Találatok a következő kifejezésre: Milyen gimnáziumot ha (48 db)

Ha pszichológus akarok lenni akkor milyen gimnáziumba kéne mennem? /Debrecen/ és milyen szakra?

Legjobb válasz: Azért nem mindegy milyenbe,jó ha erõs gimnáziumba mész ami jól felkészít az érettségire.Magyar/biológia tagozat a legjobb ha pszichológiára akarsz menni.

Azért nem mindegy milyenbe, jó ha erõs gimnáziumba mész ami jól felkészít az érettségire.Magyar/biológia tagozat a legjobb ha pszichológiára akarsz menni.
pszichológia szakra. Minden, hogy milyen gimnéziumba mész, csak legyen jó érettségid.
A kérdező hozzászólása: De melyik gimnáziumban van pszichológia szak?:)
Egyetemen van pszichológia szak; gimnáziumokban nincsenek szakok. Leírtam, hogy mindegy, melyk gimnáziumba mész.
Egy erõs gimibe menj, ahol jó a biológia (reál) oktatás, mert abból lesz bõven az egyetemen.

Ha most cukrász szakképzőben vagyok utána milyen gimnáziumba (nappali, államilag finanszírozott, stb) tudok menni? Illetve előnyt jelent ez nekem a felvételben, hogy van szakmám?

A szakképzés 6 féléves és a 3.félévt?l 1 hét iskola 1 hét gyakorlaton veszek részt.

Legjobb válasz: Gimnáziumba? Ezzel nem érsz semmit.

Gimnáziumba? Ezzel nem érsz semmit.
Szakképzõ után miért akarsz gimnáziumba menni?
A kérdező hozzászólása: Hát , hogy le érettségizek.Mert ez nem ad.
Hát szerintem estin kéne letenned... De miért itt érdeklõdsz? A helyi gimnáziumoknál kell érdeklõdni.

Milyen gimnázium van Budapesten? Ha lehet akkor ilyet:

1. 5, 6, 9, 10, 13, 19, 20, 21, 22. kerületben van

Legjobb válasz: Színyei Merse Pál, Madách Imre Gimnázium, Veres Pálné, Szt. László, Szt. Imre, Berzsenyi Gimi. Hirtelen ezek.

Színyei Merse Pál, Madách Imre Gimnázium, Veres Pálné, Szt. László, Szt. Imre, Berzsenyi Gimi. Hirtelen ezek.


Milyen gimnáziumot válasszak, ha érdekel a töri, a nyelvtan és az irodalom?

A magyar tanárom szerint szépen is beszélek, jól mondok verseket. Ezzel milyen szakmám lehet?

Legjobb válasz: Attol függ milyen az osztályzatod más tárgyakból?? Ha nagyon jó akkor ajánlanám neked a Fazekast de ott olyan szak van ahol elsõ évben nyelvet tanulsz nagyon utánna pedig erõsen a humánt.

Attol függ milyen az osztályzatod más tárgyakból?? Ha nagyon jó akkor ajánlanám neked a Fazekast de ott olyan szak van ahol elsõ évben nyelvet tanulsz nagyon utánna pedig erõsen a humánt.
Ha kizárólag humán érdeklõdésû vagy, érdemes olyan gimit választani, ahol van humán tagozat (nem összekeverendõ a fakultációval). Persze ezt is iskola válogatja: legegyszerûbb a heti keretóraszámokat megkérdezni az adott helyen. Én speciel egy olyan gimibe jártam humán tagozatra, ahol heti 6 törióránk, 6 magyarunk volt, az elsõ idegen nyelv kötelezõen a latin heti négy órában, a második idegen nyelvet heti öt órában tanultuk. Versenyistálló volt, de az egyetemen, ha megnézik, hol érettségiztél, sokat nyerhetsz vele (a tudásod mellett a tanároknál is jó pont). Ellenben láttam humán tagozatot heti 3 töriórával és 4 magyarral hirdetve, 3, ill. 2 nyelvórával kiegészítve. Ott nem halsz bele a tanulásba, viszont a felvételin is elmarad az eredmény...
Humán gimit tudok ajánlani, vagy olyat ahol van humán tagozat.A szakmákal kapcsolatban nézz körbe egy Bölcsész karon.
A leírtak alapján tudom ajánlani neked a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot, vagy a Verespálnét esetleg az Eötvöst ezek mind jobb, nevesebb gimnáziumok. A Fazekast nem ajánlanám.

Ha pszichológusnak szeretnék tanulni, akkor milyen gimnáziumba járjak és milyen szakra?

Szeretnék pszichológus lenni, de nem tudom, hogy a gimibe milyen szakra/faktokra kellene jelentkeznem. Kérlek segítsetek! Fontos lenne! A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Biosz- magyar fakt a legidealisabb.

Biosz- magyar fakt a legidealisabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Érdemes valami olyan sulit keresni, ahol elég jó a nyelvoktatás, mivel még ha jól is sikerül emelt érettségi akkor is szükség lehet nyelvvizsgára, már ha jó egyetemre akarsz bekerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Minden képen olyan középiskolát választok ahol erõs a nyelvoktatás.
Mindenképp humán tagozatos gimit keress!
A kérdező hozzászólása: Rendben és köszönöm!

Miket, milyen iratokat kell vinni egy gimnáziumba, ha 10. osztályba szeretnék beiratkozni?

