leírás a neten, google a barátod :) Szerintem jó ha van otthon lázcsillapító, fájdalomcsillapító. Szerintem ha veszel egy algoflexet, vagy rubophent az jó, mert az fájdalom- és lázcsillapító. Izomhúzódásra is jó. Jó ha van Fenistil gél csípésekre, égésekre. C vitamin vagy valami komplex vitamintabletta is hasznos lehet. Ilyenkor télen és sokat iszok neocitrant ha beteg vagyok, egy délután alatt elmúlik tõle minden bajom. Akkor torokfájásra is kellhet valami, pl. strepsils. Kamilla tea, lándzsás útifû köhögés elleni szirup... Más nem jutott eszembe, remélem valamennyit ez is segített. Ja és no-spa vagy hasonló a nõi gondokra :))

Biztos van erre valami leírás a neten, google a barátod :) Szerintem jó ha van otthon lázcsillapító, fájdalomcsillapító. Szerintem ha veszel egy algoflexet, vagy rubophent az jó, mert az fájdalom- és lázcsillapító. Izomhúzódásra is jó. Jó ha van Fenistil gél csípésekre, égésekre. C vitamin vagy valami komplex vitamintabletta is hasznos lehet. Ilyenkor télen és sokat iszok neocitrant ha beteg vagyok, egy délután alatt elmúlik tõle minden bajom. Akkor torokfájásra is kellhet valami, pl. strepsils. Kamilla tea, lándzsás útifû köhögés elleni szirup... Más nem jutott eszembe, remélem valamennyit ez is segített. Ja és no-spa vagy hasonló a nõi gondokra :) )
Fontosabb gyógyszerek: Fájdalomcsillapítók, altatók és nyugtatók. Kisebb, rendszertelenül jelentkezõ fejfájás esetén nyugodtan bevehetünk valamilyen fejfájást vagy fogfájást csillapító tablettát. A kiválasztáskor, ha nincs már egy jól bevált fájdalomcsillapítónk, érdemes kikérni szakember véleményét. Régóta használatosak az alvást elõsegítõ, általában citromfû, macskagyökér, vagy komló tartalmú teák, cseppek vagy tabletták. A macskagyökér tartalmú szereket nyugtatás céljára is használják. Erõsebb hatóanyagú gyógyszer igény esetén orvosi rendelvényre írt gyógyszert alkalmazunk a fenti célra. Megfázás elleni gyógyszerek. Megelõzés céljából üröm, fagyöngy és árnika tartalmú – immunerõsítõ – szereket célszerû használni. Megfázáskor jól beválik a hársfavirág-tea, orrcsepp ill. orrspray, torokfájást csillapító drazsé és szükség esetén inhalálószer. Emésztés, kiválasztás gyógyszerei. A kamillatea vagy gyógyvíz sokszor elmulasztja az enyhébb gyomorpanaszokat. Gyomorégésre sokféle enyhítõ szer kapható. Hasmenés ellen orvosi széntablettára van szükség. Székrekedés ellen csak enyhe hashajtót – pl teát- használjunk. Erõsebb panaszokkal orvoshoz kell fordulni. Hasznos, ha az otthoni készletünkben tartunk görcsoldót is. Sérülés, sebellátás gyógyszerei. Leghasznosabb valamilyen vény nélkül kapható fertõtlenítõ oldat, gél vagy kenõcs tartása. Rándulás és zúzódás ellátásához tartalékoljunk sportkrémet, pakolás és borogatás készítéséhez szükséges szereket. Egyéb gyógyszerek. Célszerû, ha a kis patikánkban tartunk szemcseppet, leégésre való hûsítõ kenõcsöt, keringésre ható valamilyen szert, kivonatot és rovarcsípés elleni szert. Fontosabb kötszerek Mullpólyák, gézek különbözõ méretekben, kötözõpólya darabonként vagy adagonként feltekerve, rétegelt kötszerlap, rugalmas pólya, borítókötés, rögzítõ tapasz vagy szalag ill. ragtapasz, és gyorstapasz. Kétrészes Cramer-sín, háromszög kendõ, spray-kötszer, orvosi vatta. Fontosabb eszközök Olló ( bõr ill. kötszervágó), csipesz, biztosítótûk, lázmérõ, kötszerkapocs. Egyszer használatos kesztyûk, sebtisztító kendõk, mûanyag zacskók, szájspatulák, fertõtlenítõ szerek, vattapálcika. Forrás:http://drinfo.hu/netdoktor/elsosegely/a-hazipatika-tartalma
Gingko biloba tartalmú készítmények, pl.
Venoruton kapszula és van tabletta formájában is.Vény nélkül.


Pánikbetegségre milyen gyógymódok, gyógyszerek és gyógyhatású készítmények vannak? Egy hónapja volt az első"rohamom", akkor mentő vitt kórházba. Mit javasoltok? Valakinek van pozitív tapasztalata? 20éves vagyok.

