Találatok a következő kifejezésre: Milyen gimnáziumot ha érdekel a (2 db)

Milyen gimnáziumot válasszak, ha érdekel a töri, a nyelvtan és az irodalom?

A magyar tanárom szerint szépen is beszélek, jól mondok verseket. Ezzel milyen szakmám lehet?

Legjobb válasz: Attol függ milyen az osztályzatod más tárgyakból?? Ha nagyon jó akkor ajánlanám neked a Fazekast de ott olyan szak van ahol elsõ évben nyelvet tanulsz nagyon utánna pedig erõsen a humánt.

Attol függ milyen az osztályzatod más tárgyakból?? Ha nagyon jó akkor ajánlanám neked a Fazekast de ott olyan szak van ahol elsõ évben nyelvet tanulsz nagyon utánna pedig erõsen a humánt.
Ha kizárólag humán érdeklõdésû vagy, érdemes olyan gimit választani, ahol van humán tagozat (nem összekeverendõ a fakultációval). Persze ezt is iskola válogatja: legegyszerûbb a heti keretóraszámokat megkérdezni az adott helyen. Én speciel egy olyan gimibe jártam humán tagozatra, ahol heti 6 törióránk, 6 magyarunk volt, az elsõ idegen nyelv kötelezõen a latin heti négy órában, a második idegen nyelvet heti öt órában tanultuk. Versenyistálló volt, de az egyetemen, ha megnézik, hol érettségiztél, sokat nyerhetsz vele (a tudásod mellett a tanároknál is jó pont). Ellenben láttam humán tagozatot heti 3 töriórával és 4 magyarral hirdetve, 3, ill. 2 nyelvórával kiegészítve. Ott nem halsz bele a tanulásba, viszont a felvételin is elmarad az eredmény...
Humán gimit tudok ajánlani, vagy olyat ahol van humán tagozat.A szakmákal kapcsolatban nézz körbe egy Bölcsész karon.
A leírtak alapján tudom ajánlani neked a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot, vagy a Verespálnét esetleg az Eötvöst ezek mind jobb, nevesebb gimnáziumok. A Fazekast nem ajánlanám.

Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium: Érdekelne a cserediák program, hogy mennyibe kerül, melyik országokba mentek? ; Érdekel a tandíj, hogy lehetséges-e ösztöndíjat kérni, ha igen milyen átlagnak kell meglennie?

Legjobb válasz: 60 ezer forint félévente a tandíj. Minek adnának ösztöndíjat? Ha nincs pénzed, akkor nem mész fizetõs suliba, ennyi. Rengeteg jó iskola van. Egyébként idén 65 pontos központi volt a minimum, az alatt elutasítottak, és írják, hogy minimum 4,5-ös átlag kell. Eléggé elit iskola.

60 ezer forint félévente a tandíj. Minek adnának ösztöndíjat? Ha nincs pénzed, akkor nem mész fizetõs suliba, ennyi. Rengeteg jó iskola van. Egyébként idén 65 pontos központi volt a minimum, az alatt elutasítottak, és írják, hogy minimum 4, 5-ös átlag kell. Eléggé elit iskola.
hahaha na erre nagyon kivancsi vagyok hogy ki vagy:D mert en is aldasos voltam es most vettek fel a xantusba. mivel csak en megyek oda tippelhetsz ki vagyok:D de hogy te ki vagy nagyon erdekel:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát!:) Elsõ válaszolónak: Szerintem Te valamit nagyon rosszul tudsz, mivel összesen 53 pontnak kellett meglennie idén (25 magyar + 28 matek), ahhoz hogy behívjanak szóbelizni. Ezen az oldalon ott vannak az elutasítottak listája, ott ugyanez van írva: http://xantuski.hu/felvetel_a_kozepiskolaba/a_felvetelivel_k.. Egyébként nem azért kérdeztem rá az Ösztöndíj lehetõségére, mert nincs pénzem, hanem mert egyik tanáromnak a lánya ott tanult, és õ mondta, hogy van ilyen... Azt megtudnátok mondani, hány nyelvet lehet maximum tanulni?
Szia! Én a Xantusba járok, most leszek 10.-es. Ez valóban egy igen "elit" iskola de ezt ne úgy értsd, hogy mindenki sznob. Én bátran ajánlom ezt az iskolát akkor ha nem okoz gondot neked hogy itt tanulni kell, másként nem megy. 6 nyelv közül lehet választani: angol, német, spanyol, orosz, olasz, francia. Õszintén én élvezek ide járni, például 9. és 10.-ben visznek Operába 2x, MÜPÁ-ba 2x (iskola állja), na és persze a kirándulások, jók a tanárok, a büfés pedig egy BÛVÉSZ( nagyon szórakoztató), ja és a Gólyatábort nem szabad kihagyni. Személy szerint én egy remek sulinak tartom és remélem valamennyire hasznos volt amit írtam. :)
VAN ÖSZTÖNDÍJ! Minden évben minden évfolyamról az kap akinek a legjobb volt az átlaga meg aktív a sportban és a sulis dolgokban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nagyon sok hasznos információt írtál! :) A tanulással nincsenek problémáim, a suliban, ahova most járok (Áldás utcai Általános Iskola) elég magas a követelmény, és azzal sem lenne bajom, hogy a Xántus tele van gazdag gyerekekkel, mivel az Áldásba a Rózsadombi körzet leggazdagabb lakóinak gyerekei járnak. (:
A kérdező hozzászólása: Igen, a Hunfalvyról is sok jót hallottam... Sok ismerõsöm jár oda, a Külkereskedelmi Szakközépbe.. Köszi a javaslatot!
Nem én Hunfalvys vagyok/leszek.:D Állítólag ott is jó a nyelvtanítás , azért is jelentkeztem oda. Azért kérdeztem , hogy oda jelentkezel-e mert ha találkozok az oda járó ismerõsömmel akkor tõle ezeket meg tudom kérdezni. Vagy betelefonálsz a titkárságra és megkérdezed ezt.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt a sulit biztosan meg fogom jelölni a felvételinél. Igazából a lehetõ legjobb nyelvi képzésben szeretnék részesülni a középiskolában, és úgy hallottam, a Xántus ebbõl a szempontból jó, ezért szeretnék ide bejutni. Te Xántusos vagy?
oda szeretnél jelentkezni ?
Az én osztálytársam biztos , hogy nem 4, 5-ös átlaggal ment oda amúgy én is úgy tudom , hogy elit tehát ha nincs pénzed ne menj oda. Nekem csak a tehetõsebb ismerõseim mentek oda.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Akkor biztosan vannak közös ismerõseink. :) 8.c.-és voltál?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!