Találatok a következő kifejezésre: Milyen gazdasági van az (18 db)

Milyen lehetőségei vannak az országnak a gazdasági irányok tekintetében? Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitűzni?

Legjobb válasz: "Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja?" Már alakult. 14ben meg is szavazzuk.

"Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja?" Már alakult. 14ben meg is szavazzuk.
"Már alakúlt, a Jobbik!" "GYORS alkalmazkodás a nemzetközi piaci igényekhez, " A jobbiknak pont az a baja, hogy egy bezárkózó politikát támogat, mert Magyarországon ugyebár csak bezárkózó-nemzetvédõ és szabadpiaci-hazaáruló politikát lehet folytatni (amiknek a vége rendszerint a bezárkózó-hazaáruló lesz).
11:17: Ez az! Elõre az Észak-Korea dicsõségére!
Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja? Elvileg megszavaznák.
"Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitûzni?" Fidesz leváltása. Multik kiûzése. Politikusok kivégzése. Lecsatlakozás az unióról. Cigányok kiirtása.
A kérdező hozzászólása: ""Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja? Elvileg megszavaznák. Már alakúlt, a Jobbik!
A kérdező hozzászólása: """Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitûzni?" Fidesz leváltása. Multik kiûzése. Politikusok kivégzése. Lecsatlakozás az unióról. Cigányok kiirtása. Neked lövésed nincs az egészrõl, csak replikálod amit a médiákban hazudnak. De a te bajod.
A kérdező hozzászólása: ""11:17: Ez az! Elõre az Észak-Korea dicsõségére! Mitõl lenne az? Hogy az egyetlen politikai erõ aki a saját értékeinket kiaknázni és nem összeszerelõ primitív értéket nem eredményezõ munkákat a háttérbeszorítani akarja. Ez jellemzõ Észak-Korera?
Nagyon remélem hogy meg fogjuk szavazni a jobbikot. Ha el is rontják akkor se lesznek rosszab mint bármelyik eddig kormányon lévõ párt mert mind csak a saját hülyeségét csinálja Bár az én véleményem az hogy össze kéne fogni a nagy pártoknak és normálisan kormányozni az emberek és az ország érdekét elõrehelyezve
A kérdező hozzászólása: ma 11:41 Nem alkalmazkodtok hanem probaltok alkalmazkodni a ketto nem ugyanaz! Magyarorszagnak nincs kiszamithato, atlathato, biztos alapokra epitett gazdasaga igy meg rohadt nehez felnoni a piacok igenyeihez! A forint iszonyuan gyenge es nagyon sebezheto magyaroszagnak nincsenek onallo energiaforrasai olaj, gaz stb. ezekhez kemeny valutaert lehet hozzajutni. Magyarorszag kis piac nagyon gyenge fizetokepes kereslettel!

Kérdésemet nem akartam a politikai oldalra írni, mert ott rögtön egymásnak esnek az emberek. Kár hogy nincs vmi gazdasági lap is. Jó-e az ha növekedik a gdp? Milyen összefüggése van az inflációval?

Nem értek semmit a gazdasági dolgokhoz , ezért megért?, nyugodt, türelmes, és szájbarágós válaszokat kérek. Remélem történészek, tibennetek nem csalódok...

Legjobb válasz: Jó kérdés. :) Ha azt vesszük, hogy válság idején szokták leértékelni a pénzt, akkor nem. Viszont a GDP növekedés azt jelenti, hogy több pénzt tudunk elkölteni (cégek és, vagy magánszemélyek). Ha nõl a kereslet, az nagy eséllyel felviszi az árakat is.

Jó kérdés. :) Ha azt vesszük, hogy válság idején szokták leértékelni a pénzt, akkor nem. Viszont a GDP növekedés azt jelenti, hogy több pénzt tudunk elkölteni (cégek és, vagy magánszemélyek). Ha nõl a kereslet, az nagy eséllyel felviszi az árakat is.
Amúgy igen. Ha nõ a GDP, akkor jellemzõen egyre több a munkahely, egyre több ember keres egyre több pénzt, amibõl egyre többet költ. Nõ az átlagos életszínvonal. Mivel az emberek jobban élnek, megnõ a kereslet mindenféle termékek iránt, ezért a gyors gazdasági növekedés legtöbbször infláció-növelõ hatású is egyúttal.


Milyen lehetőségei vannak az anyának, és menyi ideig, ha a szülés után szociális és gazdasági okokból "ideiglenesen" nem tud gondoskodni a gyerekéről?

Legjobb válasz: beadja intézetben és nem mond le róla, így nem fogadhatják örökbe :( sokan csinálják így sajnos és nagyon sok gyereket nem hoznak ki a szülei :(((

beadja intézetben és nem mond le róla, így nem fogadhatják örökbe :( sokan csinálják így sajnos és nagyon sok gyereket nem hoznak ki a szülei :(((
mármint nem ezt csinálják sokan, hanem akik elhagyják a gyereküket ideiglenesen, azok közül sokan nem mondanak le. szóval érted...
ha a családban nem tudja elhelyezni, akkor beadja intézetbe

Létezik olyan független tanulmány, ami azt részletezi, hogy a mai kormányzás, törvényalkotás milyen hatással van a magyar gazdaságra, magyar társadalom helyzetére, milyen következményeket vont maga után Orbán Viktor politikája?

Legjobb válasz: Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.

Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.
"Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz." Dehogy is nem mondja meg, Tarlos független, mint ahogyan Morvai is! haha :D
van persze nem magyarországon készült a probléma a következõ a rendszerváltásig szocialista kormányzás volt és ha egy tanulmány nem felel meg a fityisz szájízének két változat léphet életbe 1 manipulálják ha tudják 2 ha nem tudják szocialista rágalomnak kiáltják ki és aki egyetért a tanulmánnyal megkapja hogy "komcsi"
Nem kell ehhez tanulmány... nyisd ki a szemed és meglátod...
Tanulmány nem kell, mert, ahogy írták menj ki az utcára. Én cégekkel foglalkozok, az elmúlt 6 hónapban 1000 embert küldtek el, a rengeteg különadó miatt, és az egyik gondolkodik rajta, hogy el is megy innen. Röntgen gépeket és mindenféle ezt azt terveznek. 10 évvel ezelõtt 50 emberrel dolgoztak, tavalyig 1200 embert vettek fel. Márciusban el kellett küldeni 700 embert, mert nem bírják tovább. Vagy egy másik cég, aki szintén nemzetközi szinten árul jégkrémet. Õ megmondta nekem kerek perec, ha jövõre Fidesz lesz, õ elmegy. Teszem hozzá 300 embert foglalkoztat. Egy másik a szomszédunk, légkondi gyáros, a Fideszesek kiturták mindenhonnan, így a megrendelések leesetk, 200 ember leves. Most a Mercinek szállít be, ami 180 napra fizet, vagy még annyira se. Csak sajnos errõl a média nem cikkezik, mert ez nem olyan fontos, mint, hogy ellenállunk az uniónak. Nekem csak negatív tapsztalatok vannak. MA két embert dicsõití Orbánt, aki buta alkalmazott, és nem lát semmit, vagy Orbán körébe tartozó vállakozó.

Egy frissen alakult Szakszervezetnek milyen bejelentési kötelezettségei vannak az állam felé? (bevallás, könyvelés stb. , APEH) Mik a kötelességeim, ha én lennék a Gazdasági AL-elnök?

Gondolkodok a gazdasági alelnök poszton, de nem tudom mire számítsak?

Legjobb válasz: munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_a lelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)

munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ http://www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_alelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)

Milyen okai vannak, hogy Olaszország Lombardia tartományában a jobboldal az erősebb, holott nagy gazdasági hagyományokkal rendelkező terület, gondolom jelentős munkásnépességgel?

Legjobb válasz: A gazdasági hagyomány elsõsorban pénzt és hatalmat jelent, ami huzamosabb ideig fennállt. A munkásnépesség megterem magától, amíg lesz éhenkórász, aki enni akar. Az csak természetes, hogy egy iparilag fejlett régióban a jobboldalra szavaznak, hiszen az jelképezi a pénzt és még nagyobb jólétet. Szemben egy szegény vidékkel, ahol a baloldal a munkanélkülit csábítja szavazni egy falat kenyér ígéretével.

A gazdasági hagyomány elsõsorban pénzt és hatalmat jelent, ami huzamosabb ideig fennállt. A munkásnépesség megterem magától, amíg lesz éhenkórász, aki enni akar. Az csak természetes, hogy egy iparilag fejlett régióban a jobboldalra szavaznak, hiszen az jelképezi a pénzt és még nagyobb jólétet. Szemben egy szegény vidékkel, ahol a baloldal a munkanélkülit csábítja szavazni egy falat kenyér ígéretével.
A kérdező hozzászólása: Ez azért nem teljesen igaz: ott van Rheinland-Westfalen tartomány, Németország legjelentõsebb iparvidéke, ahol majdnem 30 évig a szociáldemokraták kormányoztak, és sokkal többet is voltak hatalmon, vagy Toscana/Liguria/Emilia-Romagna is nagyon fejlett régiók, fejlett iparral, a gazdaság egyik központjai (Lombardia mellett), és az említett három régióban szinte mindig a baloldal (1990 elõtt kommunisták, mostmár demokraták) kormányoznak.

Mit jelent ha az alapkamat alacsonyan van tartva/hagyva, milyen hatasai vannak egy orszag gazdasagara?

Legjobb válasz: Olcsóbb a hitel, nõ az emberek vállalkozó és vásárlási kedve, de csökkentik a megtakarításaikat.

Olcsóbb a hitel, nõ az emberek vállalkozó és vásárlási kedve, de csökkentik a megtakarításaikat.
esetleg csökken az infláció (bár lehet hogy épp fordítva)

Milyen gazdasági haszna van az uránpasztillának?

Tudom tanultunnk róla, de az érettségihez szükségem lenne rá.

Legjobb válasz: Az van az atomreaktorok fûtõelemkazettáiban, tehát energiatermelésre használják.

Az van az atomreaktorok fûtõelemkazettáiban, tehát energiatermelésre használják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod:) ez egy tételben szempont, és a neten nem találtam rá választ. Fura annak a szájából a kérdés aki fizikus akar lenni.
A kérdező hozzászólása: Most hogy így átolvasom, amit írtam, ezt tudtam köszönöm a választ, de itt az atomreaktorokon belül volta kérdés. Mindegy az érettségim ötös lett, és bekerültem a fizikára:D
Átjelentkezni sajnos nem tudsz, újra kell felvételizned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!