Legjobb válasz: Fõleg Frontint szoktak felírni, de ezer meg egy féle gyógyszer van rá. A nyugtatók akár placebó szerepet is betölthetnek, szerintem ennek van a legnagyobb jelentõsége pánikbetegségnél, hiszen az egészet csak magának kreálja az ember. Egyébként én megtanultam magamtól leállítani a rohamot, és már több mint 1 éve egy rohamom sem volt. A család támogatása is sokat számít, és az hogy tényleg felfogd, hogy semmi bajod sincs, és te irányítasz!

Fõleg Frontint szoktak felírni, de ezer meg egy féle gyógyszer van rá. A nyugtatók akár placebó szerepet is betölthetnek, szerintem ennek van a legnagyobb jelentõsége pánikbetegségnél, hiszen az egészet csak magának kreálja az ember. Egyébként én megtanultam magamtól leállítani a rohamot, és már több mint 1 éve egy rohamom sem volt. A család támogatása is sokat számít, és az hogy tényleg felfogd, hogy semmi bajod sincs, és te irányítasz!
A kérdező hozzászólása: Én igazából nem szeretnék nyugtatókat szedni, amire akár rá is szokhatok...Segítséget nem kapok szinte senkitõl, mert a családommal nem jó a viszonyom és a páromnak nem merem mondani a problémát.

Milyen gyógyszerek illetve gyógyhatású készítmények ingyenesek a közgyógyigazolvánnyal?

Legjobb válasz: Ezt az orvos tudja megmondani. Csak olyan írhat fel, ami a listában benne van, és a te betegségedre való. Sajnos 1 éve már keret van, és csak az éves keret terhére írhat, ha az elfogyott, nincs közgyógytámogatás. Ha nincs állandó gyógyszered, akkor ez a keret 6500 Ft/év.

Ezt az orvos tudja megmondani. Csak olyan írhat fel, ami a listában benne van, és a te betegségedre való. Sajnos 1 éve már keret van, és csak az éves keret terhére írhat, ha az elfogyott, nincs közgyógytámogatás. Ha nincs állandó gyógyszered, akkor ez a keret 6500 Ft/év.

Otthon milyen gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket érdemes tartani? 2 hónapos a babám.

Kérdeztem a véd?n?t, de azt mondta, hogy amit gondolok... Szóval ezért kérdezem itt, mert itt úgy látom rengeteg tapasztalt anyuka van, nekem viszont ? az els? babám.. Nagyon szépen köszönöm!

Legjobb válasz: Nekünk ezek vannak itthon: Germicid C kúp (láz esetére), glicerinkúp (komolyabb székrekedés esetére), kamillatea (orrcseppnek, nátha esetére) Nagyon más nem kell.

Nekünk ezek vannak itthon: Germicid C kúp (láz esetére), glicerinkúp (komolyabb székrekedés esetére), kamillatea (orrcseppnek, nátha esetére) Nagyon más nem kell.
Legyen otthon kálcium, lázhúzó. 3 hónapos kortól vehetsz Nurofent, de nekem van a hûtõben Germicid kúp is. Van itthon még c-vitamin, és semmi extra, esetleg a kapott gyógyszerek maradékai. Én legfontosabbnak a lázhúzót és a kálciumot tartanám.
2. vagyok: igen, lehagytam az orrspray-t! Legyen otthon!
c vitamint, lázcsillapítót, só oldatos orrspray-t tartok a baba számára állandó jelleggel (meg ami maradt korábbi betegségbõl: hasfogó) Igazándiból ezek közül is a lázcsillapító a legfontosabb. Saját magunknak is gyakorlatilag ezzel vagyunk felkészülve, meg mivel én migrénes vagyok, ezért egy bizonyos jól bevált fejfájáscsillapító ami mindig van otthon. Babának se kell túlvariálni.
Germicid és Germicid C kúp (láz esetére) Nurofen (hónapos kortól, láz és fájdalomcsillapító) Cebion cseppek (C-vitam megfázás esetén, vagy gyengébb tüneteknél mint orrfolyás) Stérimar Baby Tengeri sóoldatos spray (orrszívózás elõtt nagyon jól fellazítja a nyálkát, és könnyebb kiszívni is) Dentinox, vagy dologél (fogzás idejére) Nálam ezek vannak bespájzolva. Ezeket használjuk, ha kell!
És persze D- és K-vitamin! D naponta 1 csepp, K havonta 1 adag, ha jól emlékszem, 5 hónapos korig. Fürdetõkenõcs, nem csak fürdetéshez, hanem ha kiszáradna a bõre, azt is bekenheted vele, hidratálás végett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!! Úgy látszik van mit pótolnom, egy csomó olyat írtatok, ami eszembe sem jutott volna. Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!