Vagy ezeket majd elmondja az igazgató, mikor telefonálunk neki, hogy az ő iskolájába szeretnék járni? Egyáltalán mi a menete egy ilyen beiratkozásnak? Telefonon beszélünk meg vele időpontot, de azon a napon velem fog majd beszélgetni? Miről? Ez csak beszélgetés lesz, vagy már a beiratkozás is? Aki "részt vett" már ilyesmin, el tudná mondani, hogy hogyan történt? Köszönöm!:)

Legjobb válasz: 9.es bizi tuti kell, talán ellenörzõ is, de a legjobb, ha felhivod

9.es bizi tuti kell, talán ellenörzõ is, de a legjobb, ha felhivod
A kérdező hozzászólása: Az ellenõrzõre gondoltam, de még most 9.-es vagyok, és szeptembertõl szeretnék új suliba járni (ezt kihagytam). Akkor a tavalyi 8.-os bizimre számíthatok, hogy majd fog kelleni? Vagy a 9.-es félévi?

Milyen gimnáziumba (szakközép, fõsuli, egyetem) kell mennem ha bankban szeretnék dolgozni?

13 éves vagyok és azt mondták hogy az sokat keres...milyen suliba kell mennem ahhoz hogy "kitanuljam" (vagy valami ilyesmi)

Legjobb válasz: Nem mindegyik keres sokat, az én banki ismerõseim a minimálbérhez közelit keresik. Amúgy lehet szakirányú középsuli, v okjs képzés v fõsuli is, de olyan ismerõsöm is van akinek semmi ilyen jellegû végzettsége nem volt úgy is felvették, bár az takarékszövetkezet volt.

Nem mindegyik keres sokat, az én banki ismerõseim a minimálbérhez közelit keresik. Amúgy lehet szakirányú középsuli, v okjs képzés v fõsuli is, de olyan ismerõsöm is van akinek semmi ilyen jellegû végzettsége nem volt úgy is felvették, bár az takarékszövetkezet volt.
Közgazdaságot, matematikát kell leginkább tanulni. A gimnázium nem annyira számít, ott a matek talán. Érettségi után érdemes pénzügyi elemzõ vagy alkalmazott matematikus szakra menni.
BCE - gazdaságelemzés és utána tudsz menni biztosítási és pénzügyi matek mesterszakra, vagy pedig matek szakra. Gimiben a matekra nagyon hajts rá mert kelleni fog, ezen kívül az érettségi tárgyakra is, mert nem könnyû bekerülni.
Mármint a matekot a gazdaságelemzés alapszak helyett értem.
Banki ügyintézõnek elég egy érettségi és a FEBI képzés azt viszontlátás. Ha pl. fiókvezetõ(fiókigazgató) munkakörre gondoltál ott már azért felsõfokú pénzügyi végzettség kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :)
Közgazdasági szakközépbe lenne érdemes elmenni, és utána még egy közgazdasági egyetem (úgy valószínûbb, hogy felvesznek, mert érteni fogod a dolgokat sokkal jobban, mint egy gimis). Vagy egy sima gimnázium, esetleg nyelvi elõkészítõs (+1 nulladik év, amikor szinte csak nyelvet tanulsz, ha van nyelvvizsgád, az nagyon sokat számít).

Milyen tagozatok vannak a 3. kerületi Árpád és Óbudai Gimnáziumban, ha 9. -be szeretnék menni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: én úgy tudom, az Árpádban 9.-tõl csak egy osztály van, a d osztály. Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de az tuti, hogy a hatosztályosok foglalják el az a,b,c osztályokat.

én úgy tudom, az Árpádban 9.-tõl csak egy osztály van, a d osztály. Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de az tuti, hogy a hatosztályosok foglalják el az a, b, c osztályokat.
Árpád: 9.-ben az Árpád 1 osztályt indít(d). Aminek a fele németes a másik fele pedig angolos. Óbudai (errõl több infóm van): 3 osztály indul. Az egyik egy nyelvi osztály, ami azt jelenti, hogy 3 tanulmányi területet hirdetnek meg: angol, német, francia. Mindenhova 12 fõt vesznek föl, így jön össze a 36 fõs osztály. Az angol haladóról, a német és a francia kezdõrõl indul. A másik osztály matek angolos, 32 vagy 34 fõs osztály létszámmal. Végül az utolsó osztály fele - fele arányban oszlik meg: matek - fizika - angol és matek - töri - angol. És ugyanúgy 32 vagy 34 fõs osztály létszámmal. Remélem tudtam segíteni!! ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az utolsó válaszát! És tudsz esetleg valami infót az Óbudairól ( közösség, tanárok, oktatás)? Köszi :)

Milyen gimnáziumba, ill. később egyetemre menjek ha pilótának szeretnék tanulni?

Legjobb válasz: Matek-fizika tagozatos gimibe,utána egy pilóta tanfolyam vagy közlekedésmérnöki szak Nyíregyházán és ott tudsz szakosodni.

Matek-fizika tagozatos gimibe, utána egy pilóta tanfolyam vagy közlekedésmérnöki szak Nyíregyházán és ott tudsz szakosodni.
Teljesen mindegy. Egyetemen nem képeznek pilótákat. Érettségid legyen meg, majd mehetsz pilóta tanfolyamra. Egyetemen a repülõk mûködését tanulhatnád, de egy pilótánál nem az a fõ kritérium, hogy jártas legyen a gépészmérnöki tudományokban.
Az elsõ jólmondja, nyíregyházán képeznek de évente kb 20-30 embert.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi:)

Ha fotós szeretnék lenni akkor milyen gimnáziumba vagy suliba menjek?

Legjobb válasz: Google-n beírod a lakhelyedhez a legközelebbi fotográfus iskolát és nézelõdsz melyik lenne számodra a megfelelõ.

Google-n beírod a lakhelyedhez a legközelebbi fotográfus iskolát és nézelõdsz melyik lenne számodra a megfelelõ.
Szerintem média szakra menj tovább gimnáziumba. Utána tudsz járni, hogy hol van ilyen iskola, vagy hogy éppen mik a követelmények... :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!